holy grail Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 27/9/2020 στις 10:25 ΠΜ, xrhstos7003 είπε Μη κοιτάς μόνο τον αριθμό των cuda cores, δεν δείχνει από μόνος του όλη την εικόνα. Πιο συγκεκριμένα οι ampere cores είναι 30% πιο αδύναμοι από αυτούς της turing αν συγκρίνεις core for core. Ούτε και το fp32 μπορεί να είναι ο απόλυτος δείκτης. Τα tflops δεν μεταφράζονται άμεσα σε επιδόσεις παιχνιδιών. Η κάθε μηχανή rendering αξιοποιεί διαφορετικά την κάθε αρχιτεκτονική, με διαφορετικό αντίκτυπο σε κάθε κάρτα. Έτσι έχεις παιχνίδια που αποδίδουν καλύτερα σε μια από τις δύο μάρκες ή γενικότερα στην γενιά των καρτών που υπήρχαν όταν δημοσιεύτηκε το παιχνίδι. Αυτός είναι και ο λόγος που η Radeon vii ήτανε μια αποτυχία. Θεωρητικά τα tflops τα έχει, και είναι και mining monster (λαμβάνοντας υπόψιν το efficiency), αλλά δεν μπόρεσε να αποδώσει τόσο καλά σε παιχνίδια. Στη τελική το πόιντ μου είναι, υπομονή, να βγουν unsponsored benchmarks για να είσαι πραγματικά σίγουρος για την απόδοση. Και ελπίζουμε να είναι αρκετά καλές οι rdna, ακόμη και αν θες να πάρεις nvidia μόνο και μόνο λόγω ανταγωνισμού. Ποτέ δε κάνει κακό μία πτώση τιμών Sry for the mini rant, δεν είχα σκοπό να στη μπω ¯\_(ツ)_/¯ ναι εχεις δικιο δεν μετρανε ολα αυτα αλλα μονο η μνημη και τα φανακια που θα βαλει η α μου ντου και το νερο της βρυσης που εχει μεσα η καρτα. τα φλοπς εχουμε ξαναγραψει οτι ειναι μια μετρηση ενδεικτικη οχι απολυτη για τα παιχνιδια, οποτε μη γραφεις ακριβως οτι γραφω παρα τεταρτο. αλλα αυτο ειναι το γελιο οτι η radeon τα ειχε τα φλοπς αλλα δεν ειχε τιποτα αλλο, ε φαντασου τωρα που δεν εχει τιποτα. δεν υπαρχουν παιχνιδια που αποδιδουν καλυτερα σε μια απο τις δυο μαρκες, αντε να ειναι 2 αυτα το πολυ.. ολα τα αλλα αποδιδουν καλυτερα στην nvidia, τελος. σοβαρα πως βγαζεις το συμπερασμα του 30% πυρηνα με πυρηνα?
ilos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, Sakiz105 είπε Από AMD περιμένω αντίπαλο της 3070 στα 479~ DOA με μόνο 20$ διαφορά στο msrp. Η 3070 δεν καίει ούτε 300watt +, ούτε θα έχει τα θέματα με τα boost ρολόγια μάλλον αφού πλέον ξέρουν τι φταίει οι AIBs. Για να πάει να τολμήσει σε αυτήν την τιμή θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 12 GB και αισθητά καλύτερο rast. 449$ ή 399& μετά από jab8 την βλέπω.😁
noFEARgr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κάτι από rdna2 . Υπόψην ότι έτρεχε σε compatibility mode , δεν αξιοποιούσε καθόλου τα χαρακτηριστικά της νέας αρχιτεκτονικής . Σε νέα παιχνίδια και στο pc το performance θα είναι αρκετά υψηλότερο . Ακόμα και έτσι τα περισσότερα ήταν 4K 60 FPS . Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2020 από noFEARgr 6
Tesseract Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 22 ώρες πριν, noFEARgr είπε Κάτι από rdna2 . Υπόψην ότι έτρεχε σε compatibility mode , δεν αξιοποιούσε καθόλου τα χαρακτηριστικά της νέας αρχιτεκτονικής . Σε νέα παιχνίδια και στο pc το performance θα είναι αρκετά υψηλότερο . Ακόμα και έτσι τα περισσότερα ήταν 4K 60 FPS . Τι σου κάνει εντύπωση? Σελίδα 5. https://www.amd.com/system/files/documents/rdna-whitepaper.pdf
Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Ευτυχώς το Navi 2 θα έρθει για PC πριν τις next-gen consoles..
Sakiz105 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 48 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Ευτυχώς το Navi 2 θα έρθει για PC πριν τις next-gen consoles.. 1
thanosAIAS Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Αν είναι αλήθεια αυτό που λέει στο 07:34 τότε ΟΝΤΩΣ υπήρχε ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα με τη σειρά 5700 και μάλιστα σε επίπεδο hardware και είναι epic fail απο την πλευρά της εταιρείας και θέτει και θέμα αξιοπιστίας κατ'εμέ για τη νέα σειρά 6000 που σκέφτομαι να αγοράσω!!!
Crus Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Αν είναι αλήθεια αυτό που λέει στο 07:34 τότε ΟΝΤΩΣ υπήρχε ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα με τη σειρά 5700 και μάλιστα σε επίπεδο hardware και είναι epic fail απο την πλευρά της εταιρείας και θέτει και θέμα αξιοπιστίας κατ'εμέ για τη νέα σειρά 6000 που σκέφτομαι να αγοράσω!!! συγγνωμη, εσυ απο αυτο που εβαλες μονο αυτο το σημειο θεωρησες σημαντικο να σχολιασεις? 😅
malakudi Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Αν είναι αλήθεια αυτό που λέει στο 07:34 τότε ΟΝΤΩΣ υπήρχε ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα με τη σειρά 5700 και μάλιστα σε επίπεδο hardware και είναι epic fail απο την πλευρά της εταιρείας και θέτει και θέμα αξιοπιστίας κατ'εμέ για τη νέα σειρά 6000 που σκέφτομαι να αγοράσω!! Λέει ότι η πρώτη έκδοση είχε hardware bugs τα οποία διόρθωναν στο λογισμικό. Νομίζεις είναι το πρώτο ή το τελευταίο hardware που το B1 stepping έχει bugs; Είναι κάτι φυσιολογικό. Το ότι η ομάδα ανάπτυξης των drivers δε μπόρεσε να το χειριστεί σωστά είναι το πρόβλημα. 1
billeiros Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 H 5700 μου δουλεύει σαν σκυλί πάνω από χρόνο πάντως και οι μοναδικές αστάθειες που είχε ήταν από αποτυχημένο oc/uv 9
7nisiotis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, billeiros είπε H 5700 μου δουλεύει σαν σκυλί πάνω από χρόνο πάντως και οι μοναδικές αστάθειες που είχε ήταν από αποτυχημένο oc/uv Θα συμφωνήσω εν μέρει σε αυτό όπως είχα τεσταρει μήνες και εγώ. Black Screens είχα πολύ περισσότερα με oem καλώδιο απ ότι ένα hdmi 10ετιας από παλιά κονσόλα. Υπήρχαν και στα δυο δηλαδή αλλά στο πρώτο θα είχα ας πούμε 10 στο άλλο 3-4. Με τους οδηγούς του Μαρτίου έφτιαξε όμως κ από τότε δεν είχε κάνει κιχ. Αστάθειες όπως: κρας οδηγών, να κρασαρει το παιχνίδι, να γίνεται σαν άσπρος ο driver, reset το undervolt profile είχα. Για τα πρώτα ήταν θέμα ρεύματος uv, ενώ για το τελευταίο ( reset ) συνδυασμός οδηγών ( το οποίο έφτιαξαν τον Ιούνιο- Ιούλιο σε κάποια έκδοση ) και το ότι ήθελε λίγο ακόμα ρεύμα. Συγκεκριμένα το προφίλ που είχα 1.115 στα 1950 γινόταν κάποιες φορές reset μέχρι τον Ιούνιο ενώ από κάποιον οδηγό κ έπειτα ήταν rock stable χωρίς reset uv profile Αν και είχα δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα επέλεγα ξανά AMD gpu καθώς δεν είχα μεν κανένα θέμα με τις RX 570/580 ένα χρόνο πίσω αλλά ξενέρωσα με τα κουλά της 5700ΧΤ απ' όταν διορθώθηκε η κατάσταση και δούλεψε όπως έπρεπε η κάρτα γραφικών υπήρχαν και οι στιγμές που την χάρηκα. Αν και η Pulse είναι η μέρα με τη νύχτα με την Nitro ή την Red Dragon/Devil τόσο σε "ποιότητα" πυρήνα αλλά και ψύξη ( ειδικά με Νιτρο, RDevil, MSI gaming X ) ήταν η πιο VFM αγορά που έχω κάνει στα 369 ευρώ. Απ' ότι διαβάζω έχουν πάρει το μάθημα τους και έχουν κάνει πολλές αλλαγές μέσα σε ένα χρόνο στο Driver Lab. Οπότε. Πρέπει και χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική η 6000 σειρά και αν τελικά αποδειχτεί ορθών αυτό θα με έχει ξανά πελάτη-καταναλωτη η εταιρεία. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2020 από 7nisiotis
enable_your_mind Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, billeiros είπε H 5700 μου δουλεύει σαν σκυλί πάνω από χρόνο πάντως και οι μοναδικές αστάθειες που είχε ήταν από αποτυχημένο oc/uv Ετσι ειναι και εγω.. Ποτε δεν ειχα κανενα θεμα...
dennissgr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2020 15 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Θα συμφωνήσω εν μέρει σε αυτό όπως είχα τεσταρει μήνες και εγώ. Black Screens είχα πολύ περισσότερα με oem καλώδιο απ ότι ένα hdmi 10ετιας από παλιά κονσόλα. Υπήρχαν και στα δυο δηλαδή αλλά στο πρώτο θα είχα ας πούμε 10 στο άλλο 3-4. Με τους οδηγούς του Μαρτίου έφτιαξε όμως κ από τότε δεν είχε κάνει κιχ. Αστάθειες όπως: κρας οδηγών, να κρασαρει το παιχνίδι, να γίνεται σαν άσπρος ο driver, reset το undervolt profile είχα. Για τα πρώτα ήταν θέμα ρεύματος uv, ενώ για το τελευταίο ( reset ) συνδυασμός οδηγών ( το οποίο έφτιαξαν τον Ιούνιο- Ιούλιο σε κάποια έκδοση ) και το ότι ήθελε λίγο ακόμα ρεύμα. Συγκεκριμένα το προφίλ που είχα 1.115 στα 1950 γινόταν κάποιες φορές reset μέχρι τον Ιούνιο ενώ από κάποιον οδηγό κ έπειτα ήταν rock stable χωρίς reset uv profile Αν και είχα δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα επέλεγα ξανά AMD gpu καθώς δεν είχα μεν κανένα θέμα με τις RX 570/580 ένα χρόνο πίσω αλλά ξενέρωσα με τα κουλά της 5700ΧΤ απ' όταν διορθώθηκε η κατάσταση και δούλεψε όπως έπρεπε η κάρτα γραφικών υπήρχαν και οι στιγμές που την χάρηκα. Αν και η Pulse είναι η μέρα με τη νύχτα με την Nitro ή την Red Dragon/Devil τόσο σε "ποιότητα" πυρήνα αλλά και ψύξη ( ειδικά με Νιτρο, RDevil, MSI gaming X ) ήταν η πιο VFM αγορά που έχω κάνει στα 369 ευρώ. Απ' ότι διαβάζω έχουν πάρει το μάθημα τους και έχουν κάνει πολλές αλλαγές μέσα σε ένα χρόνο στο Driver Lab. Οπότε. Πρέπει και χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική η 6000 σειρά και αν τελικά αποδειχτεί ορθών αυτό θα με έχει ξανά πελάτη-καταναλωτη η εταιρεία. 14 ώρες πριν, enable_your_mind είπε Ετσι ειναι και εγω.. Ποτε δεν ειχα κανενα θεμα... 14 ώρες πριν, Dantε είπε Και εγω παιδια...και εγω... Εχω εκδοση της Gigabyte που μεχρι τα Χριστουγεννα που την πήρα ηταν η ποιο Overclockαρισμενη καρτα με 3 fans διαόλους (αλλα δυστυχώς θορυβώδης) ,για πολυ καιρό ειχα μαυρες οθονες ,ασυμβατότητα με netflix (οταν το άνοιγες κολλούσε το pc ) , τα fps αδικαιολόγητα σε κάποια παιχνίδια ηταν χαμηλά . Στους τελευταίους drivers απο το καλοκαίρι και μετα άρχισε να στρώνει η κατάσταση και ειδικά στους τελευταίους drivers για μενα . Το μονο που κανει ακομα ειναι οτι οταν ανοίγω το pc και δεν ανοίξω αμεσως την οθονη , οταν την ανοίγω μου βγαζει μια ασπρη εικόνα με χρωματιστές γραμμές και πρεπει να κανω reset για να φτιάξει ..καταλήγω οτι τωρα τελευταία άρχισα να την ευχαριστιέμαι και τωρα μαλλον πρεπει να την πουλήσω για να παρω μια 6000 navi .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα