Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, chrisde είπε Ναι εννοείται. Ό,τι περνάει Timespy είναι stable. Μην νομίζεις μέτρια είμαι, not great not terrible από silicon lottery, o @jimpsar έχει καλύτερη. Τι ρολόγια έχεις βάλει, για πόσταρε ρυθμίσεις. Ακόμα δεν έχω κάτι σταθερό, παίζω μέχρι να βρώ σωστές ρυθμίσεις για performance / acoustics. Σκέφτομαι μήπως κατεβάζοντας λίγο τα ρολόγια και mV βοηθήσει στις θερμοκρασίες, γιατί γενικά δεν μου αρέσει να ανεβαίνει το junction πάνω από 90 C. Στην Merc μέχρι πόσο φτάνει σε stress test? Επίσης τα fans της Red Devil 6900 XT αρχίζουν να ακούγονται περίπου στα 1800-1900 rpm και από 2100 και πάνω χρειάζονται headphones. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, DiAvOl είπε Ακόμα δεν έχω κάτι σταθερό, παίζω μέχρι να βρώ σωστές ρυθμίσεις για performance / acoustics. Σκέφτομαι μήπως κατεβάζοντας λίγο τα ρολόγια και mV βοηθήσει στις θερμοκρασίες, γιατί γενικά δεν μου αρέσει να ανεβαίνει το junction πάνω από 90 C. Στην Merc μέχρι πόσο φτάνει σε stress test? Επίσης τα fans της Red Devil 6900 XT αρχίζουν να ακούγονται περίπου στα 1800-1900 rpm και από 2100 και πάνω χρειάζονται headphones. Τώρα που έχει καύσωνα λογικό είναι να ξεπερνάει τους 90 C. Προσωπικά έχω βάλει όριο τους 100 C για αυτήν την περίοδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, chrisde είπε Τώρα που έχει καύσωνα λογικό είναι να ξεπερνάει τους 90 C. Προσωπικά έχω βάλει όριο τους 100 C για αυτήν την περίοδο. Έχεις δίκιο δεν είναι καλή περίοδος για benchmarking. Με αυτά τα settings (λίγο κατεβασμένο clock, +15% PL, 2070 fast timing και manual curve σχετικά αθόρυβο) πιάνω κάπου 20000 graph performance σε TimeSpy και η θερμοκρασία σε games όπως RDR2 δεν ανεβαίνει πάνω 80 C (junction) που είναι μαγεία! Ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος πώς ακριβώς λειτουργεί το Min Frequency, εάν το βάλω πχ 100/200 Mhz κάτω από το Max τι διαφορά έχει από το να το έχω πχ. 500 Mhz? Όταν είμαι στο desktop παρατήρησα ότι η κάρτα τρέχει στα 10-100 Mhz άρα το Min Frequency δεν είναι μόνιμο. Καμια ιδέα ή reference με πληροφορίες; Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Πάντως MERC βλέπω δύσκολα βρίσκεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, DiAvOl είπε Έχεις δίκιο δεν είναι καλή περίοδος για benchmarking. Με αυτά τα settings (λίγο κατεβασμένο clock, +15%, 2070 fast timing και manual curve σχετικά αθόρυβο) πιάνω κάπου 20000 graph performance σε TimeSpy και η θερμοκρασία σε games όπως RDR2 δεν ανεβαίνει πάνω 80 C (junction) που είναι μαγεία! Ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος πώς ακριβώς λειτουργεί το Min Frequency, εάν το βάλω πχ 100/200 Mhz κάτω από το Max τι διαφορά έχει από το να το έχω πχ. 500 Mhz? Όταν είμαι στο desktop παρατήρησα ότι η κάρτα τρέχει στα 10-100 Mhz άρα το Min Frequency δεν είναι μόνιμο. Καμια ιδέα ή reference με πληροφορίες; Για να αποφεύγεις το stuttering (και τα χαμηλά 1% και 0,1% lows in game) βάλε 100 mhz διαφορά min-max. Τα ρολόγια όπως είπες μια χαρά θα πέφτουν όταν χρειάζεται ούτως ή άλλως. Η Amd για άλλη μια φορά πυροβολεί τα πόδια της που το βάζει default 500 min, όπως και το power limit που το έχει περιορίσει στα +15 και χρειάζεται το More Power Tool (ευτυχώς τουλάχιστον που υπάρχει αυτό) για παραπάνω... Άμα βάλεις max freq και mem πάνω από αυτά που έβαλες σου κρασάρει; Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από chrisde Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, chrisde είπε Για να αποφεύγεις το stuttering (και τα χαμηλά 1% και 0,1% lows in game) βάλε 100 mhz διαφορά min-max. Τα ρολόγια όπως είπες μια χαρά θα πέφτουν όταν χρειάζεται ούτως ή άλλως. Η Amd για άλλη μια φορά πυροβολεί τα πόδια της που το βάζει default 500 min, όπως και το power limit που το έχει περιορίσει στα +15 και χρειάζεται το More Power Tool (ευτυχώς τουλάχιστον που υπάρχει αυτό) για παραπάνω... Άμα βάλεις max freq και mem πάνω από αυτά που έβαλες σου κρασάρει; Όχι, ανεβάζει θερμοκρασία (90+), που σημαίνει ότι τα fans αρχίζουν και δουλεύουν σε μεγαλύτερα RPM και το performance gain είναι σχετικά μικρό. Μνήμες μπορώ να τερματίσω χωρίς πρόβλημα σε fast timing, και frequency είναι stable και κοντά σε 2600 Mhz. Με τα συγκεκριμένα settings παίρνω (σχεδόν) αντίστοιχο performance 10 βαθμούς κάτω. Όντως πάντως το 500αρι Min Freq αδυνατώ να το κατανοήσω... Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, DiAvOl είπε Όχι, ανεβάζει θερμοκρασία (90+), που σημαίνει ότι τα fans αρχίζουν και δουλεύουν σε μεγαλύτερα RPM και το performance gain είναι σχετικά μικρό. Μνήμες μπορώ να τερματίσω χωρίς πρόβλημα σε fast timing, και frequency είναι stable και κοντά σε 2600 Mhz. Με τα συγκεκριμένα settings παίρνω (σχεδόν) αντίστοιχο performance 10 βαθμούς κάτω. Όντως πάντως το 500αρι Min Freq αδυνατώ να το κατανοήσω... Υποθέτω ότι και το 500άρι min και το μικρό pl τα βάλανε έτσι για να δείξουν και να τονίσουν και καλά το μεγάλο efficiency που έχουν... Με 500 min καταναλώνεις λιγότερο ρεύμα σε μ.ο. (Αλλά με αντίκτυπο στα 1% kai 0,1 lows)... Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από chrisde Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Πάντως MERC βλέπω δύσκολα βρίσκεις.. https://www.mindfactory.de/search_result.php?search_query=6900+xt Έχει σταθερά Red Devil και XFX υλοποιήσεις εδώ και αρκετό καιρό, σε αντίστοιχες τιμές. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η Red Devil 6900 XT και η ultimate (XTU) έχουν ίδια τιμή 🤨 Επίσης κάτι που παρατήρησα με Merc, είναι ίσως η μόνη κάρτα που δεν έχει άνοιγμα στο backplate (εκεί που κάθεται η GPU). Ίσως να είχε ακομα καλύτερα thermals εάν το είχε? μάλλον για αισθητικούς λόγους το έκαναν έτσι... Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, DiAvOl είπε https://www.mindfactory.de/search_result.php?search_query=6900+xt Έχει σταθερά Red Devil και XFX υλοποιήσεις εδώ και αρκετό καιρό, σε αντίστοιχες τιμές. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η Red Devil 6900 XT και η ultimate (XTU) έχουν ίδια τιμή 🤨 Επίσης κάτι που παρατήρησα με Merc, είναι ίσως η μόνη κάρτα που δεν έχει άνοιγμα από πάνω (εκεί που κάθεται η GPU). Ίσως να είχε ακομα καλύτερα thermals εάν το είχε? μάλλον για αισθητικούς λόγους το έκαναν έτσι... Μπορούμε να αγοράσουμε χωρίς ΦΠΑ από mindfactory ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Μπορούμε να αγοράσουμε χωρίς ΦΠΑ από mindfactory ; Δεν το γνωρίζω αυτό 😐 Επίσης δεν στέλνουν απευθείας Ελλάδα σε ιδιώτες, μόνο εντός Γερμανίας. Από εκεί πήρα την RD 6900 XT Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε Μπορούμε να αγοράσουμε χωρίς ΦΠΑ από mindfactory ; Ναι. Από κει την πήρα με εταιρικό ΑΦΜ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 44 λεπτά πριν, chrisde είπε Ναι. Από κει την πήρα με εταιρικό ΑΦΜ. Τους στέλνεις mail να στο ενεργοποιήσουν ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 9 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Τους στέλνεις mail να στο ενεργοποιήσουν ; Ρε συ επειδή το εγραψες και στο διπλα θεμα, ενδοκοινοτικες δεν σου ενεργοποιει το καταστημα αλλα η εφορια σου. Αν μπεις στη καρτελα προσωποποιμενη πληροφορηση εικονα επιχειρησης θα πρεπει να γραφει αποκτηση / παροχη / παραδοση στο κουτακι με τις ενδοκοινοτιμες. Αν δεν γραφει δεν εισαι στο vies, πρεπει να πας εφορια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Herald είπε Ρε συ επειδή το εγραψες και στο διπλα θεμα, ενδοκοινοτικες δεν σου ενεργοποιει το καταστημα αλλα η εφορια σου. Αν μπεις στη καρτελα προσωποποιμενη πληροφορηση εικονα επιχειρησης θα πρεπει να γραφει αποκτηση / παροχη / παραδοση στο κουτακι με τις ενδοκοινοτιμες. Αν δεν γραφει δεν εισαι στο vies, πρεπει να πας εφορια. Έχει γίνει αυτό, το θέμα είναι αυτοί τσεκάρουν το VIES ή πρέπει να τους το πω εγώ ; Όπως και να έχει, προς το παρόν δεν στέλνουν ούτε αυτοί.. Shipping outside of Germany is not possible. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2021 από Psycho_Warhead Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε Έχει γίνει αυτό, το θέμα είναι αυτοί τσεκάρουν το VIES ή πρέπει να τους το πω εγώ ; Οταν πας να κοψεις τιμολογιο (invoice) αντι για αποδειξη (receipt) θα το τσεκάρει μονο του. Έχω πολυ καιρό να αγορασω απο εκει αλλα αυτο θυμαμαι. Καπου καταχωρεις το αφμ σου για έλεγχο και 2-3 μερες μετα σου απαντανε. Φτιαξε λογαριασμο σαν επαγγελματιας και βαλε το αφμ σου για αρχη και θα την βρεις την άκρη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα