Πέτρος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 7 λεπτά πριν, Herald είπε Ο κορυφαίος κατασκευαστής επεξεργαστών σε desktop είαι η AMD, μαζί σου. Για να μιλήσουμε όμως αντικειμενικά, με τι συγκρίνουμε? Με προιόν του 2015 με μέθοδο κατασκευής του 2015. Γιατί αυτό έχει η Intel. Έπρεπε να φτάσουμε στους 5xxx για να πούμε ότι την ξεπέρασε παντού / σχεδόν παντού. Ξαναλέω, συγκρίνουμε με πυρήνα και μέθοδο κατασκευής του 2015!! Αν δεν είχες ουδεμία γνώση της αγοράς, δεν ήξερες καν τι είναι amd / intel και τι έιναι ο επεξεργαστής, και σου έλεγα πάρε AMD γιατί ο πυρήνας τους είναι 20% πιο γρήγορος από τον πυρήνα που είχε το 2015 η Intel θα μου έκοβες την καλημέρα. Γιατί αντικειμενικά είναι εντελώς meeh. Αν κάναμε την ίδια κουβέντα πέρυσι, πριν τους 5xxx, θα σου έλεγα πάρε AMD γιατί σχεδόν έφτασε την Intel του 2015. Σαν καταναλωτή προφανώς δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά, ας μην έμενε η Intel στάσιμη να μην έτρωγε ξύλο. Άλλο αυτό, και άλλο όμως να πανηγυρίζουμε λες και έγινε καμιά τρελή πρόοδος. Το 2017 πήρα 8700k στα 300€ με πυρήνες τεχνολογίας του 2015. Το 2021 παίρνω 5600x στα ίδια χρήματα με ίδιο αριθμό πυρήνων και 20-25% πιο γρήγοροι. Από πυρήνα του 2015!!!!!! Ε η nvidia όμως δεν έχει μείνει στο 2015. Τώρα που πως και πότε είδες ότι την έφτασε η AMD δεν ξέρω, δείξε μου και μένα.. Εκτός αν συγκρίνουμε κάρτες του 1000αρικου σε 1080p, χωρίς DLSS και χωρίς RT. Γιατί αν μπούν αυτά στο παιχνίδι ακόμα με τις turing παλεύει. Α ναι, στα ΑΜD sponsored η 3090 παλεύει με 6700xt και αν (κάτι dirt και κάτι valhales). Κράζουμε την nvidia για τα sponsored τα οποία όμως τρέχουν άψογα σε AMD (cyberpunk ας πούμε), ενώ η AMD που κάνει παλαβά πράματα στα δικά της sponsored μέλι γάλα. Τώρα απαντάς σε πράγματα που ποτέ δεν είπα ή αλλάζεις αυτά που είπα. Το πως και γιατί της Intel είναι αποκλειστικά δικό της θέμα + πρόβλημα. Κανένας δεν της έβαλε εμπόδια, κανένας δεν έβαλε τρικλοποδιές, κανένας δεν χρησιμοποίησε εναντίον της παράνομες πρακτικές για να την κρατήσει πίσω. Αντίθετα, το έκανε ξανά και ξανά η Intel σε άλλους, χώρια το τριμπ.δελο με τις "αβλεψίες" στον τομέα της ασφάλειας, για να δίνει παραπάνω επιδόσεις. Όλο κι όλο στο +25% από το 2015 είμαστε σε ipc? OK...σύνολο πυρήνων/συνολική ισχύς επεξεργαστή, σε σχέση και με κατανάλωση, σε κάθε κατηγορία και σενάριο? Δεν μπαίνει στη συζήτηση αυτό, ήδη από την 1η γενιά Ryzen/TR/EPYC? Γράφω για brute force, aka raster, στις gpu. Πώς δεν την έφτασε η AMD την nvidia? Ούτε μόνο τα αμιγώς AMD optimized θα παρω για παράδειγμα, ούτε τα αντίστοιχα της nv (από όσο ξέρω δεν ανήκεις στους γκιοζηδες που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μόνο τα κόκκινα και τα ουδέτερα παιγνίδια). Γιατί έτρεξε να βγάλει τις Ti, χώνοντας και μνήμη, αφού όλα ήταν καλά? Όταν γράφεις ότι έχουν πρόβλημα οι nv στα "κόκκινα", εννοείς ότι δεν πιάνουν αρκετά fps ή ότι έχουν πρόβλημα με απεικόνιση, stutter, λείπουν πράγματα ή οτιδήποτε (προβλήματα που είχαν οι κόκκινες σε RT 1ης γενιάς, δηλαδή, για κάποιο περίεργο λόγο)? Α, το κυριότερο: Με τί budget έπαιζε η AMD το 2015 και με τί τώρα, για να (μην) κάνουμε προβλέψεις και συγκρίσεις? 6 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Τώρα απαντάς σε πράγματα που ποτέ δεν είπα ή αλλάζεις αυτά που είπα. Το πως και γιατί της Intel είναι αποκλειστικά δικό της θέμα + πρόβλημα. Κανένας δεν της έβαλε εμπόδια, κανένας δεν έβαλε τρικλοποδιές, κανένας δεν χρησιμοποίησε εναντίον της παράνομες πρακτικές για να την κρατήσει πίσω. Αντίθετα, το έκανε ξανά και ξανά η Intel σε άλλους, χώρια το τριμπ.δελο με τις "αβλεψίες" στον τομέα της ασφάλειας, για να δίνει παραπάνω επιδόσεις. Όλο κι όλο στο +25% από το 2015 είμαστε σε ipc? OK...σύνολο πυρήνων/συνολική ισχύς επεξεργαστή, σε σχέση και με κατανάλωση, σε κάθε κατηγορία και σενάριο? Δεν μπαίνει στη συζήτηση αυτό, ήδη από την 1η γενιά Ryzen/TR/EPYC? Γράφω για brute force, aka raster, στις gpu. Πώς δεν την έφτασε η AMD την nvidia? Ούτε μόνο τα αμιγώς AMD optimized θα παρω για παράδειγμα, ούτε τα αντίστοιχα της nv (από όσο ξέρω δεν ανήκεις στους γκιοζηδες που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μόνο τα κόκκινα και τα ουδέτερα παιγνίδια). Γιατί έτρεξε να βγάλει τις Ti, χώνοντας και μνήμη, αφού όλα ήταν καλά? Όταν γράφεις ότι έχουν πρόβλημα οι nv στα "κόκκινα", εννοείς ότι δεν πιάνουν αρκετά fps ή ότι έχουν πρόβλημα με απεικόνιση, stutter, λείπουν πράγματα ή οτιδήποτε (προβλήματα που είχαν οι κόκκινες σε RT 1ης γενιάς, δηλαδή, για κάποιο περίεργο λόγο)? Α, το κυριότερο: Με τί budget έπαιζε η AMD το 2015 και με τί τώρα, για να (μην) κάνουμε προβλέψεις και συγκρίσεις? Μα και εγώ είπα ότι είναι πρόβλημα της Intel και σαν καταναλωτή δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Όταν όμως μιλάμε τεχνολογικά δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Φτάσαμε μέσα / τέλη του 2020 για να ξεπεράσει η AMD πυρήνα της Intel του 2015. Φτάσαμε στο 2021 για να μπορείς να πάρεις στα ίδια χρήματα με τον 8700k του 2017 έναν 5600x. Μου πέσανε τα σαγόνια απτην πρόοδο. Επειδή είχα 8700k, και τώρα που έφυγε RMA ο 10900 το σκέφτηκα για 5600x, δεν μου φάνηκε πρόοδος αλλά πισωγύρισμα. Το 2021 με τα ίδια χρήματα να πάρω CPU λίγο καλύτερο από αυτό που είχα πριν 4 χρόνια! Πρόοδος AMD edition? Για ποιούς πυρήνες συζητάμε, για τα 800€-1000€ του 5950x? Αν είναι να αφήσουμε τις τιμές απέξω και η Intel εδώ και πολλά χρόνια δίνει πυρήνες με το τσουβάλι. 6950x, 7980xe και δεν έχει τελειωμό. Μα "έφτασε" (σε εισαγωγικά το έφτασε καθώς σε 4k είναι πίσω) σε raster κάρτες που δεν είναι αμιγώς raster. Μόνη της έτρεχε και βγήκε 2η. Η nvidia έχει και μια 10αδα features πάνω της που έχει αφοσιωθεί (rt / dlss / encoding / productitvity)που είναι μίλια μπροστά από την ΑΜD. Eιδικά η 6900xt που είναι flagship ας πούμε πιο πολύ σαν me 2 την έβγαλε η ΑMD παρά να αναγωνιστεί την 3090. Τεσπα, δεν διαφωνούμε με τα αποτελέσματα, διαφωνούμε με την ερμηνεία τους. Καλό σημάδι από την άποψη ότι δεν φοράμε γυαλιά, κακό σημάδια γιαί δεν νομίζω πως θα συμφωνήσουμε 😜 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Ποιός πυρήνας του 15 φτάνει τον zen3 πυρήνα και με ποιό τρόπο? Μιλάς για τους 4 πύρηνους (βαριά 6χ στις τότε hedt) με oc 5+GHz (γιατί σε ipc σε μ.ο. σεναρίων δεν νομίζω ότι υπάρχει επαφή) με 2χ+ κατανάλωση κλπ? Cherrypicking, αγαπητέ? Τον 1700Χ, σε συνολική ισχύ (πίσω σε παιγνίδια, μπροστά σε άλλα σενάρια) και όλα τα τότε αντίστοιχα cpus που εμφανίστηκαν από το πουθενά, με τί τα πολεμούσε η Intel? Mε chillers? Για το συγκεκριμένο σενάριο που αναφέρεις (5600Χ) , έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι κακή αγορά, και το γράφω εγώ που την έκανα συνειδητά για την τάβλα μου και μόνο. Αν μου πιάσεις όμως τις τιμές λιανικής (συγκυρίας) κι όχι msrp κλπ, θα βάλουμε άσχημα συμπεράσματα για τις gpu (ειδικά τις μη lhr), χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Productivity δίνει και η AMD με τους ζεν1 επεξεργαστές (κολοσσιαίο), αλλά κάπως δεν το βάζεις στην κουβέντα. Πάμε πάλι: πίσω είναι συνολικά στο θέμα gpu, μπροστά στο θέμα cpu (κλειστά συμβόλαια εκτός συζήτησης προφανώς), από εκεί που ήταν πολύ πίσω (έως και ανύπαρκτη) παντού. Μόνη της ποτέ δεν έτρεχε, το μέγεθος nvidia είναι αδιανόητο. Ξέφυγε ήδη πολύ η συζήτηση από τις 5ετιες του reconstruction. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 16 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ποιός πυρήνας του 15 φτάνει τον zen3 πυρήνα και με ποιό τρόπο? Μιλάς για τους 4 πύρηνους (βαριά 6χ στις τότε hedt) με oc 5+GHz (γιατί σε ipc σε μ.ο. σεναρίων δεν νομίζω ότι υπάρχει επαφή) με 2χ+ κατανάλωση κλπ? Cherrypicking, αγαπητέ? Ποιο cherrypicking, αφού το ίδιο λέμε. Φτάσαμε 2020 καλό '21 με τα zen 3 για να ξεπεράσει cores του 2015 (καλά τα broadwell ήταν του 2013 😜 ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 5 λεπτά πριν, Herald είπε Ποιο cherrypicking, αφού το ίδιο λέμε. Φτάσαμε 2020 καλό '21 με τα zen 3 για να ξεπεράσει cores του 2015 (καλά τα broadwell ήταν του 2013 😜 ). Σε ένα σενάριο μόνο (παιγνίδια), heavy oc vs stock, 1c1t μόνο κλπ. Δεν πάει παραπέρα το κερασομάζωμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crus Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Herald είπε Για ποιούς πυρήνες συζητάμε, για τα 800€-1000€ του 5950x? Αν είναι να αφήσουμε τις τιμές απέξω και η Intel εδώ και πολλά χρόνια δίνει πυρήνες με το τσουβάλι. 6950x🤣, 7980xe και δεν έχει τελειωμό. 🤣🤣🤣🤣🤣 To τσουβαλι ειναι απο το 2010 και τους Sandy Bridge εφτασε 7 χρόνια μετα (και αφου πρωτα η AMD εβγαλε 8πυρηνο στo high end-desktop) με τους καφεδες να απαντησει με 6πυρηνο. Παραμυθι χωρις δρακο ή δρακος χωρις παραμυθι οπως θες το βλεπεις. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2021 από Crus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Σε ένα σενάριο μόνο (παιγνίδια), heavy oc vs stock, 1c1t μόνο κλπ. Δεν πάει παραπέρα το κερασομάζωμα. Δεν ανέφερα μόνο παιγνίδια, ίσα ίσα, δεν ανέφερα καν παιγνίδια, δεν ξέρω για ποια κεράσια μιλάς. Ο επεξεργαστής που είναι μπροστά σε 1c/1t κατά 99% θα είναι μπροστά και σε 8c/8t και λοιπά, οπότε τι νόημα έχει αυτή σου η διαπίστωση? Σου σύγκρινα και 6πύρηνους παραπάνω, και ανέφερα μάλιστα 25% διαφορές. Παπάρια και αυτές, στο CBR20 ο overclocked 5600x είναι δεν είναι 10% πάνω από 8700k oced. To techspot δίνει 4600 στον 1ο, 4150 έβγαζε ο 8700k μου. Εξέλιξης. 1 ώρα πριν, Crus είπε 🤣🤣🤣🤣🤣 To τσουβαλι ειναι απο το 2010 και τους Sandy Bridge εφτασε 7 χρόνια μετα (και αφου πρωτα η AMD εβγαλε 8πυρηνο στo high end-desktop) με τους καφεδες να απαντησει με 6πυρηνο. Παραμυθι χωρις δρακο ή δρακος χωρις παραμυθι οπως θες το βλεπεις. Σωστά, ενώ η AMD είχε 8πύρηνους από πριν. Bulldozer ας πούμε. Γιατί ο αριθμός πυρήνων νέτα σκέτα είναι αυτό που μετράει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crus Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Herald είπε Σωστά, ενώ η AMD είχε 8πύρηνους από πριν. Bulldozer ας πούμε. Γιατί ο αριθμός πυρήνων νέτα σκέτα είναι αυτό που μετράει. Καλα δεν περιμενα κατι περισσοτερο απο εσενα, τοσο καιρο μεσα στο φορουμ το ιδιο πραγμα κανεις οταν σου απαντανε σε μια μπαρουφα που πεταξες. Απαντας κατι ασχετο για να κατευθυνεις την κουβεντα αλλου. Η δηλωση παντως θα καταγραφει ιστορικα ως οτι πιο κωμικο γραφτηκε στο hardware forum insomnia: "Αν είναι να αφήσουμε τις τιμές απέξω και η Intel εδώ και πολλά χρόνια δίνει πυρήνες με το τσουβάλι." 🤣🤣🤣 Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2021 από Crus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, Crus είπε Καλα δεν περιμενα κατι περισσοτερο απο εσενα, τοσο καιρο μεσα στο φορουμ το ιδιο πραγμα κανεις οταν σου απαντανε σε μια μπαρουφα που πεταξες. Απαντας κατι ασχετο για να κατευθυνεις την κουβεντα αλλου. Η δηλωση παντως θα καταγραφει ιστορικα ως οτι πιο κωμικο γραφτηκε στο insomnia: "Αν είναι να αφήσουμε τις τιμές απέξω και η Intel εδώ και πολλά χρόνια δίνει πυρήνες με το τσουβάλι." 🤣🤣🤣 Η μπαρούφα είναι ότι δεν μετράει μόνο ο αριθμός των πυρήνων, οπότε όταν συγκρίνεις 1700 με 8700k ας πούμε γελάν και τα τσιμέντα? H ότι δεν έχεις ιδέα πότε βγήκαν τα 8πύρηνα και 6πύρηνα broadwell? 3 χρόνια πριν τα ρύζια. To ποιός είναι μπροστά μεταξύ των 8πύρηνων του 2017 της AMD και των αντίστοιχων του 2014 της Intel ας μη το αναλύσουμε, θα με πείτε και fanboy μετά. Συνέχισε τις μπαρούφες εσύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crus Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν και ειμαστε εκτος θεματος, απανταω και το σταματαω εδω για να μην μενουν αναπαντητες οι μπαρουφες. Συνεχιζεις κιολας.. Παραθετωντας το επιχειρημα του Prosumer-HEDT 6900k των 1049 USD που εμπαινε σε μητρικες των 300+ δολλαριων απεναντι στον 1700 consumer CPU, κοστιζε 329 USD launch price και εμπαινε σε μητρικη αξιας 100 δολλαριων. Και ολα αυτα για να επιχειρηματολογησεις για τι? Για το οτι μας ειχε 7+ (10 αν πας βαση Nehalem) χρονια στους 4 πυρηνες με τους i7 (και ακομα χειροτερα στους I5) μεχρι να βγαλει η AMD τους ryzen τον Μαρτιο του 2017. Για να απαντησει 6 μηνες μετα και να δωσει για πρωτη φορα παραπανω απο 4 πυρηνες στο consumer market. Περιεργως, τα επιχειρηματα της Intel οταν αρχισε να χανει την μπαλα και μεχρι προσφατα που ειχε αλλαγη πλευσης και βαρεθηκε να τρωει την μια σφαλιαρα μετα την αλλη, ξεκιναγαν απο το "not all cores are created equal" και κατεληγαν στο "cores glued together". Βλεπω ηδη εχεις υιοθετησει το πρωτο, σου ευχομαι και τα επομενα. Εντωμεταξυ η πλειοψηφια του κοσμου εκει εξω ευχαριστει την AMD για το οτι επιτελους κινησε την τεχνολογια στο κομματι των επεξεργαστων και σταματησε το stagnation της 10ετιας που προσεφερε απλοχερο αρμεγμα στην Ιντελ, ανεξαρτητα απο το εαν αγορασε τελικα επεξεργαστη της. Απεναντι σε αυτους, ok υπαρχουν και μερικοι γραφικοι που προσφερουν απλοχερα γελιο. Το ιδιο καλο κανει και ο ανταγωνισμος στις GPU οπου η AMD εφτασε και ξεπερασε την Nvidia σε raw performance/efficiency, συνεχιζει να σπρωχνει την λογικης του open source (πχ freesync, FSR Κλπ) απεναντι σε κλειστες τεχνολογιες και αναγκαζει την Nvidia να μην εφησυχαζει οταν ξερει οτι ερχεται το RDNA3. Και επειδη ουτε κολλημενα παιδακια ειμαστε, ουτε fanboys σαν καποιους-καποιους, αναμενουμε και θα στηριξουμε και την Intel να ακολουθησει στις GPU, σπρωχνοντας ισως και τις τιμες προς τα κατω. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2021 από Crus 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 39 λεπτά πριν, Crus είπε Συνεχιζεις κιολας.. Παραθετωντας το επιχειρημα του Prosumer-HEDT 6900k των 1049 USD που εμπαινε σε μητρικες των 300+ δολλαριων απεναντι στον 1700 consumer CPU, κοστιζε 329 USD launch price και εμπαινε σε μητρικη αξιας 100 δολλαριων. Και ολα αυτα για να επιχειρηματολογησεις για τι? Trolling επαγγελματικού επιπέδου. Αυτό δεν έγραψα στο 1ο μου ποστ ρε αντικειμενικέ πασά μου? Ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για CPU των 800-1000€? Ορίστε, στο ξανακάνω quote, 2 posts πριν το δικό σου "Για ποιούς πυρήνες συζητάμε, για τα 800€-1000€ του 5950x? Αν είναι να αφήσουμε τις τιμές απέξω και η Intel εδώ και πολλά χρόνια δίνει πυρήνες με το τσουβάλι. 6950x, 7980xe και δεν έχει τελειωμό." 41 λεπτά πριν, Crus είπε Και επειδη ουτε κολλημενα παιδακια ειμαστε, ουτε fanboys σαν καποιους-καποιους, αναμενουμε και θα στηριξουμε και την Intel να ακολουθησει στις GPU, σπρωχνοντας ισως και τις τιμες προς τα κατω. Αν περιμένει από εσένα η AMD να την στηρίξεις σώθηκε. Περισσότερα zen cpus έχω αγοράσει εγώ ο Intelakias από σένα 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Μην τσακώνεστε άδικά. Η ίδια η Intel είχε αποκαλέσει την AMD ήδη από την πρώτη γενιά Ryzen "formidable opponent", "αξιοθαύμαστο αντίπαλο". Αυτό τα λέει όλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 11 λεπτά πριν, Herald είπε Trolling επαγγελματικού επιπέδου. Αυτό δεν έγραψα στο 1ο μου ποστ ρε αντικειμενικέ πασά μου? Ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για CPU των 800-1000€? Ορίστε, στο ξανακάνω quote, 2 posts πριν το δικό σου "Για ποιούς πυρήνες συζητάμε, για τα 800€-1000€ του 5950x? Αν είναι να αφήσουμε τις τιμές απέξω και η Intel εδώ και πολλά χρόνια δίνει πυρήνες με το τσουβάλι. 6950x, 7980xe και δεν έχει τελειωμό." Αν περιμένει από εσένα η AMD να την στηρίξεις σώθηκε. Περισσότερα zen cpus έχω αγοράσει εγώ ο Intelakias από σένα 🤣 Μια μικρή διαφορά που μάλλον ξεχνάς, Ο 6950X/7980ΧΕ είναι στην κατηγορία του ThreadReaper και όχι στην κατηγορία (consumer) που είναι ο 5600Χ/5800Χ/5900Χ και ο 5950Χ. Επίσης είναι λάθος να μετράς μόνο το single thread performance του 8700Κ (με OC) με τον 5600Χ αλλά να μην αναφέρεσαι σε άλλα πράγματα όπως το all core performance, all core perf/w , platform features κλπ κλπ. Και εμένα δεν μου αρέσει η τιμή του 5600Χ άλλα μην βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τον 8700Κ με τον 5600Χ βλέποντας μόνο το Single Thread Performance και αυτό με OC, γιατί αν τους βάλεις σε Default (ξέρεις να μείνουμε στα 95Watt TDP) η διαφορά είναι η μέρα με την νύχτα. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crus Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Herald είπε Trolling επαγγελματικού επιπέδου. Αυτό δεν έγραψα στο 1ο μου ποστ ρε αντικειμενικέ πασά μου? Ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για CPU των 800-1000€? Ορίστε, στο ξανακάνω quote, 2 posts πριν το δικό σου "Για ποιούς πυρήνες συζητάμε, για τα 800€-1000€ του 5950x? Αν είναι να αφήσουμε τις τιμές απέξω και η Intel εδώ και πολλά χρόνια δίνει πυρήνες με το τσουβάλι. 6950x, 7980xe και δεν έχει τελειωμό." Αν περιμένει από εσένα η AMD να την στηρίξεις σώθηκε. Περισσότερα zen cpus έχω αγοράσει εγώ ο Intelakias από σένα 🤣 Σταματα να εκτιθεσαι και μην συνεχιζεις. Το οτι επιλεγουμε να μην σου απανταμε στο 95% των περιπτωσεων εχει να κανει με το γεγονος οτι δεν εχουμε την διαθεση να ασχολουμαστε μαζι σου. Απλα στο 5% των υπολοιπων ειναι φασεις οπως προηγουμενως που εβγαλες τρελο γελιο (αθελα σου) με τα λεγομενα σου. Οσον αφορα τους επαγγελματιες τρολ, συνηθως αφορουν ανθρωπους που εχουν γινει μπαν απο το insomnia 2 και 3 φορες για trolling και γραφονται εκ νεου για να το συνεχισουν. Ετσι, ryzenlake? Και επι της ουσιας το παρακατω δεν αποτελει επιχειρημα, οταν το εγραψες αφου μας ειπες οτι "Η Intel δινει πολλα χρονια πυρηνες με το τσουβαλι" ... εννοοντας τους 6850k και 6900k και οταν σου λεμε ρε μεγαλε 10 χρονια 4πυρηνο stagnation και μας μιλας για prosumer HEDT των 1000 δολλαριων, μετα μας λες αυτο: "Για ποιούς πυρήνες συζητάμε, για τα 800€-1000€ του 5950x? Αν είναι να αφήσουμε τις τιμές απέξω και η Intel εδώ και πολλά χρόνια δίνει πυρήνες με το τσουβάλι. 6950x, 7980xe και δεν έχει τελειωμό." Και ολα αυτα στο τοπικ για τις RDNA2... Kατα τα αλλα εγω ειμαι ο επαγγελματιας troller εδω μεσα, οχι εσυ που με τουλαχιστον 3 διαφορετικα nicknames εχεις κανει κατα καιρους της εκδιδομενης την οικια 30 διαφορετικα τοπικ, οπως και αυτο. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2021 από Crus 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Μια μικρή διαφορά που μάλλον ξεχνάς, Ο 6950X/7980ΧΕ είναι στην κατηγορία του ThreadReaper και όχι στην κατηγορία (consumer) που είναι ο 5600Χ/5800Χ/5900Χ και ο 5950Χ. Επίσης είναι λάθος να μετράς μόνο το single thread performance του 8700Κ (με OC) με τον 5600Χ αλλά να μην αναφέρεσαι σε άλλα πράγματα όπως το all core performance, all core perf/w , platform features κλπ κλπ. Και εμένα δεν μου αρέσει η τιμή του 5600Χ άλλα μην βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τον 8700Κ με τον 5600Χ βλέποντας μόνο το Single Thread Performance και αυτό με OC, γιατί αν τους βάλεις σε Default (ξέρεις να μείνουμε στα 95Watt TDP) η διαφορά είναι η μέρα με την νύχτα. Για all core performance μίλησα. Λες να βγάζει 4600 στο CBR20 σε single thread o 5600x? 3 λεπτά πριν, Crus είπε Σταματα να εκτιθεσαι και μην συνεχιζεις. Το οτι επιλεγουμε να μην σου απανταμε στο 95% των περιπτωσεων εχει να κανει με το γεγονος οτι δεν εχουμε την διαθεση να ασχολουμαστε μαζι σου. Απλα στο 5% των υπολοιπων ειναι φασεις οπως προηγουμενως που εβγαλες τρελο γελιο (αθελα σου) με τα λεγομενα σου. Οσον αφορα τους επαγγελματιες τρολ, συνηθως αφορουν ανθρωπους που εχουν γινει μπαν απο το insomnia 2 και 3 φορες για trolling και γραφονται εκ νεου για να το συνεχισουν. Ετσι, ryzenlake? Και επι της ουσιας το παρακατω δεν αποτελει επιχειρημα, οταν το εγραψες αφου μας ειπες οτι "Η Intel δινει πολλα χρονια πυρηνες με το τσουβαλι" ... εννοοντας τους 6850k και 6900k και οταν σου λεμε ρε μεγαλε 10 χρονια 4πυρηνο stagnation και μας μιλας για prosumer HEDT των 1000 δολλαριων, μετα μας λες αυτο: "Για ποιούς πυρήνες συζητάμε, για τα 800€-1000€ του 5950x? Αν είναι να αφήσουμε τις τιμές απέξω και η Intel εδώ και πολλά χρόνια δίνει πυρήνες με το τσουβάλι. 6950x, 7980xe και δεν έχει τελειωμό." Και ολα αυτα στο τοπικ για τις RDNA2... Kατα τα αλλα εγω ειμαι ο επαγγελματιας troller εδω μεσα, οχι εσυ που με τουλαχιστον 3 διαφορετικα nicknames εχεις κανει κατα καιρους της εκδιδομενης την οικεια 30 διαφορετικα τοπικ, οπως και αυτο. Nαι εσύ είσαι ο επαγγελματίας troller, γιατί εξηγώ πως δεν έχει νόημα να μιλάμε για επεξεργαστές όπως τον 5950x των 800+ ευρώ ΑΛΛΙΩΣ είχε και η Intel επεξεργαστές με πολλους πυρήνες σε αυτή την κατηγορία τιμής. Αυτό ήταν το point μου. Σταμάτα λοιπόν να εκτίθεσαι. Κάνεις και quote και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Το ΑΝ που γράφω στο quote τι σημαίνει ξέρεις? Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2021 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα