Herald Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 5 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Ανέβασα ξανά τη δεύτερη γιατί δεν ανέβηκε η 1080p έκδοσή της. Ακόμα και τα γράμματα του MSI afterburner φαίνονταν θολά. Πάλι βλέπω μια θολούρα. Ουσιαστικά δείχνει σαν 4k ulltra Q FSR χωρίς το aliasing που έχει το 2ο. Δεν το λές και τραγικό το FSR δηλαδή αν σε 4k ισοδυναμεί με balanced 1080p dlss Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Για 1440 που είμαι σε 144ρι monitor (και 4Κ TV αν αλλάξω διαρύθμιση), το +20-25% με ελάχιστη/αμελητέα διαφορά ποιότητας εικόνας και μια λογική βελτίωση όσο περνά ο καιρός, είναι μια χαρά για εμένα. 20-25% μπορείς να πάρεις κατεβάζοντας ένα setting (π.χ. volumetric) και δεν χάνεις και την ανάλυση. Σε 4Κ FSR ultra quality άντε και quality έχει αξία μόνο. Χαμηλότερα φαίνεται η διαφορά. Και σκέψου το βλέπουμε απ' το YT που έχει και compression. Στην πραγματικότητα θα είναι πιο εμφανής. Πάντως είναι σίγουρα ο καλύτερος "κλασσικός" upscaler. Και το ότι είναι open μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να βελτιωθεί από κάποιο studio.. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2021 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gostros Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε E ποιος έχει το PC στην τηλεόραση; Ελάχιστοι. Θα βοηθήσει τις κονσόλες κυρίως και μετά όσους έχουν 6800ΧΤ/6900ΧΤ και σε 4Κ/RT σφίγγονται για τα 60fps. Και για 1440p με κάποια παλιότερη gpu μια χαρά θα είναι επίσης.. Νομιζω οτι αρκετοί πλεον εχουν pc κουμπωμενα στο σαλόνι τους σε 4κ καλές τηλεοράσεις. Ετσι ειμαι και εγω με την 6800xt σε 65αρα 😎✌️ Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2021 από Gostros 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, Herald είπε Πάλι βλέπω μια θολούρα. Ουσιαστικά δείχνει σαν 4k ulltra Q FSR χωρίς το aliasing που έχει το 2ο. Δεν το λές και τραγικό το FSR δηλαδή αν σε 4k ισοδυναμεί με balanced 1080p dlss Κοίτα την πινακίδα "FLO's" στα αριστερά. Έχεις περισσότερο aliasing σε σχέση με το DLSS άρα και λιγότερη θολούρα. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο "επιθετικό" είναι το TAA απέναντι στο ΤΑΑ του DLSS. Π.χ. στο RDR2 το native είναι θολότερο και από DLSS balanced στο cyberpunk. Οι διαφορές επαναλαμβάνονται ανεξαρτήτως ανάλυσης, αρκεί να κάνεις το ανάλογο zoom. Πάντως το DFoundry τέσταρε το DLSS στο Nioh που δεν έχει TAA και το DLSS Quality με LOD bias "σκότωνε" σε ζουμαρισμένα πλάνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 11 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε 20-25% μπορείς να πάρεις κατεβάζοντας ένα setting (π.χ. volumetric) και δεν χάνεις και την ανάλυση. Σε 4Κ FSR ultra quality άντε και quality έχει αξία μόνο. Χαμηλότερα φαίνεται η διαφορά. Και σκέψου το βλέπουμε απ' το YT που έχει και compression. Στην πραγματικότητα θα είναι πιο εμφανής. Πάντως είναι σίγουρα ο καλύτερος "κλασσικός" upscaler. Και το ότι είναι open μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να βελτιωθεί από κάποιο studio.. Mε V56 είμαι...ακόμα και με τη "μία ρύθμιση κάτω" κάποιες φορές μένω χαμηλά. Αν με ενοχλεί στο μάτι, πίστεψέ με θα το κόψω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 2 ώρες πριν, Razor333 είπε Στο anno το ειδα με 3090 και σε 4Κ η διαφορα ηταν σχεδον ανυπαρκτη in game... Πολλοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι βλέπουν την επιπλέον λεπτομέρεια που τους δίνει ένα 4K monitor εν σχέσει με ένα 1440p. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που παίζουν με γωνίες θέασης μεγαλύτερες από IMAX κινηματογράφο (εξαιρετικά κουραστικό). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 5 ώρες πριν, chrisde είπε Το λες και εντυπωσιακό. Πολύ καλύτερο από Dlss1 και στα quality modes ανταγωνίζεται ευθέως Dlss2. Τα performance δεν έχουν λόγο ύπαρξης, γλυτώνεις ελάχιστα fps για απείρως χειρότερη εικόνα. Αυτό που μένει να δούμε είναι υλοποίηση σε σοβαρά games κάτι που προφανώς και θα γίνει οσονούπω λόγω κονσολών. Πρώτο δείγμα (πολύ) θετικό λοιπόν, κάλιο αργά παρά ποτέ και σίγουρα αξίζουν μπράβο στην amd διότι εκτός όλων των άλλων από αυτό επωφελούνται και οι κάτοχοι nvidia καρτών. Υγ) Κάποιος να το ποστάρει και στο thread της nvidia γιατί τους αφορά άμεσα😝- και όχι δεν trollάρω Παρα παρα πολυ καλο ειναι. Ελειπα ολη μερα σημερα δεν μπηκα καθολου ιντερνετ και βλεπω οτι αν υποστηριχθει καλα ειμαστε κομπλε οσοι ειμαστε σε 1440p και πανω για quality preset. Τιμιοτατο boost και μαζι με το sharpenning οι διαφορες ειναι αμελητεες με τη native. Μπραβο αντε να μπει σε κανα σοβαρο παιχνιδι τωρα γιατι τα launch παιχνιδια δεν λενε πολλα. 4 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Κομμένο και ραμμένο για τις κονσόλες είναι, για "4Κ"/60. Τώρα στο PC όποιος έχει 4Κ monitor θα έχει και ανάλογη κάρτα και ίσως το χρησιμοποιεί που και που σε games με RT. Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αν θα μπορέσει η 6700ΧΤ να τρέχει 4Κ/60 με FSR (ultra) quality, δεδομένου ότι δεν έχει και θέμα με την vram. Εγω θελω να δω αν μπει σε κανα CP2077 η metro η control αν μπορεσει η 6700xt να βγαλει 60αρι με RTX στην αναλυση που παιζω στο quality κατι αλλο δεν θελω με το RIS στο quality preset ειναι παρα πολυ κοντα στο native που οταν παιζεις δεν το καταλαβαινεις απο αυτα που εχω δει. Το balanced φαινεται να ειναι οκ για 4K. Performance δεν αξιζει καθολου ουτε και σε 4K. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Καλό ξεκίνημα, πρέπει να φτιάξουν το Quality στις χαμηλές αναλύσεις. Το ποιο σημαντικό κατά την άποψη μου είναι το παρακάτω. Πάνω από το 50% των Gamers στο Steam δεν μπορούν να τρέξουν DLSS γιατί δεν έχουν RTX κάρτες. Με το FSR πλέον τους δίνεται αυτή η δυνατότητα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 35 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Καλό ξεκίνημα, πρέπει να φτιάξουν το Quality στις χαμηλές αναλύσεις. Το ποιο σημαντικό κατά την άποψη μου είναι το παρακάτω. Πάνω από το 50% των Gamers στο Steam δεν μπορούν να τρέξουν DLSS γιατί δεν έχουν RTX κάρτες. Με το FSR πλέον τους δίνεται αυτή η δυνατότητα. Για αυτό και θα εδραιωθεί το fsr όσο περνάει ο καιρός εδώ θα είμαστε. Όπως εδραιώθηκε το freesync. Το DLSS ως τεχνολογια είναι ανώτερο όπως και το gsync. Αλλά ο κόσμος θέλει απλά να παίξει παιχνίδια πολύ λίγοι είναι αυτοί που έχουν κάρτες των 500 ευρώ και πάνω ίσως ένα 10% και πολύ λέω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Εγώ πάλι εστιάζω στο ultra quality preset και σε αναλύσεις 1440p και 4k, όπου με απειροελάχιστη απώλεια εικόνας (που τις περισσότερες φορές δεν θα είναι καν αντιληπτή) θα έχουμε ~40% κέρδος σε fps. Σε σχέση με αυτό που περιμένανε οι περισσότεροι είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, ειδικά αν αναλογιστείς πόσα παιχνίδια θα το υποστηρίξουν σίγουρα στο μέλλον και πόσες gpu... Και το καλύτερο; Αυτή ήταν η πρώτη, μόλις απόπειρα της amd, οπότε μπορεί και να βελτιωθεί (για τα άλλα presets και το 1080p)... 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickk0kkav Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 7 λεπτά πριν, Arkin είπε Για αυτό και θα εδραιωθεί το fsr όσο περνάει ο καιρός εδώ θα είμαστε. Όπως εδραιώθηκε το freesync. Το DLSS ως τεχνολογια είναι ανώτερο όπως και το gsync. Αλλά ο κόσμος θέλει απλά να παίξει παιχνίδια πολύ λίγοι είναι αυτοί που έχουν κάρτες των 500 ευρώ και πάνω ίσως ένα 10% και πολύ λέω. Να το πω κάπως διαφορετικά Αν δε δουλευει αξιοπρεπως μια τεχνολογία σε gpu με κόστος έως 300€ δεν θα εδραιωθεί ποτε . Φαντάζομαι όλο το steam με 1060 είναι ακόμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, nickk0kkav είπε Να το πω κάπως διαφορετικά Αν δε δουλευει αξιοπρεπως μια τεχνολογία σε gpu με κόστος έως 300€ δεν θα εδραιωθεί ποτε . Φαντάζομαι όλο το steam με 1060 είναι ακόμα... Κοίτα σιγά σιγά θα φύγουμε από τα 1080p θα πάμε στα 1440p σε μεγαλύτερο ποσοστό. Οπότε εκεί φαίνεται να έχει αρκετό νόημα με καλό boost στο quality. Εγω παιζω σε 3440x1440 και έχω δοκιμάσει από περιέργεια στα 2560x1080 και αν κάθομαι μακρια με χειριστήριο παιζω άνετα με ανεβασμένο sharpening δεν βλέπεις διαφορά στην κίνηση. Και τα FPS 66% παραπάνω. Τώρα με το fsr θα έχουμε ίδιο boost με ακόμα καλύτερη εικόνα. Σε 1080p όσοι παίζουν ας πάνε σε νέες κάρτες αλλά με μια 1060 η 580 των 130 ευρώ παίζεις τα παντα σε 1080p με high γραφικά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 7 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε Να το πω κάπως διαφορετικά Αν δε δουλευει αξιοπρεπως μια τεχνολογία σε gpu με κόστος έως 300€ δεν θα εδραιωθεί ποτε . Φαντάζομαι όλο το steam με 1060 είναι ακόμα... Θα εδραιωθεί λόγω των κονσολών. Απλά.Αυτές ήταν πάντα οι ρυθμιστές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 7 λεπτά πριν, chrisde είπε Εγώ πάλι εστιάζω στο ultra quality preset και σε αναλύσεις 1440p και 4k, όπου με απειροελάχιστη απώλεια εικόνας (που τις περισσότερες φορές δεν θα είναι καν αντιληπτή) θα έχουμε ~40% κέρδος σε fps. Σε σχέση με αυτό που περιμένανε οι περισσότεροι είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, ειδικά αν αναλογιστείς πόσα παιχνίδια θα το υποστηρίξουν σίγουρα στο μέλλον και πόσες gpu... Και το καλύτερο; Αυτή ήταν η πρώτη, μόλις απόπειρα της amd, οπότε μπορεί και να βελτιωθεί (για τα άλλα presets και το 1080p)... Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε διάφορες στα preset μεταξύ amd και Nvidia. Θέλω να δω αν παίξει ρόλο optimization στο driver που η AMD λογικά θα έχει το πάνω χέρι εδώ. 40% κέρδος στα fps ε? Και στο ultra quality πσοο καλυτερο μπορει να γινει? Θέλω far cry 6 που θα το έχει να το παίξω στα 3440x1440 με 80+ fps. Η τους παραπάνω rtx τίτλους για να έχουμε σωστά fps με rt on. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Αναφορά σε κείμενο Πάνω από το 50% των Gamers στο Steam δεν μπορούν να τρέξουν DLSS γιατί δεν έχουν RTX κάρτες. Με το FSR πλέον τους δίνεται αυτή η δυνατότητα. Με το τέλος της mining φρενίτιδας θα βρίσκεις 2060 μεταχειρισμένη κάτω από 200€ και ολοκαίνουργια 3060 κάτω από 400€. Όσο είχε κάποτε η 1060. Αναφορά σε κείμενο Κοίτα σιγά σιγά θα φύγουμε από τα 1080p θα πάμε στα 1440p σε μεγαλύτερο ποσοστό. Οπότε εκεί φαίνεται να έχει αρκετό νόημα με καλό boost στο quality. Αν κρίνουμε από τις κάρτες που επικρατούν στο steam και τις αυξημένες τιμές για 1440p και 4K κατηγορηματικά όχι. Εκτός αν εννοούμε αυτούς που ξεγελούν τον εαυτό τους με 1440p και χάλια settings. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα