Delijohn Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε Ναι μου φαίνεται θα δυσκολευτούμε να βγάλουμε άκρη με το συγκεκριμένο bench. Εσένα είναι λίγο πιο in line με του razor333 τα αποτελέσματα της cpu στήλης. Η δικιά μου cpu στήλη σέρνεται για κάποιο λόγο. Με τι settings είσαι στη cpu? stock, pbo, all core? PBO κι όλα στο auto/enabled. 1
Fulgore Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Στις 12/6/2021 στις 5:45 ΜΜ, d4ydr33m3r είπε Πολυ σωστος γιατι καλα τα benchmarks απο τα site αλλα μεταξυ μας βγαζουμε πιο πολυ νοημα,ειδικα αν ξερουμε ανα πασα στιγμη τι συγκρινουμε! Spoiler Στην θεωρια ισχυει οντως αυτο που λες. Στην πραξη ομως τα benchmarks απο sites εχουν πιο ρεαλιστικες(για τον μεσο χρηστη/πλειοψηφια)μνημες ram σε χρονισμους/timings και ακομα περισσοτερο πιο ρεαλιστικες αναλυσεις. Μην ξεχνας οτι τα benchmarks των sites εχουν απλα στοχο να δειξουν μια γενικη εικονα σε αυτον που τα βλεπει,δεν κανουν αγωνα δρομου ποιος βγαζει 2-3-4fps παραπανω οπως γινεται συχνα στα forum,που χανεται τις περισσοτερες φορες το ολο νοημα. Ενα παραδειγμα σε αυτο ειναι 1080p benchmarks με top high end καρτες τυπου 3090/6900xt σε single player παιχνιδια. Μη ρεαλιστικο σεναριο με αδιαφορα αποτελεσματα,που στα forum το παρουσιαζουν σαν big thing λες και αυτες οι καρτες για αυτες τις αναλυσεις προοριζονται. Αλλο παραδειγμα ειναι 1080p cpu benchmarks high end συστηματων σε single player παιχνιδια και οχι multiplayer παιχνιδια. Αρα στην πραξη το ακριβως αντιθετο συμβαινει. Ειναι και κατι για το οποιο εχει πεσει μεγαλη κριτικη στα σχολια απο κατω απο τετοια video του τυπου''who cares εαν στο tomb raider πχ ο ενας εχει 190 και ο αλλος 200fps''.
d4ydr33m3r Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Fulgore είπε Απόκρυψη περιεχομένων Στην θεωρια ισχυει οντως αυτο που λες. Στην πραξη ομως τα benchmarks απο sites εχουν πιο ρεαλιστικες(για τον μεσο χρηστη/πλειοψηφια)μνημες ram σε χρονισμους/timings και ακομα περισσοτερο πιο ρεαλιστικες αναλυσεις. Μην ξεχνας οτι τα benchmarks των sites εχουν απλα στοχο να δειξουν μια γενικη εικονα σε αυτον που τα βλεπει,δεν κανουν αγωνα δρομου ποιος βγαζει 2-3-4fps παραπανω οπως γινεται συχνα στα forum,που χανεται τις περισσοτερες φορες το ολο νοημα. Ενα παραδειγμα σε αυτο ειναι 1080p benchmarks με top high end καρτες τυπου 3090/6900xt σε single player παιχνιδια. Μη ρεαλιστικο σεναριο με αδιαφορα αποτελεσματα,που στα forum το παρουσιαζουν σαν big thing λες και αυτες οι καρτες για αυτες τις αναλυσεις προοριζονται. Αλλο παραδειγμα ειναι 1080p cpu benchmarks high end συστηματων σε single player παιχνιδια και οχι multiplayer παιχνιδια. Αρα στην πραξη το ακριβως αντιθετο συμβαινει. Ειναι και κατι για το οποιο εχει πεσει μεγαλη κριτικη στα σχολια απο κατω απο τετοια video του τυπου''who cares εαν στο tomb raider πχ ο ενας εχει 190 και ο αλλος 200fps''. Τα benchmarks στα well respected sites πολλες φορες ειναι outdated χωρις καινουριους οδηγους, χωρις patches updates και καμια φορα inclined προς την κατευθυνση που θελουν χρησιμοποιωντας ενα σετ παιχνιδιων,μετροπρογραμματων που μπορει να κανει favor την κατευθυνση που θελουν. Αλλωστε ολοι ξερουμε πανω κατω τοσα χρονια ποιοι ειναι αξιοπιστοι και ποιοι οχι. Και φυσικα σε καμια περιπτωση δεν εννοουσα αφηνουμε τα benchmarks αυτα και κοιταμε μονο τα δικα μας ουτε τα πεταω στον Καιαδα. Λεω κοιταμε και τα δικα μας γιατι ειναι τοσα πολλα τα configurations και πολλες φορες ψαχνουμε για συγκεκριμενα πραγματα να δοκιμαστουν και μονο ενας με παρομοιο συστημα ή με το συστημα που θελουμε να το συγκρινουμε μπορει να μας το δωσει. Παντα εβρισκα το αξιοπιστο feedback απο παιδια που εμπιστευομαι στα site και ξερω οτι δεν εχουν σκοπο απλα να φλεξαρουν με ψευτικα settings αλλα να βγαλουμε ενα νοημα για κατι που μπορει να μας απασχολει και ποσο επιδραση μπορει να εχει στο συστημα μας εξισου σημαντικα.. Ακομη και αν δεν συμμετεχω ενεργα πλεον σε αυτο More feedback is always better.. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2021 από d4ydr33m3r 2
Fulgore Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι δεν αντιλεγω,αλλα και παλι καλυπτουν πολυ περισσοτερο την πλειοψηφια του κοσμου,γιατι στα forum συνηθως ασχολουνται κυριως τις περισσοτερες φορες με latest and greatest hardware(ειδικα σε καρτες γραφικων),μη ρεαλιστικες αναλυσεις(βλεπε 720p/1080p),και τρελα σφιχτες μνημες. Το χειροτερο δε ειναι οτι βλεπεις benchmark προσφατων παιχνιδιων απο αυτα τα καναλια που οπως παραδεχονται και οι ιδιοι παιχνιδια δεν παιζουν,παρα απο τους ιδιους τους χρηστες που λες που συνηθως επιμενουν σε συγκεκριμενα παιχνιδια βλεπε tomb raider. Γιαυτο και ειπα οτι στην θεωρια εχεις απολυτο δικιο,αλλα στην πραξη δυστηχως δεν γινεται ετσι. Και εγω προφανως υπερ των ιδιων των χρηστων ειμαι,αλλα οχι με αυτο τον τροπο. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2021 από Fulgore 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δεν διαφωνουμε απλα λεμε δυο διαφορετικα πραγματα.. Καλο ειναι απλα αν καποιος θελει μια βοηθεια π.χ να τσεκαρει ποσο επιδραση θα ειχε ενα καινουριο σετ μνημων στο συστημα του, στις αναλυσεις που παιζει με το συστημα που εχει να βρει ενα αναλογο συστημα και να του πει.. Η να συγκρινουν ρυθμισεις αν καποιος νομιζει οτι το δικο του συστημα θα μπορουσε να παει λιγο καλυτερα και κατι το κραταει πισω.. anyway καταλαβα τι εννοεις..
Fulgore Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Αυτο ακριβως σου λεω. Spoiler Εσυ λες τι ισχυει(σωστα)στην θεωρια. Εγω σου λεω τι ισχυει στην πραξη. Να το θεω πιο απλα,τα 1080p benchmarks στα διαφορα forum σε τετοιο hardware,πιο πολυ για ποζερια ειναι απο ενα σημειο και μετα,παρα για ενημερωση/ενδιαφερον. Εαν για παραδειγμα καποιος ανεβαζε 1080p benchmark με 6900xt στο Warzone,Call of duty κλπ γιατι παιζει σε 240hz monitor,θα ηταν ενα ρεαλιστικο παραδειγμα. Μια απο τα ιδια και σε 1080p cpu benchmark.
d4ydr33m3r Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Fulgore είπε Αυτο ακριβως σου λεω. Απόκρυψη περιεχομένων Εσυ λες τι ισχυει(σωστα)στην θεωρια. Εγω σου λεω τι ισχυει στην πραξη. Να το θεω πιο απλα,τα 1080p benchmarks στα διαφορα forum σε τετοιο hardware,πιο πολυ για ποζερια ειναι απο ενα σημειο και μετα,παρα για ενημερωση/ενδιαφερον. Εαν για παραδειγμα καποιος ανεβαζε 1080p benchmark με 6900xt στο Warzone,Call of duty κλπ γιατι παιζει σε 240hz monitor,θα ηταν ενα ρεαλιστικο παραδειγμα. Μια απο τα ιδια και σε 1080p cpu benchmark. Στα παντα μπορεις να τσεκαρεις πραγματα. Ακομη και στις gpu bound αναλυσεις για παραδειγμα. Τα timings στις μνημες π.χ σε 4k παιζουν πολυ μικροτερο ρολο απο την ταχυτητα των μνημων, οπως επισης και το ποσα sticks εχεις για bandwidth.. Αν εγω π.χ εβρισκα ενα παιδι που εχει 4x8 στα 3600/3800 με παρομοια timings και σκεφτομουν να αναβαθμισω θα του ζητουσα να τρεξει ενα benchmark να δω αν αξιζει να παρω αλλα δυο stick ή να αναβαθμισω τελειως τις μνημες. Η καποιος με καλυτερη υλοποιηση απο μια δικια μου gpu π.χ να μου πει αν μια 3x8pin υλοποιηση και το αυξημενο PL βοηθαει οντως ή οχι σε συγκεκριμενα πραγματα οπως διαβαζω π.χ σε καποια reviews στην συγκεκριμενη αρχιτεκτονικη ή οχι. Δεν ειναι μονο για τις μικροτερες αναλυσεις απλα εκει εχεις πολυ περισσοτερα πραγματα να τσεκαρεις. Τωρα τα υπολοιπα ειναι κατι που δεν ειναι στο χερι μας.. Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να μην τα ενθαρρυνουμε απο την πλευρα μας.. Αυτο απο την πλευρα μου και σταματαω το OT μην κουραζουμε και τους αλλους.. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2021 από d4ydr33m3r
Fulgore Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) δεν ξερω γιατι αναφερθηκε στο θεμα των nvidia και οχι εδω. Το αναφερω μηπως ενδιαφερεται κανεις Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2021 από Fulgore
Arkin Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Σηκωνει μπολικο UV και η 6 σειρα οπως βλεπω. Εδω με 130watt καταναλωση στα 1.12voltage και 2450core 2320 real -1% power limit και 20% fans 27% real χανοντας ενα 8% performance απο το τερμα overclock profile που παιζει στα 210watt 1.20voltage 2830 core 2720 real +15% power limit και 50% fans. Με 60% λιγοτερη καταναλωση ρευματος εχουμε 8% λιγοτερο performance. Δοκιμασα και παρακατω αλλα πρεπει να πεσει και η συχνοτητα για 110watt καταναλωση παιζει στα 2100 η συχνοτητα πεφτει αρκετα. Στα 2450 ειναι νομιζω το ιδανικο οι διαφορες ειναι παρα πολυ μικρες με το τερμα OC profile. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 210 watt μόνο καίει στα τέρματα η 6700ΧΤ; Φοβερό efficiency! Σκέψου εμένα η 2060 τερματίζει λίγο πάνω από 200 και φυσικά έχει πολύ χαμηλότερες επιδόσεις..
Herald Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 8 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε 210 watt μόνο καίει στα τέρματα η 6700ΧΤ; Φοβερό efficiency! Σκέψου εμένα η 2060 τερματίζει λίγο πάνω από 200 και φυσικά έχει πολύ χαμηλότερες επιδόσεις.. Στα 1000 τερματίζει η 3090
Arkin Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε 210 watt μόνο καίει στα τέρματα η 6700ΧΤ; Φοβερό efficiency! Σκέψου εμένα η 2060 τερματίζει λίγο πάνω από 200 και φυσικά έχει πολύ χαμηλότερες επιδόσεις.. 242 είδα σε furmark σε gaming πάει μέχρι 230 το πολύ και αυτό σε σημεία στιγμιαία. Σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα της AMD. Σε mining την έχω στα 110watt με 47.5 hash rate. Εχει 2 8pin άρα αν ξεκλειδώσει με τίποτα more power tool θα βαρέσει και παραπάνω. Μέχρι 2759 είδα συχνότητα σε timespy. Στα 130 watt πιάνει το 95% των stock επιδόσεων και το 90% των oc επιδόσεων. Μιλάμε για 5 6fps διαφορά που λίγη διαφορά κάνουν με το freesync. Ο 8700k κοιμάται 20% με 30% σε τέτοια ανάλυση δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Η κάρτα φλερτάρει με coil whine ειδικά στο days gone την ξεσκίζει σε oc profile. Παραδόξως στα 240watt σε furmark δεν ακούγεται τίποτα δεν κατάλαβα πως γίνετε αυτό. Στα 210 ακούγεται καμία σχέση με την τότε 1070ti όμως. 3 χρόνια εγγύηση από xfx οπότε την παρακολουθώ. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2021 από Arkin 1
Xoroxronis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Μπαχαλάκι με τις ονομασίες οι καινούργιες 6900XT. Μέχρι στιγμής είχαμε τις "PowerColor Ultimate, MSI Z, ASRock Formula, GIGABYTE Xtreme, ASUS TOP, Sapphire Extreme Edition" που φοράνε το XTXH. Και τώρα έχουμε και τις καινούργιες ref που φοράνε XTXH + 18 Gbps Μνήμες. https://www.powercolor.com/product?id=1620791065#spe Και όλες αυτές λέγονται 6900XT. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2021 από Xoroxronis 2
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 https://videocardz.com/newz/amd-fidelityfx-super-resolution-coming-to-7-games-at-launch Μπούρδες τα launch games αλλά απ' τα επόμενα είναι κάποια που αξίζουν. Για να δούμε πως θα τα πάει από ποιότητα..
Herald Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2021 15 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε https://videocardz.com/newz/amd-fidelityfx-super-resolution-coming-to-7-games-at-launch Μπούρδες τα launch games αλλά απ' τα επόμενα είναι κάποια που αξίζουν. Για να δούμε πως θα τα πάει από ποιότητα.. DOTA 2 λέει που παίζει και με igpu Πάντως τα παιχνίδια δεν έχουν σημασία, αν είναι καλό θα μπεί και σε καλά / όλα τα παιχνίδια. Θα δουλεύει και σε nvidia έτσι? Θέλω να το δοκιμάσω δίπλα δίπλα με dlss να δώ τα ψάρια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα