Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Αν όχι ,δε καταλαβαίνω τι μου το βάζεις. 

Για ποικιλία... 

Ιντελ έχει, OC έχει, σύγχρονο παιχνίδι έχει, τί άλλο θες δλδ 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, leros2004 είπε

Για ποικιλία... 

Ιντελ έχει, OC έχει, σύγχρονο παιχνίδι έχει, τί άλλο θες δλδ 

μια επίσκεψη από Σκάρλετ! 😁

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Θα ρωτήσω τον wizzard στα σχόλια, αλλά εν πασει περίπτωση δεν είναι και καταστροφή η κάρτα. Ειδικά εφ όσον ξέρουμε ότι τα περισσότερα μελλοντικά παιχνίδια θα γράφονται για rdna2.

Καλά προιόν καταστροφή δεν υπάρχει, όλα θέμα τιμολόγησης είναι. Και επειδή κάρτες δεν υπάρχουν πρός το παρόν, ουτε ΑΜΔ ούτε nvidia, πάμε αναγκαστικά με βάση το MSRP. Ε με βάση το MSRP, δεν βλέπω σωστή τιμολόγηση. Τώρα αν βγούν drivers κλπα και στρώσει και η απόδοση σε RT okay, θα αλλάξω άποψη.

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι οι καρτες παντως ανεβηκε και το effiency αρκετα γιατι με τα 8nm της samsung μονο η 3070 κατι εκανε και περιμενετε να δουμε και το fidelity super resolution τι κανει. Στο RT ειναι σε επιδοσεις λιγο πανω απο 2080ti δεν ειναι ασχημα για πρωτη γενια RT. Καρτες δεν υπαρχουν και οσες υπαρχουν εχουν μεγαλο καπελο. Εκει ειναι το προβλημα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Herald είπε

Καλά προιόν καταστροφή δεν υπάρχει, όλα θέμα τιμολόγησης είναι. Και επειδή κάρτες δεν υπάρχουν πρός το παρόν, ουτε ΑΜΔ ούτε nvidia, πάμε αναγκαστικά με βάση το MSRP. Ε με βάση το MSRP, δεν βλέπω σωστή τιμολόγηση. Τώρα αν βγούν drivers κλπα και στρώσει και η απόδοση σε RT okay, θα αλλάξω άποψη.

Αλλά το MSRP είναι εντελώς θεωρητικό πλέον..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Αλλά το MSRP είναι εντελώς θεωρητικό πλέον..

Βασικα οι καρτες ειναι θεωρητικες, μας δειχνουν οι yters να δουμε πως ειναι και παπαλα 🤣

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

My 2c:

Καταρχάς, ένα μεγάλο μπράβο στη Lisa Su. Τα πήρε όλα κι έφυγε. Ολική ανατροπή από την Amd. Μυθικά πράγματα, μέσα σε 3 χρόνια.

Λοιπόν, 3080=6800xt=l.f.e. Στα ίσα οι δυο τους (ok, λίγο καλύτερη η 3080), το καλό είναι πως ανάλογα με τα features που ενδιαφέρουν τον καθένα από εμάς, πηγαίνουμε είτε στη μία είτε στην άλλη. Να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός στην πράξη, διότι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, πήξαμε στο paper launch από αμφότερες τις εταιρείες (οι οποίες, θα το ξαναγράψω για πολλοστή φορά, ενδιαφέρονται μόνο για το περιεχόμενο του πορτοφολιού μας, άσχετα αν εμείς νομίζουμε ότι μας αγαπάνε γιατί είμαστε άπλες και ωραία παιδιά).

Στα 1440p φαίνεται ότι η 6800xt είναι η καλύτερη επιλογή, σε 4k η 3080.

Η 6800xt έχει μεγάλο πέναλτι με την ενεργοποίηση των dlss/rt.

Η 6800 είναι εμφανώς καλύτερη από την 3070, η οποία απευθύνεται σε συγκεκριμένους χρήστες (εμένα😛).

Αν η τιμή της ήταν ένα πενηντάρικο κάτω, θα μιλούσαμε για τρελό vfm/perfomance king.

Καλά, η 3090, αν και top of the top, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Προφανώς δεν ψάχνουμε για vfm καταστάσεις σε τέτοιο price point, αλλά εδώ μιλάμε για πανωλεθρία στο Μιλάνο και σπατάλη χρημάτων άνευ προηγουμένου.

Having said all of the above, τι σκοπεύω να κάνω: δυστυχώς, έχω gsync only monitor, επομένως με βλέπω για καμιά 3070. Παλεύω, βέβαια, με τη συνείδησή μου, η οποία με σπρώχνει στην 6800, αλλά δεν αντέχω να χάσω το gsync.

Θα περιμένω να σταθεροποιηθούν οι τιμές και η διαθεσιμότητα (δεν σκοπεύω να πληρώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου) και όταν και εάν βρω την 3070 που θέλω στα 550 ευρώ, θα το πατήσω το κουμπί.

Υ.Γ Μπράβο, Lisa, είπα; Είπα. Ε, το ξαναλέω..

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
  • Like 19
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

My 2c:

Καταρχάς, ένα μεγάλο μπράβο στη Lisa Su. Τα πήρε όλα κι έφυγε. Ολική ανατροπή από την Amd. Μυθικά πράγματα, μέσα σε 3 χρόνια.

Λοιπόν, 3080=6800xt=l.f.e. Στα ίσα οι δυο τους ok, λίγο καλύτερη η 3080), το καλό είναι πως ανάλογα με τα features που ενδιαφέρουν τον καθένα από εμάς, πηγαίνουμε είτε στη μία είτε στην άλλη. Να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός στην πράξη, διότι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, πήξαμε στο paper launch από αμφότερες τις εταιρείες (οι οποίες, θα το ξαναγράψω για πολλοστή φορά, ενδιαφέρονται μόνο για το περιεχόμενο του πορτοφολιού μας, άσχετα αν εμείς νομίζουμε ότι μας αγαπάνε γιατί είμαστε άπλες και ωραία παιδιά).

Η 6800 είναι εμφανώς καλύτερη από την 3070, η οποία απευθύνεται σε συγκεκριμένους χρήστες (εμένα😛).

Αν η τιμή της ήταν ένα πενηντάρικο κάτω, θα μιλούσαμε για τρελό vfm/perofrmance king.

Καλά, η 3090, αν και top of the top, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Προφανώς δεν ψάχνουμε για vfm καταστάσεις σε τέτοιο price point, αλλά εδώ μιλάμε για πανωλεθρία στο Μιλάνο και σπατάλη χρημάτων άνευ προηγουμένου.

Having said all of the above, τι σκοπεύω να κάνω: δυστυχώς, έχω gsync only monitor, επομένως με βλέπω για καμιά 3070. Παλεύω, βέβαια, με τη συνείδησή μου, η οποία με σπρώχνει στην 6800, αλλά δεν αντέχω να χάσω το gsync.

Θα περιμένω να σταθεροποιηθούν οι τιμές και η διαθεσιμότητα (δεν σκοπεύω να πληρώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου) και όταν και εάν βρω την 3070 που θέλω στα 550 ευρώ, θα το πατήσω το κουμπί.

Από τα καλύτερα ποστ που έχω διαβάσει τελευταία...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Paper launch και από AMD πάντως παρόλα τα παραμύθια που έλεγε ο άλλος στο twitter για στοιχήματα και τέτοια. Είπε τώρα στο live o Scott "we are shipping cards every day, availability will get better and better every day and towards the end of the year"

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

My 2c:

Λοιπόν, 3080=6800xt=l.f.e. Στα ίσα οι δυο τους ok, λίγο καλύτερη η 3080), το καλό είναι πως ανάλογα με τα features που ενδιαφέρουν τον καθένα από εμάς, πηγαίνουμε είτε στη μία είτε στην άλλη. Να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός στην πράξη, διότι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, πήξαμε στο paper launch από αμφότερες τις εταιρείες (οι οποίες, θα το ξαναγράψω για πολλοστή φορά, ενδιαφέρονται μόνο για το περιεχόμενο του πορτοφολιού μας, άσχετα αν εμείς νομίζουμε ότι μας αγαπάνε γιατί είμαστε άπλες και ωραία παιδιά).

Αν η τιμή της ήταν ένα πενηντάρικο κάτω, θα μιλούσαμε για τρελό vfm/perofrmance king.

Με φώναξε κανείς; 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Aυτός μας κάνει ή να δούμε αλλού ? 

σου θυμίζω ότι υπάρχει και μια ειδική διαδρομή που όταν πάρεις την αλεσαντρα στο ACO και περάσεις από ένα στενό σοκάκι μεταξύ  Αθήνας και Πειραιά , εκεί όλα τα AMD cpu μπουκαλιάζουν και οι AMD gpu σβήνουν.  Αυτά δεν μπορείς να τα δεις στα μπεντσμπαρκς… δεν στα δείχνουν, ανέβσε ότι θέλεις εσύ.. 

και μπορεί η μπουκαλάρα στο φαρκράι να έσπασε αλλά γενικά υπάρχουν  και κάτι άλλα γενικά  βιντεάκια στο γιουτούμπ (γενικά)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dem είπε

σου θυμίζω ότι υπάρχει και μια ειδική διαδρομή που όταν πάρεις την αλεσαντρα στο ACO και περάσεις από ένα στενό σοκάκι μεταξύ  Αθήνας και Πειραιά , εκεί όλα τα AMD cpu μπουκαλιάζουν και οι AMD gpu σβήνουν.  Αυτά δεν μπορείς να τα δεις στα μπεντσμπαρκς… δεν στα δείχνουν, ανέβσε ότι θέλεις εσύ.. 

και μπορεί η μπουκαλάρα στο φαρκράι να έσπασε αλλά γενικά υπάρχουν  και κάτι άλλα γενικά  βιντεάκια στο γιουτούμπ (γενικά)

μπράβο βρε, να δω τώρα τι θα βρεί να πεί ο πνευματικός πατέρας της πρότασης αυτής... Είναι που είναι άφαντος, του κάνεις τη ζωή ακόμα ποιο δύσκολη 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

μπράβο βρε, να δω τώρα τι θα βρεί να πεί ο πνευματικός πατέρας της πρότασης αυτής... Είναι που είναι άφαντος του κάνεις τη ζωή ακόμα ποιο δύσκολη 

Ώπα μαν μισό ,

δεν είναι άφαντος ο πνευματικος πατέρας..... εδώ είναι κανονικά μαζί μας ...εκτός αν έχει 2 πνευματικούς πατεράδες η πρόταση αυτή,

ή ένας πνευματικός πατέρας έχει πάνω από ένα λογαριασμό, δεν μου βγαίνουν τα κουκιά αλλιώς.   

• Like 2
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, narta είπε

Εχει DirectML που υποστηριζουν οι κονσολες, εχει RT αλλα ειναι non optimized για τα μεχρι τωρα παιχνιδια και για τα video codecs εχει ακριβως τα ιδια και υποστηριξη VC1. Εκτος αν εννοεις encoders, που εκει είτε εχεις Inisde info αφου δεν εχει δειξει κανενας κατι, ειτε εισαι trust me bro που τοτε στα κουακ κουακ μας.

Λογικοτατο. H Ampere αρχιτεκτονικη ειναι compute, η RDNA2 gaming.

Που ακριβώς είναι το DirectML έχεις παραδείγματα ή θα δούμε κάποτε?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dem είπε

Ώπα μαν μισό ,

δεν είναι άφαντος ο πνευματικος πατέρας..... εδώ είναι κανονικά μαζί μας ...εκτός αν έχει 2 πνευματικούς πατεράδες η πρόταση αυτή,

ή ένας πνευματικός πατέρας έχει πάνω από ένα λογαριασμό, δεν μου βγαίνουν τα κουκιά αλλιώς.   

Δες τα reviews των 5xxx ryzen και θα καταλάβεις. Ξαφνικά οι 3xxx Ryzen βρέθηκαν 20 και 30% πίσω από τα 10th gen Intel. Πριν βγούν τα 5xxx Ryzen η διαφορά σύμφωνα με το forum ήταν με το ζόρι 5%. Go figure

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...