Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες, προσωπικά βλέπω πως -λίγο-πολύ- ο καθένας εξ ημών έχει αποφασίσει τι θα πάρει.

Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να πείσετε εαυτούς και αλλήλους ως προς το εάν η Amd ή η Nvidia είναι καλύτερη.

Ο καθένας από εμάς ζυγίζει τα features που τον ενδιαφέρουν περισσότερο, το κόστος κτήσης, τη διαθεσιμότητα, την εμφάνιση και την προτίμηση της μιας ή της άλλης εταιρείας και πράττει αναλόγως.

Κατεβατά επί κατεβατών για τη χρησιμότητα ή μη του rt δεν μας απασχολούν. Χ πράγματα προσφέρει η μία, Ψ η άλλη, τα βάζουμε κάτω και αγοράζουμε.

Κρατώ μόνον ότι habemus ανταγωνισμό στο high end segment μετά από πολλά-πολλά χρόνια και ότι κάρτες θα έχουμε εμείς οι άπλες το 2021😜.

• Like 16
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Παίδες, προσωπικά βλέπω πως -λίγο-πολύ- ο καθένας εξ ημών έχει αποφασίσει τι θα πάρει.

Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να πείσετε εαυτούς και αλλήλους ως προς το εάν η Amd ή η Nvidia είναι καλύτερη.

Ο καθένας από εμάς ζυγίζει τα features που τον ενδιαφέρουν περισσότερο, το κόστος κτήσης, τη διαθεσιμότητα, την εμφάνιση και την προτίμηση της μιας ή της άλλης εταιρείας και πράττει αναλόγως.

Κατεβατά επί κατεβατών για τη χρησιμότητα ή μη του rt δεν μας απασχολούν. Χ πράγματα προσφέρει η μία, Ψ η άλλη, τα βάζουμε κάτω και αγοράζουμε.

Κρατώ μόνον ότι habemus ανταγωνισμό στο high end segment μετά από πολλά-πολλά χρόνια και ότι κάρτες θα έχουμε εμείς οι άπλες το 2021😜.

Εγώ δεν έχω αποφασίσει. Έχω στην άκρη 700 ευρώ. Όλα είναι θέμα τιμής πρώτα. Βλέπω reviews και με βάζουν τιμή στην msi gaming x trio kai Asus tuf σε 3070 στα 550. Αγόραζα με κλειστά μάτια άμα έβρισκα. Η rx 6800xt aib στα 700 ευρώ θα ήταν λουκούμι αλλά δεν το βλέπω. 

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Εαν ολες οι αναρτησεις ηταν σε αυτο το πνευμα, το παρον νημα θα αριθμουσε το πολυ 30 σελιδες αντι για 180 και το αντιστοιχο των Ampere βαρια 100 αντι για 900...

• Like 1
Δημοσ.

Αφού πραγματικά τα οφφ τοπικ είναι 90% ας ρωτήσω και εγώ εδώ που είστε όλοι σχετικοί υπάρχει κάποια σελίδα που να λέει η κάθε sll sls rt ddr rtd flg sni και λοιπά τι είναι να καταλαβω μπας καιπβ και εγώ στο πνεύμα της οφ τοπικ συζήτησης;

Δημοσ.

Καλά αν βγουν οι ref σε msrp τιμές παίρνουμε μια τέτοια και το Πάσχα που θα έχει απόθεμα στις AIB αλλάζουμε 🤣

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Από το παρακάτω έχουμε

3840x2160 = 4034ΜΒ (Native res)

3840x2160  + RTX = 5003ΜΒ (Native Res + RTX)

3840x2160 + RTX + DLSS = 5252ΜΒ (RTX + DLSS upscaled to 4K)

Άρα όχι μόνο δεν πέφτει το VRAM αλλά ανεβαίνει ιδιαίτερα με το RTX

vram.png&key=2535776c0cdababf54001bb55bf

Αυτό που έβαλες δεν είναι με RayTracing

https://streamable.com/7qoyq2

Δικο μου WD : Legion 

Επιφυλασσομαι Σαββατοκυριακο που θα εχω χρονο να κατσω να δοκιμασω διαφορα να το ξανατσεκαρω.. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Εδώ είσαι. Τι διαφορά έχουν τα visuals από τα γραφικά; Το ίδιο είναι. Και πρόσεχε γιατί εγώ δεν έχω αναφερθεί επί προσωπικού. Κάτι φράσεις τύπου "έλλειψη αντίληψης" να λείπουν παρακαλώ..

tenor.png

1 ώρα πριν, kinitos είπε

Αφού πραγματικά τα οφφ τοπικ είναι 90% ας ρωτήσω και εγώ εδώ που είστε όλοι σχετικοί υπάρχει κάποια σελίδα που να λέει η κάθε sll sls rt ddr rtd flg sni και λοιπά τι είναι να καταλαβω μπας καιπβ και εγώ στο πνεύμα της οφ τοπικ συζήτησης;

SLS πάντως είναι mercedes

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαχαχαχα

Πέραν της πλάκας αν υπάρχει σαιτ να τα έχει α μαζεμένα τις τεχνολογίες ας μου πει. Πραγματικά χάνω τα 4/5 απόττην συζήτηση αισθάνομαι να μην ξέρω τίποτα από πισια

Επεξ/σία από kinitos
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Ναι ε?😀 Στους επεξεργαστές της Ίντελ όμως τα καταλάβαινες 😀

Μακάρι να ήταν 10% η διαφορά. Άμα ήταν μόνο τόσο δεν θα έβλεπες σήμερα τον 6700/7700 στο WD Legion(και όχι μόνο) π.χ. να τα καταφέρνει εξίσου καλά στη χειρότερη ή πολύ καλύτερα από τους 1600/1700 ακόμα και 2600/2700.

Εσύ προφανώς αναφέρεσαι στα GPU bottlenecked benchmarks που σου έλεγαν ότι ο 1600 π.χ. είναι μόλις 10% πιο αργός από τον 7700K, με καλύτερο productivity και με λιγότερα λεφτά.

8 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Έτσι ακριβώς ,το πιο σημαντικό feature του Ray tracing είναι οι αντανακλάσεις όπου στο rasterisation υπάρχει πρόβλημα και χτυπάει κατευθείαν στο μάτι σε αντίθεση με σκιές και global illumination 

Το RTGI είναι το πιο σημαντικό feature για όσους έχουν παίξει το Metro exodus.

Ο νούμερο ένα παράγοντας που κάνει τα γραφικά να μοιάζουν ψεύτικα είναι ο φωτισμός. Όχι τα textures. Στην αληθινή ζωή τα αντικείμενα φωτίζονται και σκιάζονται από γειτονικά και μακρινά αντικείμενα που αντανακλούν ή μπλοκάρουν φως. Ο εγκέφαλος είναι εξελιγμένος να αντιλαμβάνεται αμέσως τη φυσική εικόνα. Δεν χρειάζεται ΚΑΝ προσπάθεια. Τα λάθος φωτισμένα αντικείμενα φαίνονται σαν να μπήκαν μεταγενέστερα με το χέρι, σαν κάποιο σκίτσο πάνω σε φωτό. Με RTGI στο Exodus όλα μοιάζουν κομμάτι της ίδιας σκηνής.

6 ώρες πριν, Arkin είπε

Υπάρχουν 2 ειδών super sampling τεχνικές.

Α) AI upscaling. Με δεδομένα από μία και μόνο εικόνα. Έτσι δούλευε το DLSS 1.0 και απέτυχε στην πράξη.

Β) AI temporal reconstruction. Έτσι δουλεύει το DLSS 2.0 μαζεύοντας πληροφορία από τα δύο πρώτα καρέ π.χ. για να εμφανίσει όλη την λεπτομέρεια στο τρίτο καρέ παρακολουθώντας μετά τις όποιες μεταβολές.

Έχει καθοριστική σημασία ποιον δρόμο θα ακολουθήσει η AMD και πόσο καλά θα ισορροπήσει σε ποιότητα και επιδόσεις. ΑΝ δεν δούμε αυτό ό,τι και να λέει είναι damage control.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Μακάρι να ήταν 10% η διαφορά. Άμα ήταν μόνο τόσο δεν θα έβλεπες σήμερα τον 6700/7700 στο WD Legion(και όχι μόνο) π.χ. να τα καταφέρνει εξίσου καλά στη χειρότερη ή πολύ καλύτερα από τους 1600/1700 ακόμα και 2600/2700.

Έχει γραφτεί και απο άλλους κάπου 100-150 φορές οτι αυτοί οι Ryzen που ανέφερες έχουν χειρότερο SP απο τους Skylake και γενικά είναι χειρότεροι "Gaming" CPU. Το άλλο που δεν αναφέρεις είναι οτι όσοι ξέμειναν με "αρχαιές" B350/X370 έχουν δυνατότητα update σε 3600 ή 3700Χ π.χ . Ο άλλος με τον 6700 σε ποιά CPU θα πάει άμα δεν του φτάνουν τα 4C/8T ;

Η σαπίλα Games που βγαίνουν δεν εχει προηγούμενο, WD Legion με ή χωρις RT δεν έχει καμία διαφορά απο ένα Game 8 και 10 ετών. Άσε που ούτε η 3090 δεν βγάζει σε Ultra 4K 60 FPS ...

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 50EuroUser είπε

Έχει γραφτεί και απο άλλους κάπου 100-150 φορές οτι αυτοί οι Ryzen που ανέφερες έχουν χειρότερο SP απο τους Skylake και γενικά είναι χειρότεροι "Gaming" CPU. Το άλλο που δεν αναφέρεις είναι οτι όσοι ξέμειναν με "αρχαιές" B350/X370 έχουν δυνατότητα update σε 3600 ή 3700Χ π.χ . Ο άλλος με τον 6700 σε ποιά CPU θα πάει άμα δεν του φτάνουν τα 4C/8T ;

Spoiler

Δεν είναι το θέμα μας αλλά θα σου απαντήσω μιας και το ξεκινήσατε. Τα AMD που κοντράρουν ή και ξεπερνούν intel σε STP στα games δεν είναι συμβατά με τις μητρικές των πρώτων ryzen. Αν σκεφτείς ότι 9 μήνες μετά τον 7700K(που έχω πει ότι ήταν κακή αγορά λόγω του επερχόμενου 8700K), επί εποχής 2700X, είχες τον 8700K και δυνατότητα να πας σε 9900K που είναι ακόμα και σήμερα elite τότε μια χαρά αγορά ήταν και η intel πλατφόρμα.

Δημοσ.

Λες και ο 1600 είχε ίδια αρχική τιμή με τον 7700k... Εδώ ήταν πιο φτηνός και από τον 7600k ME ψύκτρα και με oc σε μητρικές των 50 ευρώ. Tbh σε πολύ χειρότερη μοίρα ήταν τότε η intel γιατί η amd δεν είχε καβαλήσει ακόμα το καλάμι και βγήκε έτσι από το πουθενά, απλά όσοι ήταν μόνο gamers δε τους ένοιαζε και δε το πήραν πρέφα. Τώρα θα σου πουλάει 6πύρηνο στα 350 τριπλή τιμή από 1600af και θα βαράς και παλαμάκια γιατί μπορεί να βγάζει 4-5 φουπουες παραπάνω από την απόλυτη πολεμική μηχανή 10900k του ενός νεφρού. 10400φτου ξελευθερία στα 140 ευρώ μέχρι να δύσει ο ήλιος.😁

• Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Κάποιος που παίζει plebG και fortnite θα πάρει 3090. Ναι εντάξει. Πώς; Με τα λεφτά από τα κάλαντα; Μία μας λες ότι το RT είναι μ@λ@κί@ στα visuals, μία ότι η μεγαλύτερη επανάσταση στα graphics είναι το adaptive sync (!?) και τώρα αυτό. Ε εντάξει..

Αληθεια,υπαρχει καπου γραμμενο πως οποιος παιζει pubg/fortnite ειναι και φτωχομπινες?

• Like 3
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, ilos είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Λες και ο 1600 είχε ίδια αρχική τιμή με τον 7700k... Εδώ ήταν πιο φτηνός και από τον 7600k ME ψύκτρα και με oc σε μητρικές των 50 ευρώ. Tbh σε πολύ χειρότερη μοίρα ήταν τότε η intel γιατί η amd δεν είχε καβαλήσει ακόμα το καλάμι και βγήκε έτσι από το πουθενά, απλά όσοι ήταν μόνο gamers δε τους ένοιαζε και δε το πήραν πρέφα. Τώρα θα σου πουλάει 6πύρηνο στα 350 τριπλή τιμή από 1600af και θα βαράς και παλαμάκια γιατί μπορεί να βγάζει 4-5 φουπουες παραπάνω από την απόλυτη πολεμική μηχανή 10900k του ενός νεφρού. 10400φτου ξελευθερία στα 140 ευρώ μέχρι να δύσει ο ήλιος.😁

Με μια φτηνή Η410 και 16gb φτηνές μνήμες είναι αυτήν την στιγμή το απόλυτο vfm για gaming.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...