Arkin Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, bilythekid είπε https://adoredtv.com/amd-confirms-rx-6000-series-will-support-existing-ray-tracing-titles/amp/?p=154080&__twitter_impression=true Για προηγουμενους τιτλους με RT και αν υποστηριχθουν απο τις νεες καρτες ειναι κατι που περιμενω και εγω λογικα με patches θα γινεται. Κυριως control/metro exodus οι υπολοιποι rt τιτλοι που βγηκαν την τελευταια διετια λιγο με ενδιαφερει να υποστηριχθουν. Σε 15 μερουλες θα ξερουμε περισσοτερα. Και αν θα μπει και DML σε αυτους τους τιτλους γιατι το perf hit απο το RT θα ειναι μεγαλο.
d4ydr33m3r Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Arkin είπε Απο τη μια εχουμε την MS απο την αλλη και τις 2 κονσολες που θα εχουν DML οποτε πιστευω μεσα στο 2021 θα μας εκπληξει το συγκεκριμενο feature και θα τριβουμε τα ματια μας. Σε συνδιασμο με filelity FX το οποιο το ειδα για πρωτη φορα στο Rage 2 θα εχουμε θαυματα στην εικονα αναλογικα με το perf boost που θα περνουμε. Οι κονσολες ειναι μεγαλο asset για την AMD σε βαθος χρονου τοσο σε επιπεδο API features οσο και σε επιπεδο h/w.. Η προσεγγιση ειναι διαφορετικη και θα εχει μεγαλο ενδιαφερον να δουμε τι θα γινει τα επομενα χρονια.. Απλα η Nvidia εχει ενα headstart αυτη την στιγμη το οποιο ομως αναμενουμε να δουμε ποσο θα βοηθησει στην πραξη και κατα ποσο θα ειναι ετοιμη και η AMD να δωσει γρηγορες απαντησεις σε καποια πραγματα σε συνεργασια και με την MS σε καποια απο αυτα σε επιπεδο s/w.. 2
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Crus είπε Ναι ειμαι σιγουρος οτι οσοι αγοραζουν 700-1000 ευρω καρτες για το eye candy τις αγοραζουν για να παιζουν CoD και Fortnite.. Οι περισσοτεροι μαλιστα σε 1080p αναλυση (και αντε 144hz) για να δειχνουν καλυτερα τα visuals.. 😛 Δεν παίζουν αυτά που γράφεις ή παίζουν ΚΑΙ αυτά. 700 θα δώσεις να βγάζεις καλό performance σε 4Κ σε γκειμς τύπου Valhalla, CP 2077 κλπ.
d4ydr33m3r Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Κανε ενα ρεζουμέ λίγο τι λέει αν έχεις όρεξη Δεν λεει κατι τρομερο τα εχουμε συζητησει αυτα απλα εξηγει λιγο τι κανει το καθε feature επειδη χαθηκαν ουσιαστικα ποστς λογω συζητησης εδω.. Εβαλα timestamp.. 1
Coppermine Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 To ότι είναι εντελώς ανόητο να βγάζετε συμπεράσματα από την χρήση που κάνετε εσείς με το τι κάνουν όλοι το έχετε σκεφτεί να το διατυπώσω ευγενικά ας πούμε??? Καταλαβαίνω ότι ένας μπορεί να μην τον ενδιαφέρει το RT, να προτιμά να παίζει με κινητό, να τον έλκουν σεξουαλικά τα δέντρα οτιδήποτε, π'ως και με ποια λογική κάνετε την αναγωγή στο σύνολο δε καταλαβαίνω έτσι ελαφρά την καρδία και προφανώς και εντελώς αυθαίρετα, Διάβασα χθες ότι κανένας δεν χρησιμοποιεί το RT στο bf5, Αλήθεια ε? ε εγώ το χρησιμοποιώ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και με DLSS και γουστάρω, άρα τι να πω ότι αυτό το κάνουν όλοι επειδή εγω κάνω αυτό??? Ναι αλλά κάποιος θα πεταχτει fast paced shooter και θα χάνεις και τι K/D ratio έχεις.......ΥΕΑΗ αισχρό και στα ******** μου το οποιοδήποτε σκορ μου αρέσει να χαζεύω τα reflections........ Διαβάζω πάλι το raster είναι νούμερο 1 to RT gimmick, και η ποσότητα της vram το κριτήριο........YEAH σε εμένα το RT σε 4Κ/60 σε τηλεόραση με πραγματικό 10bit panel είναι το κριτήριο μου so ΜΑ αφού το κάνουν όλοι.......σημασία έχει πως ευχαριστιέται κανείς το χόμπι του και όχι ψυχαναγκαστικά να κάνει κάτι που κάνουν οι άλλοι γιατί έτσι, πολύ δε περισσότερο να βγάζει συμπεράσματα για τον οποιονδήποτε 1 3
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, Crus είπε Ναι ειμαι σιγουρος οτι οσοι αγοραζουν 700-1000 ευρω καρτες για το eye candy τις αγοραζουν για να παιζουν CoD και Fortnite.. Οι περισσοτεροι μαλιστα σε 1080p αναλυση (και αντε 144hz) για να δειχνουν καλυτερα τα visuals.. 😛 Τι COD και Fortnite; Μόνο αυτά τα δύο games υπάρχουν;
Crus Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 20 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Κανε ενα ρεζουμέ λίγο τι λέει αν έχεις όρεξη 1. Kαταρχας αναφερει οτι οι custom AIB καρτες θα ειναι ετοιμες απο 1 εως 4 βδομαδες after launch. 2. Οσον αφορα το διαθεσιμο stock τους ο καθενας λεει του λεει και διαφορετικα πραγματα και δεν ειναι ξεκαθαρο, αλλα λεει σιγουρα βλεπεις να βγαινουν sold out σε κανα 2ωρο after launch. Εκει βεβαια ανεφερε οτι η AMD θα κανει re-supply μερικες μερες μετα. 3. Αναφορες στο SAM και οτι ειναι αποκλειστικο εργαλειο για 5 series mobo & CPU only. 4. To Rage mode δεν ειναι OC mode (θα υπαρχει κανονικα και αυτο με ενα button οπως παλια) αλλα ουσιαστικα αυξηση του power limit slider, οχι max επιπεδο αλλα σιγουρα within limits που οριζει η AMD. Θα προσφερει περιπου 2% παραπανω frames. 5. Αν το Super Resolution και η πλατφορμα Fidelity FX θα ειναι ουσιαστικα η απαντηση στο DLSS. Ειπε και ναι και οχι. Οτι δηλαδη περιπου θα κανει αυτη τη δουλεια αλλα οχι ακριβως. Ειπε παντως οτι θα ειναι ετοιμο at launch (αν θυμαμαι καλα). 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε Τι COD και Fortnite; Μόνο αυτά τα δύο games υπάρχουν; οχι μωρε, απλα τα παιζει αυτη την στιγμη η μιση υφηλιος (και παραπανω). τεσπα, παμε παρακατω. 4 λεπτά πριν, Coppermine είπε To ότι είναι εντελώς ανόητο να βγάζετε συμπεράσματα από την χρήση που κάνετε εσείς με το τι κάνουν όλοι το έχετε σκεφτεί να το διατυπώσω ευγενικά ας πούμε??? Καταλαβαίνω ότι ένας μπορεί να μην τον ενδιαφέρει το RT, να προτιμά να παίζει με κινητό, να τον έλκουν σεξουαλικά τα δέντρα οτιδήποτε, π'ως και με ποια λογική κάνετε την αναγωγή στο σύνολο δε καταλαβαίνω έτσι ελαφρά την καρδία και προφανώς και εντελώς αυθαίρετα, Διάβασα χθες ότι κανένας δεν χρησιμοποιεί το RT στο bf5, Αλήθεια ε? ε εγώ το χρησιμοποιώ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και με DLSS και γουστάρω, άρα τι να πω ότι αυτό το κάνουν όλοι επειδή εγω κάνω αυτό??? Ναι αλλά κάποιος θα πεταχτει fast paced shooter και θα χάνεις και τι K/D ratio έχεις.......ΥΕΑΗ αισχρό και στα ******** μου το οποιοδήποτε σκορ μου αρέσει να χαζεύω τα reflections........ Διαβάζω πάλι το raster είναι νούμερο 1 to RT gimmick, και η ποσότητα της vram το κριτήριο........YEAH σε εμένα το RT σε 4Κ/60 σε τηλεόραση με πραγματικό 10bit panel είναι το κριτήριο μου so ΜΑ αφού το κάνουν όλοι.......σημασία έχει πως ευχαριστιέται κανείς το χόμπι του και όχι ψυχαναγκαστικά να κάνει κάτι που κάνουν οι άλλοι γιατί έτσι, πολύ δε περισσότερο να βγάζει συμπεράσματα για τον οποιονδήποτε Και εγω να σου διατυπωσω ευγενικα οτι οπως εσυ εχεις αποψη, ετσι δυναται να εχει και καποιος αλλος που εχει αντιθετη με σενα. Αν σε ενοχλει, υπαρχει κουμπακι Ignore ξερεις.. Εδω παιζεις BF5 με RT on και δεν σε κρινουμε, εσυ γιατι το κανεις? 3 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, Crus είπε οχι μωρε, απλα τα παιζει αυτη την στιγμη η μιση υφηλιος (και παραπανω). τεσπα, παμε παρακατω. Και λοιπόν; Είπες ότι όποιος πάρει κάρτα 700-1000 ευρώ θα την πάρει για να παίζει COD και Fortnite. Που το στηρίζεις αυτό;
Crus Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Και λοιπόν; Είπες ότι όποιος πάρει κάρτα 700-1000 ευρώ θα την πάρει για να παίζει COD και Fortnite. Που το στηρίζεις αυτό; Διαβασε την συνομιλια να καταλαβεις τι ειπα πριν πεταχτεις τοτε. Ο Psycho_Warhead οτι οσους τους ενδιαφερουν τα Visuals και το RT ειναι αυτοι που αγοραζουν 700 και 1000 ευρω καρτες και υπολοιποι αγοραζουν καρτες του 200ευρου, πραγμα που προφανως δεν ισχυει. Γιατι αυτη την στιγμη η πλειοψηφια των gamers -καλως η κακως- παιζει CoD, Fortine και αλλα FPS. Ε αυτοι δεν ενδιαφερονται για τα Visuals αλλα για frames. Φανταζομαι οτι πολλοι απο αυτους εχουν 2080S και 2080ti, καθως και παρα πολλοι θα πανε σε 3080/90 αλλα και 6800/6900ΧΤ. Το τι επιπεδου τιμης καρτα θα αγορασεις δεν οριζει και το αν πας για frames ή visuals. Μπορει να εχεις καρτα 200ευρου και να ριξεις τα παντα στο Low γιατι θες frames ή να τα ανεβασεις ολα στο ultra γιατι την βρισκεις με τα visuals. Το ιδιο ισχυει και σε αυτους που αγοραζουν καρτα των 500 αλλα και των 1000 ευρω.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, Crus είπε Διαβασε την συνομιλια να καταλαβεις τι ειπα πριν πεταχτεις τοτε. Ο Psycho_Warhead οτι οσους τους ενδιαφερουν τα Visuals και το RT ειναι αυτοι που αγοραζουν 700 και 1000 ευρω καρτες και υπολοιποι αγοραζουν καρτες του 200ευρου, πραγμα που προφανως δεν ισχυει. Γιατι αυτη την στιγμη η πλειοψηφια των gamers -καλως η κακως- παιζει CoD, Fortine και αλλα FPS. Ε αυτοι δεν ενδιαφερονται για τα Visuals αλλα για frames. Φανταζομαι οτι πολλοι απο αυτους εχουν 2080S και 2080ti, καθως και παρα πολλοι θα πανε σε 3080/90 αλλα και 6800/6900ΧΤ. Το τι επιπεδου τιμης καρτα θα αγορασεις δεν οριζει και το αν πας για frames ή visuals. Μπορει να εχεις καρτα 200ευρου και να ριξεις τα παντα στο Low γιατι θες frames ή να τα ανεβασεις ολα στο ultra γιατι την βρισκεις με τα visuals. Το ιδιο ισχυει και σε αυτους που αγοραζουν καρτα των 500 αλλα και των 1000 ευρω. Κάποιος που παίζει plebG και fortnite θα πάρει 3090. Ναι εντάξει. Πώς; Με τα λεφτά από τα κάλαντα; Μία μας λες ότι το RT είναι μ@λ@κί@ στα visuals, μία ότι η μεγαλύτερη επανάσταση στα graphics είναι το adaptive sync (!?) και τώρα αυτό. Ε εντάξει..
Aten-Ra Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Render σε 1440P άρα πέφτει το usage άσχετα με τα textures. Φαίνεται και στο πίνακα που έβαλες. Από το παρακάτω έχουμε 3840x2160 = 4034ΜΒ (Native res) 3840x2160 + RTX = 5003ΜΒ (Native Res + RTX) 3840x2160 + RTX + DLSS = 5252ΜΒ (RTX + DLSS upscaled to 4K) Άρα όχι μόνο δεν πέφτει το VRAM αλλά ανεβαίνει ιδιαίτερα με το RTX 3 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε Μα φυσικα δεν αλλαζει η αναλυση των υφων δεν ισχυριστηκε κανεις αυτο.. Αλλα σαφεστατα και πεφτει η χρηση vram usage για ευνοητους λογους απο native resolution.. Αυτο παντως που βλεπω στο πινακακι δεν συναδει με αυτα που βλεπω εγω σε αυτα που υπαρχουν. Ισως αυτο που δειχνει το πινακακι να ειναι memory allocation και οχι actual usage.. Και στο metro exodus πεφτει η χρηση vram και στο death stranding και στο wd legion πεφτει και αρκετα μαλιστα τουλαχιστον 1Gb.. Αναλογα και την ποιοτητα DLSS που επιλεγεις και αλλαζουν πολλα.. Αλλα μιας και αναφερθηκε θα βαλω διαφορους τιτλους να τεσταρω οπως control, cod modern warfare να δω.. Nα το death stranding το βρηκα στο νετ ετσι προχειρα και με 8k κιολας.. Αυτό που έβαλες δεν είναι με RayTracing 1
Crus Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Κάποιος που παίζει plebG και fortnite θα πάρει 3090. Ναι εντάξει. Πώς; Με τα λεφτά από τα κάλαντα; Μία μας λες ότι το RT είναι μ@λ@κί@ στα visuals, μία ότι η μεγαλύτερη επανάσταση στα graphics είναι το adaptive sync (!?) και τώρα αυτό. Ε εντάξει.. Εχεις ελλειψη αντιληψης και παραφραζεις οτι γραφω, δεν προκειται να ασχοληθω περαιτερω. Δεν εγραψα πουθενα οτι το RT ειναι μαλακια, αλλα ουτε και οτι το adaptive sync ηταν επανασταση στα visuals οπως εγραψες σε προηγουμενο ποστ. Στα γραφικα που γραφεις τωρα προφανως και ηταν επανασταση και δεν καταλαβαινω γιατι διαφωνεις. Προφανως γιατι ΔΕΝ εχεις καταλαβει. Οταν κατι δεν το καταλαβαινεις, καλυτερο ειναι να ρωτας παρα να σχολιαζεις χωρις να εχεις αντιληφθει. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2020 από Crus
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Crus είπε Δεν ειναι θέμα κακής εμπειρίας, αλλα θεμα προοπτικής του καθενός. Με ενδιαφέρει το visual του πράγματος και ας κυνηγούσα παλιότερα περισσότερο τα frames. Απλά μεχρι ενα σημείο. Και προφανώς εχω βαρεθεί καθε γενιά να ακούω απο μια μαλακια visual τεχνολογία που θα φέρει την επανάσταση η οποία εξαφανίζεται μετα απο 2 χρόνια. Αν εξαιρέσεις το adaptive sync οπου για μενα ηταν επανάσταση στα graphics, ολα τα υπόλοιπα ειναι τεχνολογίες 10ετιας και βάλε. Καλο στην θεωρία το RT αλλα προσωπικά 3 χρόνια μετά δεν με έχει πείσει. Στο μέλλον θα δούμε αν θα πέσουν τα σαγόνια μας όπως μας ταζουν τόσο καιρό, γιατί προς το παρόν ξαναλέω μόνο για screenshot και βρες τη διαφορά το εχω δει. Εδώ είσαι. Τι διαφορά έχουν τα visuals από τα γραφικά; Το ίδιο είναι. Και πρόσεχε γιατί εγώ δεν έχω αναφερθεί επί προσωπικού. Κάτι φράσεις τύπου "έλλειψη αντίληψης" να λείπουν παρακαλώ.. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 2 minutes ago, yiannis1991 said: Εδώ είσαι. Τι διαφορά έχουν τα visuals από τα γραφικά; Το ίδιο είναι. Και πρόσεχε γιατί εγώ δεν έχω αναφερθεί επί προσωπικού. Κάτι φράσεις τύπου "έλλειψη αντίληψης" να λείπουν παρακαλώ.. OWNED
Crus Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Εδώ είσαι.. Και εσυ απο το παραπανω που εκανες quote καταλαβες αυτο? 57 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Κάποιος που παίζει plebG και fortnite θα πάρει 3090. Ναι εντάξει. Πώς; Με τα λεφτά από τα κάλαντα; Μία μας λες ότι το RT είναι μ@λ@κί@ στα visuals, μία ότι η μεγαλύτερη επανάσταση στα graphics είναι το adaptive sync (!?) και τώρα αυτό. Ε εντάξει.. Οταν μιλαω για ελλειψη αντιληψης αυτο εννοω.. Αν διαβαζες το συνολο των ποστ θα εβλεπες οτι εκανα συγκεκριμενη αναφορα στις "μαλακιες visual τεχνολογιες" που λες, τυπου hairworks κλπ. Δεν εχω πει πουθενα οτι το RT ειναι μαλακια, ουτε οτι δεν θα ειναι χρησιμο στο μελλον. Εχω κανει ολοκληρη αναλυση σε πολλα ποστ και για το Hardware κομματι του RT αλλα και το Software. Αν εκανες τον κοπο να διαβαζες τα μηνυματα στα οποια απαντας ή αν τα εχεις διαβασει να τα κατανοησες, δεν θα εγραφες οτι γραφεις. Δεν μπορω να στο κανω πιο λιανα, απλα δεν.. Edit: Επειδη ειδα οτι εκανες edit το post σου. Τα visuals ειναι κομματι των γραφικων και οχι αποκλειστικα αυτο. Το adaptive sync ειναι τεχνολογια που ουσιαστικα κανει dynamic adjusting του refresh rate των γραφικων σου. Δεν ειναι visual τεχνολογια, αν και επηρρεαζει το visual (tearing, stuttering και judder) κομματι που βλεπεις στην οθονη σου. Edit 2: Μ' αρεσει που απανταει και ο αλλος owned ξερω εγω.. 😁 Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2020 από Crus
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα