Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

εσυ που τις θαβεις τι ενοεις ?εχεις εμπειρια?η πετας μια πατατα?

σε ρωτησα συγκεκριμενα

τι δεν απεδωσαν στο gaming?εξηγησε το μου σε παρακαλω να καταλαβω τι ενοεις ασε το τι λεω εγω

Game, settings, fps

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Απο το δημιουργό του βιντεο:  ''*Ultra at 1440p is too much for 8GB VRAM.''

Συζητάμε για κάρτες που θα οδηγήσουν οθόνες τουλάχιστον 1440p και πάνω. 

Θα πάρω δλδ 1000€+ κάρτα και θα κόβω settings λόγο vram ? 

Και πως το συμπέρανε ότι είναι too much ρε μαν? Αφού έχει bench το guru 3d, η 3070 πχ είμαι στα ίδια με 2080ti σε όλες τις αναλύσεις και σε ultra και σε very high settings, δεν φαίνεται να χάνει από VRAM. 

12 λεπτά πριν, narta είπε

Τι εννοεις σπέρνει;

Ανοίγει το game 😋

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Και πως το συμπέρανε ότι είναι too much ρε μαν? Αφού έχει bench το guru 3d, η 3070 πχ είμαι στα ίδια με 2080ti σε όλες τις αναλύσεις και σε ultra και σε very high settings, δεν φαίνεται να χάνει από VRAM. 

Ανοίγει το game 😋

minecraft το παιζει Ultra ρε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Herald είπε

Βάλε ένα rdr2 να δω κάτι λίγο. Τα 20 fps θα τα πιάσει η όχι? 

ρε νεολαια 

γραφετε ολοκληρο να καταλαβαινουμε οι γηραιοτεροι τι λετε

rdr2? τι να κανουμε ολη την ωρα να googlaroume

δεν το χω το game 

αλλα πιανει αρκετα καλα για τα κυβικα και την τιμη της

απλα ο ενδιασμος μου για το ληξουμε ειναι μην τα ισοπεδώνουμε ολα οκ 

περασαν απο τα χερια μου 2 rtx 2080   μια 2080 super   μια 2080τι αλλες τιμες ακομα και μεταχειρισμενες η πανω αλλο οι κατω

Επεξ/σία από hondakkias31
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Κάποιος να τεσταρει με την νέα ένδειξη πραγματικης χρήσης vram που έλεγε ο Psycho_warhead στο msi afterburner τότε

Εχω βαλει και gpu shared memory usage και gpu shared memory usage/process. Εβαλα ελαχιστο actual gameplay που ειναι και πιο υψηλα απο τις απαιτησεις του benchmark που ειναι πιο χαμηλες.. 

Ειναι με 4k@ultra και ultra RT χωρις DLSS οπως δειχνω.. Δεν παιζω χωρις DLSS φυσικα απλα το εβαλα να το δειξω.. 

https://streamable.com/ikhuz8

υ.γ Το εχω κανει encoding με handbrake για μεγεθος μην πει κανεις για την ποιοτητα.. 😜

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 3
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Ναι έχει μπει επιλογή που σου δείχνει ακριβώς πόσο τρώει το παιχνίδι και όχι απλά allocation.

Που είναι αυτό; Στο Afterburner ή στο RTSS; Σε ποια έκδοση;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, hondakkias31 είπε

ρε νεολαια 

γραφετε ολοκληρο να καταλαβαινουμε οι γηραιοτεροι τι λετε

rdr2? τι να κανουμε ολη την ωρα να googlaroume

δεν το χω το game 

αλλα πιανει αρκετα καλα για τα κυβικα και την τιμη της

απλα ο ενδιασμος μου για το ληξουμε ειναι μην τα ισοπεδώνουμε ολα οκ 

περασαν απο τα χερια μου 2 rtx 2080   μια 2080 super   μια 2080τι αλλες τιμες ακομα και μεταχειρισμενες η πανω αλλο οι κατω

Ε πες μας ποια games παίζεις τώρα, με τι settings και πόσα fps. Εγώ το σπέρνει θεωρώ ότι είναι σίγουρο 60αρι με ultra settings σε ΑΑΑ ή 100+ με competitive..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, narta είπε

Δηλαδη εσυ θεωρεις οτι ενας gpu accelerator, ο οποιος αντι να πεταχθει λογο high voltage leak, πωληθηκε ως pro/consumer gpu με αλλους driver, ειναι κλειδωμένος; Αρα θεματα οπως πχ, οτι θα το επερνε ο Βασιλάκης ο Καϊλας ο renderer, θα του τιναζε τα πεταλα και μετα θα ηθελε warranty replacement δεν μπορεις καν να τα βαλεις στην εξισωση. Ουτε οτι αυτο που εσυ θεωρεις "ξεκλειδωμα" ισοδυναμει με πωληση του professional sku στο 1/10 της τιμης.
Η compute αρχιτεκτονικη GCN πατούσε στην ωμη δυναμη για να αποδωσει -κουτσα οπως φανηκε με τισ V56/V64 οτι απεδωσε στο gaming.  Οι οποιές με την παραπανω λογικη ηταν κλειδωμενες επισης. 😐

Αλλα οπως ειπες η ημιμαθεια ειναι ασχημο πραγμα. 

Είπες ότι είναι instinct και μάντεψε.Δεν είναι .τα υπόλοιπα που γράφεις είμαι για εσωτερική κατανάλωση.μια gaming κάρτα είναι (έτσι την παρουσίασε κυρίως η amd) με μεγαλες δυνατότητες compute.αλλα ούτε καλή σε gaming ήταν κ ούτε το max potential της για server χρηση αξιοποιηθηκε

Ήταν η προσπάθεια της amd να γεμίσει το κενό μεταξύ vega και navi.Τπτ παραπανω

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Λέει ότι σε 4Κ/max settings τρώει 12GB VRAM.

Μόλις είδα σήμα AMD ήμουν σίγουρος ότι θα χρειαζόταν ενα κλικ vram παραπάνω, απο ότι προσφέρουν οι nvidia κάρτες :P 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

Εννοειται οτι η AMD ειναι μπροστα σε καθε price segment 10% τουλαχιστον σε ολα τα παιχνιδια σε rasterization απο εκει που ανταλλασε πυρα με την 3080 σε αυτον τον τομεα και εννοειται οτι πλεον μας ενδιαφερει η καταναλωση απο εκει που θυμαμαι κατι "ελα μωρε για 10-20w τωρα θα κανουμε συζητηση;  

Δεν μπορείς να καταλάβεις διαφορά της τάξης του 10%* στο μάτι και στο χέρι παρά μόνο αν κρατάς οριακά τα 60 καρέ. Ας πούμε για 4K ανάλυση που τα πράγματα γίνονται ζόρικα και όπου το AI super sampling βοηθάει πολύ περισσότερο.

Κάποτε είχα μια 5850 που σήκωνε φοβερο oc(με overvolting) κοντά στο 20%+ και κόντραρε την 5870. Αυτό που ήταν free και μας έκοψαν τα τελευταία 10 χρόνια. Θυμάμαι ότι χωρίς τάση κέρδιζε γύρω στο 10%. Δεν το καταλάβαινα εύκολα. Διαφορά καταλάβαινα μόνο πάνω από το 15% περίπου.

Συνεπώς αν δεν δίνεις το λιγότερο 15% πάνω σε raster πρέπει να ξεχωρίζεις αλλού, σε features και ποιότητα γενικότερα, για να σε προτιμήσουν.

*Aμφιβάλλω και αν είναι εγγυημένο 10% ή αφορά τίτλους στους οποίους έκαναν απλά καλή δουλειά στους drivers.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, billeiros είπε

Εσύ αυτά που ψάχνεις υπάρχουν κάρτες στην αγορά που σε εξυπηρετούν και τώρα πιστεύω.πχ μια 2080 .σε τι ανάλυση παιζεις?

Και η radeon vii είχε 16 gb και πήγε άπατη

1440p UW. 6900XT δεν θα πάρω, δεν κυνηγάω ποτε halo products. Η διαφορά 6800 με 6800XT σε οδηγεί προς τα πάνω. Δυστυχώς τα 650 δολάρια θα γίνουν 800 ευρώ για κανα τρίμηνο, τα οποία δεν γουστάρω να δώσω. 

Για αυτο και λέω οτι περιμένω την 6700ΧΤ η οποία λογικά θα είναι πανω κάτω μια 2080ti με 400 - 450 ευρώ. Αν όμως είναι 10% χαμηλότερα αυτής σε απόδοση θα παω λογικά σε 6800. Πραγματικά αρνούμαι να δώσω 600+ για GPU και μου την εχει δώσει η φαση με τις τιμές του hardware που ειναι στο Θεό. 

Δεν ξέρω ισως φταίει οτι δεν είμαι πλέον πιτσιρικάς και να εχω την καβλα που είχα παλιότερα και φαίνεται ότι γκρινιάζω περισσότερο απο όσο πρέπει. 

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Λέει ότι σε 4Κ/max settings τρώει 12GB VRAM.

@1:42 with lots of enemies indeed.. :D

Ελπιζω μην βγει stutterfall γιατι δειχνει γ@μ@το και ειναι απο αυτα που περιμενω.. 

Να πω και κατι αλλο επ'ευκαιριας. ΟΛΑ αυτα τα παιχνιδια τα ΑΑΑ που θα εχουν raytracing fx θα ειναι βαριδια.. Οποτε το DLSS και το Direct ML θα ειναι μονοδρομος για να τα παιξεις σε 4k.. Ωπερ σημαινει χαμηλοτερο vram usage anyway απο οτι σε native.. You get the point.. ;)

1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Δεν μπορείς να καταλάβεις διαφορά της τάξης του 10%* στο μάτι και στο χέρι παρά μόνο αν κρατάς οριακά τα 60 καρέ. Ας πούμε για 4K ανάλυση που τα πράγματα γίνονται ζόρικα και όπου το AI super sampling βοηθάει πολύ περισσότερο.

Κάποτε είχα μια 5850 που σήκωνε φοβερο oc(με overvolting) κοντά στο 20%+ και κόντραρε την 5870. Αυτό που ήταν free και μας έκοψαν τα τελευταία 10 χρόνια. Θυμάμαι ότι χωρίς τάση κέρδιζε γύρω στο 10%. Δεν το καταλάβαινα εύκολα. Διαφορά καταλάβαινα μόνο πάνω από το 15% περίπου.

Συνεπώς αν δεν δίνεις το λιγότερο 15% πάνω σε raster πρέπει να ξεχωρίζεις αλλού, σε features και ποιότητα γενικότερα, για να σε προτιμήσουν.

*Aμφιβάλλω και αν είναι εγγυημένο 10% ή αφορά τίτλους στους οποίους έκαναν απλά καλή δουλειά στους drivers.

Παντα καλοδεχουμενη η εξτρα αποδοση εννοειται παντως.. Αρκει να μην χρησιμοποιουμε κατα το δοκουν καποια πραγματα that's all..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Μην το βλέπεις έτσι. Προφανώς και δεν είναι κακή η εμπειρία. Εδώ και αν κατέβεις από ultra σε high ή ακόμη και σε medium σε κάποια settings δεν θα είναι κακή η εμπειρία. Κακή εμπειρία θα δεις στα low μόνο. Απλά σε AAA ψάχνεις το απόλυτο eye candy ή τουλάχιστον κάποιοι το ψάχνουμε και το RT είναι ότι καλύτερο έχει βγει εδώ και χρόνια στο τομέα των visuals (δεν μιλάω για βαθμό υιοθέτησης αλλά σαν τεχνική γραφικών). Για παράδειγμα το Hairworks είναι ομολογουμένως περιττό, αλλά στο Witcher 3 αν το ανοίξεις και παλέψεις με μία αρκούδα ή ένα griffin ξέρω 'γω που έχει μαλλί, βελτιώνει την στιγμή, οπότε γιατί να μην το ανοίξεις αν δεν πέφτεις κάτω από τα 60fps; Εγώ έτσι το βλέπω, σαν bonus όταν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι στο ίδιο επίπεδο.

Άρα να φανταστώ εδώ και 20 χρόνια παίρνεις μόνο NVIDIA; Δεν τρολλάρω, σοβαρά το λέω..

Δεν ειναι θέμα κακής εμπειρίας, αλλα θεμα προοπτικής του καθενός. Με ενδιαφέρει το visual του πράγματος και ας κυνηγούσα παλιότερα περισσότερο τα frames. Απλά μεχρι ενα σημείο. Και προφανώς εχω βαρεθεί καθε γενιά να ακούω απο μια μαλακια visual τεχνολογία που θα φέρει την επανάσταση η οποία εξαφανίζεται μετα απο 2 χρόνια. 

Αν εξαιρέσεις το adaptive sync οπου για μενα ηταν επανάσταση στα graphics, ολα τα υπόλοιπα ειναι τεχνολογίες 10ετιας και βάλε. Καλο στην θεωρία το RT αλλα προσωπικά 3 χρόνια μετά δεν με έχει πείσει. Στο μέλλον θα δούμε αν θα πέσουν τα σαγόνια μας όπως μας ταζουν τόσο καιρό, γιατί προς το παρόν ξαναλέω μόνο για screenshot και βρες τη διαφορά το εχω δει. 

Οσον αφορα το άλλο, εισαι αρκετά μικρός απο οτι φαίνεται διαφορετικά δεν θα το έλεγες αυτό. Καταρχάς παλιότερα δεν έπαιζε ο fanboyισμος που υπαρχει τώρα. Όσοι ειχαμε το ψώνιο αγοράζαμε το καλύτερο που άντεχε η τσεπη μας, χωρίς να κοιτάμε brands.

Επίσης η ΑΤΙ ήταν πολυ ψηλά (οπως και η AMD σε επίπεδο CPU) και υπήρχε ανταγωνισμός οπως και τώρα, πράγμα που προφανώς επειδή τα τελευταία 5-6 χρόνια δεν παίζει, νομίζετε οτι ηταν ανέκαθεν η Intel και η Nvidia μπροστά και οι AMD και ATI απλά συμπληρωναν την αγορά. 

Έχουν περάσει απο τα χέρια μου και ATI και NVIDIA αλλα και AMD κάρτες. Οσο ευχαριστήθηκα την 1950XTX της ΑΤΙ αλλο τόσο ευχαριστήθηκα και την GeForce 256 της Nvidia. Οσο ευχαριστήθηκα την 5970 της ΑΤΙ, αλλο τόσο ευχαριστήθηκα (δεν κάνω πλάκα) και τον Βέγγο 56 της AMD. Για το μόνο που μετάνιωσα στη ζωη μου ειναι που επειδή ήμουν άφραγκος πιτσιρίκος το 99 δεν ειχα λεφτά να αγοράσω την μοναδική καρταρα που λεγόταν Voodoo 2 (που έκανε τις ΑΤΙ και Nvidia να μοιάζουν φτωχοί συγγενείς) και να την εχω κάδρο σήμερα στον τοίχο. 

Αρρωστακια τεχνολογίας ειμασταν που κυνηγούσαμε το καθε frame και ας είχαμε τις κοντριτσες μας όταν αλλάζαμε στρατόπεδα. Μεχρι εκεί όμως, όχι αυτή την ψυχασθενεια που σας πιανει μερικούς τώρα. Τεσπα, είμαστε και εκτός θέματος, παμε παρακάτω. 

Επεξ/σία από Crus
  • Like 8
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...