Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Crus είπε

Καταρχας το rasterize performance σε 6800 & XT δεν ειναι το ιδιο πανω κατω. Οι διαφορες αναλογα την αναλυση και το Game φτανουν και 20%. Και 10% να ειναι μαξ τελικα αναλογα την αναλυση και τα Frames, παιζουν ρολο ειδικα ανα αφορουν και τα Minimums.

Ας πουμε ομως για την οικονομια της κουβεντας οτι οντως ειναι πανω κατω τα ιδια. Και παλι, εγω προσωπικα δεν θα λαβω υποψιν μου το RT ως κριτηριο. Πρωτα θα λαβω υποψιν τα 6-8GB παραπανω μνημης που σε μεγαλυτερες των 1440p αναλυσεις, παιζουν σημαντικο ρολο. Μετα θα λαβω υποψιν μου κατα σειρα, την διαφορα στην τιμη, το stability των drivers, την καταναλωση και επειτα το feature set της καθε εταιρειας. Και οπου feature set δεν αφορα μοναχα το RT & DLSS αλλα και την ευκολια UV και OC χωρις πχ να χρειαζεται να κατεβασω εξτρα προγραμμα (afterburner), το radeon chill κλπ.

Οσον αφορα το RΤ συγκεκριμενα, εγω θα επιμεινω.. θα υπαρχει σωστη υλοποιηση software side και αξιοποιηση hardware side μετα απο 1-2 χρονια. Σε 2 χρονια θα υπαρχουν καρτες που θα κανουν το RT των Turing να φαινεται αστειο και των Ampere απλα μετριο..

Σαφώς, ο καθένας έχει άλλες ανάγκες-απαιτήσεις. Πάντως δεν συνέκρινα πουθενά την 6800 με την ΧΤ αλλά την 6800ΧΤ με την 3080. Εντάξει ρε συ τώρα, το να κατεβάσεις το Afterburner, σιγά το πράγμα, lol. Δεν θα διαλέξεις κάρτα με βάση αυτό..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Crus είπε

Καταρχας το rasterize performance σε 6800 & XT δεν ειναι το ιδιο πανω κατω. Οι διαφορες αναλογα την αναλυση και το Game φτανουν και 20%. Και 10% να ειναι μαξ τελικα αναλογα την αναλυση και τα Frames, παιζουν ρολο ειδικα ανα αφορουν και τα Minimums.

Ας πουμε ομως για την οικονομια της κουβεντας οτι οντως ειναι πανω κατω τα ιδια. Και παλι, εγω προσωπικα δεν θα λαβω υποψιν μου το RT ως κριτηριο. Πρωτα θα λαβω υποψιν τα 6-8GB παραπανω μνημης που σε μεγαλυτερες των 1440p αναλυσεις, παιζουν σημαντικο ρολο. Μετα θα λαβω υποψιν μου κατα σειρα, την διαφορα στην τιμη, το stability των drivers, την καταναλωση και επειτα το feature set της καθε εταιρειας. Και οπου feature set δεν αφορα μοναχα το RT & DLSS αλλα και την ευκολια UV και OC χωρις πχ να χρειαζεται να κατεβασω εξτρα προγραμμα (afterburner), το radeon chill κλπ.

Οσον αφορα το RΤ συγκεκριμενα, εγω θα επιμεινω.. θα υπαρχει σωστη υλοποιηση software side και αξιοποιηση hardware side μετα απο 1-2 χρονια. Σε 2 χρονια θα υπαρχουν καρτες που θα κανουν το RT των Turing να φαινεται αστειο και των Ampere απλα μετριο..

Και το raster των 6800 θα είναι αστείο σε 2 χρόνια. 

Πάντως το ίδιο ακριβώς διάβαζα και για το RT των turing, περάσανε 2 χρόνια και ακόμα δεν είναι σίγουρο αν το έχει πιάσει / ξεπεράσει η AMD....

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Crus είπε

Βασικα ουτε καν αυτο. Υπαρχει ανθρωπος που ανταλλασει σημερα 10-20% RT με 10% rasterize performance?

Αν ειναι 30% σαφώς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γτ αναλωνεστε τοσο στο rt και το dlss ,οποιον τον ενδιαφερει παιρνει nvidia οποιον δεν τον ενδιαφερει παιρνει amd ,δεν καταλαβαινω γιατι το κουραζουμε τοσο. Εδω καρτες να παρουμε δεν εχουμε και εσεις εχτε σκαλωσει με το rt. Γιατι πρεπει να πεισω εγω εσας για ποιο λογο δεν με ενδιαφερει το rt  και το αναποδο ?

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 15
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Crus είπε

Βασικα ουτε καν αυτο. Υπαρχει ανθρωπος που ανταλλασει σημερα 10-20% RT με 10% rasterize performance?

Εγώ, αν είναι +20% και πάνω το RT, μέχρι -10% το raster και vram και τιμή ίδια εννοείται. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πάω σε AMD. Αν ψώνιζα στην κατηγορία της 6800ΧΤ αυτήν θα έπαιρνα πάντως και όχι την 3080 αφού τα 10GB μου κάθονται κάπως..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Herald είπε

Το περίεργο βέβαια δεν είναι αυτό που λές, το περίεργο είναι οτι δεν γράφεις τα ίδια και στον άλλον που μίλαγε για το 10% σε raster. Εκεί κομπλέ, θα δείς τρελές διαφορές....

Εγώ αναφέρθηκα σε εσένα γιατί είπες ότι το +10% στο RT >>> +10% raster, ο άλλος δεν είπε κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαστε σίγουροο στο μεταξύ για το 10% raster της 6900xt από 3080 σε 2160p; τόσο έδωσαν στην παρουσίαση; 

radeon-rx-6800-xt-4k-100863937-large.jpg

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Εγώ αναφέρθηκα σε εσένα γιατί είπες ότι το +10% στο RT >>> +10% raster, ο άλλος δεν είπε κάτι τέτοιο.

Είπε οτι 10% raster > 10% RT. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Είπε οτι 10% raster > 10% RT. 

Το δικαιολόγησε ότι αυτό το +10% Raster το έχεις σε όλα τα παιχνίδια, το +10% RT το έχεις σε ένα πολύ μικρό ποσοστό από παιχνίδια.

Εσύ δεν βλέπω πως δικαιολογείς το  +10% στο RT >>> +10% raster σε καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γτ αναλωνεστε τοσο στο rt και το dlss ,οποιον τον ενδιαφερει παιρνει nvidia οποιον δεν τον ενδιαφερει παιρνει amd ,δεν καταλαβαινω γιατι το κουραζουμε τοσο. Εδω καρτες να παρουμε δεν εχουμε και εσεις εχτε σκαλωσει με το rt. Γιατι πρεπει να πεισω εγω εσας για ποιο λογο δεν με ενδιαφερει το rt  και το αναποδο ?

Θα βρούμε κάρτες. Χριστούγεννα Γερμανία, βλέπω κάτι τιμές από Saturn μούρλια. Προφανώς out of stock προς το παρών, αλλά φαντάζομαι σε 2 μήνες κάτι θα υπάρχει. Να σου φέρω και εσένα? :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα θα γινω λιγο κακουλης και θα πω οτι ξαφνικα γεμισαμε 4k gamers μεσα σε 2 εβδομαδες απο εκει που σε κοιτουσε η συντριπτικη πλειοψηφια με μισο ματι οταν το ελεγες και εγινε ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ η ΚΑΡΓΑ vram για ολους για "future proofing".. Που να μπει και το infinity cache δηλαδη εκει παμε για 8k φουλ φορτωστε τι fillrate performance και βλακειες..Θα παιζεις με 15 καρε αλλα η μνημη δεν θα τελειωσει ποτε ενα πραμα στο μελλον..

Φυσικα το DLSS δεν αποτελει σημαντικο παραγοντα γιατι στην γωνια υπαρχει το DirectML. Ουτε το raytracing (θα δουμε βεβαια πως θα πανε και τα benchmarks και μετα θα αλλαξει το τροπαρι) αποτελει σημαντικο παραγοντα εννοειται αυτο.. 

Εννοειται οτι η AMD ειναι μπροστα σε καθε price segment 10% τουλαχιστον σε ολα τα παιχνιδια σε rasterization απο εκει που ανταλλασε πυρα με την 3080 σε αυτον τον τομεα και εννοειται οτι πλεον μας ενδιαφερει η καταναλωση απο εκει που θυμαμαι κατι "ελα μωρε για 10-20w τωρα θα κανουμε συζητηση;  

Για λοιπα οδηγους,υποστηριξη κλπ ουτε κουβεντα αυτα περνανε σε δευτερη μοιρα..

Λοιπον παιδια για να σοβαρευτουμε λιγακι.. Εννοειται οτι οι λυσεις της AMD ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ και εννοειται οτι για πρωτη φορα στο high end μετα απο χρονια υπαρχει πληρης ανταγωνισμος και εννοειται οτι και μια χαρα θα αποδιδουν ΟΛΕΣ οι high end σε ολα τα παιχνιδια.. Ολα τα αλλα ειναι για να ικανοποιουμε το e-penis μας και τις επιλογες μας.. Λες και καποιος που σκαει 1000αρικα και 2000αρα για gpu αν κατι δεν του κανει δεν το πουλαει να παρει κατι καλυτερο αν στην τελικη δεν βγει καλο.. Συνηθως ομως εχω παρατηρησει οτι πιο πολυ ασχολουνται  με το competition στο high end segment αυτοι που δεν προκειται ΠΟΤΕ να παρουν τετοιες καρτες.. Το κανουν και λυσσαλεα κιολας λες και εχουν κατι να κερδισουν ή θα τις παρουν ποτε αλλα anyway..Βιτσια ειναι αυτα..

Αλλα τωρα μην τραβατε και οι μεν και οι δεν τα σχοινια στα ακρα με αποψεις που δεν πειθουν κανενα σοβαρο ανθρωπο.. Μου θυμιζει απο την απεναντι πλευρα οταν ακουγα στο launch της Ampere οτι τα 10Gb θα ειναι υπαραρκετα σε 4k με απολυτη σιγουρια και οτι οι τιμες της Nvidia δικαιολογουνται και οτι επειδη χρησιμοποιει μεγαλο πυρηνα η 3080 δεν θα περναμε 3080Ti και μια χαρα τιμη ειναι η 3090 γιατι ειναι και για αλλες δουλειες και λοιπα..

The length as to which fanboys reach to make a point..Αυτο και συγνωμη συνεχιστε..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 8
  • Thanks 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε

Έλα τώρα αλήθεια; το AB είναι λόγος επιλογής; το συγκρίνεις και με το RT/DLSS κιόλας 

Αναφερθηκα σε feature set. Σε αυτα προφανως ειναι μεσα και αυτο.

Π.χ. προσωπικα την εχω καταβρει με το radeon chill, βαζεις το οριο (range) που θες ανα game και σου προσφερει βουτυρο framerate με freesync χωρις τις μαλακιες του vsync και τουλαχιστον 15% λιγοτερη καταναλωση και θερμοκρασιες. Πραγματικα οποιος δεν το εχει δοκιμασει δεν μπορει να αντιληφθει ποσο εξαιρετικο εργαλειο ειναι.

Αλλος θα σου πει, με ενα κουμπακι κανω UV την καρτα κερδιζοντας σε καταναλωση και θερμοκρασιες χωρις να ψαχνω manually τα ορια της καρτας μου χρησιμοποιοντας αλλα εργαλεια που πρεπει να κατεβασω. Ενας αλλος θα σου πει εμενα με βολεψε το shadowplay, ενας αλλος το RTX voice και παει λεγοντας.

Εγω πχ το αντιστοιχο interface της Nvidia με το UI των Windows XP πραγματικα δεν αντεχω να το βλεπω λες και ειμαι στο 2001 ξερω εγω. Θα μου πεις ποσο σε απασχολει μεμονωμενα αυτο και θα σου απαντησω ελαχιστα, για αυτο το εβαλα τελευταιο.

Οπως επισης χεσμενο το εχω το RT προς το παρον, διοτι δεν υπαρχει ουτε ενα game που με ενδιαφερει που το υποστηριζει σε τετοιο τουλαχιστον βαθμο που να μου αλλαζει την εμπειρια στο gaming. Το DLSS οντως φαινεται ενδιαφερον. Το κατα ποσο θα ειναι καλυτερο αυτο ή αντιστοιχη υλοποιηση της AMD θα δειξει. Προς το παρον και χωρις να το εχει διαφημισει ιδιαιτερα η AMD εχει εδω και παρα πολυ καιρο το αντιστοιχο Virtual Super Resolution το οποιο σε συναρτηση με το Radeon Image Sharpening δουλευει πολυ οκ. Αυτο εξελισεται σε Fidelity FX πλεον και προσθετει επιπλεον denoiser και contract adaptive sharpening, ambient occlusion και παει λεγοντας.

19 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Σαφώς, ο καθένας έχει άλλες ανάγκες-απαιτήσεις. Πάντως δεν συνέκρινα πουθενά την 6800 με την ΧΤ αλλά την 6800ΧΤ με την 3080. Εντάξει ρε συ τώρα, το να κατεβάσεις το Afterburner, σιγά το πράγμα, lol. Δεν θα διαλέξεις κάρτα με βάση αυτό..

6800 & ΧΤ εν συγκρισει με 3070 και 3080 εννοω, οχι μεταξυ τους.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Το δικαιολόγησε ότι αυτό το +10% Raster το έχεις σε όλα τα παιχνίδια, το +10% RT το έχεις σε ένα πολύ μικρό ποσοστό από παιχνίδια.

Εσύ δεν βλέπω πως δικαιολογείς το  +10% στο RT >>> +10% raster σε καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.

Γιατί μετράτε με αριθμό games και όχι με χρόνο gameplay; Δεν έχουν όλοι χρόνο να παίζουν 50 AAA games το χρόνο. Το CP77 εμένα θα μου πάρει μήνες να το τελειώσω αφού ουσιαστικά χρόνο έχω μόνο τα ΣΚ και θέλω να το παίξω σωστά, να τα κάνω όλα, να δώσω προσοχή στο build, κτλ. Παίζει μόνο για το CP77 να αφιερώσω το 30% του συνολικού χρόνου κατοχής της κάρτας, οπότε σίγουρα μετράει για μένα και το RT Perf αν τα υπόλοιπα είναι στο ίδιο επίπεδο. Ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις..

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Αν ειναι 30% σαφώς 

Εστω οτι ειναι οντως 30% οπως λες, για να το χρησιμοποιησεις που ακριβως, σε πoιο Game και με τι αποτελεσμα?

Εγω παλι θα παρω το 10% παραπανω rasterize και αντι να παιξω σε medium settings για να εχω 100+FPS ξερω εγω σε 1440p UW, θα ανεβασω καποιες ρυθμισεις στο high.

Τωρα αν βγουν παιχνιδια που θα μου ριξει το σαγονι το RT, τοτε το ξανασυζηταμε. Key word, παιχνιδια και οχι παιχνιδι.

Προς το παρον 2 χρονια μετα την εισαγωγη της τεχνολογιας και ενω εχουμε το Hardware ψαχνουμε ακομα το Software που θα μας ριξει τα σαγονια και συζηταμε με screenshots για το τι ειναι πιο ωραιο.. Νταξει σε 2-3 χρονια που οι κονσολες θα σπρωξουν περισσοτερα RT games που θα αξιζουν κιολας τα ξανασυζηταμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...