seithan Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Aten-Ra said: Τι εννοείς να υποστηριχτεί το RT της AMD ? Ότι RT τρέχει σήμερα σε DXR (DX12) και Vulkan τρέχει και σε AMD (RDNA 2) και σε NVIDIA (Turing, Ampere). Ίσως η προηγούμενες απαντήσεις δεν ήταν κατανοητές (?) αλλά μιλούσα για την απόδοση του RT. Από τα πρώτα δείγματα, η AMD φαίνεται χαμηλά (6800ΧΤ VS 3080) ακριβώς διότι η δεύτερη έχει πρόσβαση στο DLSS (και μόνο τότε). Το DLSS όμως φαίνεται οτι θα συνεχίσει να υποστηρίζεται και στην μία περίπτωση να έχεις viable RT ενώ στην άλλη όχι (όπως στην περίοδο της 2080 που μόνο για slideshow έκανε). Εκεί λοιπόν διερωτώμαι. Ναι, το αντίστοιχο της AMD θα υποστηριχθεί, σιγά σιγά. Το θέμα είναι πότε, γιατί εάν φτάσουμε να υποστηρίζεται σωστά (με καθαρό IQ + peformance) στα 2 χρόνια, τότε τι; Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2020 από seithan
nikos1965ny20 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 ρε παιδια απλα τα πραγματα ....ας μας πει καποιος να καταλαβουμε και εμεις....αγοραζεις την 3080 την 3090 και την 6800 και 6900 οπως τηςς βγαζεις απο το κουτι της βαζεις πανω στο pc !! ποια ειναι η καλυτερη και ποιες οι διαφορες ?? σε fps
bilythekid Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, nikos1965ny20 είπε ρε παιδια απλα τα πραγματα ....ας μας πει καποιος να καταλαβουμε και εμεις....αγοραζεις την 3080 την 3090 και την 6800 και 6900 οπως τηςς βγαζεις απο το κουτι της βαζεις πανω στο pc !! ποια ειναι η καλυτερη και ποιες οι διαφορες ?? σε fps Ακομα δεν εχουν κυκλοφορησει καλα καλα,οπως φαινεται οι amd θα ειναι λιγο καλυτερες σε ορισμενα παιχνιδια και λιγο πισω σε ray tracing.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 20 λεπτά πριν, seithan είπε (όπως στην περίοδο της 2080 που μόνο για slideshow έκανε) Αυτό το slideshow καραμέλα το έχουν κάνει μερικοί. Ακόμη και στο Control που έχει όλα τα εφέ χωρίς DLSS έχω λίγο πάνω από 30fps (με DLSS 60+ όχι σταθερό όμως, αλλά μέσα στο VRR Range) με την 2060 σε 1080p που εντάξει δεν είναι ιδανικό αλλά δεν είναι slideshow. Οι κονσόλες δηλαδή slideshow είναι; Slideshow είναι τα 20fps ξέρω 'γω..
seithan Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, yiannis1991 said: Αυτό το slideshow καραμέλα το έχουν κάνει μερικοί. Ακόμη και στο Control που έχει όλα τα εφέ χωρίς DLSS έχω λίγο πάνω από 30fps (με DLSS 60+ όχι σταθερό όμως, αλλά μέσα στο VRR Range) με την 2060 σε 1080p που εντάξει δεν είναι ιδανικό αλλά δεν είναι slideshow. Οι κονσόλες δηλαδή slideshow είναι; Slideshow είναι τα 20fps ξέρω 'γω.. Ξέρω 'γώ τι να πώ.. οτι πείς. Για μένα τα 30fps ειδικά με πλοηγό mouse αντί gamepad είναι slideshow.. Συγκεκριμένα εάν θυμάμαι στο Control , εάν έβαζες high το RT έχανε την ομαλότητα της κίνησης. Η απώλεια των fps ήταν ίδιαίτερα μεγάλη και διακριτή για FPS τίτλο. Δεν το έχω παίξει με DLSS 2.0 μιας και ήρθε αρκετά αργότερα. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2020 από seithan
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, seithan είπε Ξέρω 'γώ τι να πώ.. οτι πείς. Για μένα τα 30fps ειδικά με πλοηγό mouse αντί gamepad είναι slideshow.. Συγκεκριμένα εάν θυμάμαι στο Control , εάν έβαζες high το RT έχανε την ομαλότητα της κίνησης. Η απώλεια των fps ήταν ίδιαίτερα μεγάλη και διακριτή για FPS τίτλο. Δεν το έχω παίξει με DLSS 2.0 μιας και ήρθε αρκετά αργότερα. Ναι βρε δε λέω ότι είναι μικρή η πτώση των fps χωρίς DLSS αλλά δεν είναι slideshow αντικειμενικά. Αλλιώς να λέτε ότι και οι κονσόλες είναι slideshow, οπότε έτσι το δέχομαι. Slideshow είναι τα 15 και 20 fps που έχει σπασίματα η εικόνα..
Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Το RT είναι για να συνδυάζεται με DLSS ή κάτι παρόμοιο και έτσι θα πάει για πολλά χρόνια ακόμα. Όσο θα αυξάνεται η ισχύ του HW, δεν θα αφαιρούμε το DLSS, απλά θα προσθέτουν επιπλέον RT effects. Το DLSS θα συνεχίζει να βελτιώνεται ώσπου κάποια στιγμή το native res δεν θα 'χει καμία ουσία, απλά θα χάνεις τζάμπα performance. H NV αυτή τη στιγμή τεχνολογικά είναι μπροστά απ' την AMD και μπορεί αυτό να μην ενδιαφέρει πολλούς που έχουν σκοπό να δώσουν 300-400 ευρώ το πολύ για κάρτες, αλλά όταν πας να δώσεις 700+ σε νοιάζει συνήθως. 1
leros2004 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε έχω λίγο πάνω από 30fps Ρε φίλε 2021 πιασαμε και μιλάς για 30 frames σε pc με κάρτα των 400€ ? Άμα ήταν να θεωρώ κατόρθωμα τα 30 frames, ε καλυτερα να παίζω μόνο σε κονσόλα ... Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2020 από leros2004
akoinonitos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Το RT είναι για να συνδυάζεται με DLSS ή κάτι παρόμοιο και έτσι θα πάει για πολλά χρόνια ακόμα. Όσο θα αυξάνεται η ισχύ του HW, δεν θα αφαιρούμε το DLSS, απλά θα προσθέτουν επιπλέον RT effects. Το DLSS θα συνεχίζει να βελτιώνεται ώσπου κάποια στιγμή το native res δεν θα 'χει καμία ουσία, απλά θα χάνεις τζάμπα performance. H NV αυτή τη στιγμή τεχνολογικά είναι μπροστά απ' την AMD και μπορεί αυτό να μην ενδιαφέρει πολλούς που έχουν σκοπό να δώσουν 300-400 ευρώ το πολύ για κάρτες, αλλά όταν πας να δώσεις 700+ σε νοιάζει συνήθως. Το θέμα είναι αν έχει φτάσει το RΤ στα παιχνίδια να είναι σε τέτοιο επίπεδο που να σου πέφτει το σαγόνι από την διαφορά και επίσης σε πόσα παιχνίδια θα γίνεται αυτό. Αν ας πούμε από τα παιχνίδια που παίζεις τα 4 εχουν rt και στα 3 είναι απλά να είχαμε να λέγαμε και οι κάρτες έχουν αρκετή διαφορά στην τιμή, τότε αξίζει να τα δώσεις τα παραπάνω φράγκα? Επίσης για κάποιον που παίζει σε μεγάλη tv 65αρα ας πουμε το dlss οπτικά είναι το ίδιο με ένα monitor 27αρι αυτό δεν μου το έχουν απαντήσει πολλοί, μόνο ένα παιδί από Εδώ μέσα που μου είπε πως δεν θα είναι οπτικά το ίδιο. Θεωρώ ότι είναι πολλά πράγματα που πρέπει να βάλει στην εξίσωση κάποιος για αγορά κάρτας αυτήν την περίοδο. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2020 από akoinonitos 2
DeareN Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Το θέμα είναι αν έχει φτάσει το RΤ στα παιχνίδια να είναι σε τέτοιο επίπεδο που να σου πέφτει το σαγόνι από την διαφορά και επίσης σε πόσα παιχνίδια θα γίνεται αυτό. Αν ας πούμε από τα παιχνίδια που παίζεις τα 4 εχουν rt και στα 3 είναι απλά να είχαμε να λέγαμε και οι κάρτες έχουν αρκετή διαφορά στην τιμή, τότε αξίζει να τα δώσεις τα παραπάνω φράγκα? Επίσης για κάποιον που παίζει σε μεγάλη tv 65αρα ας πουμε το dlss οπτικά είναι το ίδιο με ένα monitor 27αρι αυτό δεν μου το έχουν απαντήσει πολλοί, μόνο ένα παιδί από Εδώ μέσα που μου είπε πως δεν θα είναι οπτικά το ίδιο. Θεωρώ ότι είναι πολλά πράγματα που πρέπει να βάλει στην εξίσωση κάποιος για αγορά κάρτας αυτήν την περίοδο. Σε 55 Oled στο 1.5 μέτρο στο Death Stranding το DLSS μου φάνηκε σαφώς ανώτερο από το native, βεβαια το native είχε και κάποια άλλα ανοιχτά δλδ αυτό που λέτε TAA που δε ξερω αν παίζει ρόλο. Τώρα πώς γίνεται το dlss να μου φαίνεται ανώτερο απο το native δεν εχω απάντηση... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, leros2004 είπε Ρε φίλε 2021 πιασαμε και μιλάς για 30 frames σε pc με κάρτα των 380€ ? Άμα ήταν να θεωρώ κατόρθωμα τα 30 frames, ε καλυτερα να παίζω μόνο σε κονσόλα ... Με RT χωρίς DLSS, όχι σε raster. Απλά θέλω να πω ότι ακόμη και στην πιο αδύναμη RTX κάρτα το RT δεν είναι slideshow. Όχι ότι είναι καλή η εμπειρία φυσικά αλλά δεν είναι και slideshow τα 30-35 fps, με αυτό το σκεπτικό το είπα, και δεν υπάρχει και λόγος να έχεις κλειστό το DLSS πλέον..
akoinonitos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, DeareN είπε Σε 55 Oled στο 1.5 μέτρο στο Death Stranding το DLSS μου φάνηκε σαφώς ανώτερο από το native, βεβαια το native είχε και κάποια άλλα ανοιχτά δλδ αυτό που λέτε TAA που δε ξερω αν παίζει ρόλο. Τώρα πώς γίνεται το dlss να μου φαίνεται ανώτερο απο το native δεν εχω απάντηση... Άμα ψήνεσαι τράβηξε κάποια στιγμή μια φωτο σε κάποια σκηνή με dlss και σε 4k native και ανέβασε
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Το θέμα είναι αν έχει φτάσει το RΤ στα παιχνίδια να είναι σε τέτοιο επίπεδο που να σου πέφτει το σαγόνι από την διαφορά και επίσης σε πόσα παιχνίδια θα γίνεται αυτό. Αν ας πούμε από τα παιχνίδια που παίζεις τα 4 εχουν rt και στα 3 είναι απλά να είχαμε να λέγαμε και οι κάρτες έχουν αρκετή διαφορά στην τιμή, τότε αξίζει να τα δώσεις τα παραπάνω φράγκα? Επίσης για κάποιον που παίζει σε μεγάλη tv 65αρα ας πουμε το dlss οπτικά είναι το ίδιο με ένα monitor 27αρι αυτό δεν μου το έχουν απαντήσει πολλοί, μόνο ένα παιδί από Εδώ μέσα που μου είπε πως δεν θα είναι οπτικά το ίδιο. Θεωρώ ότι είναι πολλά πράγματα που πρέπει να βάλει στην εξίσωση κάποιος για αγορά κάρτας αυτήν την περίοδο. To CP77 θα ρίχνει σαγόνια με RT και αν σκεφτείς ότι παίζει να είναι 150+ ώρες αξίζει να προτιμήσεις την κάρτα με το καλύτερο RT αν είναι ίδια η τιμή φυσικά ή πολύ κοντά τουλάχιστον. Γενικά εγώ το RT το βλέπω σαν bonus όταν τα υπόλοιπα είναι ίδια. Άμα το raster στην ίδια τιμή είναι +20% στην AMD ή δίνει παραπάνω VRAM εντάξει πέφτει το βάρος του RT στην τελική απόφαση..
akoinonitos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε To CP77 θα ρίχνει σαγόνια με RT και αν σκεφτείς ότι παίζει να είναι 150+ ώρες αξίζει να προτιμήσεις την κάρτα με το καλύτερο RT αν είναι ίδια η τιμή φυσικά ή πολύ κοντά τουλάχιστον. Γενικά εγώ το RT το βλέπω σαν bonus όταν τα υπόλοιπα είναι ίδια. Άμα το raster στην ίδια τιμή είναι +20% στην AMD ή δίνει παραπάνω VRAM εντάξει πέφτει το βάρος του RT στην τελική απόφαση.. Εγώ θεωρώ ότι όλα είναι θέμα τιμής αν η τιμή μιας 6800xt ειναι νορμάλ σε αντίθεση με αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα από τις 3080 δεν βρίσκω λόγο για ένα παιχνίδι να δώσω 200 ευρώ παραπάνω ξέρω γω
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Εγώ θεωρώ ότι όλα είναι θέμα τιμής αν η τιμή μιας 6800xt ειναι νορμάλ σε αντίθεση με αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα από τις 3080 δεν βρίσκω λόγο για ένα παιχνίδι να δώσω 200 ευρώ παραπάνω ξέρω γω Ε ναι, αυτό είπα και εγώ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα