dem Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Παρ όλο που η 9800GTX είχε λιγότερη vram και το μισο bus στο crysis κρατούσε λίγα περισσότερα fps από 768 μέχρι 1920 x 1200... απλά η 8800GTX λόγο της ram και του bus όσο μεγάλωνε η ανάλυση μείωνε τα ποσοστά.. Αν τσίτωνες και όλα τα φίλτρα η 8800GTX οριακά σε περιπτώσεις περνούσε και μπροστά. η 9800GTX ήθελε λίγο bandwidth παραπάνω για να ισορροπήσει με τον πυρήνα. Στην ουσία πέθαναν και οι 2 την ίδια περίοδο όταν ξέμειναν από πυρήνα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueAverage Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Thresh είπε H 8800GTX είχε 768MB Ναι έχεις δίκιο. Κοιταξα εκείνη την ώρα userbenchmark και δεν το πρόσεξα. 39 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Ωραίες εποχές ήταν για μένα το καλοκαίρι του 1999 ρε φίλε. Intel Pentium III 450 MHz, 64 MB RAM και ...Voodoo 3 2000 16 MB. Μου την είχε σπάσει που δεν είχα κάνει την υπέρβαση να βάλω 128 MB RAM και την Voodoo 3 3000. 😑 Voodoo και ξερό ψωμί ποιες RTX και κουραφέξαλα...😎 Το δεύτερο σπάσιμο ήταν τον Σεπτέμβρη του 1999. Λίγο πριν περάσω τη πίστα στο Thief: The Dark Project (όλα τα settings Maxed out, 1024*768, fps δεν θυμάμαι...) έγινε ο $%$#$%# σεισμός...🤬 Το 1999 την ώρα του σεισμού και εμένα με βρήκε να παίζω. Πετάχτηκα επάνω πήρα το πισί στα χέρια και άρχισα να τρέχω για να κατέβω από την πολυκατοικία. Από πίσω μου ακολουθούσαν το πληκτρολόγιο και η οθόνη. Σ΅ου λέω τον amd παραμάσχαλα και δρόοομοοοοο🤣🤣🤣 35 λεπτά πριν, dem είπε Παρ όλο που η 9800GTX είχε λιγότερη vram και το μισο bus στο crysis κρατούσε λίγα περισσότερα fps από 768 μέχρι 1920 x 1200... απλά η 8800GTX λόγο της ram και του bus όσο μεγάλωνε η ανάλυση μείωνε τα ποσοστά.. Αν τσίτωνες και όλα τα φίλτρα η 8800GTX οριακά σε περιπτώσεις περνούσε και μπροστά. η 9800GTX ήθελε λίγο bandwidth παραπάνω για να ισορροπήσει με τον πυρήνα. Στην ουσία πέθαναν και οι 2 την ίδια περίοδο όταν ξέμειναν από πυρήνα. δεν πρόλαβα να το μάθω, γιατί η asus crosshair με είχε αφήσει χρόνους νωρις. Οταν την ξαναχρησημοποίησα μετά από κάτι χρόνια που δεν είχα pc, πάνω σε μια p4 vm900, με intel northwood στα 2.8 ( εκεί να δεις τι θα πει bottleneck) έπαιξε tomb raider 2013 στα low και κάηκε. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από BlueAverage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueAverage Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, BlueAverage είπε Στα λόγια μου έρχεσαι. Γιατί ήταν ανώτερη η 8800 gtx από την 9800 gtx+ ? Και οι δυο κάρτες 512ΜΒ dx 10 μνήμη είχανε με δυνατά ρολόγια. Ποιά ήταν η διαφορά τους? Η 8800gtx είχε 384 Bit δίαυλο, ενώ η 9800gtx 256bit. Συνεπώς day one, η 8800gtx θα έδεινε μεγαλύτερο πόνο, και στα τρία χρόνια που η 9800gtx θα γονάταγε, ενώ θα είχε αφήσει πίσω της νεκρές τις 128bitες, η 8800gtx ακόμα είχε να δώσει πόνο. Αυτό ακριβώς ήθελα να τονίσω παραπάνω στο σχόλιο που έκανα, ότι ακόμα και σήμερα βγάζουν κάρτες με πολλά γίγα και πολύ γρήγορες, αλλά ακόμα τους βάζουν 256 bit. Εκει ακριβώς οφείλεται, η μακροζωία της r9 290 με δίαυυλο 512 bit που σήμερα κοντράρει την κατά πολύ νεότερη της rx 480 256bit, ενώ έχει αφήσει πίσω την συνομήλική της gtx 780ti 256bit. Edit διωρθώνω εδώ, η 8800gtx ήταν 768 ΜΒ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Χρυσές εποχές, ο ολετήρας της ATi ήταν η 8800GTX. Όπως ήταν ο ολετήρας της NV η 9700Pro. Περασμένα μεγαλεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα πέσουν ξυλιες! #Ταταταταταπαουφαπ αρκεί να έρθει σε καλή τιμή η 6700ΧΤ ή πώς θα λέγεται. Ας έχει λίγο πιο αδύναμο RT αρκεί να περνάει τη 3070 για λίγο μαζί με 16αρα μνημουλα Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από 7nisiotis 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueAverage Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, dem είπε Παρ όλο που η 9800GTX είχε λιγότερη vram και το μισο bus στο crysis κρατούσε λίγα περισσότερα fps από 768 μέχρι 1920 x 1200... απλά η 8800GTX λόγο της ram και του bus όσο μεγάλωνε η ανάλυση μείωνε τα ποσοστά.. Αν τσίτωνες και όλα τα φίλτρα η 8800GTX οριακά σε περιπτώσεις περνούσε και μπροστά. η 9800GTX ήθελε λίγο bandwidth παραπάνω για να ισορροπήσει με τον πυρήνα. Στην ουσία πέθαναν και οι 2 την ίδια περίοδο όταν ξέμειναν από πυρήνα. Τι? 1920 χ 1200? Δεν υπήρχαν ούτε στον ύπνο μας αυτά. Είχα 1280χ1024 και οι περισότεροι στην παρέα είχαν 1024χ 768. Φοιτητές σου λέω. Και από μνήμη? η πλειοψηφία είχανε 2 γιγα μέσα στο πισί. Και αυτές ψυρισμένες από τα pc που είχαμε στα εργαστήρια. Αρχές εξαμήνου τα pc της σχολής έτρεχαν autocad, και τέλος του εξαμήνου, δεν άνοιγε ούτε η πασκιέτζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Με το που πήγαμε σε 1080p ψιλοπεθάνανε όλες αυτές οι κάρτες. ήθελες 1 GB VRAM minimum στις περισσότερες των περιπτώσεων. H 8800GTX το πάλεψε μέχρι τέλους μέχρι που μου παρέδωσε πνεύμα. Υ.Γ. Εμένα ο σεισμός με έπιασε στην μπανιέρα, αλλά τουλάχιστον πρόλαβα και φόρεσα μια πετσέτα πριν βγω έξω.😁 //Το έχουμε σκίσει λίγο με το OT. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueAverage Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 29 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Χρυσές εποχές, ο ολετήρας της ATi ήταν η 8800GTX. Όπως ήταν ο ολετήρας της NV η 9700Pro. Περασμένα μεγαλεία. Εχεις δει ATI RADEON να παίζει Colin McRae Rally Dirt, και από πάνω της να έχει λιώσει και να στάζει η καλωδιοταινία IDE? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, BlueAverage είπε Και αυτές ψυρισμένες από τα pc που είχαμε στα εργαστήρια. Αρχές εξαμήνου τα pc της σχολής έτρεχαν autocad, και τέλος του εξαμήνου, δεν άνοιγε ούτε η πασκιέτζα. Πω, φοβερές εποχές φίλε. Και εμείς όταν δεν κλέβαμε το κράτος και τους φορολογούμενους βγαίναμε στο δρόμο και κλέβαμε συντάξεις από γριές, απαγάγαμε ανήλικους και ζητάγαμε λύτρα και άλλα τέτοια. Μόνο στην Ελλάδα βγαίνει άτομο σε φορουμ να μας εξιστορήσει τις απατεωνιές που έκανε και πως στοίχησε χρήματα και έκλεψε το δημόσιο και τους **λάκες φορολογούμενους που πληρώνουν. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueAverage Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Herald είπε Πω, φοβερές εποχές φίλε. Και εμείς όταν δεν κλέβαμε το κράτος και τους φορολογούμενους βγαίναμε στο δρόμο και κλέβαμε συντάξεις από γριές, απαγάγαμε ανήλικους και ζητάγαμε λύτρα και άλλα τέτοια. Μόνο στην Ελλάδα βγαίνει άτομο σε φορουμ να μας εξιστορήσει τις απατεωνιές που έκανε και πως στοίχησε χρήματα και έκλεψε το δημόσιο και τους **λάκες φορολογούμενους που πληρώνουν. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Δεν μήλησα για τον εαυτό μου. Δεν είχα ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Το πισί μου το απέκτησα δουλεύοντας, γράφοντας πολλά χιλιόμετρα μέσα στην βροχή και το κρύο επάνω σε δυο ρόδες, κουβαλώντας σουβλάκια σε αυτούς που απολάμβαναν εκείνες τις ώρες το gaming στο pc τους, το οποίο όμως το είχαν στημμένο με τέτοιες τακτικές. Κάποιοι βάζουν κόπο και κάποιοι τρόπο. 14 λεπτά πριν, BlueAverage είπε Δεν μήλησα για τον εαυτό μου. Δεν είχα ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Το πισί μου το απέκτησα δουλεύοντας, γράφοντας πολλά χιλιόμετρα μέσα στην βροχή και το κρύο επάνω σε δυο ρόδες, κουβαλώντας σουβλάκια σε αυτούς που απολάμβαναν εκείνες τις ώρες το gaming στο pc τους, το οποίο όμως το είχαν στημμένο με τέτοιες τακτικές. Κάποιοι βάζουν κόπο και κάποιοι τρόπο. Τα specs του τότε πισί μου. Αmd 64 x2 6000+ Asus crosshair nforce 590 sli 4 Giga (4x1) Teamgroup 800 Mhz Evga 9800gtx+ 1 Hdd western Digital Raptor 2x Hdd 500 Gb 32mb cache. Είμαι περίφανος που, αν και φοιτητής, με τον υδρώτα μου κατάφερα και αγόρασα αυτό το πισί, όταν κάποιοι αντί να δουλεύουν ψύριζαν και δεν είχαν ούτε τα μισά μου specs. Οσοι ξέρουν μπορουν να καταλάβουν πολλα. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από BlueAverage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, BlueAverage είπε Οχι φίλε μου δεν γίνεται το ίδιο. Τώρα και η κουτσή Μαρία θέλει gaming περιφεριακά, gaming καρέκλα, monitor 1ms 144hz, και κάρτα που να μην πέφτει κάτω από 200 fps. Αν πέφτει στα 180, δεν μπορεί να παίξει fortnite και call of duty! Η Lara δεν πηδάει καλά! Ναί το έχουμε ακούσει και αυτό. Οποιος δεν ασχολείται με τα φόρουμ, και δεν παρακολουθεί την τεχνολογία, την στιγμή της προσωπικής του αγοράς, π.χ. ενός case, μιας κάρτας γραφικών ή ενός επεξεργαστή, τρώει αμάσητο ότι του σερβίρει το κάθε αμερικανάκι youtuber, ή ο ειδήμων πωλητής του καταστήματος, και μετά τρέχει στο φόρουμ κλαίγοντας να του δώσουν την λύση. γιατί το πισί κρασάρει?, γιατί σβήνει ενώ παίζω? γιατί τρώω μπλέ κοκκινες κίτρινες οθόνες? Γιατί ανεβάζει θερμοκρασίες? και πολλά άλλα προβλήματα που διαβάζουμε εδώ μέσα καθημερινά. Και φυσικά, του φταίει η intel η amd η nvidia o πωλητής του καταστήματος, και ο ερμής που είναι ανάδρομος. Όχι πάντως εκείνος που δεν "σπατάλησε" τον χρόνο του σαν εμάς τους ¨κολλημένους αργόσχολους", να δει να διαβάσει να μάθει και να καταλάβει, ώστε να ξέρει που και γιατί δίνει τα λεφτά του. Να ξέρει ποιό προιόν αξίζει, ποιό όχι και γιατί. Ναι και εγώ κάποτε το ίδιο έκανα. Ενας από αυτούς ήμουν. Μόνο games. Δεν ασχολιόμουν με τα φόρουμ και την εξέλιξη της τεχνολογίας, μέχρι που έκανα ένα γερό κομπόδεμα, πήγα στο πλαίσιο και αφού με πήραν χαμπάρι ότι ήμουν amdακιας, μου φόρτωσαν έναν " υπέροχο" 9590 fx με μια επίσης "υπέροχη r9 290", έτσι....για να παίξω όλα τα παιχνιδάκια μου στο full, (τρομάρα μου, που έφυγα από εκεί καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκεπάρνι κιόλας, ότι πήρα το σουπερ ντουπερ τουμπανο) και αφού τα μοσχοπλήρωσα, έφαγα όλον τον καρκίνο της άγνοιας και των επιλογών μου στην μάπα για πάρα πολύ καιρό. Τα φράγκα για να αλλάζεις pc δεν φυτρώνουν στην γλάστρα, ούτε μαζεύονται εύκολα. Από τότε έβαλα μυαλό και πλέον, ναι μπαίνω στα φόρουμ και ενημερώνομαι, έχω προσωπική άποψη και έκτοτε ότι πισί έχω φτιάξει δικό μου ή φίλων, δουλεύει πένα. Δεν κάνω τον κόκκορα, απλά σου λέω ότι όταν μπαίνεις στα φόρουμ έχεις κέρδος, γιατί δεν είσαι το χάπατο που στοχεύει το αμερικανάκι ή μή όταν σου σερβίρει βιντεάκια του στυλ, διάλεξα αυτές τις μνήμες επειδή είναι κόκκινες και ταιριάζουν με τα χρώματα της μητρικής. Τώρα δεν παίζουν για να διασκεδάσουν, παίζουν για να ανοίξουν το Msi afterburner μήπως έχει ξεφύγει κάνα frame να βρούμε που πήγε Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από leros2004 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Rumor: Radeon RX 6000 Series as fast as a standard RTX 2080 Ti? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, _Theo_ είπε Rumor: Radeon RX 6000 Series as fast as a standard RTX 2080 Ti? Αναφέρθηκε πιο πριν και μάλλον είναι η Rx 6700. Θα βγουν 6800 και 6900 (το πιο πιθανό ) Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από noFEARgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, noFEARgr είπε Αναφέρθηκε πιο πριν και μάλλον είναι η Rx 6700. Θα βγουν 6800 και 6900 (το πιο πιθανό ) Αν βγεί σε τρέχουσες τιμές 5700ΧΤ και οι drivers είναι βράχος θα πουλήσει σαν τα ζεστά κουλούρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα