Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ilos είπε

κόψε ένα φοιτητικό με το intercity των δυόμισι για Αθήνα.😁

Ωραίες εποχές....

πραγματικά ωραίες εποχές, γιατί ο καθένας αγόραζε την κάρτα που μπορούσε, την έβαζε στο μηχάνημά του, ξεκίναγε το παιχνίδι, και χανόταν μέσα στο όμορφο story του παιχνιδιού,

χωρίς ίχνος προβληματισμού για το πληκτρολόγιο του ή για το ποντίκι του ή για τα ms της οθόνης του. 

Βρισκόμασταν με όλη την παρέα μας και είχαμε να πούμε για το παιχνίδι, και την δυσκολία που τράβήξαμε για να περάσουμε την α ή την β φάση του- πίστα του.

Μας ένοιαζε το pc να μπορεί να παίξει άνετα τα παιχνίδια, σε medium high ultra, χωρίς να κολλάει.

Παίζαμε πότε στο σπίτι του ενός και πότε του αλλουνού, και απλά μεταφέραμε με το στικάκι τα save.

Δεν ξέραμε τί θα πει fps και afterburner. Όσο παίζει το pc όλα καλά. 

Κάθομαι και αναρωτιέμαι, μερικές φορές, αν σήμερα φτιάξουμε δυο pc που δεν έχουν τζάμι για να φαίνονται τα parts, και βάλουμε κάποιον έτσι απλά να παίξει ένα παιχνίδι και στα 2 μηχανήματα,

χωρίς να τρέχει το afterburner,

άραγε θα καταλάβει αυτός ο παίχτης πιο από τα δυο pc μέσα του φοράει π.χ. 2070 super ή 2080ti.Μάλλον όχι.     

• Like 6
  • Thanks 1
  • Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτο pc από τα multirama. Καλοκαίρι 2007 ,12 χρονών μόλις είχα αρχίσει να ψιλοασχολούμαι. c2d 8400/4gb ram/9800gtx σε οθόνη full hd 60hz έπαιζα κάτι AoM, AoE, Unreal tournament κτλ.

7 φλεβάρη νοικιάζω το DMC 4 για τα γενέθλια και πήγαινε σε slide show (ο άνθρωπος στα σέβεν πίστευε είναι από την γρατσουνιά στο cd και μου έκανε 4 μέρες δώρο να νοικιάσω ότι θέλω ημέρας :D ). Μέχρι τότε δεν είχα ανοίξει το κουτί γιατί είχαν ένα αυτοκόλλητο πίσω. Το ανοίγω και βλέπω πως η κάρτα γραφικών ενώ είχε 2 συνδέσεις για 6pin είχαν μόνο το ένα. Πάω ένα μεσσημέρι μετά το σχολείο, τους το ρωτάω και λένε "δεν έχει πρόβλημα και με ένα λειτουργεί". Πάω σπίτι, κοιτάω στο κουτί από την κάρτα και βλέπω είχε moles to 6pin (φυσικά δεν ήξερα καν πως λέγονται τότε, φάση αυστραλοπίθηκος που έβρισκε μυτερά ξύλα για κοντάρια). Το συνδέω, ανοίγω το pc, ξαναβάζω το DMC 4 στο οποίο είχα κατεβάσει το "crack only.zip" από το νετ καφέ, και έπαιζε σε 60 fps (ή όπως έλεγα τότε "ΚΑΝΟΝΙΚΑ"). 

MIND BLOWN

οπότε καλό θα είναι να έχουμε μερικές γνώσεις μην μας κοροιδεύουν αλλά και θα καταλάβαινε αμέσως την διαφορά

Επεξ/σία από Sakiz105
  • Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

Πρώτο pc από τα multirama. Καλοκαίρι 2007 ,12 χρονών μόλις είχα αρχίσει να ψιλοασχολούμαι. c2d 8400/4gb ram/9800gtx σε οθόνη full hd 60hz έπαιζα κάτι AoM, AoE, Unreal tournament κτλ.

7 φλεβάρη νοικιάζω το DMC 4 για τα γενέθλια και πήγαινε σε slide show (ο άνθρωπος στα σέβεν πίστευε είναι από την γρατσουνιά στο cd και μου έκανε 4 μέρες δώρο να νοικιάσω ότι θέλω ημέρας :D ). Μέχρι τότε δεν είχα ανοίξει το κουτί γιατί είχαν ένα αυτοκόλλητο πίσω. Το ανοίγω και βλέπω πως η κάρτα γραφικών ενώ είχε 2 συνδέσεις για 6pin είχαν μόνο το ένα. Πάω ένα μεσσημέρι μετά το σχολείο, τους το ρωτάω και λένε "δεν έχει πρόβλημα και με ένα λειτουργεί". Πάω σπίτι, κοιτάω στο κουτί από την κάρτα και βλέπω είχε moles to 6pin (φυσικά δεν ήξερα καν πως λέγονται τότε, φάση αυστραλοπίθηκος που έβρισκε μυτερά ξύλα για κοντάρια). Το συνδέω, ανοίγω το pc, ξαναβάζω το DMC 4 στο οποίο είχα κατεβάσει το "crack only.zip" από το νετ καφέ, και έπαιζε σε 60 fps (ή όπως έλεγα τότε "ΚΑΝΟΝΙΚΑ"). 

MIND BLOWN

οπότε καλό θα είναι να έχουμε μερικές γνώσεις μην μας κοροιδεύουν αλλά και θα καταλάβαινε αμέσως την διαφορά

Ασφαλώς και να έχεις γνώσεις, αλλά εσύ λες για φάση που δεν σου είχαν στησει το πισι σωστά. Το καλύτερο πισί του κόσμου αμα δεν φτιαχτεί σωστά πάλι θέμα θα έχει. Εκει ναι πρέπει να έχεις τις γνώσεις να το καταλάβεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/9/2020 στις 9:29 ΠΜ, ilos είπε

Πάντα ήταν, είναι και θα είναι έτσι η κατάσταση στο pc gaming market. Αν δεν σε ικανοποιεί υπάρχει και η λύση της κονσόλας με τα limitations της άλλης όχθης.

P.S. Όχι και πιστόλι για μια 9800gtx. 8800 gtx είχα τότε αλλά δε μένω στο ενοίκιο.😁

Στα λόγια μου έρχεσαι.

Γιατί ήταν ανώτερη η 8800 gtx από την 9800 gtx+ ?

Και οι δυο κάρτες 512ΜΒ dx 10 μνήμη είχανε με δυνατά ρολόγια. Ποιά ήταν η διαφορά τους?

Η 8800gtx είχε 384 Bit δίαυλο, ενώ η 9800gtx 256bit.

Συνεπώς day one, η 8800gtx θα έδεινε μεγαλύτερο πόνο, και στα τρία χρόνια που η 9800gtx θα γονάταγε,

ενώ θα είχε αφήσει πίσω της νεκρές τις 128bitες, 

η 8800gtx ακόμα είχε να δώσει πόνο.

Αυτό ακριβώς ήθελα να τονίσω παραπάνω στο σχόλιο που έκανα,

ότι ακόμα και σήμερα βγάζουν κάρτες με πολλά γίγα και πολύ γρήγορες,

αλλά ακόμα τους βάζουν 256 bit.

Εκει ακριβώς οφείλεται, η μακροζωία της r9 290  με δίαυυλο 512 bit που σήμερα κοντράρει την κατά πολύ νεότερη της rx 480 256bit,

ενώ έχει αφήσει πίσω την συνομήλική της gtx 780ti  256bit.  

Επεξ/σία από BlueAverage
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Άντε να δούμε το Navi 21 τι λέει, δεν ξέρω αν θα περιμένω βέβαια είμαι με iGPU. 

πάνω από 3070 δύσκολα το κόβω αλλά ποτέ δεν ξέρεις.. αλλά γενικά κ οι 2 εταιρίες έχουν backup plans

και σίγουρα ο πέτσινος κάθεται σε μια γωνιά κ λέει ας πουλήσουν τα beta κομμάτια για 499 και μετά να βγάλω τα καλά με 600-700 αρχική και να πετάξει από πίσω ένα super, ti, κλπ. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BlueAverage είπε

Στα λόγια μου έρχεσαι.

Και οι δυο κάρτες 512ΜΒ dx 10 μνήμη είχανε με δυνατά ρολόγια. Ποιά ήταν η διαφορά τους?

Συνεπώς day one, η 8800gtx θα έδεινε μεγαλύτερο πόνο, και στα τρία χρόνια που η 9800gtx θα γονάταγε,

ενώ θα είχε αφήσει πίσω της νεκρές τις 128bitες, 

η 8800gtx ακόμα είχε να δώσει πόνο.

Αυτό ακριβώς ήθελα να τονίσω παραπάνω στο σχόλιο που έκανα,

ότι ακόμα και σήμερα βγάζουν κάρτες με πολλά γίγα και πολύ γρήγορες,

αλλά ακόμα τους βάζουν 256 bit.

Εκει ακριβώς οφείλεται, η μακροζωία της r9 290  με δίαυυλο 512 bit που σήμερα κοντράρει την κατά πολύ νεότερη της rx 480 256bit,

ενώ έχει αφήσει πίσω την συνομήλική της gtx 780ti  256bit.  

Ήταν λίγο πιο δυνατή η 8800gtx, αλλά σιγά τις διαφορές που είχε από την 9800gtx. Περίπου τα ίδια θα σε κρατάγανε. Όλα τα g80 based ήταν διαμάντια κάρτες για την εποχή πάντως (ειδικά η 8800gt). Μετά από 3 χρόνια πήρα και μια hd4870 σε χώμα τιμή και ήταν οριακά καλύτερη να φανταστείς.

Ποια μακροζωϊα της 290 ρε man, απλά ήταν πιο vfm από την 780ti μην πω και την 970 αργότερα αν δε σε ένοιαζαν καθόλου τα temps και η κατανάλωση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Ήταν λίγο πιο δυνατή η 8800gtx, αλλά σιγά τις διαφορές που είχε από την 9800gtx. Περίπου τα ίδια θα σε κρατάγανε. Όλα τα g80 based ήταν διαμάντια κάρτες για την εποχή πάντως (ειδικά η 8800gt). Μετά από 3 χρόνια πήρα και μια hd4870 σε χώμα τιμή και ήταν οριακά καλύτερη να φανταστείς.

Ποια μακροζωϊα της 290 ρε man, απλά ήταν πιο vfm από την 780ti μην πω και την 970 αργότερα αν δε σε ένοιαζαν καθόλου τα temps και η κατανάλωση.

Τα temps και η κατανάλωση ήταν η πικρή έκπληξη που με περίμενε, όταν την επέλεξα, έναντι της 780 ή 780ti, δεν θυμάμαι ποιά είχε στο ράφι τότε, που η nvidia είχε 3,5 γιγα μνήμη.

Για τις κάρτες r9 και rx480 που συγκρίνω, μηλάω με σiγουριά, διότι ακόμα τις φοράνε μηχανήματα στην παρέα μου, και μάλιστα όλες πλέον είναι πάνω σε 2700χ. Η r9 είναι η παλιά δικιά μου που την χάρισα σε φίλο. Όπως καταλαβαίνεις που και που τις μετράμε " ποιος την έχει μακρύτερη".😝

Δημοσ.
11 ώρες πριν, BlueAverage είπε

πραγματικά ωραίες εποχές, γιατί ο καθένας αγόραζε την κάρτα που μπορούσε, την έβαζε στο μηχάνημά του, ξεκίναγε το παιχνίδι, και χανόταν μέσα στο όμορφο story του παιχνιδιού,

χωρίς ίχνος προβληματισμού για το πληκτρολόγιο του ή για το ποντίκι του ή για τα ms της οθόνης του. 

Και τωρα αυτο γινεται,απλα οι περισσοτεροι απο αυτους που αναφερεσαι δεν ασχολουνται με forums :)

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
53 minutes ago, BlueAverage said:

H 8800GTX είχε 768MB 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.tweaktown.com/news/75139/amd-big-navi-hits-spitting-distance-of-geforce-rtx-3080-performance/index.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Φήμες : big navi περίπου 3080 σε καθαρό raster, 16gb ram (λογικά ddr6) , σε rt ανάμεσα σε turing και ampere , navi 21

Επεξ/σία από nickk0kkav
Δημοσ.
12 ώρες πριν, BlueAverage είπε

Βρισκόμασταν με όλη την παρέα μας και είχαμε να πούμε για το παιχνίδι, και την δυσκολία που τράβήξαμε για να περάσουμε την α ή την β φάση του- πίστα του.

Μας ένοιαζε το pc να μπορεί να παίξει άνετα τα παιχνίδια, σε medium high ultra, χωρίς να κολλάει.

Παίζαμε πότε στο σπίτι του ενός και πότε του αλλουνού, και απλά μεταφέραμε με το στικάκι τα save.

Δεν ξέραμε τί θα πει fps και afterburner. Όσο παίζει το pc όλα καλά. 

Κάθομαι και αναρωτιέμαι, μερικές φορές, αν σήμερα φτιάξουμε δυο pc που δεν έχουν τζάμι για να φαίνονται τα parts, και βάλουμε κάποιον έτσι απλά να παίξει ένα παιχνίδι και στα 2 μηχανήματα,

χωρίς να τρέχει το afterburner,

άραγε θα καταλάβει αυτός ο παίχτης πιο από τα δυο pc μέσα του φοράει π.χ. 2070 super ή 2080ti.Μάλλον όχι.     

Ωραίες εποχές ήταν για μένα το καλοκαίρι του 1999 ρε φίλε. Intel Pentium III  450 MHz, 64  MB RAM και ...Voodoo 3 2000 16 MB. Μου την είχε σπάσει που δεν είχα κάνει την υπέρβαση να βάλω 128 MB RAM και την Voodoo 3 3000. 😑

Voodoo και ξερό ψωμί ποιες RTX και κουραφέξαλα...😎

Το δεύτερο σπάσιμο ήταν τον Σεπτέμβρη του 1999. Λίγο πριν περάσω τη πίστα στο Thief: The Dark Project (όλα τα settings Maxed out, 1024*768, fps δεν θυμάμαι...) έγινε ο $%$#$%# σεισμός...🤬

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Και τωρα αυτο γινεται,απλα οι περισσοτεροι απο αυτους που αναφερεσαι δεν ασχολουνται με forums :)

Οχι φίλε μου δεν γίνεται το ίδιο.

Τώρα και η κουτσή Μαρία θέλει gaming περιφεριακά, gaming καρέκλα, monitor 1ms 144hz,

και κάρτα που να μην πέφτει κάτω από 200 fps.

Αν πέφτει στα 180, δεν μπορεί να παίξει fortnite και call of duty! Η Lara δεν πηδάει καλά!

Ναί το έχουμε ακούσει και αυτό. 

Οποιος δεν ασχολείται με τα φόρουμ, και δεν παρακολουθεί την τεχνολογία,

την στιγμή της προσωπικής του αγοράς,

π.χ. ενός case, μιας κάρτας γραφικών ή ενός επεξεργαστή,

τρώει αμάσητο ότι του σερβίρει το κάθε αμερικανάκι youtuber, ή ο ειδήμων πωλητής του καταστήματος,

και μετά τρέχει στο φόρουμ κλαίγοντας να του δώσουν την λύση.

γιατί το πισί κρασάρει?, γιατί σβήνει ενώ παίζω? γιατί τρώω μπλέ κοκκινες κίτρινες οθόνες? Γιατί ανεβάζει θερμοκρασίες?

και πολλά άλλα προβλήματα που διαβάζουμε εδώ μέσα καθημερινά.

Και φυσικά, του φταίει η intel η amd η nvidia o πωλητής του καταστήματος, και ο ερμής που είναι ανάδρομος.

Όχι πάντως εκείνος που δεν "σπατάλησε" τον χρόνο του σαν εμάς τους ¨κολλημένους αργόσχολους",

να δει να διαβάσει να μάθει και να καταλάβει, ώστε να ξέρει που και γιατί δίνει τα λεφτά του.

Να ξέρει ποιό προιόν αξίζει, ποιό όχι και γιατί.

Ναι και εγώ κάποτε το ίδιο έκανα. Ενας από αυτούς ήμουν. Μόνο games.

Δεν ασχολιόμουν με τα φόρουμ και την εξέλιξη της τεχνολογίας,

μέχρι που έκανα ένα γερό κομπόδεμα, πήγα στο πλαίσιο

και αφού με πήραν χαμπάρι ότι ήμουν amdακιας,

μου φόρτωσαν έναν " υπέροχο" 9590 fx με μια επίσης "υπέροχη r9 290",

έτσι....για να παίξω όλα τα παιχνιδάκια μου στο  full,

(τρομάρα μου, που έφυγα από εκεί καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκεπάρνι κιόλας, ότι πήρα το σουπερ ντουπερ τουμπανο)

και αφού τα μοσχοπλήρωσα, έφαγα όλον τον καρκίνο της άγνοιας και των επιλογών μου στην μάπα για πάρα πολύ καιρό.

Τα φράγκα για να αλλάζεις pc δεν φυτρώνουν στην γλάστρα, ούτε μαζεύονται εύκολα. 

Από τότε έβαλα μυαλό και πλέον, ναι μπαίνω στα φόρουμ και ενημερώνομαι,

έχω προσωπική άποψη και έκτοτε ότι πισί έχω φτιάξει δικό μου ή φίλων, δουλεύει πένα.

Δεν κάνω τον κόκκορα, απλά σου λέω ότι όταν μπαίνεις στα φόρουμ έχεις κέρδος,

γιατί δεν είσαι το χάπατο που στοχεύει το αμερικανάκι ή μή όταν σου σερβίρει βιντεάκια

του στυλ, διάλεξα αυτές τις μνήμες επειδή είναι κόκκινες και ταιριάζουν με τα χρώματα της μητρικής.   

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...