Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

narta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

BF σε κάρτες δύσκολα με εξαίρεση κανα Π*****ο αλλά πέρσι είχε πέσει σύρμα από Sapphire. Φέτος δύσκολα εκτός και κάνει bf sale με τις 5700-ΧΤ-5500-5600 που έχουν μείνει στις αποθήκες. 

BF μονο οι παλιοτερες καρτες. Η μια εχει θεμα στοκ.  Η αλλη βγάζει τωρα 1 μηνα πριν το BF. Οποτε 2000 nvidia  και and 5000 θ πεσουν πιστεύω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

52 λεπτά πριν, Crus είπε

Μισο, για να καταλαβω. Μας λες οτι η AMD πρεπει να βγαλει RTX 3090 στα 700 δολλαρια? Δεν θελω να αρχισω παλι τα ιδια περι φιλανθρωπικου ιδρυματος αλλα πραγματικα μερικα απο αυτα που λετε δεν βγαζουν νοημα.

Ειναι ακυρο η 6900XT να εχει 10% παραπανω αποδοση και να την δωσει 200-300 ευρω πανω, αλλα η RTX3090 που ειναι 800 ευρω πανω απο την 3080 ειναι ok? 😅

Edit: Ειδα τις απαντησεις του @Aten-Ra  ... Ορισμενες φορες ειναι σαν να απανταει το ιδιο προσωπο με εμενα. Υποσχομαι, δεν ειμαστε ο ιδιος ανθρωπος! 😛

Aν δεν υπήρχε καθόλου 3090 θα σου φαινόταν  παράλογο η 6900xt με +10% από 3080 να κάνει pricematch? Εμένα όχι. Το ότι υπάρχει η 3090 δεν ξέρω πως αλλάζει το εν λόγω σενάριο. 

• Like 1

εγώ γελάω που η radeon vii πουλιέται στο ebay 700-800 ευρό αν η 6800χτ πάει καλά σε linux και τα δούμε πόσο καλή θα είναι και σε δουλείες ίσος σκεφθώ να αλλάξω για να είμαι εντός τεχνολογίας.

23 λεπτά πριν, billeiros είπε

Δεν πιστεύω ότι θεωρείτε απόδειξη μια τυχαία αγγελία από έναν τυχαίο πωλητή χωρίς κανένα δείγμα αξιοπιστίας. Και εγώ βάζω αγγελία Rtx στα 500 ευρώ, δεν πάει να πει ότι έπεσε η αξία των 3080 😂

19 λεπτά πριν, Pakmanis είπε

BF μονο οι παλιοτερες καρτες. Η μια εχει θεμα στοκ.  Η αλλη βγάζει τωρα 1 μηνα πριν το BF. Οποτε 2000 nvidia  και and 5000 θ πεσουν πιστεύω. 

Ακριβώς. Παίζει το εξής:

- 5500ΧΤ που δεν έφυγαν ( η προσφορά που είχαν στα 179 ήταν μέρες πάνω )

- 5700ΧΤ κάποιες Nitro που έμειναν

κτλπ. 

Nvidia καμια 2070S αλλά όχι σε τιμές πολύ χαμηλές που να αξίζει σε σχέση με μτχρ. 

Anyway. Ελα Σαββατοκύριακο αύριο και δίπλα είμαστε στη ανακοίνωση.

• Like 1

5 λεπτά πριν, darksoul93 είπε

Δεν πιστεύω ότι θεωρείτε απόδειξη μια τυχαία αγγελία από έναν τυχαίο πωλητή χωρίς κανένα δείγμα αξιοπιστίας. Και εγώ βάζω αγγελία Rtx στα 500 ευρώ, δεν πάει να πει ότι έπεσε η αξία των 3080 😂

Ελληνικά μιλάω.τα πράγματα τα παρακολουθώ.ειπα λοιπον οτι οι αγγελίες ήταν πολύ περιορισμένες μέχρι χθες.και σε τιμές στο Θεό .ε λοιπόν σμρ ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και βρίσκεις κ σε ανθρώπινες τιμές.δεν είναι όλοι scalper.πως αλλιώς να το εξηγήσω δλδ.σηκωνω τα χέρια ψηλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, narta είπε

Ναι η 2060s έχει 50% περισσότερο ποσοστο ενώ η απόδοση της 5700xt πλησιάζει την 2070.

My point exactly.

RTX2060 Super = 1.35%

RX5700XT = 0.96%

Αυτό είναι 40% όχι 50%

Και αυτό με ίδια τιμή, χωρίς RT και με προβλήματα με τους Drivers στην αρχή.

Και τώρα που θα έχει και RT και 60% παραπάνω μνήμη και θα είναι ταχύτερη θα πρέπει να είναι -10% σε τιμή για να πουλήσει  ??? 🙄

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 3

2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

RTX2060 Super = 1.35%

RX5700XT = 0.96%

Αυτό είναι 40% όχι 50%

Και αυτό με ίδια τιμή, χωρίς RT και με προβλήματα με τους Drivers στην αρχή.

Και τώρα που θα έχει και RT και 60% παραπάνω μνήμη και θα είναι ταχύτερη θα πρέπει να είναι -10% σε τιμή για να πουλήσει  ??? 🙄

Και πως εξηγείς ότι η 2070s έχει μεγαλύτερο ποσοστό, με μεγαλύτερη τιμή και σχεδόν ίδια απόδοση; Γιατί οι κάρτες της πράσινης είναι χειρότερες/ίσες αλλά πιο ακριβές και εξακολουθούν να πουλάνε πιο πολύ;

Ο τυφλός φανμποισμος είναι μειονέκτημα για.τον καταναλωτή και λουκουμακι για τις εταιρείες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-Γιατι έχει κ είχε περισσότερους gamers/ ή semi pro ( για δουλειά ξέρω γω ) κατόχους η 2070S; 

Είχε μεν βάση χρηστών αλλά επιπλέον:

α. "κερδισε" αγανακτισμένους πρώην κατόχους 5700XT-non XT.  Στο *τσακ* ήμουν και γω να κάνω την αλλαγή πολλές φορές κ το είχα πει 

β. αρχικά δεν βρισκόταν ούτε σε απόσταση αναπνοής ή head to head ή λίγο μπροστά σε ορισμένους τίτλους η 5700XT οπότε όσοι έψαχναν κάρτα έβλεπαν την διαφορά μεταξύ τους κ τραβούσαν το  -safe- δρομάκι RTX 2070S 

γ. χρήστες που φοβούνταν και ακόμη ( δικαιολογημένα όμως ) φοβούνται να εμπιστευτούν AMD λόγω της παρελθοντικης "ρετσινιας" κακών οδηγών, τεράτων κατανάλωσης, συμπεριφοράς θερμάστρας σε θερμοκρασία🧯

δ. S T A T U S🤳 ( yeap ισχύει ΚΑΙ αυτό  💯%)

ε. RT-X *beta phase* Billy testing " oh hey look that new rt sh+t !

στ. NEW streamers εν μέσω πανδημίας - εγκλεισμός - καραντίνα ( χρήση nvenc codec )

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Crus είπε

Απαπαπα... θελω να αγιασω και δεν με αφηνεις ενα πραγμα.. Οχι τιποτα αλλο αλλα επειδη απανταω συνεχεια σε σενα θα λες οτι σε στοχοποιω κιολας.

Ειλικρινα ρε φιλε, τωρα μιλας σοβαρα?

Το προβλημα και ο "χλευασμος" για αυτο ηταν η για το οτι επαιξε (και ακομα παιζει θα πω εγω) τρελο δουλεμα? RT που δουλεψε ολοκληρωμενα σε 2 παιχνιδια και αυτο μετα απο 2 χρονια και που ουσιαστικα μονο η RTX2080ti (αντε και η 2080S) μπορουσε να υποστηριξει σε playable frame rate και εσυ πιστευεις οτι ο χλευασμος ΟΛΩΝ (ΜΜΕ, gamers κλπ) οφειλεται στο οτι το εβγαλε η Nvidia?

Με DLSS 2.0 και το 90% του image quality του native μπορούν και οι χαμηλότερες κάρτες να τρέξουν RT σε μια χαρά fps στην ανάλυση για την οποία προορίζεται η κάθε μία..

9 ώρες πριν, Crus είπε

Μισο, για να καταλαβω. Μας λες οτι η AMD πρεπει να βγαλει RTX 3090 στα 700 δολλαρια? Δεν θελω να αρχισω παλι τα ιδια περι φιλανθρωπικου ιδρυματος αλλα πραγματικα μερικα απο αυτα που λετε δεν βγαζουν νοημα.

Ειναι ακυρο η 6900XT να εχει 10% παραπανω αποδοση και να την δωσει 200-300 ευρω πανω, αλλα η RTX3090 που ειναι 800 ευρω πανω απο την 3080 ειναι ok? 😅

Edit: Ειδα τις απαντησεις του @Aten-Ra  ... Ορισμενες φορες ειναι σαν να απανταει το ιδιο προσωπο με εμενα. Υποσχομαι, δεν ειμαστε ο ιδιος ανθρωπος! 😛

Δεν λέω τι πρέπει, λέω τι θα μπορούσε να κάνει η AMD για να χτυπήσει την NVIDIA από τη στιγμή που έχει την φθηνότερη GDDR6 και πιο μικρό δίαυλο. Για κάποιο λόγο θα έβαλε μόνο 256-bit, φαντάζομαι λόγω χαμηλότερου κόστους, βάλε και το χαμηλότερο RT perf κατά πάσα πιθανότητα, και θα μπορούσε να κάνει price match την 3080, δεν το θεωρώ απίθανο. Και η 5700ΧΤ έχει ίδια τιμή με την 2060S αλλά είναι 10-15% καλύτερη. Δεν είναι κάτι πρωτάκουστο από την AMD, αυτό θέλω να πω. My guess is ότι αυτό που μας έδειξε η Lisa είναι το μεγάλο τους, και αν βάλεις και ότι optimizations θα έχουν γίνει πιστεύω θα βγει στα ίσα με την 3080 και σε κάποια games που ευνοούν την AMD θα βγαίνει παραπάνω. Μην συγκρίνετε με την 3090, έχει 24GB και GDDR6X που είναι ακριβότερη και επειδή είναι πέτσινος αυτός την χρέωσε όσο την χρέωσε λόγω niche και halo product. Η AMD δεν νομίζω να το κάνει αυτό. Και μην νομίζετε ότι το 10% παραπάνω, αν είναι τόσο κιόλας, θα σε σώσει. Όταν τα φτύσει η 3080 σε 4Κ λόγω raster θα τα φτύσει και η 6900ΧΤ και δεν σε σώζουν τα 16GB τότε. Η NVIDIA έχει το DLSS που θα βοηθήσει, μακάρι να πάει καλά και το DirectML. Εγώ δεν είμαι "προστάτης" καμιάς εταιρείας, άλλωστε διαχρονικά είχα 4 AMD και 2 NVIDIA κάρτες και τώρα έχω και AMD CPU. Απλά δεν μου φαίνεται και τόσο λογικό να χρεώσει 3 κατοστάρικα πάνω η AMD για ~10% perf και 6GB vram. Άντε μέχρι +100 για να έρθω κάπως προς το μέρος σας, αλλά πιστεύω πρέπει να κάνει price match για να παρακινήσει τους προσινοφρουρούς..

9 ώρες πριν, leros2004 είπε

Οπότε το σενάριο να βγούν μια φορά και ενα καιρό επαρκή παιχνίδια (που να αξίζουν και να εκεμεταλεύονται αυτό που πλήρωσες), και μετά να πάρεις κάρτα, δεν παίζει για σένα ?

Μα άμα έχουν την ίδια τιμή γιατί να μην πάρεις αυτήν με το καλύτερο RT perf σήμερα; Το +10% raster δεν είναι τίποτα. Αν ήταν παραπάνω εντάξει, το έχω πει και πιο πίσω..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Με DLSS 2.0 και το 90% του image quality του native μπορούν και οι χαμηλότερες κάρτες να τρέξουν RT σε μια χαρά fps στην ανάλυση για την οποία προορίζεται η κάθε μία..

Δεν λέω τι πρέπει, λέω τι θα μπορούσε να κάνει η AMD για να χτυπήσει την NVIDIA από τη στιγμή που έχει την φθηνότερη GDDR6 και πιο μικρό δίαυλο. Για κάποιο λόγο θα έβαλε μόνο 256-bit, φαντάζομαι λόγω χαμηλότερου κόστους, βάλε και το χαμηλότερο RT perf κατά πάσα πιθανότητα, και θα μπορούσε να κάνει price match την 3080, δεν το θεωρώ απίθανο. Και η 5700ΧΤ έχει ίδια τιμή με την 2060S αλλά είναι 10-15% καλύτερη. Δεν είναι κάτι πρωτάκουστο από την AMD, αυτό θέλω να πω. My guess is ότι αυτό που μας έδειξε η Lisa είναι το μεγάλο τους, και αν βάλεις και ότι optimizations θα έχουν γίνει πιστεύω θα βγει στα ίσα με την 3080 και σε κάποια games που ευνοούν την AMD θα βγαίνει παραπάνω. Μην συγκρίνετε με την 3090, έχει 24GB και GDDR6X που είναι ακριβότερη και επειδή είναι πέτσινος αυτός την χρέωσε όσο την χρέωσε λόγω niche και halo product. Η AMD δεν νομίζω να το κάνει αυτό. Και μην νομίζετε ότι το 10% παραπάνω, αν είναι τόσο κιόλας, θα σε σώσει. Όταν τα φτύσει η 3080 σε 4Κ λόγω raster θα τα φτύσει και η 6900ΧΤ και δεν σε σώζουν τα 16GB τότε. Η NVIDIA έχει το DLSS που θα βοηθήσει, μακάρι να πάει καλά και το DirectML. Εγώ δεν είμαι "προστάτης" καμιάς εταιρείας, άλλωστε διαχρονικά είχα 4 AMD και 2 NVIDIA κάρτες και τώρα έχω και AMD CPU. Απλά δεν μου φαίνεται και τόσο λογικό να χρεώσει 3 κατοστάρικα πάνω η AMD για ~10% perf και 6GB vram. Άντε μέχρι +100 για να έρθω κάπως προς το μέρος σας, αλλά πιστεύω πρέπει να κάνει price match για να παρακινήσει τους προσινοφρουρούς..

Μα άμα έχουν την ίδια τιμή γιατί να μην πάρεις αυτήν με το καλύτερο RT perf σήμερα; Το +10% raster δεν είναι τίποτα. Αν ήταν παραπάνω εντάξει, το έχω πει και πιο πίσω..

Γιατί να πάρεις 20% παραπάνω rt performance για ορισμένα παιχνίδια αντί 10% πανω ραστερ και 6 gb vram παραπάνω. Επισης ιδιο msrp μπορει να έχουν ιδια τιμη όχι, καλή τύχη να βρεις (αν βρεις) 3080 κάτω από 900 ευρώ. 

• Like 4

5 ώρες πριν, narta είπε

Και πως εξηγείς ότι η 2070s έχει μεγαλύτερο ποσοστό, με μεγαλύτερη τιμή και σχεδόν ίδια απόδοση; Γιατί οι κάρτες της πράσινης είναι χειρότερες/ίσες αλλά πιο ακριβές και εξακολουθούν να πουλάνε πιο πολύ;

Ο τυφλός φανμποισμος είναι μειονέκτημα για.τον καταναλωτή και λουκουμακι για τις εταιρείες.

Πολύ άπλα γιατί η 2070 Super δεν έχει ανταγωνισμό από την AMD.

H 5700XT είναι ανταγωνιστής της  2060 Super ενώ η 2070 Super είναι κάρτα μεγαλύτερης κατηγορίας με ισχυρότερο RT και γρηγορότερη στο 99% των περιπτώσεων σε Raster σε σχέση με την 5700ΧΤ. 

Επίσης η 2070 Super σου δίνει σχεδόν τις επιδόσεις της 2080 με λιγότερα λεφτά, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του αγοραστικού κοινού που θα έπαιρνε 2080 πήγε στην 2070 Super. Και από ότι φαίνεται το ΤΑΜ στα $500-800 έχει μεγαλώσει αρκετά τα τελευταία 3-4 χρόνια.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...