unforgiven Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Ακριβώς τέτοιο υπάρχει στο Πολύδροσο στο Χαλάνδρι. Σε πολυσύχναστο δρόμο απ όπου περνανε και βαρέα οχήματα, απέναντι από παιδική χαρά. γήπεδο μπάσκετ και φροντιστήριο, πολύ κοντά σε δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο και δίπλα σε στάση λεωφορείου. Μαντέψτε... Κανένας δεν ασχολείται και τα παιδάκια, καρότσια με μωρά και μεγαλύτεροι άνθρωποι κατεβαίνουν στον δρόμο με το λεωφορείο να έρχεται από πίσω τους.
Mvpgr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Και στη Νέα Ιωνία στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως έχει ένα ακριβως ίδιο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, StamTheMan είπε Δε θα μαθουμε ποτε.. Εαν δε σκοτωθει κανεις εκει,δεν προκειται να ενοχλησει κανεις κανεναν. Εδω τους λες να κλαδεψουν τα δεντρα που εξεχουν απο τον κηπο τους,για να μη βγαλει κανεις κανα ματι,και σε γραφουν στα π@π@ρι@ τους.. Στα ΒΠ έβγαινε ένα δέντρο από τον κήπο της πολυκατοικίας μας στον δρόμο, φάγαμε πρόστιμο από τον δημο 600 η 1000 ευρώ που από ότι μου είπαν το έσβησαν μετά. Πλήρωσε όλη η πολυκατοικία περίπου 2 χιλιάρικα σε κηπουρό για να κοπεί το δέντρο που ήταν πολύ ψηλό, αρκετοι κηπουροι δεν αναλαμβαναν λόγω ύψους.
lary7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, fmarulezkd είπε Θυμήθηκα μια μερα που γλίστρησα σε αυτο το "πεζοδρόμιο" και κοντεψε να μου φύγει το γόνατο. Και να βλέπεις τα παιδάκια με τα ποδηλατακια τους να κατεβαίνουν απο το "πεζοδρόμιο" για να συνεχισουν τη πορεία τους. Υπάρχει αστική ευθύνη εδω; Εδώ είναι μπλεγμένα τα πράγματα αλλά στο τέλος πάντα φταίει ο δήμος. Πιθανόν το οικόπεδο να ήταν μεγάλο πρίν γίνει η πράξη εφαρμογής. Όταν γίνεται η πράξη εφαρμογής ο δήμος παίρνει κάποια μέτρα απο το οικόπεδο για να φτιάξει πεζοδρόμια και ο ιδιοκτήτης όταν εκδόσει κάποια νεότερη οικοδομική άδεια οφείλει να εναρμονιστεί με την πράξη εφαρμογής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ιδιοκτήτης τα έγραψε στα π@π@ρια του και έφραξε εκεί που ήταν παλιά, αν πάρεις το σχέδιο πόλης θα δείς οτι εκεί που είναι ο φράχτης, κανονικά είναι κοινόχρηστος χώρος. Απλά οι δήμοι για να μην χαλαστούν με τον κόσμο δεν γκρεμίζουν ποτέ, περιμμένουν 20-30 χρόνια να εφαρμόσει ο κόσμος το νέο σχέδιο πόλης.
NikosKallithea Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Βαλε την διεύθυνση στο google map και αν είσαι τυχερός θα δεις ποιος φταίει
Deathmace Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μιας και εμφανίστηκε τέτοιο θέμα, να εκφράσω κι εγώ την απορία μου. Μπροστά ακριβώς από την πιλοτή, είναι τα πλακάκια του πεζοδρομίου σπασμένα (κατά μήκος) σε 2 διαφορετικά σημεία (βάθος περί τα 5 εκ.) με αποτέλεσμα κάθε φορά που βγαίνω-μπαίνω να πρέπει να πηγαινω σημειωτόν γιατί περνάνε από εκεί και οι 4 ρόδες του αυτοκινήτου. Σπασμένα τα έχω βρει, οπότε δεν ξέρω αν το έκανε κάποιος της οικοδομής παλιότερα ή είναι "φυσική" φθορά λόγω καλοτεχνίας.. Υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί ο δήμος αν επικοινωνήσω μαζί τους ή να το κάνω μόνος μου? Στην δεύτερο σενάριο, υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί κανείς αν δεν τον κάνω όπως είναι αλλά απλά το γεμίσω με τσιμέντο?
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Deathmace είπε Μιας και εμφανίστηκε τέτοιο θέμα, να εκφράσω κι εγώ την απορία μου. Μπροστά ακριβώς από την πιλοτή, είναι τα πλακάκια του πεζοδρομίου σπασμένα (κατά μήκος) σε 2 διαφορετικά σημεία (βάθος περί τα 5 εκ.) με αποτέλεσμα κάθε φορά που βγαίνω-μπαίνω να πρέπει να πηγαινω σημειωτόν γιατί περνάνε από εκεί και οι 4 ρόδες του αυτοκινήτου. Σπασμένα τα έχω βρει, οπότε δεν ξέρω αν το έκανε κάποιος της οικοδομής παλιότερα ή είναι "φυσική" φθορά λόγω καλοτεχνίας.. Υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί ο δήμος αν επικοινωνήσω μαζί τους ή να το κάνω μόνος μου? Στην δεύτερο σενάριο, υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί κανείς αν δεν τον κάνω όπως είναι αλλά απλά το γεμίσω με τσιμέντο? Αν ρωτήσεις τον δημο αυτός θα σου πει ότι είναι δική σου ευθύνη. Και όχι δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου τίποτα, θέλεις άδεια από τον Δήμο, πιθανώς και πολιτικό μηχανικό, ο Δήμος θα σε υποχρεώσει να εφαρμόσεις συγκεκριμένες προδιαγραφές κατά την επισκευή. 1
fmarulezkd Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, lary7 είπε Εδώ είναι μπλεγμένα τα πράγματα αλλά στο τέλος πάντα φταίει ο δήμος. Πιθανόν το οικόπεδο να ήταν μεγάλο πρίν γίνει η πράξη εφαρμογής. Όταν γίνεται η πράξη εφαρμογής ο δήμος παίρνει κάποια μέτρα απο το οικόπεδο για να φτιάξει πεζοδρόμια και ο ιδιοκτήτης όταν εκδόσει κάποια νεότερη οικοδομική άδεια οφείλει να εναρμονιστεί με την πράξη εφαρμογής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ιδιοκτήτης τα έγραψε στα π@π@ρια του και έφραξε εκεί που ήταν παλιά, αν πάρεις το σχέδιο πόλης θα δείς οτι εκεί που είναι ο φράχτης, κανονικά είναι κοινόχρηστος χώρος. Απλά οι δήμοι για να μην χαλαστούν με τον κόσμο δεν γκρεμίζουν ποτέ, περιμμένουν 20-30 χρόνια να εφαρμόσει ο κόσμος το νέο σχέδιο πόλης. https://maps.app.goo.gl/Q8d6trjpV8bCqVyy6 Φαίνεται λες κ φάγανε το πεζοδρόμιο αργότερα για να ανοίξουν καινούργιο δρομο.
GREGORYMO Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε Το μηχανάκι/αυτοκίνητο που παρκάρει στο πεζοδρόμιο και δημιούργησε φθορά στο πεζοδρόμιο Δυστυχώς το κράτος θεωρεί τον ιδιοκτήτη του οποίου το ακίνητο είναι μπροστά από το πεζοδρόμιο υπεύθυνο. Η μητέρα μου είχε κάποτε ένα ατύχημα, ο υπαίτιος δεν παρουσιάστηκε σε καμμία από τις δύο δίκες, και...ω Ελλαδαρα... αθωώθηκε... Αθωώθηκε κάποιος ο οποίος δεν παρουσιάστηκε ούτε αυτός ούτε ο δικηγόρος του...ναι αθωώθηκε ερήμην... ΓΙΑΤΙ ? Εξήγηση, δεν δόθηκε ? Τι είπε ο δικηγόρος σας?
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΓΙΑΤΙ ? Εξήγηση, δεν δόθηκε ? Τι είπε ο δικηγόρος σας? Η αλήθεια είναι δεν θυμάμαι, πάνε χρόνια
agnostos13 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε ΓΙΑΤΙ ? Εξήγηση, δεν δόθηκε ? Τι είπε ο δικηγόρος σας? Μάλλον δεν θα εμφανίστηκαν ούτε μάρτυρες...
haris_216 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 18 ώρες πριν, Deathmace είπε Μιας και εμφανίστηκε τέτοιο θέμα, να εκφράσω κι εγώ την απορία μου. Μπροστά ακριβώς από την πιλοτή, είναι τα πλακάκια του πεζοδρομίου σπασμένα (κατά μήκος) σε 2 διαφορετικά σημεία (βάθος περί τα 5 εκ.) με αποτέλεσμα κάθε φορά που βγαίνω-μπαίνω να πρέπει να πηγαινω σημειωτόν γιατί περνάνε από εκεί και οι 4 ρόδες του αυτοκινήτου. Σπασμένα τα έχω βρει, οπότε δεν ξέρω αν το έκανε κάποιος της οικοδομής παλιότερα ή είναι "φυσική" φθορά λόγω καλοτεχνίας.. Υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί ο δήμος αν επικοινωνήσω μαζί τους ή να το κάνω μόνος μου? Στην δεύτερο σενάριο, υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί κανείς αν δεν τον κάνω όπως είναι αλλά απλά το γεμίσω με τσιμέντο? Από προσωπική εμπειρία στην περιοχή (δήμο) μου με φθορά σε πεζοδρόμιο. Προβλήματα που υπήρχαν και είχαν εντοπισθεί είτε από το δήμο είτε τα είχαν επισημάνει πολίτες, τακτοποιήθηκαν λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές Κάποιο που μας παρουσιάσθηκε μετά (σπάσιμο που σιγά-σιγά χειροτέρεψε) δεν ασχολήθηκαν παρά τα mail, τηλέφωνα, κλπ και τελικά το φτιάξαμε εμείς για να μην σκοτωθεί κάνας άνθρωπος. Γενικά, η ευρύτερη προεκλογική περίοδος ( (όχι 15 μέρες πριν αλλά πχ ακόμα και κάνα 6μηνο) είναι μία "καλή" στιγμή για επαφή με τις δημοτικές αρχές για τέτοια θέματα 1 1
james01gr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 ανάλογα τον δήμο και την ανοχή του. κανονικά θεωρείσαι υπεύθυνος για το πεζοδρόμιο μπροστά σου, ειδικά εάν πρόκειται για την πρασιά και όχι για τον χώρο διέλευσης πεζών πάντως για το σπίτι που δείξατε παραπάνω, κατά 99% η έκταση είναι του ιδιοκτήτη αλλά να πρέπει ο δήμος να απαλλοτριώσει τον χώρο για να φτιάξει το πεζοδρόμιο. και δεν παίζουν χρήματα. το σπίτι ενός συγγενικού προσώπου μου είναι με αυτόν τον τρόπο, όταν φτιάχτηκε η μάντρα ήταν ακριβώς στον δρόμο (οι οικοδομικές γραμμές δεν υπήρχαν πάντα) και πλέον ο δήμος πρέπει να απαλλοτριώσει την αυλή της για να φτιάξει πεζοδρόμιο.
k_w_t Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Υπηρχε παλιοτερα ενα κλασσικο κολπο οταν χτιζαν αυθαιρετα. Εβαζαν την μαντρα στα ορια του οικοπεδου με σκοπο οταν νομιμοποιησουν να δωσουν τα 2-3 μετρα στον Δημο .
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 παίζει ρόλο και πόσο μερακλής είναι ο δήμος σου.. σε εμάς δεν τα βρήκε με αυτόν όπου του ανήκε το κομμάτι το οποίο και έκλεισε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα