agnostos13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ποιός έχει ευθύνη για την επισκευή και συντήρηση των πεζοδρομίων; Επίσης σε περίπτωση ατυχήματος ποιός έχει την αστική ευθύνη και την υποχρέωση για πιθανή αποζημίωση; Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από agnostos13
greekfragma Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 https://www.aparaskevi-images.gr/2019/09/07/κώστας-κουρούνης-με-δυο-λόγια-τα-πεζοδ/ https://koinoniki.gr/2019/10/episkevi-pezodromion-pote-ine-ipefthinos-o-dimos-ke-pote-o-idioktitis-tis-parodias-katikias/ με απλά λόγια αν το πρόβλημα προέρχεται από έργα για ύδρευση αποχέτευση ρευματοδότηση φυσικό αέριο οπτικές ίνες την ευθύνη την έχει η αντίστοιχη υπηρεσία (Δήμος, ΕΥΔΑΠ, εταιρία που προσέλαβε το συνεργείο) σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι θέμα εκείνου που το σημείο έγκειται στην παρόδια ιδιοκτησία του ακινήτου. Του ιδιώτη δηλαδή.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Και αν πάρεις εστω και ενα λεπτο του ευρώ, ενημέρωσε το θέμα εδω, να ξέρουμε με ποια διαδικασία αποζημιώθηκες.
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Ισχύει ακριβώς αυτό που παρεθεσε ο greekfragma. Πιθανότητα να πάρεις κάτι ή όχι σε περίπτωση δικής δεν την ξέρω. Γνωρίζω μια περίπτωση ατόμου που στράφηκε κατά του Δήμου σε νησί πριν 4 χρόνια και ακόμα δεν έχει τελειώσει το δικαστήριο.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Ποιός έχει ευθύνη για την επισκευή και συντήρηση των πεζοδρομίων; Επίσης σε περίπτωση ατυχήματος ποιός έχει την αστική ευθύνη και την υποχρέωση για πιθανή αποζημίωση; Το μηχανάκι/αυτοκίνητο που παρκάρει στο πεζοδρόμιο και δημιούργησε φθορά στο πεζοδρόμιο Δυστυχώς το κράτος θεωρεί τον ιδιοκτήτη του οποίου το ακίνητο είναι μπροστά από το πεζοδρόμιο υπεύθυνο. Η μητέρα μου είχε κάποτε ένα ατύχημα, ο υπαίτιος δεν παρουσιάστηκε σε καμμία από τις δύο δίκες, και...ω Ελλαδαρα... αθωώθηκε... Αθωώθηκε κάποιος ο οποίος δεν παρουσιάστηκε ούτε αυτός ούτε ο δικηγόρος του...ναι αθωώθηκε ερήμην...
fmarulezkd Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Θυμήθηκα μια μερα που γλίστρησα σε αυτο το "πεζοδρόμιο" και κοντεψε να μου φύγει το γόνατο. Και να βλέπεις τα παιδάκια με τα ποδηλατακια τους να κατεβαίνουν απο το "πεζοδρόμιο" για να συνεχισουν τη πορεία τους. Υπάρχει αστική ευθύνη εδω; 1
greekfragma Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Στη παραπάνω περίπτωση δε ξέρουμε ποιος φταίει. Μπορεί να έχει κλέψει μέτρα ο ιδιοκτήτης με τον κήπο...ή ο εργολάβος που ανέλαβε το δρόμο να έκανε λάθος μέτρηση ή για να παραδώσει εντός προδιαγραφών να έπρεπε να βγει τόσο άκρη τρώγοντας πεζοδρόμιο... Θα μου πεις...ποιος την πληρώνει τώρα...ο κάθε πεζός που κινδυνεύει άμεσα από μια τέτοια εγκληματική κακοτεχνία σίγουρα. Αν είναι να γίνει κάτι θα πρέπει να μαζευτούν υπογραφές και καταγγελίες επίσημα μέσω κάποιου δικηγόρου να τρέξουν την υπόθεση. Αν ήμουν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και είχα τέτοια έκταση θα έκοβα το τοίχο (με έξοδα τις όποιας αρχής έφταιξε) και θα θυσίαζα λίγα μέτρα για να περνά ο κόσμος ανθρώπινα. 1
StamTheMan Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, greekfragma είπε Αν ήμουν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και είχα τέτοια έκταση θα έκοβα το τοίχο (με έξοδα τις όποιας αρχής έφταιξε) και θα θυσίαζα λίγα μέτρα για να περνά ο κόσμος ανθρώπινα. Ωραια τα λες,αλλα αμφιβαλλω αν θα το εκανες πραγματικα,χωρις παρεξηγηση. Πιθανοτατα ο συγκεκριμενος εχει κανει ταρζανια,δεν ειναι η πρωτη φορα που βλεπουμε νοματαιους να τα γραφουν ολα στα @@ τους για να χτισουν τη σπιταρονα.
greekfragma Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ωραια τα λες,αλλα αμφιβαλλω αν θα το εκανες πραγματικα,χωρις παρεξηγηση. Πιθανοτατα ο συγκεκριμενος εχει κανει ταρζανια,δεν ειναι η πρωτη φορα που βλεπουμε νοματαιους να τα γραφουν ολα στα @@ τους για να χτισουν τη σπιταρονα. καμία παρεξήγηση δε γνωριζόμαστε άλλωστε. θα το έκανα πάντως γιατί ίσως να πρέπει να περάσει και δικός μου άνθρωπος που θα έρχεται ή θα φεύγει από το σπίτι αν το είχα. παρόλαυτά μη σε παραξενεύει αν είναι ταρζανιά εκείνου που έφτιαξε το δρόμο έτσι. που να δεις τι ταρζανιές γίνονται από το κράτος και τους φορείς αν τους εμποδίζεις σε κάτι και δεν έχουν επιλογή. δυστυχώς στη φωτογραφία δεν διακρίνω και παλαιότητα ώστε να υποθέσουμε ποιος χτίστηκε πρώτος....ο μαντρότοιχος ή το πεζοδρόμιο.
StamTheMan Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε δυστυχώς στη φωτογραφία δεν διακρίνω και παλαιότητα ώστε να υποθέσουμε ποιος χτίστηκε πρώτος....ο μαντρότοιχος ή το πεζοδρόμιο. Ισχυει,αλλα εγω θα πονταρα στο μαντροτοιχο γιατι ειναι αρκετα καινουργιο ολο το σπιτι.
greekfragma Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε Ισχυει,αλλα εγω θα πονταρα στο μαντροτοιχο γιατι ειναι αρκετα καινουργιο ολο το σπιτι. εγώ θα έλεγα απλά φρεσκοβαμμένο και φρεσκοανακαινισμένο. επίσης μη ξεχνάς οτι μπορεί το σπίτι να χτίστηκε αργότερα αλλα το περιφραγμένο οικόπεδο να προϋπήρχε. Οπότε και να σηκώθηκε ο μαντρότοιχος αργότερα δε λέει κάτι.
StamTheMan Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, greekfragma είπε εγώ θα έλεγα απλά φρεσκοβαμμένο και φρεσκοανακαινισμένο. επίσης μη ξεχνάς οτι μπορεί το σπίτι να χτίστηκε αργότερα αλλα το περιφραγμένο οικόπεδο να προϋπήρχε. Οπότε και να σηκώθηκε ο μαντρότοιχος αργότερα δε λέει κάτι. Δε θα μαθουμε ποτε.. Εαν δε σκοτωθει κανεις εκει,δεν προκειται να ενοχλησει κανεις κανεναν. Εδω τους λες να κλαδεψουν τα δεντρα που εξεχουν απο τον κηπο τους,για να μη βγαλει κανεις κανα ματι,και σε γραφουν στα π@π@ρι@ τους.. 2
NikosKallithea Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, fmarulezkd είπε Θυμήθηκα μια μερα που γλίστρησα σε αυτο το "πεζοδρόμιο" και κοντεψε να μου φύγει το γόνατο. Και να βλέπεις τα παιδάκια με τα ποδηλατακια τους να κατεβαίνουν απο το "πεζοδρόμιο" για να συνεχισουν τη πορεία τους. Υπάρχει αστική ευθύνη εδω; Προφανώς εκει ο δρομος ηταν γωνια ναι τον στρογγυλεψαν, τα σαϊνια😂😂
SabotazNic Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Από τα τρολο thread της Παρασκευής, ξεκινήσαμε τα ανέκδοτα τις Τετάρτες? Στην μπανανία κανένας δεν επιδιορθώνει τίποτα. Σε όσα μέρη έχω πάει έχω δει ότι να ναι πεζοδρόμια. Να πω όμως ότι μέχρι πρόσφατα που σπούδαζα στην Σύρο, είναι ένας Δήμος που προσπαθεί και ήταν πεντακάθαρο νησί, και προσεγμένο χωρίς τέτοια "λάθη". 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα