Commendatore Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα, μεταφέρω την ερώτησή μου από το διπλανό νήμα επειδή χρειάζομαι μια νέα οθόνη για BIM & AutoCAD, Microsoft Office, σερφάρισμα κλπ. Θα συνδεθεί με τους DELL Latitude E5570, DELL Latitude E7470 και Microsoft Surface 3 Pro, όλα μέσω Dockingstation. Βασικό ζητούμενο από την οθόνη είναι η ξεκούραστη εργασία και τα χρήματα που θα ήθελα να διαθέσω είναι έως ~400€. Να κοιτάξω για: 27" ή 32/34" ultrawide ; επίπεδη ή curved; πάνελ IPS, VA ή κάτι άλλο; Τείνω να καταλήξω σε επίπεδη 27άρα IPS, μιας και απ'ότι φαίνεται στις διαστάσεις αυτές δεν πολυαξίζουν οι καμπυλωτές... Τί προτείνετε; Merci!
k_dinos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Την 27ρα που λες σε τι ανάλυση σκέφτεσαι να πας? Το Full HD είναι ότι πρέπει για ταινίες / παιχνίδια. Για ανάγνωση κειμένου όμως μάλλον θες 1440p. Εγώ θα πρότεινα 34 ultra wide
Commendatore Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Αφού κοίταξα κάποιες wide (34") και τις διαστάσεις τους, φοβάμαι πως θα πρέπει να τις αφήσω προσωρινά εκτός, καθώς αμφιβάλλω αν θα τα βρούμε χωροταξικά... Για την 27άρα σκεφτόμουν όπως λές ανάλυση 1440p επειδή προορίζεται κατά κύριο λόγο για εργασία. Ποιές θα πρότεινες;
Commendatore Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Όντας ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές με τη DELL, εντόπισα την Dell P2720D η οποία μου φαίνεται αρκετά καλή, ενώ με 50€ επιπλέον βρίσκω την Dell P2720DC. Επίσης με 100€ επιπλέον μπορώ να πάρω μία εκ των S2721DGF και S2719DC... Περιττό να σας πω πως έχω ήδη "χαθεί", πιστεύετε πως αξίζουν τη διαφορά αυτές που παρέθεσα; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο (ακόμη και από άλλες εταιρείες) καλύτερο ή και οικονομικότερο;
k_dinos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, Commendatore είπε Αφού κοίταξα κάποιες wide (34") και τις διαστάσεις τους, φοβάμαι πως θα πρέπει να τις αφήσω προσωρινά εκτός, καθώς αμφιβάλλω αν θα τα βρούμε χωροταξικά... Για την 27άρα σκεφτόμουν όπως λές ανάλυση 1440p επειδή προορίζεται κατά κύριο λόγο για εργασία. Ποιές θα πρότεινες; Δεν έχουν και τόσο διαφορά πάντως http://www.displaywars.com/27-inch-16x9-vs-34-inch-21x9 Σε σχέση με τις DELL που αναφέρεις, σε αυτά τα χρήματα καλύτερα να πας σε κάποια ultraSharp που έχουν καλύτερο panel, όπως η U2721DE. Γενικότερα μπορείς να δεις τα βασικά για κάθε dell οθόνη από το όνομά τους. https://www.dell.com/support/article/el-gr/sln317180/identifying-dell-monitor-types-by-their-model-number?lang=en [Series][Diagonal][Year][Ratio or Resolution][Features] Series E - Essential. Usually TN anti-glare panel, internal power, simple base, 3-year warranty. P - Professional. Usually IPS anti-glare panel, internal power, height/rotate base, 3-year warranty. S - Home & Small Office. TN, VA, or IPS panel, usually external power, slim base, 1-year warranty. U - UltraSharp. IPS anti-glare panel, internal power, height/rotate base, 3-year warranty. UP - UltraSharp with PremierColor. Additional colour gamut. AW - Alienware. High-end gaming. C - Commercial displays. Large format (>50") for conference rooms and classrooms. Diagonal Two digit diagonal viewable size rounded to the nearest inch; halves rounded up. Year Two digit year it was released. Ratio or Resolution - The first uppercase letter after the digits is most commonly the aspect ratio or QHD/UHD resolution S - standard ratio (4:3 or 5:4), no letter - computer widescreen (16:10) H - HD widescreen (16:9) W - Ultrawide (21:9) D - QHD (1440p) Q - 4K UHD (2160p) K - 8K UHD (4320p) The following have also been the first letter, but either on 16:10 (no letter) or discontinued models: T - Touch M - No HDMI (S/U-series only) L - With HDMI (only used when the same model without HDMI exists) N - With VGA (only used when the same model without VGA exists) Features - The second uppercase letter after the digits can represent a large variety of features such as: C - USB-C input (DisplayPort alternate mode) X - HDMI cable included (instead of standard DisplayPort) T - Touch G - Nvidia G-Sync / Graphics F - AMD FreeSync J - Wireless charging stand Z - Video conferencing camera A - Arm included (no stand) Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από k_dinos 1
Commendatore Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Προς το παρόν θεωρώ πρακτικότερη την ύπαρξη 2 οθονών έναντι μιας ultra wide, οπότε μάλλον θα καταλήξω σε κάποια 27άρα. Από 'κεί και πέρα διαβάζοντας κάποια reviews άρχισα να "ψήνομαι" για την ύπαρξη USB-C δυνατότητας, αν και οι υπολογιστές μου δεν υποστηρίζουν τη δυνατότητα αυτή. Το κακό βέβαια είναι πως αυτό μου περιορίζει αρκετά τις επιλογές και ανεβάζει παράλληλα την τιμή... 🤬
rofl Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Commendatore είπε Όντας ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές με τη DELL, εντόπισα την Dell P2720D η οποία μου φαίνεται αρκετά καλή, ενώ με 50€ επιπλέον βρίσκω την Dell P2720DC. Επίσης με 100€ επιπλέον μπορώ να πάρω μία εκ των S2721DGF και S2719DC... Περιττό να σας πω πως έχω ήδη "χαθεί", πιστεύετε πως αξίζουν τη διαφορά αυτές που παρέθεσα; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο (ακόμη και από άλλες εταιρείες) καλύτερο ή και οικονομικότερο; να σε ξεκαθαρισω λιγο με τα gaming που γραφεις απο κατω. 2719 φευγει οπως ειναι, ειναι tn. το 2721, ειναι πολυ καλο και στα 420 vfm, αλλα για δουλεια δε χρειαζεσαι 144 hz, και πολυ καλα response times. εκτος και αν με το κυριως εργασια, εννοεις και ενα 30% του χρονου σε gaming. επισης ειναι wide gamut, και δεν ξερω κατα ποσο σε ενδιαφερει αυτο. για μενα ειναι πολυ καλο all arounder, αλλα αχρειαστη αν δεν σε ενδιαφερουν και games. γενικα δεν εχεις λογο να δεις πανω απο 60 η 75 hz για μονο productivity για mixed usage που περιλαμβανει και αρκετο gaming τοτε ναι την 2721 στα 420. ----------------------------------------- δεν ασχολουμαι με productivity monitors αλλα 27αρι για επαγγελματικη χρηση, αυτο afaik ειναι δημοφιλες και με καλες κριτικες, αλλα και αρκετα παλιο, οποτε ισως πλεον υπαρχουν καλυτερες εναλλακτικες. https://www.skroutz.gr/s/14863533/HP-EliteDisplay-E273q-Gray.html γενικα αν ειναι αυστηρα για productivity η δες 32 4Κ, η 27 1440 60/75 γυρω στο 300αρι imo, δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι περισσοτερα για 27αρι. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από rofl
Commendatore Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, rofl είπε να σε ξεκαθαρισω λιγο με τα gaming που γραφεις απο κατω. 2719 φευγει οπως ειναι, ειναι tn. το 2721, ειναι πολυ καλο και στα 420 vfm, αλλα για δουλεια δε χρειαζεσαι 144 hz, και πολυ καλα response times. εκτος και αν με το κυριως εργασια, εννοεις και ενα 30% του χρονου σε gaming. επισης ειναι wide gamut, και δεν ξερω κατα ποσο σε ενδιαφερει αυτο. για μενα ειναι πολυ καλο all arounder, αλλα αχρειαστη αν δεν σε ενδιαφερουν και games. γενικα δεν εχεις λογο να δεις πανω απο 60 η 75 hz για μονο productivity για mixed usage που περιλαμβανει και αρκετο gaming τοτε ναι την 2721 στα 420. ----------------------------------------- δεν ασχολουμαι με productivity monitors αλλα 27αρι για επαγγελματικη χρηση, αυτο afaik ειναι δημοφιλες και με καλες κριτικες, αλλα και αρκετα παλιο, οποτε ισως πλεον υπαρχουν καλυτερες εναλλακτικες. https://www.skroutz.gr/s/14863533/HP-EliteDisplay-E273q-Gray.html γενικα αν ειναι αυστηρα για productivity η δες 32 4Κ, η 27 1440 60/75 γυρω στο 300αρι imo, δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι περισσοτερα για 27αρι. Πάντως απ'όσο είδα και αν δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, η S2719DC αναφέρεται ως IPS στη σελίδα της εταιρείας... Δεν αποκλείω να χρησιμοποιηθεί για παιχνίδι κάποια στιγμή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφορά το 30% του χρόνου χρήσης...Στην καλύτερη περίπτωση να χρησιμοποιηθεί περιστασιακά για παιχνίδι και max για το 5% του χρόνου, οπότε τα gaming χαρακτηριστικά δεν κρίνονται απαραίτητα, αλλά είναι καλοδεχούμενα... 😊 Η U2721DE που πρότεινε ο @k_dinos όπως και η ΗΡ που πρότεινες φαίνονται επίσης καλές εναλλακτικές! Κάποιοι γράφουν πολυ καλά λόγια και για την LG 27UL850-W η οποία όμως είναι 4Κ και δεν ξέρω αν θα βοηθήσει σε ένα σύνηθες setup γραφείου
Amaretos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Να σου πω και εγώ τις σκέψεις μου. Χρησιμοποιω 2 οθόνες εδώ και χρόνια , και όντως είναι απαραίτητο/χρήσιμο για την δουλειά μου (development). Εδώ και καιρό έχω αρχίσει και σκέφτομαι ένα upgrade σε 2x27 2k. Μετα έπεσε και σαν ιδέα να πάρω μια 4k 32, και να μείνω και με 1 από τις 25ρες που έχω. Κοιτώντας/διαβάζοντας youtube κλπ είδα και τις ultrawide σαν επιλογή. Να μην στα πολυλογω έχω καταλήξει στην Dell UltraSharp U4919DW, ναι οκ είναι πολλά τα λεφτά, αλλά εγώ θα μείνει για πολλά χρόνια και επενδύεις και στην δουλειά σου. γλιτώνεις τα 2πλα καλώδια, έχει ενσωματωμένο kvm, κοτσαρεις και το laptop μόνιμα πάνω, χωρίζεις την οθόνη σε 2, και έχεις 2x27 2k στην ουσία χωρίς μπεζελ η και σε 3 μέρη κλπ κλπ. Δες βίντεο σε youtube για να καταλάβεις καλύτερα. Οπως και να ζει στα έγραψα για να ξέρεις ότι υπάρχει και αυτή η επιλογή επειδή έγραψες για 2 οθόνες. Ναι οκ παίζω ελάχιστα games αν με ρωτήσεις άσε που μπορείς να έχεις και μια άλλη για gaming
Commendatore Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Σε ευχαριστώ @Amaretos για τις σκέψεις σου, ακόμη και αν κινούνται σε μια παράλληλη κατεύθυνση με τις δικές μου. Ομολογώ πως και εγώ λοξοκοίταξα προς την εναλλακτική μιας ultrawide (και ακόμη λοξοκοιτάζω...), δυστυχώς ή ευτυχώς όμως διαθέτω ήδη δύο 24άρες, οι οποίες δεν είναι τίποτα το εξαιρετικό και ακόμη και να πουληθούν, δε θα συνεισφέρουν ουσιαστικά... Έτσι η μία θα πάει σε ένα σταθερό μηχάνημα ως αναβάθμιση μιας μικρότερης και παλαιότερης, ενώ η άλλη θα μείνει ως βοηθητική για το home office. Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους προσανατολίζομαι στη λύση των δύο ξεχωριστών οθονών
k_dinos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, Commendatore είπε Σε ευχαριστώ @Amaretos για τις σκέψεις σου, ακόμη και αν κινούνται σε μια παράλληλη κατεύθυνση με τις δικές μου. Ομολογώ πως και εγώ λοξοκοίταξα προς την εναλλακτική μιας ultrawide (και ακόμη λοξοκοιτάζω...), δυστυχώς ή ευτυχώς όμως διαθέτω ήδη δύο 24άρες, οι οποίες δεν είναι τίποτα το εξαιρετικό και ακόμη και να πουληθούν, δε θα συνεισφέρουν ουσιαστικά... Έτσι η μία θα πάει σε ένα σταθερό μηχάνημα ως αναβάθμιση μιας μικρότερης και παλαιότερης, ενώ η άλλη θα μείνει ως βοηθητική για το home office. Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους προσανατολίζομαι στη λύση των δύο ξεχωριστών οθονών Αυτή που έχει ο φίλος Amaretos είναι Super UltraWide (32:9), αρκετά διαφορετικό από τις 'απλές' ultrawide (21:9) Με την Super UltraWide είναι σαν να έχεις 2 οθόνες μαζί, οπότε εκεί το curved θα είναι χρήσιμο, αν όχι απαραίτητο. Η UltraWide απλά σου λύνει τα χέρια και αν θες μπορείς να έχεις και μια 2η 16:9 βοηθητική. ΑΝ πάντως έχεις καταλήξει σε 27ρα flat 1440p, δεν είναι ανάγκη να ξοδευτείς, υπάρχει και η AOC Q27G2U με VA panel 144hz για να έχεις και τη gaming δυνατότητα όποτε χρειαστεί.
Commendatore Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν κατέληξα ακόμη, ούτε έχω αποκλείσει οριστικά τις Super/UltraWide, αν και η ύπαρξη των οθονών που έχω ήδη γέρνει λίγο τη ζυγαριά προς τις κλασικές επίπεδες 27άρες. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερα να βρώ έως τώρα κάποια μεγαλύτερη η οποία να με κάνει να το ξανασκεφτώ, η συντριπτική πλειοψηφία είτε είναι με πάνελ ΤΝ, είτε IPS με τιμή εκτός προϋπολογισμού... Έως τώρα έχουν προταθεί οι: AOC Q27G2U ~280€ Dell U2721DE ~430€ Dell P2720DC ~320€ Dell S2721DGF ~380€ HP E273q ~280€ Ποιά πιστεύετε πως είναι καταλληλότερη για τη χρήση που θέλω ή/και έχει την καλύτερη απόδοση/τιμή; Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από Commendatore
Commendatore Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Καμία γνώμη για τις παραπάνω οθόνες; Υπάρχουν σοβαρές εναλλακτικές;
nkoumo Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Γεια και από μένα. Ψαχνω και εγώ για nonitor 27'' με έμφαση στην ξεκουραση των ματιων αφου είμαι αρκετές ώρες στην οθονη, στα χρώματα για φωτογραφίες , (λίγα παιχνίδια). Ειμαι ανάμεσα LG 27UK650-W και Dell UltraSharp U2720Q. Eνας γνωστός που εχει την Dell Ultrasharp U2518d είναι υπερευχαριστημένος αλλα οταν την πήρε δεν υπήρχε αυτη της LG. Τι λετε? Γιατί παραπάνω δεν αναφερθηκε πουθενα η LG 27UK650-W?
Commendatore Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Υποψιάζομαι πως ο λόγος είναι ότι το θέμα δημιουργήθηκε κυρίως για 1440p, ενώ εσύ αναφέρεσαι σε οθόνες 4Κ και ίσως σε ένα διαφορετικό επίπεδο τιμής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα