Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

6. Μπορεί να αποποιηθεί την κληρονομία ο/η σύζυγος που επιζεί; Η αποποίηση μπορεί και πρέπει να γίνει για το σύνολο της κληρονομιαίας περιουσίας: δηλαδή της κινητής και ακίνητης. Μερική αποποίηση μόνο για την ακίνητη περιουσία δεν είναι δυνατή από τον νόμο. Αν αποδεχθεί κάποιος ένα μέρος της κληρονομιάς θεωρείται ότι αποδέχεται ολόκληρη την κληρονομιαία περιουσία (παθητικό και ενεργητικό της). Επομένως για να πάρει «το εξαίτερο» (δείτε παραπάνω περίπτωση 5) ο σύζυγος που επιζεί πρέπει να αποδεχθεί το σύνολο της κληρονομίας. Eπομένως δεν υπάρχει δυνατότητα  στον επιζώντα σύζυγο να αποποιηθεί  την ακίνητη  περιουσία  και να αποδεχθεί μόνο την κινητή (το εξαίρετο) Α.Κ.1966 

Επομένως αφού το 50% ήταν στον θανοντα και έχει γίνει αποποιηση ??

• Like 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, toyo73 είπε

Υπαρχει λυση.Εαν ειναι προστοκινητο εφαρμοζεις την λυση του αξεχαστου Louis de Funès.Το κοβεις στην μεση και παιρνεις το μπροστα μερος

aaaa.jpg

ή μπορεί να φτιάξει κάτι τέτοιο

images?q=tbn:ANd9GcQq_L9tfEEPDvh5OtcJF4F

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Bill1925 είπε

Για αυτό ακριβώς το ψάχνω επειδή έχει το 50 της εκατό , οι περισσότεροι σε τέτοιες περιπτώσεις κινούν κανονικά το αυτοκίνητο καξ νόμιμα αφού σε κάθε ιδιοκτήτη βγαίνει ο φόρος και τα τέλη κυκλοφορίας , το θέμα είναι να μπορέσω να κάνω την άρση ακινησίας στην εφορία.

Απευθυνσου στο δικηγορικό γραφείο του joshua21.   Εγγύηση. Θα σου βρει την λύση. 

Ολοι εδώ λέμε δεν γίνετε αλλά αυτός ξέρει.

Μείνε μακρυά . Όπου ακούς αποποίηση μακρυά. Μην ανακατεύεσε. Ετσι και αλλοιώς πεθερά σου είναι. Παρτης μια κάρτα απεριορίστων και τέλος.

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.

αποποιηση παει σε ολα. δεν επιλεγεις.

αποδοχη τα παιρνεις ολα. σπιτι καταθεσεις αυτοκινητο χρεη.

επιλογη δεν υπαρχει.

αν δεν κανεις τιποτα αν περασει 4μηνο απο τον θανατο του ατομου με την περιουσια για κατοικους εσωτερικου τοτε υπαρχει σιωπηρη αποδοχη. κοινως την εβαψες αν υπαρχουν και χρεη.

οποιος αποδεχτει την περιουσια θα δει οτι καποιος κατεχει το 50% αρα η θα το αγορασει να γινει 100% ο νεος κληρονομος ή θα το αφησει ως εχει 50%+50% .

και στην τελικη ρωτα και εναν δικηγορο για κληρονομικα ή και 2ο γιατι καθενας εχει καπου ειδίκευση και αναλογα τι εχει γινει με πελατες του θα σε κατευθυνει.

στο λεω εγω που εχω ριξει διαβασμα για κατι παρομοιο στο θεμα σου αλλα με σπιτι αλλα και παλι πας δικηγορο-ους γιατι αυτη ειναι η δουλεια τους. να γνωριζουν τους νομους να σε κατευθυνουν και αναλογα να κρινεις τι σε συμφερει και τι οχι.

• Thanks 1
Δημοσ.

Κάτι τέτοιο θα γίνει , απλά εγώ έλεγα μήπως μπορέσω και πάρω τις πινακίδες από την ΔΟΥ , όχι να πάρει την κυρίοτητα όλη του οχήματος , να το πάρουμε και αντίστροφα αν όπως έχουν τα πράγματα , και το αυτοκίνητο δεν είχε παραδώσει πινακίδες πριν χρόνια τη θα γινόταν ; Θα έπρεπε να της παραδώσει η θα κυκλοφορούσε κανονικά ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bill1925 είπε

Κάτι τέτοιο θα γίνει , απλά εγώ έλεγα μήπως μπορέσω και πάρω τις πινακίδες από την ΔΟΥ , όχι να πάρει την κυρίοτητα όλη του οχήματος , να το πάρουμε και αντίστροφα αν όπως έχουν τα πράγματα , και το αυτοκίνητο δεν είχε παραδώσει πινακίδες πριν χρόνια τη θα γινόταν ; Θα έπρεπε να της παραδώσει η θα κυκλοφορούσε κανονικά ;

efoson εχει αδεια οδηγησης για την κατηγορια του οχηματος καθως το οχημα ειναι ασφαλισμενο και αδεια κυκλοφοριας αφου εχει το 50% ειναι κατα το ήμισυ ιδιοκτητρια αρα το κυκλοφορει. για να παρει πινακιδες πισω θα πρεπει να πληρωσει τα αναλογουντα τελη κυκλοφοριας του οχηματος.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Bill1925 είπε

Γεια σας παιδιά , λοιπόν ο πεθερός μου με την πεθερά μου έχουν ένα ΙΧ 50-50 συνιδιοκτησία  που έχει παραδομένες πινακίδες , ο πεθερός μου πέθανε (και έχει γίνει αποποίηση κληρονομιάς ) μπορεί η πεθερά μου να κινήσει το όχημα εφόσον της ανοίκει το 50 της εκατό ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποποίηση έχει κάνει και η σύζυγός σου και τα αδέρφια της? (αν έχει) ή μόνο η πεθερά? 

Η πεθερά έχει κάνει αποποίηση για ότι ανήκε στον σύζυγο άρα αποποιήθηκε το 50% του αυτοκινήτου, το άλλο 50 της ανήκει ακόμα.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, WireFire είπε

Αποποίηση έχει κάνει και η σύζυγός σου και τα αδέρφια της? (αν έχει) ή μόνο η πεθερά? 

Η πεθερά έχει κάνει αποποίηση για ότι ανήκε στον σύζυγο άρα αποποιήθηκε το 50% του αυτοκινήτου, το άλλο 50 της ανήκει ακόμα.

Έχει κάνει και η σύζυγος μου δεν έχει αδέρφια 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Bill1925 είπε

Έχει κάνει και η σύζυγος μου δεν έχει αδέρφια 

Παιδιά έχετε? αν ναι, γι' αυτά έχετε κάνει αποποίηση?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Bill1925 είπε

Ένα παιδί αλλά πολύ μικρό 

Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε ρε άνθρωπε? έχετε κάνει αποποίηση για το παιδί? ναι ή όχι? υπάρχει και η αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής για τα ανήλικα

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, WireFire είπε

Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε ρε άνθρωπε? έχετε κάνει αποποίηση για το παιδί? ναι ή όχι? υπάρχει και η αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής για τα ανήλικα

Δεν έχουμε κάνει για το παιδί όχι 

Δημοσ.

Φρόντισε να κινήσεις διαδικασία αποποίησης και για το παιδί. Θα χρειαστεί δικηγόρος αφού για να γίνει αποποίηση για ανήλικο , πρέπει να γίνει δικαστήριο. Μην το παίρνεις στην πλάκα γιατί ότι χρέη είχε ο συγχωρεμένος , από την στιγμή που έκαναν αποποίηση οι εγγύτεροι συγγενείς , (σύζυγος παιδιά) περνάνε στον αμέσως επόμενο δηλαδή τα εγγόνια . Απευθύνσου σε δικηγόρο άμεσα

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...