Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά , λοιπόν ο πεθερός μου με την πεθερά μου έχουν ένα ΙΧ 50-50 συνιδιοκτησία  που έχει παραδομένες πινακίδες , ο πεθερός μου πέθανε (και έχει γίνει αποποίηση κληρονομιάς ) μπορεί η πεθερά μου να κινήσει το όχημα εφόσον της ανοίκει το 50 της εκατό ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς παρεξήγηση  αλλά το θέμα είναι τραγικό. Για γέλια και για κλάμματα μαζί.( θεός συγχωρέσει τον πεθερό )

Ας το δούμε από την αστεία πλευρά πάντα ( γιατί όλοι θα πεθάνετε μια μέρα ) τι να κινήσει αφού έχει κάνει αποποίηση και η πεθερά το μισό ; 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mp123 είπε

Χωρίς παρεξήγηση  αλλά το θέμα είναι τραγικό. Για γέλια και για κλάμματα μαζί.( θεός συγχωρέσει τον πεθερό )

Ας το δούμε από την αστεία πλευρά πάντα ( γιατί όλοι θα πεθάνετε μια μέρα ) τι να κινήσει αφού έχει κάνει αποποίηση και η πεθερά το μισό ; 

Βρικόλακας?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mp123 είπε

Luci εσύ;;;;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Bill1925 είπε

Γεια σας παιδιά , λοιπόν ο πεθερός μου με την πεθερά μου έχουν ένα ΙΧ 50-50 συνιδιοκτησία  που έχει παραδομένες πινακίδες , ο πεθερός μου πέθανε (και έχει γίνει αποποίηση κληρονομιάς ) μπορεί η πεθερά μου να κινήσει το όχημα εφόσον της ανοίκει το 50 της εκατό ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ένα αυτοκίνητο μπορεί να το οδηγεί οποιοσδήποτε, όχι μόνο ο ιδιοκτήτης του, αρκεί βέβαια να διαθέτει την κατάλληλη άδεια οδήγησης, ασφάλεια, κτεο κτλ.

Επίσης μια χαρά μπορεί να μεταβιβάσει στο όνομα της με συνοπτικές διαδικασίες και το υπόλοιπο 50% μια και το αυτοκίνητο αποτελεί εξαίρετο, το μόνο που θα της κοστίσει - εκτός από λίγο τρέξιμο σε εφορία και υπουργείο φυσικά - είναι 75€ για τέλη αδείας.

Δημοσ.

Η αποποίηση ισχύει για ολα.
Φιλε μου νομίζω ότι κάτι ήξερε ο πεθερός.Τωρα αυτό έχει σαν θετικό ότι μπορεί να γλύτωσε τον κόσμο έξω αλλά από την άλλη εσυ θα πληρώσεις την νύφη που δεν θα έχει μέσο να μετακινιέται άρα το βάρος θα πέσει επάνω σου.

Καλο κουράγιο. Το αμάξι τέλος .δεν μπορεί να κινηθεί.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Μην παραπληροφορείς.

Σιωπηρή αποδοχή κληρονομιάς τότε ; δλδ αποποίηση για ολα εκτος το αυτοκίνητο ; Καλά οκ ότι πεις .

Αν χρώσταγε ο μακαρίτης τότε με την μια κατάθεση πινακίδες.καλυτερα με τα πόδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mp123 είπε

Σιωπηρή αποδοχή κληρονομιάς τότε ; δλδ αποποίηση για ολα εκτος το αυτοκίνητο ; Καλά οκ ότι πεις .

Αν χρώσταγε ο μακαρίτης τότε με την μια κατάθεση πινακίδες.καλυτερα με τα πόδια.

Το αυτοκίνητο είπαμε σύμφωνα με τον νόμο είναι εξαίρετο, και μάντεψε... λέγεται έτσι επειδή εξαιρείται από την υπόλοιπη περιουσία.

Το ότι εσύ δεν έχεις ιδέα από τέτοια πράγματα, δεν αποτελεί επιχείρημα.

Παραθέτω link για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει:

"Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το αυτοκίνητο, το οποίο η νομολογία πάγια περιλαμβάνει στο συζυγικό εξαίρετο, με τη σκέψη ότι οι σημερινές ανάγκες της οικιακής οικονομίας επιβάλλουν πολλές φορές για την εξυπηρέτηση των συζύγων τη μετακίνησή τους σε τόπους πορισμού των αναγκαίων για την ύπαρξη και τη λειτουργία του κοινού οίκου αγαθών, οι οποίοι συχνά βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τη συζυγική εστία."

https://www.offlinepost.gr/2019/11/23/εξαίρετο-το-εξ-αδιαθέτου-κληρονομικό/

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Θα απευθυνθώ και στο συγκοινωνιών , γιατί φορολογικά μπορεί να πληρώνει και ο ένας το αυτοκίνητο και τα τέλη κυκλοφορίας βγαίνουν στον εναν ιδιοκτήτη .

Δημοσ.

Υπαρχει λυση.Εαν ειναι προστοκινητο εφαρμοζεις την λυση του αξεχαστου Louis de Funès.Το κοβεις στην μεση και παιρνεις το μπροστα μερος

aaaa.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το αυτοκίνητο είπαμε σύμφωνα με τον νόμο είναι εξαίρετο, και μάντεψε... λέγεται έτσι επειδή εξαιρείται από την υπόλοιπη περιουσία.

Το ότι εσύ δεν έχεις ιδέα από τέτοια πράγματα, δεν αποτελεί επιχείρημα.

Παραθέτω link για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει:

"Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το αυτοκίνητο, το οποίο η νομολογία πάγια περιλαμβάνει στο συζυγικό εξαίρετο, με τη σκέψη ότι οι σημερινές ανάγκες της οικιακής οικονομίας επιβάλλουν πολλές φορές για την εξυπηρέτηση των συζύγων τη μετακίνησή τους σε τόπους πορισμού των αναγκαίων για την ύπαρξη και τη λειτουργία του κοινού οίκου αγαθών, οι οποίοι συχνά βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τη συζυγική εστία."

https://www.offlinepost.gr/2019/11/23/εξαίρετο-το-εξ-αδιαθέτου-κληρονομικό/

εξαίρετο λέει ο νόμος το αυτοκίνητο που ανήκει στον/στην σύζυγο που απεβίωσε

και το οποίο δεν κληρονομείται όπως π.χ. τα ακίνητα αλλά εξαιρείται

και πάει κατευθείας στην/στον σύζυγο ΟΛΟΚΛΗΡΟ

απευθυνθείται στην αρμόδια ΔΟΥ του συζύγου τμήμα κληρονομιών για οδηγίες

Εξαιρείται από τους υπόλοιπους κληρονόμους όχι και απο την διαθήκη ας πούμε. Για αυτό όταν πας εφορία σου ζητάει πιστοποιητικό εγγυτερων συγγενών και δήλωση μη διαθήκης από υποθυκοφυλακειο ή συμβολαιογράφο. 

Επεξ/σία από St3liosGr
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...