Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά φίλοι ινσομνιακ!Κάτοχος του 9400F τον έχω πάνω σε μια μητρική z390ud 10+2 phases και μνήμες 3200Mhz.Εχω δει κάτι πολύ περίεργο και θέλω να μάθω αν και σε άλλους συμβαίνει κάτι παρόμοιο.Λοιπον μέσω bios enable turbo boost όλα τα cores είναι Μαξ στα 3.9Ghz...πως γίνεται από enable turbo boost να το βάζω στο auto μιας και το έχει με αστεράκι recommend...και όλα τα cores να δουλεύουν στα 4.003ghz...αναρωτιεμαι αν η μητρική κάνει auto oc και βλέπω τα νούμερα αυτά...απόδοση σταθερή και κανένα πρόβλημα ...θερμοκρασίες κομπλέ ...έχει κανείς γνώμη ;

Επεξ/σία από Menelegr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον λογω του enhanced multi-core performance (θα το εχει στο auto). Αυτο σημαινει ότι εφαρμόζει max turbo σε ολους τους πυρηνες.

Αφου εχεις μια χαρα θερμοκρασιες, τοτε μην ασχολεισαι. Εξτρα ταχυτητα χωρις κοστος και χωρις προβληματα.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είναι κλειδωμένος αυτός ο επεξεργαστής, λογικά τα 3.9 είναι το max που μπορεί να πάει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω οτι το enhanced multi-core performance μπορει να εφαρμοστει και στους κλειδωμενους. Απλα εφαρμοζει το max boost για ολους τους πυρηνες, εξαρταται και απο την θερμοκρασια/καταναλωση.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, duffyduck είπε

Νομιζω οτι το enhanced multi-core performance μπορει να εφαρμοστει και στους κλειδωμενους. Απλα εφαρμοζει το max boost για ολους τους πυρηνες, εξαρταται και απο την θερμοκρασια/καταναλωση.

Το max boost του 9400F είναι 4.1 πάντως..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Επιτέλους κάτι που μπορώ να βοηθήσω ως χρόνια σε intel :D

Οι κλειδωμένοι intel  λειτουργούν διαφορετικά από ryzen/ξεκλείδωτους Intel

Συγκεκριμένα για τον 9400f, έχει 1 core στα 4.1 ή 4 cores στα 4.0 ή 6 cores στα 3.9. Έτσι λειτουργεί με το Auto

Στις z390 υπάρχει το MCE  το οποίο σε αφήνει να boostάρεις 6 cores στα 4.1 η όσο μπορεί να δώσει η μητρική. Δεν γνωρίζω αν η δικιά σου το ενεργοποιεί με το enabled. Συνήθως όμως, όταν ενεργοποιείς το XMP για συχνότητες μνήμης μεγαλύτερες από τις προτεινόμενες της intel, στο ενεργοποεί και αυτό.

Ψάξτο στο bios και πες μας

• Like 2
Δημοσ.

Στους κλειδωμένους δε δουλεύει υπό Κ.Σ. το MCE, αν γίνεται σε κάποιες mobo/bios είναι εκτός spec. Αυτό που γίνεται στους κλειδωμένους και είναι πρακτικά oc, είναι να αλλάξεις τα PL1,PL2 κλπ σε πιο μεγάλα values για να κρατά περισσότερη ώρα τα boost clocks. Απορώ πως δε το έχει κλειδώσει ακόμα και αυτό η intel.😄

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ilos είπε

Στους κλειδωμένους δε δουλεύει υπό Κ.Σ. το MCE, αν γίνεται σε κάποιες mobo/bios είναι εκτός spec. Αυτό που γίνεται στους κλειδωμένους και είναι πρακτικά oc, είναι να αλλάξεις τα PL1,PL2 κλπ σε πιο μεγάλα values για να κρατά περισσότερη ώρα τα boost clocks. Απορώ πως δε το έχει κλειδώσει ακόμα και αυτό η intel.😄

σε 8400 με gigabyte aorus z390 με xmp έκανε αυτόματα και το MCE η έβαζες το Multiplier μέχρι 40 και τα κρατούσε κανονικά. Ακόμα και σε h97 (!!) pro gamer είχα ξεκλειδωτο το multiplier με το stock bios! (φυσικά δεν το ακουμπάς)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια εχω φαει να βρω τι παιζει και ο φιλος duffyduck εχει δικιο  ,το τροφοδοτικο μου ειναι bequiet system power 9 600W οι μνημες ripjaws 3200mhz απο μαμα μονο το xmp εβαλα στο bios και ειναι σε hydro kraken x42 ....οντως η μητρικη επειδη εχει πολλα phases δινει στον cpu auto oc ...ειμαι πολυ happy παντως ολα τρεχουν ρολοι απλα μου εκανε τρομερη εντυπωση ...ολο το θεμα ειναι στην μητρικη με το τελευταιο bios update που εκανα F10e ... Τις μνημες δεν θελω να τις ανεβασω επιπλεον απο την μαμα συχνοτητα για να δω αν ανεβαζει και απο εκει το CPU clock.Τα ρευματα παντως ειναι ιδια με το παλιο BIOS;) με το παλιο bios ειχα ελαχιστο coil wine στη mobo τωρα τιποτα ..Σας ευχαριστω ολους !

Στο userbenchmark με το enable μου τον εβγαλε 89% και στο auto 92% παρακαλω!!!!!! :DΟι διαφορα σε fps ειναι της ταξης 3 με 6 διαφορα ...και με τις μνημες στα 3200 απο 2666 ειναι της ταξης περιπου 10 fps ...δεν το περιμενα ....διαμαντακι ο cpu και η μητρικη . Με λιγα λογια ο 9400f με καλη μητριμη z390 + μνημες 3200 δινει διαφορα average 15 fps απο το να τον βαλεις σε μια b360 h b365 με μνημες 2666.ΤΡΕΛΟ!!!!! 

Υ.Γ Η καρτα γραφικων μου εκανε και αυτη boost απο power limit στα 101% πηγε εως 108% !!!!!!! Aλλαξα pads και παστα.. ;) θερμοκρασια μετα απο πολυωρο γκειμ χωρις αιρκουλ μεχρι 79 .....ΟΛΑ ΜΠΟΜΠΑ!!!! Ευχαριστω παιδια ! Gigabyte gtx 1660 super oc .....τα pads που βαζει η εταιρεια απο μαμα ειναι για πεταμα ...πολυ λεπτα σαν τσιχλες ...τραγικα!Εβαλα απο arctic cooling high end pads 1.5mm και παστα mx-4 + μια πατεντα που εκανα για να μην εχει rattling noise με foam.ΟΠΟΙΟΣ Χρειαστει πληροφοριες για την πατεντα ας μου στειλει ΠΜ.Εχει γινει αναμεσα απο την ψυχτρα και το συστημα ψυξης που ειναι πλαστικουρα και ακουμπουσε και εκανε τρομερο θορυβο ...εκοψα και εβαλα τα foam αναμεσα στις βασεις των fans  και τελος το rattling. ΟΛΑ ΚΟΜΠΛΕ και παλι σας ευχαριστω ολους σας!

Επεξ/σία από Menelegr
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Menelegr είπε

Παιδια εχω φαει να βρω τι παιζει και ο φιλος duffyduck εχει δικιο  ,το τροφοδοτικο μου ειναι bequiet system power 9 600W οι μνημες ripjaws 3200mhz απο μαμα μονο το xmp εβαλα στο bios και ειναι σε hydro kraken x42 ....οντως η μητρικη επειδη εχει πολλα phases δινει στον cpu auto oc ...ειμαι πολυ happy παντως ολα τρεχουν ρολοι απλα μου εκανε τρομερη εντυπωση ...ολο το θεμα ειναι στην μητρικη με το τελευταιο bios update που εκανα F10e ... Τις μνημες δεν θελω να τις ανεβασω επιπλεον απο την μαμα συχνοτητα για να δω αν ανεβαζει και απο εκει το CPU clock.Τα ρευματα παντως ειναι ιδια με το παλιο BIOS;) με το παλιο bios ειχα ελαχιστο coil wine στη mobo τωρα τιποτα ..Σας ευχαριστω ολους !

Στο userbenchmark με το enable μου τον εβγαλε 89% και στο auto 92% παρακαλω!!!!!! :DΟι διαφορα σε fps ειναι της ταξης 3 με 6 διαφορα ...και με τις μνημες στα 3200 απο 2666 ειναι της ταξης περιπου 10 fps ...δεν το περιμενα ....διαμαντακι ο cpu και η μητρικη . Με λιγα λογια ο 9400f με καλη μητριμη z390 + μνημες 3200 δινει διαφορα average 15 fps απο το να τον βαλεις σε μια b360 h b365 με μνημες 2666.ΤΡΕΛΟ!!!!! 

Υ.Γ Η καρτα γραφικων μου εκανε και αυτη boost απο power limit στα 101% πηγε εως 108% !!!!!!! Aλλαξα pads και παστα.. ;) θερμοκρασια μετα απο πολυωρο γκειμ χωρις αιρκουλ μεχρι 79 .....ΟΛΑ ΜΠΟΜΠΑ!!!! Ευχαριστω παιδια ! Gigabyte gtx 1660 super oc .....τα pads που βαζει η εταιρεια απο μαμα ειναι για πεταμα ...πολυ λεπτα σαν τσιχλες ...τραγικα!Εβαλα απο arctic cooling high end pads 1.5mm και παστα mx-4 + μια πατεντα που εκανα για να μην εχει rattling noise με foam.ΟΠΟΙΟΣ Χρειαστει πληροφοριες για την πατεντα ας μου στειλει ΠΜ.Εχει γινει αναμεσα απο την ψυχτρα και το συστημα ψυξης που ειναι πλαστικουρα και ακουμπουσε και εκανε τρομερο θορυβο ...εκοψα και εβαλα τα foam αναμεσα στις βασεις των fans  και τελος το rattling. ΟΛΑ ΚΟΜΠΛΕ και παλι σας ευχαριστω ολους σας!

ναι σε 1080p η μνήμη παίζει τρομερή διαφορά. Δες και ανάλογα βιντεάκια. 3600/c16 είναι το sweet spot για τιμη/επιδόσεις

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

ναι σε 1080p η μνήμη παίζει τρομερή διαφορά. Δες και ανάλογα βιντεάκια. 3600/c16 είναι το sweet spot για τιμη/επιδόσεις

Ισχυει! Eννοειται πως η ταχυτητα στις μνημες ειναι μεγαλο θεμα αλλα εδωτην ολη δουλεια την εκανε η μητρικη στον cpu EMP κατι που δεν περιμενα συνολο auto oc 618MHZ επιπλεον σε ολα τα CORES...., με τον υπαρχων συνδυασμο  H/W σηκωνει χωρις μπουκαλα 2070  καπου εκει θα ειναι το οριο του.Ευχαριστω και παλι  για το ενδιαφερον ολων σας! Υ.Γ με την kraken x42 με μαμα παστα σε idle 29 βαθμους σε gaming πολυωρο εως 58 σε stress test prime 95 εως 60 .....Αυριο θα ριξω MX-4 λογικα θα δω 2 με 3 βαθμους κατω max...

Επεξ/σία από Menelegr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...