Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Πρώτη φορά στο φόρουμ για να ρωτήσω κάποια πράγματα μιας και είμαι μακριά νυχτωμένος σε θέματα δικτύου. Έκανα πρόσφατα σύνδεση VDSL έως 50 mbps στην cosmote. Μένω σε τριόροφη μεζονέτα στο Ρετζίκι (συγκρότημα μεζονετών), όπου το κουτί του ΟΤΕ (κατανεμητής) είναι στα 150μ. περίπου από τη δική μου. Πιάνω 32mbps σταθερά και ο τεχνικός του ΟΤΕ μου είπε ότι ενώ στο κουτί μετράει 70, στο σπίτι μετράει 37 άρα έχει πρόβλημα η καλωδίωση του σπιτιού και να απομονώσω τις υπόλοιπες πρίζες.
Η ερώτηση μου:
Α. Μπορώ να κάνω κάτι για να αυξήσω την ταχύτητα;
Β. Για να έχω ενσύρματο ίντερνετ και στους άλλους ορόφους ( τώρα το έχω στο μεσαίο) τι χρειάζεται; Υπόψιν κάθε όροφος έχει δικό του ηλεκτρικό πίνακα οπότε δεν ξέρω αν τα powerlinea με καλύπτουν.
Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Καλωσήρθες!

Α. Είτε είναι κακή η καλωδίωση από τον κατανεμητή μέχρι το σπίτι σου είτε η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. Δεν ξέρω πως είναι περασμένα τα καλώδια αλλά αυτό που μπορείς αρχικά να δοκιμάσεις είναι να απομονώσεις μια πρίζα από όλες τις υπόλοιπες και να δοκιμάσεις να συνδεθείς. Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα, μπορείς να αλλάξεις την γραμμή από τον κατανεμητή μέχρι το σπίτι σου (αν είναι εύκολο και εφικτό)

Β. Αν το σπίτι έχει εσωτερική καλωδίωση δικτύου τότε μπορείς να συνδέσεις πάνω στο router ένα access point που θα τοποθετηθεί στον άλλο όροφο. Αν δεν έχει εσωτερική καλωδίωση δικτύου, θα μπορούσες ενδεχομένως να χρησιμοποιήσεις την καλωδίωση του τηλεφώνου εφόσον τα καλώδια είναι UTP και δεν είναι συνδεδεμένα παράλληλα από πρίζα σε πρίζα αλλά τερματίζουν σε κλεμοσειρά κοντά στο router. Το powerline δουλεύει σε πρίζουν που χρησιμοποιούν την ίδια φάση. Αν έχεις μονοφασικό στο σπίτι τότε σίγουρα δουλεύει και το powerline.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Μια τελευταία ερώτηση. Η απομόνωση της πρίζας που αναφέρεις στην Α επιλογή πώς γίνεται;

Δημοσ.

ιδιο θεμα και εγω,τραβηξα απο το κουτακι του οτε καλωδιο κατευθειαν στο σπιτι οπου και κουμπωσα το ρουτερ  πανω ,ταχυτητα  με 50αρα γραμμη πριν ειχα 31 και μετα 49,3 ,στον πανω οροφο εβαλα ενα   access point ποιο γρηγορο απο τις μπριζες ,βασικα δεν θα εχεις προβλημα με τις μπριζες (εχω στο υπογειο )ασχετα αν εχεις 2 η 3 πινακες καθως η παροχη σου ειναι ιδια (εγω εχω 3 πινακες και στο υπογειο),σημειωνω το καλωδιο δεν παει σε μπριζα τηλεφωνου αλλα κατευθειαν στο ρουτερ και το ρουτερ βγαζω καλωδιο μετα να δωσει στην κεντρικη γραμη τηλεφωνου οπου και μοιραζεται ,αν το κανεις φροντισε το καλωδιο να ειναι υδραντοχο να μην εχεις υγρασιες (εμενα ειναι περιπου 220 ,ετρα)

Δημοσ.

Να σαι καλά κι εσύ φίλε! Επειδή είμαι τελείως άσχετος με τα δίκτυα όπως είπα και πριν, το κουτί του ΟΤΕ πώς το βρίσκω στο σπίτι;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vitapeis είπε

Να σαι καλά κι εσύ φίλε! Επειδή είμαι τελείως άσχετος με τα δίκτυα όπως είπα και πριν, το κουτί του ΟΤΕ πώς το βρίσκω στο σπίτι;

μαλλον δεν στο εξηγησα καλα ,η μια ακρη εξω και η αλλη ακρη στο ρουτερ ,κουτι μεσα δεν εχεις απλα εχεις μπριζα τηλεφωνου σε διαφορα δωματια  

Δημοσ.

Είτε υπάρχει κουτάκι διανομής είτε το καλώδιο που έρχεται απέξω πάει σε μία πρίζα (κεντρική) και συνεχίζει παράλληλα στην επόμενη κτλ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mikevchq είπε

Είτε υπάρχει κουτάκι διανομής είτε το καλώδιο που έρχεται απέξω πάει σε μία πρίζα (κεντρική) και συνεχίζει παράλληλα στην επόμενη κτλ.

αν το κανει ετσι και εχουν προβλημα τα καλωδια απο υγρασια που ειναι μεσα στο ντουβαρι απλα δεν θα αλαξει τιποτα ,θα κανει μια τρυπα στο νερο 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, slk200gr είπε

αν το κανει ετσι και εχουν προβλημα τα καλωδια απο υγρασια που ειναι μεσα στο ντουβαρι απλα δεν θα αλαξει τιποτα ,θα κανει μια τρυπα στο νερο 

Αν δε δοκιμάσει δε θα το ξέρει. Γι' αυτό πρότεινα να ξεκινήσει από εκεί που είναι το πιο εύκολο. Διάβασε το ποστ μου πιο πάνω αν θες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mikevchq είπε

Αν δε δοκιμάσει δε θα το ξέρει. Γι' αυτό πρότεινα να ξεκινήσει από εκεί που είναι το πιο εύκολο. Διάβασε το ποστ μου πιο πάνω αν θες.

ναι σωστα πριν παρει καινουργιο καλωδιο ας το δομιμασει ετσι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ ειλικρινά! 

Απλά το μόνο που βλέπω έξω από το σπίτι είναι ένα μεγάλο γκρι μπουάτ σαν αυτά που έχουν καλώδια ρεύματος. Θα δοκιμάσω με την πρίζα του ισογείου, που λογικά θα είναι η κεντρική και θα σας ποσταρω αποτελέσματα.

Επεξ/σία από vitapeis
Δημοσ.

Αυτο που θελεις παντού, λέγεται καλώδιο pet utp cat6 μέχρι την μεζονέτα και cat5 σε ολους τους εσωτερικούς χωρους της μεζονέτα που χρειάζεσαι το ιντερνετ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι στο θέμα με στοιχεία για να με διαφωτίσετε...

Φωτό με τα κουτιά εξωτερικά του σπιτιού (νομίζω δεν έχουν καμία σχέση με τον ΟΤΕ).

IMG_20200909_172339.jpgIMG_20200909_172344.jpg.adafa2e513c28cd7ba880919265a1f1c.jpg

Και τα στοιχεία της γραμμής  δοκιμάστηκαν με το ίδιο ρουτερ με το ίδιο λαπτοπ, σε τρεις διαφορετικές πρίζες (μία ανά όροφο):

Στο μεσαίο όροφο, εκεί που είναι τώρα το ρουτερ, είναι τα εξής:

DSL downstream: 36011kBit/s

DSL upstream: 5503kBit/s

CRC errors: 267

FEC errors: 272

SNR (Down/up): 10.8/23.8 dB

Attenuation: 17.0/18.5 dB

Στο ισόγειο :

DSL downstream: 34510kBit/s

CRC errors: 0

FEC errors: 0

SNR (Down/up): 9.6/22.9 dB

Attenuation: 16.5/19.0 dB

Και στον πάνω όροφο που είναι τα δωμάτια:

DSL downstream: 37484kBit/s

CRC errors: 0

FEC errors: 0

SNR (Down/up): 9.4/24.4 dB

Attenuation: 17.0/18.5 dB

Και εδώ δύο φωτό από το ισόγειο (να σας πω ότι υπάρχει και πίνακας συναγερμού)

Αυτά τα καλώδια έχουν να κάνουν με τον ΟΤΕ;;;

IMG_20200909_165311.jpg.4939fb07e0e41dc3c205f9fba0af2645.jpgIMG_20200909_165342.jpg.a291aeba4b28b70936ed08037f255010.jpg

Το speedtest μου βγάζει μέγιστο 34 Mbps. Με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο;

Επεξ/σία από vitapeis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα καλώδια μέσα στην χωνευτή που άνοιξες τηλεφωνικά μου φαίνονται, αλλά είναι πάρα πολλά για ένα σπίτι, εκτός και αν έχεις πάρα πολλές πρίζες..

Τα κουτιά έξω τα άνοιξες;

Επεξ/σία από geoavlonitis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...