Justelene235 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημέρα σας, στο νεόδμητο διαμέρισμα μας, έχουμε κάνει προετοιμασία με καλώδιο δομημένης cat6. Για να έχουμε μέχρι το σπίτι οπτική ίνα τι πρέπει να ζητήσω; χρειαζεται να προσέξω σε κάτι, τώρα που ετοιμάζεται η οικοδομή;
mikevchq Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα, σε παρόμοια φάση κι εγώ ζήτησα από τον εργολάβο να περάσει 2 x cat6 (1 για backup) και ένα καλώδιο οπτικής με 10 ίνες εσωτερικά. Καλό είναι να βάλεις και ίνα τώρα που μπορείς για να αποφύγεις μελλοντικά τρυπήματα αν θες να βάλεις fiber to home.
Justelene235 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Είμαι στον τρίτο. Το καλώδιο οπτικής που το βάζω; απο κάτω μέχρι την είσοδο του διαμέρισμα τος;
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Η συμβουλή η δική μου ως κάτοχος COSMOTE FTTH 100/10 φτιάξτε στο διαμέρισμα υποδομή καλωδίου δικτύου CAT6 όπως σωστά αναφέρθηκε και μην βάλετε καλώδιο οπτικών ινών αυτά τα καλώδια τα τοποθετεί η εταιρεία που θα σας φτιάξει την εγκατάσταση/σύνδεση καθώς μπαίνει κεντρικός κατανεμητής οπτικών ινών και σε κάθε όροφο κατανεμητής από όπου καλώδιο οπτικής ίνας πάει σε πρίζα μέσα στο κάθε διαμέρισμα μετά καλώδιο οπτικής ίνας από την πρίζα στο διαμέρισμα συνδέεται με το ΟΝΤ και καλώδιο δικτύου από το ΟΝΤ στο ΡΟΥΤΕΡ.
red7genius Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Ίσως αν μπορούσες να "μαντέψεις" που θα σου βάλει ο πάροχος την οπτική ώστε να έχεις έτοιμη πρίζα ethernet δίπλα για να συνδέσεις κατευθείαν το ONT με το router.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, red7genius είπε Ίσως αν μπορούσες να "μαντέψεις" που θα σου βάλει ο πάροχος την οπτική ώστε να έχεις έτοιμη πρίζα ethernet δίπλα για να συνδέσεις κατευθείαν το ONT με το router. η πρίζα οπτικής ίνας μπαίνει δίπλα από την κλασική πρίζα (ΟΤΕ) τηλεφώνου τώρα για πρίζα δικτύου θα σε γελάσω καθώς έχω πάρα πολλά χρόνια να ασχοληθώ με το αντικείμενο εγώ απλά πέρασα καλώδια δικτύου μέσα από κανάλια (για το αισθητικό κομμάτι) και αυτό ήταν.
mikevchq Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, Justelene235 είπε Είμαι στον τρίτο. Το καλώδιο οπτικής που το βάζω; απο κάτω μέχρι την είσοδο του διαμέρισμα τος; Στην ίδια διαδρομή που είναι και το cat6. Να υπάρχει επιλογή να μπουν στο διαμέρισμα είτε με cat6 είτε με οπτική. Σημείωση, μιλούσα για μονοκατοικία αλλά το ίδιο θα έκανα εγώ προσωπικά και σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.
red7genius Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το είπα για πρίζα δικτύου αφού αναφέρθηκε πως φτιάχνει δομημένη καλωδίωση. Επομένως θα μπορούσε να έχει κοντά εκεί που θα μπει η οπτική. Τώρα δεν ξέρω αν μπαίνει πάντα δίπλα στην τηλεφωνική ή απλά όσο πιο κοντά στο κουτί που τερματίζει στον όροφο σου. Το λέω γιατί αν έχεις διαμέρισμα πρόσοψης και μπουν τα κουτιά μπροστά και οι τηλεφωνικές πρίζες βρίσκονται στο μέσα σπίτι, τι θα κάνεις, θα τραβήξεις οπτική μέχρι μέσα; Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από red7genius
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα