sotis1978 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ποιο αυτοκίνητο (και έκδοση αυτού-κυβικά/ίππους) θα παίρνατε εσείς για να μετακινείστε (εάν θέλατε) άνετα, οικονομικά, αξιόπιστα και με ασφάλεια, σε ανοιχτούς δρόμους (80-90% εθνική- νέα και παλαιά) με την οικογένεια σας (3 άτομα σύνολο το σύνηθες και πιο σπάνια 4 ή 5) και γιατί... Και αν θέλετε λέτε και τι οδηγάτε τώρα. Ας υποθέσουμε ότι διαθέσιμο ποσό για αγορά είναι από 15 έως 25.000 (δεν είναι απαραίτητο κάποιος να εξαντλήσει το ποσό αν θεωρεί ότι καλύπτεται από κάποια πιο οικονομική λύση). Το αφήνω τόσο ανοιχτό το ερώτημα ώστε ίσως να ακούσω και ιδέες που δεν έχω σκεφτεί.... Μερικά στοιχεία ώστε να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των "απαιτήσεων"... 1). Στην εθνική ιδανικά και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες η ταχύτητα θα ήθελα να είναι 120-140 (ούτε σαν να πηγαίνεις σε κηδεία αλλά να μην είναι και εκτός ορίων..πολύ ) 2) Η ανάγκη για ετήσια χιλιόμετρα περίπου 15000/έτος (ίσως με ένα καλύτερο αυτοκίνητο να ήταν και λίγα παραπάνω).... 3). 3 Δεν υπάρχει πρόσβαση σε φυσικό αέριο (Κορινθία). Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από sotis1978
turbat0s Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, sotis1978 είπε Και αν θέλετε λέτε και τι οδηγάτε τώρα. Εσύ τί οδηγείς τώρα?
GoMaR Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Το σιγουρο ειναι (15000/ετος) οτι πας για diesel..
terry308 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, sotis1978 είπε 3). 3 Δεν υπάρχει πρόσβαση σε φυσικό αέριο (Κορινθία). 😔 Οδηγαω Seat ibiza tgi, θα επέλεγα Škoda octavia g tec ή Seat leon tgi.... 😎, ειδικά μετά το ταξίδι που έκανα πρόσφατα, Βέροια -Αθήνα και επιστροφή, σα καύσιμα πλήρωσα ~40€ βέβαια, αλλά θα ήθελα να πήγαινα πιο "άνετα" με ανοιχτό τον κλιματισμό. Στο εύρος τιμής που έχεις ορίσει, έχει πολλές επιλογές... επιθυμείς μόνο ολοκαίνουριο ή και μεταχειρισμένο; Sedan ή sivοειδες;
xx1100 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 90% εθνική οδός πετρέλαιο (κινείσαι στις ~2.000 στροφές σε αυτές τις ταχύτητες, δηλαδή ~4.5 λίτρα/100 χλμ, δηλαδη 5€/100 χλμ.). Το κόστος της βενζίνης με 15.000 χλμ ανά έτος είναι είναι μπακαλίστικα 1700€ (6 λίτρα με τιμή 1.6) vs 850€ στο πετρέλαιο... (4.5 λίτρα με 1.4 τιμή). Αν και στο όριο τιμής που βάζεις μάλλον θα πρέπει να να πας σε βενζίνη που σε καινούργιο κινητήρα είναι όλα οκ. Λίγο αυξημένο κόστος χρήσης + λίγο αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Αμάξωμα Hatchback, Shooting Brake κι όχι suv (υψηλότερο κόστος κτήσης, υψηλότερη κατανάλωση... χοντρικά, η μέση κατανάλωση των μικρών suvοειδών είναι 6-7 λίτρα). Προσιτή λύση εδώ είναι το.... 🤔🤔🤔 Ίσως i30 1.4/140 active plus 2
emperor4her Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 τα περισσοτερα suv σε αυτη την τιμη δεν ειναι? qashqai, sportage, captur, vitara κλπ κλπ
xx1100 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, emperor4her είπε τα περισσοτερα suv σε αυτη την τιμη δεν ειναι? qashqai, sportage, captur, vitara κλπ κλπ Ο ts έβαλε 15-20.000 όριο. Edit; δεν είδα το 25.... Το sportage σίγουρα είναι εκτός. Ξεκινά από 22.000. Προσωπικά δεν θα επέλεγα ένα γυμνό στο όριο των οικονομικών δυνατοτήτων μου. Θα προτιμούσα ενα μια μεσαία προς γεμάτη έκδοση. Επίσης, για Εθνική Οδό είναι λογικότερο να πάρει αυτ/το δρόμου και όχι suv. Μάλλον το εύρος τιμής ειναι τεράστιο.... Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από xx1100
emperor4her Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, xx1100 είπε Ο ts έβαλε 15-20.000 όριο. Το sportage σίγουρα είναι εκτός. Ξεκινά από 22.000. Προσωπικά δεν θα επέλεγα ένα γυμνό στο όριο των οικονομικών δυνατοτήτων μου. Θα προτιμούσα ενα μια μεσαία προς γεμάτη έκδοση. Επίσης, για Εθνική Οδό είναι λογικότερο να πάρει αυτ/το δρόμου και όχι suv. 7 ώρες πριν, sotis1978 είπε Ας υποθέσουμε ότι διαθέσιμο ποσό για αγορά είναι από 15 έως 25.000 (δεν είναι απαραίτητο κάποιος να εξαντλήσει το ποσό αν θεωρεί ότι καλύπτεται από κάποια πιο οικονομική λύση). οποτε θεωρω οτι περιπου σε αυτα χρηματα κειμενονται ολα. το ποσο γυμνο εξαρταται απο τον ιδιο, αλλα οι αντιπρωσωπιες κανουν εκπτωσεις. πχ θυμαμαι στα 27000, μου εδιναν πριν κανα 6μηνο το sportage 4x4 αυτοματο. οποτε με μηχανικο και προσθιοκινητο στα 25 νομιζω παιρνεις μεσαια εκδοση. αν δεν τιθεται θεμα εμφανησης οτι σου αρεσουν πχ περισσοτερο τα hatchback η τα sedan, θεωρω τα suv ποιο ολοκληρομενα αυτοκινητα μιας και σου δινουν περισσοτερες επιλογες. (προσωπικη αποψη παντα) Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από emperor4her
giorgos_di Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 To diesel καλό αλλά έχω την υποψία ότι με τον πόλεμο που του έχει κυρήξει η ΕΕ θα φάει κάνα χαράτσι όπως τα δίλιτρα στην Ελλάδα. Στο εύρος τιμής που βάζεις θα κοίταγα, Focus 1.0 mHEV 155hp / 1.5 diesel 120hp Ceed/i30 1.6 diesel Mazda 3 1.8 diesel 116hp (χωρίς adblue) Ακόμη αν κάνεις υπομονή μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει βγει το νέο Citroen C4. 1
tasmak Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Επειδή πρόσφατα βρεθήκαμε σε δίλημμα ανάμεσα σε Seat Arona 1.0 95 άλογα και στο απερχόμενο Leon 1.5 TSI 130 άλογα και δυστηχώς η μητέρα μου επέλεξε το SUV, να σας αναφέρω ότι μετά απο επισκέψεις σε διαφορετικές αντιπροσωπείες, φτάσαμε την τιμή για το Leon σε άσπρο μη μεταλλικό χρώμα στα 16 χιλιάρικα μετρητοίς. Ευρύχωρο, καλός 4κυλινδρος κινητήρας που ανεβαίνει εύκολα σε ιπποδύναμη και ροπή. Μιάς και έφτασε το Νεο Leon, πολυ λίγα κομμάτια έχουν μείνει. 1
sotis1978 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, turbat0s είπε Εσύ τί οδηγείς τώρα? Renault Megane ii χατζμπακ 1.6 Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από sotis1978
tutuyo Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, xx1100 είπε 90% εθνική οδός πετρέλαιο (κινείσαι στις ~2.000 στροφές σε αυτές τις ταχύτητες, δηλαδή ~4.5 λίτρα/100 χλμ, δηλαδη 5€/100 χλμ.). Το κόστος της βενζίνης με 15.000 χλμ ανά έτος είναι είναι μπακαλίστικα 1700€ (6 λίτρα με τιμή 1.6) vs 850€ στο πετρέλαιο... (4.5 λίτρα με 1.4 τιμή). Αν και στο όριο τιμής που βάζεις μάλλον θα πρέπει να να πας σε βενζίνη που σε καινούργιο κινητήρα είναι όλα οκ. Λίγο αυξημένο κόστος χρήσης + λίγο αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Αμάξωμα Hatchback, Shooting Brake κι όχι suv (υψηλότερο κόστος κτήσης, υψηλότερη κατανάλωση... χοντρικά, η μέση κατανάλωση των μικρών suvοειδών είναι 6-7 λίτρα). Προσιτή λύση εδώ είναι το.... 🤔🤔🤔 Ίσως i30 1.4/140 active plus δεν νομιζω οτι ειναι σωστοι οι υπολογισμοι σου ο μ.ο τιμης βενζινης (απο Fuel.gr) ειναι 1.4, με μια καταναλωση γυρω στο 6, για 15.000 χλμ = 1260 ευρω ο μ.ο τιμης πετρελαιου ειναι ειναι 1.1, με μια μια καταναλωση γυρω στο 4.5, για 15.000 χλμ = 742 ευρω χοντρικα το ντιζελ βγαινει ενα 500αρικο πανω ετησιως η ενα 40αρι πανω το μηνα Προσωπικα δεν το "βλεπω", δεν το καταγραφω ως σημαντικη διαφορα ωστε να εχω το νου μου να βαζω συνεχεια καλο πετρελαιο, να το καιω να μην μενει, να χρησιμοποιω προσθετα και να εχω την τραχυτητα και τους κραδασμους/θορυβο του ντιζελ. Συν το μεγαλυτερο πιθανο κοστος σε μια μελλοντικη βλαβη. Αλλα δεν ειμαι στο πορτοφολι κανενος,αν θεωρει καποιος οτι αυτα τα 40 ευρω του κανουν διαφορα στον μηνιαιο προυπολογισμο του, τοτε οκ Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από tutuyo 1
sotis1978 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, terry308 είπε 😔 Οδηγαω Seat ibiza tgi, θα επέλεγα Škoda octavia g tec ή Seat leon tgi.... 😎, ειδικά μετά το ταξίδι που έκανα πρόσφατα, Βέροια -Αθήνα και επιστροφή, σα καύσιμα πλήρωσα ~40€ βέβαια, αλλά θα ήθελα να πήγαινα πιο "άνετα" με ανοιχτό τον κλιματισμό. Στο εύρος τιμής που έχεις ορίσει, έχει πολλές επιλογές... επιθυμείς μόνο ολοκαίνουριο ή και μεταχειρισμένο; Sedan ή sivοειδες; 1) Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόσβαση σε cng.... Οι διαδρομές είναι κυρίως Ξυλόκαστρο-Κόρινθος... 2) Όλα τα βλέπω, αλλά θα ήθελα να μου πεις εσύ τι θα επέλεγες (καινούργιο ή μεταχειρισμένο)... 3) Σίγουρα όχι station.. Αλλά θα ήθελα να μου πεις εσύ τι θα διάλεγες (και γιατί) με βάση τα δεδομένα που ανέφερα (εσύ σενταν ή σαβ θα έπαιρνες;).. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από sotis1978
Haldol Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, xx1100 είπε Αμάξωμα Hatchback, Shooting Brake κι όχι suv (υψηλότερο κόστος κτήσης, υψηλότερη κατανάλωση... χοντρικά, η μέση κατανάλωση των μικρών suvοειδών είναι 6-7 λίτρα). Καινούριο μικρό SUV και 6-7 στην εθνική; Μόνο αν του δώσεις να καταλάβει. Κρήτη κινούμαι με 5.5 το πολύ. Αθήνα το έχω ρίξει και 4.5. Βενζίνη, T-ROC 1.0. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα