Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Μαύρα λεφτά σημαίνει, χωρίς κρατήσεις.

Γιατί "μαυρα" ?

6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Οι μετοχές μήπως δεν σημαίνει μόνο κέρδη αλλά και χασουρα;. Και πιο μαγαζί μπαίνει στο χρηματιστήριο; Μπας και σας βάλει συνεταιρους; 

Όχι φυσικά.

(εκτός βέβαια αν τις αγοράσεις).

Εννοείται ότι ο κάθε μέτοχος είναι "συνέταιρος" σε μια εταιρεία, αυτό δε σημαίνει ότι θα "βάζει λεφτά" (πέρα από τα όσα έδωσε για να αγοράσει τις μετοχες).

2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Κάτι τέτοιο μου βρωμάει!!! Συνεταίρος και στο τέλος αν υπάρχουν χρέη θα μπούνε όλοι μεσα ξέρω γω! 

Καμια σχέση.

Αν μιλάμε για πραγματικές μετοχές μιας ΑΕ (που πολύ αμφιβάλω για ένα "μαγαζί" αυτό που λες δεν έχει καμία απολύτως βάση. Το πολύ πολύ να φαλιρήσει η εταιρεία και να μείνεις με τα "χαρτιά" (των μετοχών) στο χέρι. End of story.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν πληρώνεται με μετοχές που δεν τις θέλει κανείς δεν χάνει;

Εξαρτάται αν είναι bonus ή όχι.

αλλά ακόμα και αν είναι "μέρος" της τακτικής του πληρωμής, αν εξαιρέσουμε το ενδεχόμενο η μετοχή να καταρεύσει την επόμενη που θα τις πάρει ... 

ΟΧΙ, δε χάνει

γιατί αν δε τις θέλει κανείς τότε η αξία των μετοχών είναι 0, άρα δεν "καλύπτουν" κάποιο μέρος της πληρωμής του (δηλαδή αν πρέπει να πάρει 1000 ευρώ σύνολο θα πάρει 1000 μετρητά και 0 σε μετοχές) .. η αξία των μετοχών (και άρα η αξία τους ως πληρωμή) δεν είναι δηλαδή κάτι που το αποφασίζει κάποιος έτσι από μόνος του. ***

..

..

αυτά θεωρητικά και σε άλλες φάσεις.

ένα "μαγαζί" στην ελλάδα να δίνει μετοχές μου ακούγεται "fishy".

Στη καλύτερη περίπτωση είναι απλά κάποιος που νομίζεις ότι έγινε ξαφνικά ο Steve Jobs ή ξερωγώ ότι το μαγαζί του θα είναι είναι η νέα Google / amazon

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Δηλαδή αν σε πληρώνουν αντί για 1000€ με 900€ μετρητά και σε χαρτοπετσέτες που γράφουν  επάνω 100€  είναι το ίδιο;   Και αν σου φαίνεται παπατζα είναι γιατί είναι παπατζα όταν ακούμε μαγαζί και μετοχές. Αλήθεια για το μαγαζί μιλάμε;

• Moderators
Δημοσ.

Επειδή πιο πάνω έγραψε ότι θα είναι μέσα στην εταιρία με ποσοστό 10% αυτός και 90%το αφεντικό έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν μιλάμε για μετοχές αλλά ποσοστό στην εταιρία απλά μάλλον το αφεντικό για να ακουστεί καλύτερα του του είπε μετοχές

Δημοσ.

Τι σημαίνει ποσοστό στην εταιρία αν όχι μετοχές;

Μετοχές έχουν όλες οι εταιρίες, όχι μόνο οι εισηγμένες. Απλώς τις μετοχές των εισηγμένων μπορείς να τις πουλάς και να τις αγοράζεις μέσω του εκάστοτε χρηματιστηρίου. Αν έχει μετοχές σε μια ΕΠΕ που διαχειρίζεται το τοπικό χρωματοπωλείο, πρέπει να βρεις κάποιον που να θέλει να αγοράσει το μερίδιό σου (τις μετοχές σου δλδ). Την τιμή τη βρίσκετε μεταξύ σας, δεν τη θέτει η αγορά όπως στο χρηματιστήριο. Προφανώς αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο από το να αγοράζεις μετοχές της google. Αλλά αν έχεις μετοχές από ένα start up και αυτό εξαγοραστεί, θα πάρεις και εσύ το μερτικό σου. 

Όλα αυτά φορολογούνται οπότε πρέπει να κοιτάξει κανείς την κατάλληλη νομοθεσία. Ο Κούλης είχε πει ότι θα καταργήσει τη φορολογία στα RSUs αλλά αυτό αφορά κυρίως τις εισηγμένες.

Δημοσ.

Οι περισσοτεροι τα εχετε μπερδεψει μεχρι εκει που δεν παει.

Δεν θα παρει μετοχες της google.Θα παρει μετοχες μιας εταιρειας με αγνωστη αξια,σιγουρα οχι μεγαλη.

Για να μην εχεις ευθυνες, θα πρεπει να εχεις κατω απο το 10% της εταιρειας

Δεν θελω να ακουστω απαισιοδοξος αλλα καποια παπατζα παιζει να κρυβεται

Ενα ευνοικο σεναριο ειναι οτι ειναι απλως ενα κινητρο για να δουλευει ο υπαλληλος καλυτερα,να αισθανεται οτι εχει να κερδισει αν μεγαλωσει η εταιρεια

Στο χειροτερο σεναριο,θα καλειται να βαζει λεφτα ειτε με μετοχες αντι μισθου, ειτε απο δικα του λεφτα

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Μαύρα λεφτά σημαίνει, χωρίς κρατήσεις. Σου μεταβιβάζει τις μετοχές και τις πουλάς οπότε θέλεις. Φρόντισε στην συμφωνία να σου δίνει το ποσό που θέλεις με την αξία των μετοχών.

Σε ναυτιλιακή στην Ελλάδα γίνεται αυτό, αλλά δίνουν τις μετοχές σαν μπόνους, μια φορά τον χρόνο και αντιστοιχούσε σε 1--3 μισθούς. Ο μισθός μπαίνει κανονικά τον μήνα.

Τώρα δεν ξέρω τι θα γράφει η σύμβαση σου αν αφορά μόνο μετοχές. Πρόσεχε λίγο παραπάνω με αυτά και μην υπογράψεις αν δεν ρωτήσεις και κάποιον εργατολογο.

Στην  eastern mediterranean   δεν λές;

Δημοσ.

Αρχικά να πω ότι δεν θα έχω ποσοστά στην εταιρία .. δεν είπα κάπου ότι θα έχω το 10 τις εκατό .. είπα απλά ότι σε δυο άτομα θα ανήκει η εταιρία ο ένας θα έχει το 90 και ο άλλος το 10 

Εγω υπάλληλος θα είμαι και θα παίρνω κανονικά και τα δώρα μου και τα πάντα ένσημα και άδειες και τα σχετικά  .. ΟΧΙ ΜΑΥΡΑ 

Ο συγκεκριμένος ήταν πρόεδρος στα goodys flo cafe και του ανήκαν 3 mc Donald’s 

Τωρα διαχειρίζεται στο Λονδίνο 2δις στο Λονδίνο ενος μεγιστάνα 

και όχι δεν είναι τρολο ποστ 

Προφανως και δεν θα υπογράψω τίποτα χωρίς να τα δουν εργατολόγοι και δικηγόροι 

17 ώρες πριν, ioantheo3 είπε

Απο μικρη σχετικη γνωση που εχω μεσω ενος φιλου που η εταιρια του μοιρασε μετοχες στους υπαλληλους, προκειται για μια τεχνικη εταιριων που μακροπροθεσμα παρεχουν ενα μπονους στους εργαζομενους με τη μορφη μετοχων. Γενικα μια μετοχη μεταφραζεται σε ενα Χ ποσο αναλογα με την εξελιξη και την πορεια της εκαστοτε εταιριας. Η εταιρια μοιραζει Υ μετοχες σε εναν υπαλληλο. Αρα ο υπαλληλος μακροπροθεσμα εχει στη διαθεση του Χ*Υ χρηματα ως μπονους. Ωστοσο η μετοχη αυξομειωνεται με τους μηνες οποτε δν ειναι δεδομενο το ποσο που συνολικα δινεται στον υπαλληλο. Προκειται κατα την αποψη μου αλλα και γενικα για μια τεχνικη των εταιριων να εξασφαλισουν την μακροχρονια παραμονη των υπαλληλων της ωστε να μην αναγκαζονται να επενδυουν διαρκως σε νεο προσωπικο και στην εκπαιδευση του. Να σημειωσω πως ανα ετος (πιθανον να κανω λαθος) που ο υπαλληλος μενει στην εταιρια εξασφαλιζει σε περιπτωση απολυσης η παραιτησης ενα συγκεκριμενο ποσο μεσω των μετοχων κατα τη διαρκεια που παρεμεινε στην εταιρια και ειχε στη κατοχη του μετοχες. ΔΕΝ ειναι το συνολικο ποσο των μετοχων αλλα το ποσο που αντιστοιχει στο χρονικο διαστημα που περασε απο τη μερα που πηρε τις μετοχες μεχρι και τη μερα που εφυγε.

Νομίζω πως αποσο διάβασα κάτι τέτοιο ισχύει 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, totalius είπε

Ξερεις οτι ο εργοδότης μπορει κ να μας διαβαζει εδω τωρα ;

Ε και ; Δεν είπα κάτι κακό . Ψάχνω να βρω απαντήσεις 

Δημοσ.

Ρε τον διαχειριστή των δύο δις του μεγιστάνα του Λονδίνου.. Που θα ανοίξει μαγαζί για τυρόπιτες και καφέδες που θα πληρώνει με (και με) μετοχές τους υπαλλήλους. Αχα.. ευκαιρία!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Ρε τον διαχειριστή των δύο δις του μεγιστάνα του Λονδίνου.. Που θα ανοίξει μαγαζί για τυρόπιτες και καφέδες που θα πληρώνει με (και με) μετοχές τους υπαλλήλους. Αχα.. ευκαιρία!

Τώρα ότι και να πω από εδώ μέσα θα κοροϊδεύεται .. δεν περίμενα κάτι παραπάνω ..

Επεξ/σία από mr.lucifer

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...