Μάκαρος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Παιδια καλησπερα. Σκεφτομαι να βγαλω διπλωμα για μηχανη. Ειμαι στα 27 και εχω διπλωμα αυτοκινητου απο τα 19. Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Το διπλωμα που θα βγαλω, λογω ηλικιας θα ειναι απεριοριστων κυβικων ή επειδη δεν εχω διπλωμα μηχανης για καποιο χρονικο διαστημα θα εχω καποιο οριο στα κυβικα ?
Cell_7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 http://www.diplomamixanis.gr/com/68_Diplwma-Mhxanhs-(Diplwma-AM,A1,A2,A-kathgorias) Από 24 και άνω αιτών μπορείς να βγάλεις δίπλωμα Α κατηγορίας, απεριορίστων κυβικών. 1
greekfragma Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα φίλε. Μπορείς να βγάλεις κανονικά Α απεριόριστο χωρίς πρόβλημα. Γνώμη μου είναι πάντως ανάλογα σωματοδομής χρήσης αλλά και μέχρι να αποκτήσεις εμπειρία να πας σε ένα δικύλνδρο μεσαίων κυβικών μεταξύ 300-650 ώστε να αποκτήσεις εμπειρία με το γκάζι και την γενικότερη κατάσταση στους ελληνικούς δρόμους. Ύψος κιλά; Τί μηχανάκια κοιτάζεις;
Μάκαρος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, greekfragma είπε Καλησπέρα φίλε. Μπορείς να βγάλεις κανονικά Α απεριόριστο χωρίς πρόβλημα. Γνώμη μου είναι πάντως ανάλογα σωματοδομής χρήσης αλλά και μέχρι να αποκτήσεις εμπειρία να πας σε ένα δικύλνδρο μεσαίων κυβικών μεταξύ 300-650 ώστε να αποκτήσεις εμπειρία με το γκάζι και την γενικότερη κατάσταση στους ελληνικούς δρόμους. Ύψος κιλά; Τί μηχανάκια κοιτάζεις; Ναι στην αρχη δεν θα ηθελα να παω σε κατι μεγαλο σε κυβικα ακριβως για το θεμα της εμπειριας. Κοιταω κατι σε στυλ kawasaki z750, το οποιο απ οτι βλεπω βγαινει και σε 400cc. 1.82 υψος, 70 κιλα (soon περισσοτερα :ρ)
greekfragma Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Το Ζ750 μη το κοιτάς καθόλου για 1ο. Είναι λίγο περίεργο στο γκάζι του και θα σε προκαλέσει να το δοκιμάσεις. Το Ζ400 είναι μια καλή επιλογή αλλά ίσως σου πέσει λίγο μικρό για τα "κυβικά" σου. Προτιμάς γυμνά δηλαδή; budget? 1
Μάκαρος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, greekfragma είπε Το Ζ750 μη το κοιτάς καθόλου για 1ο. Είναι λίγο περίεργο στο γκάζι του και θα σε προκαλέσει να το δοκιμάσεις. Το Ζ400 είναι μια καλή επιλογή αλλά ίσως σου πέσει λίγο μικρό για τα "κυβικά" σου. Προτιμάς γυμνά δηλαδή; budget? Υποθετω εννοεις μικρο λογω υψους ? Δεν εχει τις ιδιες διαστασεις με το z750 ? (Λιγο ασχετος με μηχανες καθως δεν εχω ξανασχοληθει) Ναι γυμνα, τετοιο στυλ. Budget εκει γυρω στα 4 χιλιαρικα. Σε περιπτωση καινουριου οπως το z400, θα ανεβει
greekfragma Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Με 1.82 και αν ανέβεις σε κιλάκια που λες θα σου πέσουν μικρά. το 400 όχι δεν είναι το ίδιο εργονομικά, είναι πιο μαζεμένο. Τί χρήση θες να κάνεις; Μόνο fun bike για βόλτα ή πολυεργαλείο να κάνεις λίγο από όλα;
Μάκαρος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε Με 1.82 και αν ανέβεις σε κιλάκια που λες θα σου πέσουν μικρά. το 400 όχι δεν είναι το ίδιο εργονομικά, είναι πιο μαζεμένο. Τί χρήση θες να κάνεις; Μόνο fun bike για βόλτα ή πολυεργαλείο να κάνεις λίγο από όλα; Γενικη χρηση, μετακινηση στη δουλεια, βολτες. Υπαρχει αυτοκινητο στην οικογενεια που ναι μεν την κυρια χρηση την κανω εγω, αλλα θα τυχει και φορες που δεν θα μπορω να το χρησιμοποιησω, οποτε θα ηθελα να εχω κατι δικο μου. Και η μηχανη σιγουρα ειναι πιο οικονομικη σε συντηρηση/εξοδα απο ενα αμαξι. Γι αυτο το σκεφτομαι για το διπλωμα
jimzak Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Η μηχανή δεν είναι πιο οικονομική στην χρήση της από ένα συμβατικό μικρομεσαίο αυτοκίνητο , πολλοί έχουν αυτήν λανθασμένη άποψη, ειδικά αν μιλάμε για μηχανές τετρακυλινδρες τύπου Ζ750. Δεν θα σε βάλει και "μέσα" αλλά οικονομία δεν νομίζω να σου κάνει.
greekfragma Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Τα Versys 650 Vstrom 650 και λοιπά τα αποκλείεις; Στο σωματότυπό σου κάθονται καλύτερα και επίσης αν θες δουλειά κάνα φόρτωμα τσάντα σουπερ μαρκετ ίσως να είναι καλύτερες περιπτώσεις. Τα γυμνά δε βάζουν μπαγαζιέρα γιατί δείχνουν κακάσχημα ας πούμε. Σου προτείνω όταν ξεκινήσεις στη σχολή μίλα και με το δάσκαλο.... Επίσης φρόντισε να έχει ABS ότι διαλέξεις. Θα το χρειαστείς σίγουρα σαν πρώτη μηχανή. Επίσης υπολόγισε τουλάχιστον κράνος (200+) μπουφάν (200+) γάντια (50+) μπότες (140+) μαζί με τα υπόλοιπα χρήματα απόκτησης μηχανής διπλώματος κλπ. + αυτό που είπε ο jimzak
NikosKallithea Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Η ηλικια σου δεν είναι για 400σαρια, απο 600 και πανω. Για μενα το το Ζ750 με αβς για σένα ειναι το ιδανικό. Επισης δεν ξερω κατά ποσο σου αρεσουν οι μοτοσυκλέτες, αλλα αν την συνηθίσεις σε αυτοκίνητο θα μπεις μετά απο χρόνια.
Μάκαρος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγο μπερδεμενος. Απο την μια σκεφτομαι για 400cc μιας και η μοναδικη μου εμπειρια σε δικυκλο μεχρι τωρα φτανει μεχρι το ποδηλατο, απο την αλλη εχω σκοπο τη μηχανη που θα παρω να την κρατησω για αρκετο καιρο, οποτε κατι πανω απο 650cc θα ηταν ιδανικη επιλογη. Γενικα δεν εχω τις κ**λες των πιτσιρικαδων, οποτε θα κινουμαι με λογικες ταχυτητες
greekfragma Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγο μπερδεμενος. Απο την μια σκεφτομαι για 400cc μιας και η μοναδικη μου εμπειρια σε δικυκλο μεχρι τωρα φτανει μεχρι το ποδηλατο, απο την αλλη εχω σκοπο τη μηχανη που θα παρω να την κρατησω για αρκετο καιρο, οποτε κατι πανω απο 650cc θα ηταν ιδανικη επιλογη. Γενικα δεν εχω τις κ**λες των πιτσιρικαδων, οποτε θα κινουμαι με λογικες ταχυτητες δεν έχει να κάνει μόνο με την ταχύτητα αλλά με τον έλεγχο του γκαζιού αλλά και την προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες οδοστρώματος, ολισθηρότητας, βροχής κλπ. για μένα κοίτα τις παρακάτω. ξέρω οτι κάποιες μπορεί να μη σου αρέσουν εμφανισιακά αλλά....καλύτερα να οδηγήσεις την 1η σου μυαλωμένα παρά να βγάλεις γούστα μετά το βήμα από το ποδήλατο και τις λίγες ώρες στη σχολή οδήγησης. nc700 cb500 Versys 300 και 650 Vstrom 240 και 650 ER6F οπωσδήποτε δοκίμασε πριν προχωρήσεις.
Sorath Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 14 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Για μενα το το Ζ750 με αβς για σένα ειναι το ιδανικό. 4κύλινδρο με 106hp για πρωτάρη χωρίς προηγούμενη εμπειρία; Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα! Ούτε για αστείο...
Μάκαρος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Και με φιλους μου που μιλησα σημερα που οδηγουν μηχανη, μου ειπαν οτι δεν ειναι καλη ιδεα να παω σε τοσα κυβικα απευθειας. Σε naked στα 300cc ή εκει γυρω, τι θα προτεινατε ? Επισης μιας και εχω διπλωμα αυτοκινητου 8 χρονια, θα χρειαστει να ξαναδωσω σηματα ή αυτο ισχυει μετα την 10ετια ? Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από Μάκαρος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα