mikes prime Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 8 ώρες πριν, chek2fire είπε από τα καλύτερα wallet κυρίως για αρχάριους καθώς και μεγάλη ασφάλεια παρέχουν συν ότι μπορείς να διαχειριστείς από αυτά πλήθος νομισμάτων εκτός από Bitcoin. Για μένα μπορείς να διαθέσεις το ποσό που ζητάνε απλά κάνεις αγορά asap. Να γνωρίζεις όμως και εδώ ότι τα private key μπορείς να αποθηκεύονται σε αυτά τα hardware wallet αλλά έχει την ευθύνη να πάρεις όχι μόνο backup αλλά και τα έχεις κάπου ασφαλή. Tα hardware wallet δημιουργούν και αυτά 24 λέξεις που αποτελούν το private key σου. Σε περίπτωση που χάσεις το ledger αυτές ακριβώς οι λέξεις είναι που θα μπορέσουν να επαναφέρουν τα bitcoin σου όχι μόνο σε ένα νέα ledger wallet αλλά ακόμα και σε κάποιο άλλο wallet. Αρχάριος εδώ! Hardware wallet μπορεί να θεωρηθεί και ένας υπολογιστής για παράδειγμα?
chek2fire Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, mikes prime είπε Αρχάριος εδώ! Hardware wallet μπορεί να θεωρηθεί και ένας υπολογιστής για παράδειγμα? όχι γιατί όπως έγραψα hardware wallet είναι μια εξωτερική συσκευή που συνδέετε σε κάποιον υπολογιστή η ακόμα και σε κινητό και με αυτήν μπορείς να κάνεις συναλλαγές για τα bitcoin σου. Δλδ σου παρέχει ένα layer προστασίας καθώς για να κάνεις οποιαδήποτε συναλλαγή πρέπει να χρησιμοποιείς αυτό το hardware wallet. 1
Kyros_G Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Στις 25/10/2020 στις 2:10 ΠΜ, chek2fire είπε τα νομίσματα είναι αποθηκευμένα τοπικά όπως λες. Ομως στην πραγματικότητα το private key σου είναι αποθηκευμένο τοπικά και όλα τα wallet έχουν μια διαδικασία ώστε να το πάρεις backup και να το αποθηκεύσεις σε κάποια άλλη συσκευή. Τα περισσότερα wallet το private key είναι σε μορφή 24 λέξεων. Με αυτό το private key μπορείς μετά να επαναφέρεις τα bitcoin σε οποιοδήποτε άλλο wallet που υποστηρίζει αυτές τις 24 λέξεις και πλέον σχεδόν όλα τα wallet έχουν τέτοια μορφή τα private key τους. Υπάρχουν φυσικά και διαφορές πως αποθηκεύουν μερικά wallet το private key τους. Το bitcoin-qt wallet το private key είναι σε μορφή .dat αρχείου. Το electrum wallet δημιουργεί αν θυμάμαι 12 λέξεις και μπορείς να αποθηκεύσεις και εκεί ένα αρχείο. Στην ουσία το private key σου είναι το κλειδί ιδιοκτησίας των Bitcoin σου. Aν το χάσεις η αν στο κλέψουν απλά χάνεις και τα Bitcoin σου Έχω μπερδευτεί λίγο.... Θα το πω απλοϊκά (μιας και δεν κατανοώ ακόμα τις διαδικασίες σε βάθος): κατέβασα στο κινητό το Coinomi σημείωσα κάπου τις 24 λέξεις που μου έδωσε Έστω λοιπόν ότι αποθηκεύω νομίσματα σε αυτό και τυχαίνει να χάσω το κινητό / μου το κλέψουν / χαλάσει. Μπορώ τότε να ανακτήσω τα νομίσματα εγκαθιστώντας το Coinomi σε άλλο κινητό και εισάγοντας τις 24 λέξεις; Ή χάθηκαν μαζί με το παλιό μου κινητό; Επίσης για το coinomi: στο μενού βγάζει 2-3 ανταλλακτήρια, στα οποία δεν περιλαμβάνεται το Coinbase που έχω το portfolio μου αυτή την στιγμή. Μπορώ να το προσθέσω κάπως για να το συνδέσω; παρατηρώ ότι κάνεις συνεχώς synchronization. Εϊναι φυσιολογικό; Γιατί με προβληματίζει για την κατανάλωση και στα data και στην μπαταρία Ευχαριστώ
chek2fire Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, Kyros_G είπε Έχω μπερδευτεί λίγο.... Θα το πω απλοϊκά (μιας και δεν κατανοώ ακόμα τις διαδικασίες σε βάθος): κατέβασα στο κινητό το Coinomi σημείωσα κάπου τις 24 λέξεις που μου έδωσε Έστω λοιπόν ότι αποθηκεύω νομίσματα σε αυτό και τυχαίνει να χάσω το κινητό / μου το κλέψουν / χαλάσει. Μπορώ τότε να ανακτήσω τα νομίσματα εγκαθιστώντας το Coinomi σε άλλο κινητό και εισάγοντας τις 24 λέξεις; Ή χάθηκαν μαζί με το παλιό μου κινητό; Επίσης για το coinomi: στο μενού βγάζει 2-3 ανταλλακτήρια, στα οποία δεν περιλαμβάνεται το Coinbase που έχω το portfolio μου αυτή την στιγμή. Μπορώ να το προσθέσω κάπως για να το συνδέσω; παρατηρώ ότι κάνεις συνεχώς synchronization. Εϊναι φυσιολογικό; Γιατί με προβληματίζει για την κατανάλωση και στα data και στην μπαταρία Ευχαριστώ για το πρώτο είναι ακριβώς όπως το έχεις καταλάβει. Και όχι μόνο μπορείς να βάλεις αυτές τις λέξεις ξανά σε ένα νέο coinomi αλλά και σε οποιδήποτε άλλο wallet για Bitcoin που υποστηρίζει κάτι τέτοιο και που είναι σχεδόν ολα πλέον.. Για το δεύτερο που γράφεις απλά στέλνεις τα νομίσματα σου ας πούμε τα Bitcoin σου από το coinbase στο coinomi μέσω του Bitcoin blockchain στην διεύθυνση δλδ που σου έχει δώσει το wallet.
malmsteen1984 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Πως ολοκληρωσατε την εγγραφη στο coinbase? Ζητησε ταυτότητα ΟΚ Ζητησε statement απο τράπεζα αλλα ειναι στα ελληνικα. Πως το ξεπεράσατε αυτο; Σορρυ ειμαι καινουριος και ακομα ψαχνομαι να μαθω
Kyros_G Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, malmsteen1984 είπε Πως ολοκληρωσατε την εγγραφη στο coinbase? Ζητησε ταυτότητα ΟΚ Ζητησε statement απο τράπεζα αλλα ειναι στα ελληνικα. Πως το ξεπεράσατε αυτο; Σορρυ ειμαι καινουριος και ακομα ψαχνομαι να μαθω Έστειλα email σε ένα support address που έχουν στο site τους, και με βοήθησαν εκείνοι 1
chek2fire Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2020 Στις 28/10/2020 στις 7:57 ΜΜ, malmsteen1984 είπε Πως ολοκληρωσατε την εγγραφη στο coinbase? Ζητησε ταυτότητα ΟΚ Ζητησε statement απο τράπεζα αλλα ειναι στα ελληνικα. Πως το ξεπεράσατε αυτο; Σορρυ ειμαι καινουριος και ακομα ψαχνομαι να μαθω εγώ τους είχα δώσει λογαριασμό κινητής με την διεύθυνση στα ελληνικά και το δέχθηκαν κανονικά. 1
GRat Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 25/10/2020 στις 11:10 ΜΜ, mikes prime είπε Καλησπέρα! ποιά είναι η γνώμη σας για ledger nano s? Αν πάρεις πάρε το X. Με το s έχεις πολύ περιορισμένη δυνατότητα για coins μόνο 3 wallet. Το X μπορείς να έχεις αρκετά παραπάνω plus μπορείς να έχεις και το app στο κινητό. Κάποια νομίσματα δεν έχουν full support ακόμα και θα πρέπει να use κάποιο wallet σαν το yoroi αν έχεις cardano για παράδειγμα, αλλά το private key παραμένει στο ledger σου. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2020 από GRat 1
LuNaTiC Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Αν βάλεις κάποιο wallet στο κινητό σου πόσο λιγότερο ή περισσότερο safe είναι απο κάτι τύπου ledger? τι προτείνεται για iphone συσκευή ? ή να κοιτάξω για κάτι τύποy ledger ?
chek2fire Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2020 εγώ πιστεύω ότι γενικά τα hardware wallet για αρχάριους είναι η καλύτερη λύση. Eκτός από το Ledger υπάρχει και η trezor που αυτή ποτέ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα όπως η ledger με παραβιάσεις ασφαλείας
LuNaTiC Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Στις 28/10/2020 στις 9:48 ΜΜ, Kyros_G είπε Έστειλα email σε ένα support address που έχουν στο site τους, και με βοήθησαν εκείνοι θα μπορούσες να δώσεις αυτό το email φίλε ?
chek2fire Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 εγω πάντως το πήρε το νέο trezor μου καθώς όσο ανεβαίνει η ισοτιμία τόσο μεγαλώνει και ανασφάλεια για να σπάσω τα bitcoin μου σε περισσότερα wallet. Να μην υπάρχει δλδ single point of failure σε οποιαδήποτε άσχημη κατάσταση.
axibas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2021 Στις 8/9/2020 στις 7:45 ΜΜ, Kyros_G είπε Καλησπέρα σας, είμαι νέος στον χώρο του κρυπτονομίσματος και θα ήθελα την γνώμη σας για το πως θα προτείνατε να ξεκινήσω σε ότι αφορά: επιλογή ανταλλακτηρίου (για αγορά/πώληση) επιλογή wallet (κατά προτίμηση για Windows PC) Έχω αρχίσει να googlαρω σχετικά και να διαβάζω ό,τι μπορώ, αλλά πραγματικά ο όγκος των πληροφοριών είναι χαοτικός. Ευχαριστώ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις