Προς το περιεχόμενο

Νέος στο Crypto - Exchange & wallet ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

είμαι νέος στον χώρο του κρυπτονομίσματος και θα ήθελα την γνώμη σας για το πως θα προτείνατε να ξεκινήσω σε ότι αφορά:

1. επιλογή ανταλλακτηρίου (για αγορά/πώληση)
  2. επιλογή wallet (κατά προτίμηση για Windows PC)

Έχω αρχίσει να googlαρω σχετικά και να διαβάζω ό,τι μπορώ, αλλά πραγματικά ο όγκος των πληροφοριών είναι χαοτικός.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εξαρτάται από το νόμισμα που θέλεις. Τα μεγάλα νομίσματα τα υποστηρίζουν όλοι οι μεγάλοι exchange. Wallets θα βρεις να κατεβάσεις από το site του ίδιου του κρυπτονομισματος.

Δημοσ.

ανταλλακτήρια πάντα θα πας σε κάποιο αξιόπιστο όπως kraken, Bitstamp και αν θέλεις για περισσότερα ψηφιακά νομίσματα τότε δες και το binance.

Για wallet δες για κινητό το coinomi ενώ αν θέλεις για bitcoin επέλεξε από αυτή εδώ την λίστα για τα windows

https://bitcoin.org/el/choose-your-wallet

Δημοσ.

Το καλο με το binance για αρχη ειναι οτι λειτουργει ακομα χωρις να απαιτει ταυτοποιηση χρηστη για σχετικα μικρα ποσα.

Εχε ομως υποψη σου οτι αυτο μπορει να αλλαξει ανα πασα στιγμη και να σου παγωσουν το λογαριασμο μεχρι να τους δωσεις τις αποδειξεις που ζητανε.

Ευτυχως δεν ζητανε πολλα πραγματα για τη βασικη ταυτοποιηση. Μια selfie απο το laptop και σκαναρισμενη ταυτοτητα η διαβατηριο. Σε αλλα ανταλλακτηρια ζητανε υπερβολικα πραγματα και αντε να συνεννοηθεις και με το support αν δεν το χουνε ιδιαιτερα με τα αγγλικα

Wallets για bitcoin προτεινω electrum. Προσοχη απο που το κατεβαζεις. Μην το ψαξεις στο google. Γραψε μονος σου τη διευθυνση στο browser https://electrum.org

Για ethereum με εχει βολεψει το metamask browser add on για firefox και chrome.

Οτι και να χρησιμοποιησεις πρωτη προτεραιοτητα να παρεις backup το seed / private keys και να βαλεις password protection

Δημοσ.

το electrum τόσο που έχει γίνει target από scammer μπορεί κάποιος νέος στον χώρο να την πατήσει εύκολα. Εγώ έχω σταματήσει να το προτείνω στους νεοεισερχόμενους. Φυσικά και είναι ένα από τα καλύτερα bitcoin wallet για μένα αλλά θέλει πολύ προσοχή για τα update του και είσαι σίγουρος ότι τα κατεβάζεις πάντα από το official site και ότι είναι όντος το official site αυτό και όχι κάποιο link που πάτησες σε email η οπουδήποτε. 

Δημοσ.

Φυσικα. Και εγω οταν το προτεινω παντα το τονιζω αυτο.

Αλλα αν θες σοβαρο wallet που δεν ειναι σε κινητο ειναι μονοδρομος. Γιατι νεοεισερχομενος να τρεξει full node, να το κανει sync from scratch και να το εχει να καταναλωνει και 150MB τη μερα για syncing δεν παιζει

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Παιδιά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί το coinbase εχει τόσες πολλές κρατήσεις? Μέσα σε μια μέρα 2 συναλλαγές έκανα (μια κατάθεση, μια αγορά κρυπτό) και μου κράτησε προμήθεια 20+ €. 

Δημοσ.

Αρχικά να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα. 

Απ' ό,τι κατάλαβα, θα χρειαστώ 1 wallet ανά κρυπτονονισμα που θα έχω; Δεν υπάρχει κάποιο που να μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερα από ένα; 

Σχετικά με τα ανταλλακτήρια, έφτιαξα λογαριασμό στο coinbase. 

Θα δοκιμάσω και το binance που προτείνατε. Γιατί στο Coinbase αφενός υπάρχουν crypto που δεν τα διαθέτει προς πώληση, αφετέρου μου φάνηκαν κι εμένα πολύ υψηλές οι προμήθειες του (σε κάποιες μικρές συναλλαγές που έκανα σαν δοκιμή) 

Δημοσ.
Στις 10/9/2020 στις 8:05 ΜΜ, aslasjunior είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Παιδιά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί το coinbase εχει τόσες πολλές κρατήσεις? Μέσα σε μια μέρα 2 συναλλαγές έκανα (μια κατάθεση, μια αγορά κρυπτό) και μου κράτησε προμήθεια 20+ €. 

Δεν ξερω ειδικα για το coinbase, αλλα γενικως ισχυει οτι οι καταθεσεις σε ευρω/δολαρια εχουν ενα σταθερο καπελο στα fees το οποιο σημαινει οτι μικρες ποσοτητες δεν συμφερουν. Αμα καταθεσεις 100 ευρω και σου κρατησει 20 ειναι εξωφρενικο. Αν καταθεσεις 2000 ομως και ειναι παλι 20 ευρω ειναι μια χαρα

Στις συναλλαγες απο crypto σε crypto τα πιο πολλα ανταλλακτηρια εχουν περιπου 0.1% προμηθεια,οποτε δεν εχει σημασια ποσο μικρη θα ειναι η συναλλαγη. Το coinbase φανταζομαι οπως και το Kraken εχουν μεγαλυτερα ποσοστα κρατησεων. Πληρωνεις το ονομα και την αξιοπιστια τους (δικαιολογημενα η μη).

Νομιζω το binance ειναι καλυτερη επιλογη, ειδικα για crypto-only trading.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι,

επανέρχομαι για το θέμα του wallet:

εάν επιλέξω wallet για PC ή κινητό, αυτό σημαίνει ότι τα crypto-νομίσματά μου είναι αποθηκευμένα τοπικά;
Δλδ. αν μου κλέψουν το κινητό ή πάθει ζημιά ο υπολογιστής χάνω ότι έχω;

Επίσης είδα ότι υπάρχουν και online wallets (π.χ. στο Coinbase); Τι άποψη έχετε γι αυτά;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα νέος στο θέμα και θέλω να μάθω τι χρειάζεται για να φτιάξω για να πληρώνω σε σελίδες που δέχονται Bitcoin. Λογικά πρέπει να φτιάξω ένα πορτοφόλι και να το φορτώσω σωστά; Θέλω τον πιο απλό τρόπο για το κινητό και μια γρήγορη και εύκολη ταυτοποίηση. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Kyros_G είπε

Καλησπέρα και πάλι,

επανέρχομαι για το θέμα του wallet:

εάν επιλέξω wallet για PC ή κινητό, αυτό σημαίνει ότι τα crypto-νομίσματά μου είναι αποθηκευμένα τοπικά;
Δλδ. αν μου κλέψουν το κινητό ή πάθει ζημιά ο υπολογιστής χάνω ότι έχω;

Επίσης είδα ότι υπάρχουν και online wallets (π.χ. στο Coinbase); Τι άποψη έχετε γι αυτά;

Ευχαριστώ

τα νομίσματα είναι αποθηκευμένα τοπικά όπως λες. Ομως στην πραγματικότητα το private key σου είναι αποθηκευμένο τοπικά και όλα τα wallet έχουν μια διαδικασία ώστε να το πάρεις backup και να το αποθηκεύσεις σε κάποια άλλη συσκευή. Τα περισσότερα wallet το private key είναι σε μορφή 24 λέξεων. 

Με αυτό το private key μπορείς μετά να επαναφέρεις τα bitcoin σε οποιοδήποτε άλλο wallet που υποστηρίζει αυτές τις 24 λέξεις και πλέον σχεδόν όλα τα wallet έχουν τέτοια μορφή τα private key τους.

Υπάρχουν φυσικά και διαφορές πως αποθηκεύουν μερικά wallet το private key τους. Το bitcoin-qt wallet το private key είναι σε μορφή .dat αρχείου.  Το electrum wallet δημιουργεί αν θυμάμαι 12 λέξεις και μπορείς να αποθηκεύσεις και εκεί ένα αρχείο. 

Στην ουσία το private key σου είναι το κλειδί ιδιοκτησίας των Bitcoin σου. Aν το χάσεις η αν στο κλέψουν απλά χάνεις και τα Bitcoin σου.

5 ώρες πριν, Gparion είπε

Καλησπέρα νέος στο θέμα και θέλω να μάθω τι χρειάζεται για να φτιάξω για να πληρώνω σε σελίδες που δέχονται Bitcoin. Λογικά πρέπει να φτιάξω ένα πορτοφόλι και να το φορτώσω σωστά; Θέλω τον πιο απλό τρόπο για το κινητό και μια γρήγορη και εύκολη ταυτοποίηση. 

Νομίζω η καλύτερη περίπτωση για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο Bitcoin είναι να ανοίξεις έναν λογαριασμό σε Coinbase που είναι ότι πρέπει για τους αρχάριους στο χώρο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mikes prime είπε

Καλησπέρα! ποιά είναι η γνώμη σας για ledger nano s? 

από τα καλύτερα wallet κυρίως για αρχάριους καθώς και μεγάλη ασφάλεια παρέχουν συν ότι μπορείς να διαχειριστείς από αυτά πλήθος νομισμάτων εκτός από Bitcoin. Για μένα μπορείς να διαθέσεις το ποσό που ζητάνε απλά κάνεις αγορά asap.

Να γνωρίζεις όμως και εδώ ότι τα private key μπορείς να αποθηκεύονται σε αυτά τα hardware wallet αλλά  έχει την ευθύνη να πάρεις όχι μόνο backup αλλά και τα έχεις κάπου ασφαλή.

Tα hardware wallet δημιουργούν και αυτά 24 λέξεις που αποτελούν το private key σου. Σε περίπτωση που χάσεις το ledger αυτές ακριβώς οι λέξεις είναι που θα μπορέσουν να επαναφέρουν τα bitcoin σου όχι μόνο σε ένα νέα ledger wallet αλλά ακόμα και σε κάποιο άλλο wallet.

• Δημιουργία νέου...