Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/1/2021 στις 12:47 ΠΜ, Donatella_ είπε

Καλησπέρα και απο μένα. Σπουδάζω Νομική στην Σκωτία και σκεφτομαι να κάνω το μεταπτυχιακό μου στο Λονδίνο πανω στο Maritime Law για να πάρω εξειδίκευση στο Ναυτικό Δίκαιο. Θα μπορούσε κάποιος με αυτά τα πτυχία να βρει δουλειά στο νομικό τμήμα μιας Ελληνικής Ναυτιλιακής αν δεν έχει γνωστό για να μεσολαβήσει? 

Επίσης, αν καποιος γνωρίζει, θα ήθελα να  μάθω αν οι ναυτιλιακές έχουν δικηγόρους στην εταιρεία τους ("in house" που λέμε) ή συνεργάζονται με εξωτερικά δικηγορικά γραφεία;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 🙂

Καλησπέρα, σχετικά με την πρώτη ερώτηση ναι δεν είναι τα πάντα οι γνωριμίες. Σίγουρα μπορεί να βοηθήσουν από το να βάλουν το cv σου 10 θέσεις πιο πάνω στη ντάνα ή ακόμα και να σου ανοίξουν αμέσω μία πόρτα.. αλλά αυτό υπάρχει παντού λίγο ή πολύ.. Πάντως με καλές σπουδές (που βλέπω ότι σκέφτεσαι να κάνεις) σίγουρα θα βρεις κάτι! Εγώ θα κοίταζα και Λονδίνο σε maritime law πάντως. Αλλά εάν θες Ελλάδα, κι εδώ θα μπορείς να βρεις κάτι.

Κάποιες μεγάλες ναυτιλιακές έχουν in house law desk ενώ κάποιες μικρότερες συνεργάζονται με εξωτερικά γραφεία όταν χρειαστεί!

Καλή επιτυχία!!

• Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, geor92 είπε

Καλησπέρα, σχετικά με την πρώτη ερώτηση ναι δεν είναι τα πάντα οι γνωριμίες. Σίγουρα μπορεί να βοηθήσουν από το να βάλουν το cv σου 10 θέσεις πιο πάνω στη ντάνα ή ακόμα και να σου ανοίξουν αμέσω μία πόρτα.. αλλά αυτό υπάρχει παντού λίγο ή πολύ.. Πάντως με καλές σπουδές (που βλέπω ότι σκέφτεσαι να κάνεις) σίγουρα θα βρεις κάτι! Εγώ θα κοίταζα και Λονδίνο σε maritime law πάντως. Αλλά εάν θες Ελλάδα, κι εδώ θα μπορείς να βρεις κάτι.

Κάποιες μεγάλες ναυτιλιακές έχουν in house law desk ενώ κάποιες μικρότερες συνεργάζονται με εξωτερικά γραφεία όταν χρειαστεί!

Καλή επιτυχία!!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! 

Δημοσ.
Στις 28/1/2021 στις 10:47 ΜΜ, Donatella_ είπε

Καλησπέρα και απο μένα. Σπουδάζω Νομική στην Σκωτία και σκεφτομαι να κάνω το μεταπτυχιακό μου στο Λονδίνο πανω στο Maritime Law για να πάρω εξειδίκευση στο Ναυτικό Δίκαιο. Θα μπορούσε κάποιος με αυτά τα πτυχία να βρει δουλειά στο νομικό τμήμα μιας Ελληνικής Ναυτιλιακής αν δεν έχει γνωστό για να μεσολαβήσει? 

Επίσης, αν καποιος γνωρίζει, θα ήθελα να  μάθω αν οι ναυτιλιακές έχουν δικηγόρους στην εταιρεία τους ("in house" που λέμε) ή συνεργάζονται με εξωτερικά δικηγορικά γραφεία;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 🙂

Αν μείνεις και δουλέψεις 2-3 χρόνια μετά το μεταπτυχιακό στο Λονδίνο σε αναλόγη θέση θα έχεις πολύ καλύτερες πιθανότητες για ναυτιλιακή στην Ελλάδα. In house δικηγόρους έχουν λίγο πολύ όλες, αλλά για τα πιο «σοβαρά» θέματα σχεδόν πάντα θα πάνε στους εξωτερικούς. 

• Like 2
Δημοσ.

Ακόμα και 500 μεταπτυχιακά να έχεις, αν δεν έχεις βύσμα σε ναυτιλιακή δεν μπαίνεις.

Μια συμμαθητρία μου από το λύκειο βολεύτηκε πριν 2 χρόνια σε μια ναυτιλιακή , γιατί ο πατέρας της φίλη της είχε ναυτιλιακή. παίρνει 1200 ευρώ και ανήκει σε τμήμα που λειτουργεί με το " αν χαλάσει κάτι σε καποιο καραβι, να ενημερωσει να παραγγειλει ανταλλακτικα κλπ . Δουλευει πολυ με e-mail. Ωραιο 9-7 και Σαββατα μαζί.

Μια αλλη γνωστη μου βολευτηκε σε ναυτιλιακή στο Πειραια γιατί ο μπαμπάς της είχε γνωριμίες που ήταν χρόνια στα καράβια και την έχωσε. Δυστυχώς, είναι λυπητερό που συμβαίνει αυτό στο συγκεκριμένο κλάδο, αλλά είναι γεμάτο αλεξιπτωτιστές.

• Like 2
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα! Είμαι 2ο έτος στα ναυτιλιακά στο παπει και από την πρώτη στιγμή ένιωθα ότι δεν μου ταιριάζει. Είπα θα μείνω να δω την δουλειά μετά γιατί έχει πολύ καλές προοπτικές κτλ. Τον προηγούμενο μήνα δούλεψα σε ένα πρακτορείο και είδα λίγο πως κινούνται σε αυτό το κομμάτι και συνειδητοποίησα ότι είναι μια δουλειά χωρίς ωράρια, το αντικείμενο δεν με συγκινεί καθόλου και με μπόλικο άγχος (είμαι ιδιαίτερα αγχώδης). Έχω μπει σε σκέψεις για 10 τοις εκατό αλλά βρίσκω ενστάσεις από το περιβάλλον μου και επιπλέον έχουν περάσει 2 χρόνια, έχουν χαθεί αρκετά λεφτά (είμαι απο επαρχία και νοίκιασα στην Αθήνα), και έχω περάσει κάποια μαθήματα παρόλο που χρωστάω πολλά γιατί ειμαι σε μια άρνηση να διαβάσω. Τέλος δεν έχω και κάτι αλλο σίγουρο που να ξερω οτι θα μ αρέσει περισσότερο, ήταν η πρώτη μου επιλογή. Δε ξερω μετα τι προοπτικές υπάρχουν εκτος τις ναυτιλίας. Μπορω πχ να ασχοληθώ με τα οικονομικά η τα λογιστικά σε αλλους κλάδους με το πτυχίο η μ ενα μεταπτυχιακό ? Η να κάνω κανένα μεταπτυχιακό καπου αλλου πχ στο μάρκετινγκ που ειναι και λίγο πιο δημιουργικό? Αν εχει κανένας κάποια ιδέα ας την εκφράσει. Ευχαριστώ! 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, BarbaraP είπε

Καλησπέρα! Είμαι 2ο έτος στα ναυτιλιακά στο παπει και από την πρώτη στιγμή ένιωθα ότι δεν μου ταιριάζει. Είπα θα μείνω να δω την δουλειά μετά γιατί έχει πολύ καλές προοπτικές κτλ. Τον προηγούμενο μήνα δούλεψα σε ένα πρακτορείο και είδα λίγο πως κινούνται σε αυτό το κομμάτι και συνειδητοποίησα ότι είναι μια δουλειά χωρίς ωράρια, το αντικείμενο δεν με συγκινεί καθόλου και με μπόλικο άγχος (είμαι ιδιαίτερα αγχώδης). Έχω μπει σε σκέψεις για 10 τοις εκατό αλλά βρίσκω ενστάσεις από το περιβάλλον μου και επιπλέον έχουν περάσει 2 χρόνια, έχουν χαθεί αρκετά λεφτά (είμαι απο επαρχία και νοίκιασα στην Αθήνα), και έχω περάσει κάποια μαθήματα παρόλο που χρωστάω πολλά γιατί ειμαι σε μια άρνηση να διαβάσω. Τέλος δεν έχω και κάτι αλλο σίγουρο που να ξερω οτι θα μ αρέσει περισσότερο, ήταν η πρώτη μου επιλογή. Δε ξερω μετα τι προοπτικές υπάρχουν εκτος τις ναυτιλίας. Μπορω πχ να ασχοληθώ με τα οικονομικά η τα λογιστικά σε αλλους κλάδους με το πτυχίο η μ ενα μεταπτυχιακό ? Η να κάνω κανένα μεταπτυχιακό καπου αλλου πχ στο μάρκετινγκ που ειναι και λίγο πιο δημιουργικό? Αν εχει κανένας κάποια ιδέα ας την εκφράσει. Ευχαριστώ! 

μπορείς να ασχοληθείς και με άλλους τομείς με ένα μεταπτυχιακό μετά. για τα λογιστικά μόνο δεν ξέρω αν μπορείς να βγαλεις άδεια λογιστή απο αυτή τ σχολή. Αλλά μαρκετινγκ, διοίκηση, οικονομικές αναλύσεις, μπορείς να στοχευσεις.

Δημοσ.

Παιδιά  να σας πω κάτι σε μερικούς φαίνεται ο υπερκλάδος ή τεράστια βιομηχανία που δεν πεθαίνει ποτέ αλλά στο τέλος της μέρας θα πάρεις 950 ευρώ μισθό καθαρά και θα σε πεθαίνουν στο 6ημερο 12ωρο και θα παρακαλάτε και για αύξηση μισθού.Την ίδια ώρα ενας αρχικαπετάνιος/αρχιμηχανικος που πάει για inspection πλοίου ή παραλαβή πλοίου απο ναυπηγείο ή γενικά πάει σε κάποιο πλοίο για δουλειά παίρνει κατι εκτος έδρας που στις μικρες εταιρείες ξεκινανε γυρω στα 100 ευρώ μαύρα και φτάνει μεχρι και 300 ευρώ στις πολυ μεγάλες εταιρείες.Δηλαδή αυτοί με 3 μέρες εκτός έδρας εχουν βγάλει το μισθό σας και εσείς θα παρακαλατε για αύξηση.Ο κλάδος έχει πολυ καλά λεφτά για αυτούς που είναι του αντικειμένου δηλαδή πλοίαρχοι,μηχανικοί,ναυπηγοί κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

^^

Δεν ειναι για ολους ο κλαδος αυτος, οπως και η καθε δουλεια δηλαδη

Που να εισαι ελ. επαγγελλματιας και να δουλευεις ολη μερα και το βράδυ να μην κοιμάσαι απο το άγχος 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 20/6/2023 στις 5:11 ΜΜ, velociraptoras είπε

μπορείς να ασχοληθείς και με άλλους τομείς με ένα μεταπτυχιακό μετά. για τα λογιστικά μόνο δεν ξέρω αν μπορείς να βγαλεις άδεια λογιστή απο αυτή τ σχολή. Αλλά μαρκετινγκ, διοίκηση, οικονομικές αναλύσεις, μπορείς να στοχευσεις.

Αρα κατα τη γνώμη σας αξιζει να βγάλω ενα πτυχιο και να μην κάνω 10 τοις εκατό για καποια οικονομικη σχολή πχ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, BarbaraP είπε

Αρα κατα τη γνώμη σας αξιζει να βγάλω ενα πτυχιο και να μην κάνω 10 τοις εκατό για καποια οικονομικη σχολή πχ? 

Γνώμη μου είναι να διαβάσεις να παρεις το πτυχίο  και μετά κάνεις ότι θέλεις δώσε κατακτήριες για άλλη σχολή αν τα καταφέρεις, διαφορετικά θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις για το 10% με το άγχος πάλι των πανελλήνιων. Στην θέση σου πολλοί θα παρακαλούσαν να πετύχουν στα ναυτιλιακά ή να πληρώσουν (αν είχαν τα χρήματα) σε ιδιωτικό κολλέγιο χιλιάρικα για να πάρουν το πτυχίο.

Επεξ/σία από fragsp
Δημοσ.
5 ώρες πριν, fragsp είπε

Γνώμη μου είναι να διαβάσεις να παρεις το πτυχίο  και μετά κάνεις ότι θέλεις δώσε κατακτήριες για άλλη σχολή αν τα καταφέρεις, διαφορετικά θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις για το 10% με το άγχος πάλι των πανελλήνιων. Στην θέση σου πολλοί θα παρακαλούσαν να πετύχουν στα ναυτιλιακά ή να πληρώσουν (αν είχαν τα χρήματα) σε ιδιωτικό κολλέγιο χιλιάρικα για να πάρουν το πτυχίο.

Βασικα το 10 τοις εκατο το κανεις μεχρι και 2 χρόνια μετα την αποφοιτηση σου χωρίς να χρειάζεται να ξαναδώσεις πανελλήνιες με τα μορια που είχες γραψει..θα μείνω λογικά απλά δεν εχω και καποιο κίνητρο που να με κρατάει.. Δεν μ αρέσει καθόλου η σχολη και μαλλον ουτε και το μετα

• Like 1
Δημοσ.

@BarbaraPΚαι λογιστικά να πας και να τελειώσεις αν δεν έχεις κάτι άλλο πχ μεταπτυχιακό που να σε ανεβασει και κυρίως γνωστούς στον χώρο για να σε βαλουν σε κάποια εταιρία πάλι θα ξεκινήσεις από χαμηλά και ααααααν σου κάτσει η ευκαρία θα ανέβεις μισθολογικά και θέση, ουσιαστικά μην νομίζεις οτι θα γίνεις λογίστρια μόλις τελειώσεις και θα μπορείς να ανοίξεις γραφείο..

Δημοσ.
Στις 23/6/2023 στις 3:29 ΜΜ, fragsp είπε

@BarbaraPΚαι λογιστικά να πας και να τελειώσεις αν δεν έχεις κάτι άλλο πχ μεταπτυχιακό που να σε ανεβασει και κυρίως γνωστούς στον χώρο για να σε βαλουν σε κάποια εταιρία πάλι θα ξεκινήσεις από χαμηλά και ααααααν σου κάτσει η ευκαρία θα ανέβεις μισθολογικά και θέση, ουσιαστικά μην νομίζεις οτι θα γίνεις λογίστρια μόλις τελειώσεις και θα μπορείς να ανοίξεις γραφείο..

Σίγουρα.. Το αντικείμενο ειναι το θεμα μου και η ζωη στην Αθήνα κυρίως που δεν με ψήνει καθόλου 

Δημοσ.
Στις 22/6/2023 στις 9:28 ΜΜ, BarbaraP είπε

Σημασία έχει τι θες ΕΣΥ.  Μηπως να εκλεινες ενα ραντεβού με σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού?

Δημοσ.
23 ώρες πριν, velociraptoras είπε

Σημασία έχει τι θες ΕΣΥ.  Μηπως να εκλεινες ενα ραντεβού με σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού?

Ναι θα ηταν μια λυση.. Αν και ειχα ξαναπάει όταν έβαλα τα ναυτιλιακα πρωτη επιλογή κ ισως εν τελη με καθοδηγησε λαθος

Επίσης εχει κανεις ιδεα τι μπορεις να κανεις μετα απο ενα πτυχιο ναυτιλιακων? Που μπορείς να δουλεψεις εκτος απο την ναυτιλια? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...