elenisgourou Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, velociraptoras είπε μπορείς να ασχοληθείς και με άλλους κλάδους. ενδιαφέρον έχει και ο τομέας της εφοδιαστικής αλυσίδας, αν είσαι οργανωτικός τύπος. Δεν γνωρίζω πολλά για αυτόν τον τομέα η αλήθεια είναι, δεν το έχω ψάξει. Μήπως μπορείτε να μου πείτε λίγα παραπάνω πράγματα για αυτό; Αν και θα το ψάξω και από μόνη μου. Ευχαριστώ για την απάντηση. 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Τα λεφτα δεν έρχονται ποτε απο μόνα τους, αυτο είναι ουτοπία. Ts Καλα κάνεις και θελεις τα ναυτιλιακά, εχουν χρημα και αν είσαι καλός και συνεπής θα έχει σχεδόν μονιμότητα. Πολλοί μπηκαν σε ναυτιλιακη και απο την ιδια εφυγαν και σε συνταξη. Καλό θα ηταν το μεταπτυχιακό σου να το κάνεις στην Αγγλία Έχω ακούσει και εγώ ότι στην Αγγλία έχει τα καλύτερα μεταπτυχιακά στον τομέα τον ναυτιλιακών αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς. Νομίζω ότι τα δίδακτρα εκεί πέρα θα είναι πολύ υψηλά και γενικά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να εγκλιματιστώ σε μια ξένη χώρα
velociraptoras Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 δες εδω το περιγράφει αρκετά καλά και αντίστοιχο μεταπτυχιακο https://www.eduguide.gr/arthra/msc-logistics-supply-chain-management-tmhma-oikonomikwn-episthmw/ 1
NikosKallithea Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Αααα ξεχασα να σου πω οτι η αγγλική γλωσσα στα ναυτιλιακα δεν ειναι απλά απαραίτητη, πρέπει να την κατέχεις σαν μητρική. 1
elenisgourou Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, velociraptoras είπε δες εδω το περιγράφει αρκετά καλά Ευχαριστώ πάρα πολύ😃 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Αααα ξεχασα να σου πω οτι η αγγλική γλωσσα στα ναυτιλιακα δεν ειναι απλά απαραίτητη, πρέπει να την κατέχεις σαν μητρική. Ναι το γνωρίζω αυτό, από όσο ξέρω και όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα εκτός από ένα στον τομέα των ναυτιλιακών, είναι όλα στα αγγλικά
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Τα λεφτα δεν έρχονται ποτε απο μόνα τους, αυτο είναι ουτοπία. Ts Καλα κάνεις και θελεις τα ναυτιλιακά, εχουν χρημα και αν είσαι καλη και συνεπής θα έχει σχεδόν μονιμότητα. Πολλοί μπηκαν σε ναυτιλιακη και απο την ιδια εφυγαν και σε συνταξη. Καλό θα ηταν το μεταπτυχιακό σου να το κάνεις στην Αγγλία 8 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Αααα ξεχασα να σου πω οτι η αγγλική γλωσσα στα ναυτιλιακα δεν ειναι απλά απαραίτητη, πρέπει να την κατέχεις σαν μητρική. Για να καταλάβω: λες ότι ζω σε μια ουτοπία αν πιστεύω ότι δουλεύοντας σε κάτι που αγαπάς πραγματικά θα σου αποφέρει και τα λεφτά. Οκ, γνώμη σου και γνώμη μου. Εσύ αντιπροτείνεις να ασχοληθεί με κάτι που ο TS έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι δεν τον πολυψήνει μόνο και μόνο για τα λεφτά. Οκ, γνώμη σου. Όμως έρχεσαι και του λες να ξεσηκωθεί από την Ελλάδα, να πάει να κάνει μεταπτυχιακό σε μια post-Brexit Αγγλία που ο TS δεν την έχει αναφέρει ούτε καν σαν ψίγμα σκέψης και γνωρίζοντας μια γλώσσα η οποία αμφιβάλλω αν την ξέρει for day-to-day transactions. Και όόόόόλα αυτά γιατί ακριβώς; Για "ένα καλό μεταπτυχιακό". Προτείνω να ξανασκεφτούμε ποιός ζει σε ουτοπία. Φιλικά.
filipN Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 17 ώρες πριν, agnostos13 είπε Γενικά σε σοβαρή εταιρεία (περιζήτητη) δεν παίρνεις καλή θέση χωρίς βύσμα... - Χωρίς άτομο που θα εγγυηθεί για σένα, δεν παίρνεις καμία θέση σε σοβαρή ναυτιλιακή εταιρία, την ποιο απλή. Και αυτός που θα εγγυηθεί παίζει κορώνα-γράμματα το δικό του μέλλον. - Κατάληψη καλής θέσης με ένα απλό πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κατευθείαν και χωρίς καμία προϋπηρεσία, μάλλον με ανέκδοτο μοιάζει.
elenisgourou Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, filipN είπε - Χωρίς άτομο που θα εγγυηθεί για σένα, δεν παίρνεις καμία θέση σε σοβαρή ναυτιλιακή εταιρία, την ποιο απλή. Και αυτός που θα εγγυηθεί παίζει κορώνα-γράμματα το δικό του μέλλον. - Κατάληψη καλής θέσης με ένα απλό πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κατευθείαν και χωρίς καμία προϋπηρεσία, μάλλον με ανέκδοτο μοιάζει. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σίγουρα δεν θα έχω μόνο ένα πτυχίο οικονομικών και ένα μεταπτυχιακό. Ψάχνω τρόπους να εμπλουτίσω πολύ το βιογραφικό μου με γλώσσες, πτυχίο πάνω στους υπολογιστές κλπ. Πρακτική άσκηση παρέχει και το πανεπιστήμιο που είμαι τώρα (όχι απαραίτητα σε ναυτιλιακή) αλλά και το μεταπτυχιακό που έχω σκεφτεί έχει και αυτό 8μηνη πρακτική σε ναυτιλιακή εταιρεία 3 ώρες πριν, JohnGTA είπε Για να καταλάβω: λες ότι ζω σε μια ουτοπία αν πιστεύω ότι δουλεύοντας σε κάτι που αγαπάς πραγματικά θα σου αποφέρει και τα λεφτά. Οκ, γνώμη σου και γνώμη μου. Εσύ αντιπροτείνεις να ασχοληθεί με κάτι που ο TS έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι δεν τον πολυψήνει μόνο και μόνο για τα λεφτά. Οκ, γνώμη σου. Όμως έρχεσαι και του λες να ξεσηκωθεί από την Ελλάδα, να πάει να κάνει μεταπτυχιακό σε μια post-Brexit Αγγλία που ο TS δεν την έχει αναφέρει ούτε καν σαν ψίγμα σκέψης και γνωρίζοντας μια γλώσσα η οποία αμφιβάλλω αν την ξέρει for day-to-day transactions. Και όόόόόλα αυτά γιατί ακριβώς; Για "ένα καλό μεταπτυχιακό". Προτείνω να ξανασκεφτούμε ποιός ζει σε ουτοπία. Φιλικά. Δεν έχω πει ότι δεν το πολυψήνω, είναι κάτι που πραγματικά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Όμως, δεν είναι όλα μονόδρομος. Προφανώς και μπορεί να μου αρέσουν και άλλα πράγματα. Έχω χρόνια μέχρι να φτάσει η στιγμή που πρέπει να πάρω μια τελική απόφαση. Το ψάχνω και αυτό δεν νομίζω ότι είναι κακό Φιλικά πάντα🙂 Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από elenisgourou
agnostos13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, filipN είπε - Χωρίς άτομο που θα εγγυηθεί για σένα, δεν παίρνεις καμία θέση σε σοβαρή ναυτιλιακή εταιρία, την ποιο απλή. Και αυτός που θα εγγυηθεί παίζει κορώνα-γράμματα το δικό του μέλλον. - Κατάληψη καλής θέσης με ένα απλό πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κατευθείαν και χωρίς καμία προϋπηρεσία, μάλλον με ανέκδοτο μοιάζει. Καλά για μια απλή θέση (μη καλοπληρωμένη) δεν θα ψάξουν και για κάποιον super-skilled, αλλά ακόμα και εκεί είναι σπάνιο να επιλέξουν τυχαία κάποιο που έχει απλά τα τυπικά προσόντα...
Panos.Powers Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Πιστεύω πως το μεταπτυχιακό σε αυτόν το κλάδο είναι κυρίως για να αγοράσεις τις διασυνδέσεις ώστε να σε πάρουν σε μια δουλειά. Από εκεί και πέρα πολλές ναυτιλιακές δουλεύουν κατά κύριο λόγο με κονέ τα οποία κονέ παίρνουν και τις καλές θέσεις ,οι οποίες συνήθως είναι περιορισμένενες, ότι και να κάνεις εσύ. Πολλοί που δουλεύουν εκεί δεν έχουν καν ανάγκη τα λεφτά αλλά δουλεύουν για το στάτους της θέσης. 3
elenisgourou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Panos.Powers είπε Πιστεύω πως το μεταπτυχιακό σε αυτόν το κλάδο είναι κυρίως για να αγοράσεις τις διασυνδέσεις ώστε να σε πάρουν σε μια δουλειά. Από εκεί και πέρα πολλές ναυτιλιακές δουλεύουν κατά κύριο λόγο με κονέ τα οποία κονέ παίρνουν και τις καλές θέσεις ,οι οποίες συνήθως είναι περιορισμένενες, ότι και να κάνεις εσύ. Πολλοί που δουλεύουν εκεί δεν έχουν καν ανάγκη τα λεφτά αλλά δουλεύουν για το στάτους της θέσης. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Panos.Powers Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Επίσης οι πιο βαρβάτες σε εισαγωγικά θέσεις είναι το operation και το chartering. Σε εταιρεία που γνωρίζω σε αυτές τις 2 θέσεις ξεκινάνε 9 και σχολάνε 7μιση αλλά μπορεί να είσαι και on call μετά. Βέβαια ξέρω περίπτωση που λόγω επιθεώρησης εργασίας το κάνανε 5μιση αλλά και πάλι έχει λάπτοπ μαζί ώστε να ανοίξει αν προκύψει κάτι. Ακόμη κατά πάσα πιθανότητα έχεις και βάρδια Σάββατα ανάλογα με τα πόσα άτομα βγαίνει και πόσο συχνά. Τώρα αν θες οικονομικά του στυλ να μπεις finance ή λογιστήριο δεν νομίζω πως χρειάζεσαι μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά. Σε εταιρείες που ξέρω σχολάνε 6 fixed ποτέ πιο νωρίς. 1
elenisgourou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Panos.Powers είπε Επίσης οι πιο βαρβάτες σε εισαγωγικά θέσεις είναι το operation και το chartering. Σε εταιρεία που γνωρίζω σε αυτές τις 2 θέσεις ξεκινάνε 9 και σχολάνε 7μιση αλλά μπορεί να είσαι και on call μετά. Βέβαια ξέρω περίπτωση που λόγω επιθεώρησης εργασίας το κάνανε 5μιση αλλά και πάλι έχει λάπτοπ μαζί ώστε να ανοίξει αν προκύψει κάτι. Ακόμη κατά πάσα πιθανότητα έχεις και βάρδια Σάββατα ανάλογα με τα πόσα άτομα βγαίνει και πόσο συχνά. Τώρα αν θες οικονομικά του στυλ να μπεις finance ή λογιστήριο δεν νομίζω πως χρειάζεσαι μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά. Σε εταιρείες που ξέρω σχολάνε 6 fixed ποτέ πιο νωρίς. Κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ! Άρα το 8ωρο δεν το τηρούν με τίποτα
Panos.Powers Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Στις πιο πολλές περιπτώσεις δυστυχώς όχι. 1
elenisgourou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Panos.Powers είπε Στις πιο πολλές περιπτώσεις δυστυχώς όχι. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία🙂
Donatella_ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα και απο μένα. Σπουδάζω Νομική στην Σκωτία και σκεφτομαι να κάνω το μεταπτυχιακό μου στο Λονδίνο πανω στο Maritime Law για να πάρω εξειδίκευση στο Ναυτικό Δίκαιο. Θα μπορούσε κάποιος με αυτά τα πτυχία να βρει δουλειά στο νομικό τμήμα μιας Ελληνικής Ναυτιλιακής αν δεν έχει γνωστό για να μεσολαβήσει? Επίσης, αν καποιος γνωρίζει, θα ήθελα να μάθω αν οι ναυτιλιακές έχουν δικηγόρους στην εταιρεία τους ("in house" που λέμε) ή συνεργάζονται με εξωτερικά δικηγορικά γραφεία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 🙂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα