Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Σπουδάζω οικονομικά αλλά θα με ενδιέφερε μόλις πάρω το πτυχίο μου να κάνω ένα μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά. Συγκεκριμένα έχω βρει ένα στο πανεπιστήμιο του Πειραιά με ονομασία Shipping Management που μου φαίνεται ενδιαφέρον. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις για να μου λυθούν κάποιες απορίες.

1. Γνωρίζει κανείς κάποιον που να έχει κάνει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και αν έχει μείνει ευχαριστημένος;

2. Πόσο δύσκολο είναι στις μέρες να μπει κάποιος σε κάποια ναυτιλιακή εταιρία αν δεν έχει γνωστό; Τα τελευταία χρόνια έχω ακούσει ότι ψάχνουν άτομα που να έχουν γνώσεις του αντικειμένου, ενώ παλιότερα ήταν πιο 'ελαστικοί'.

3. Γνωρίζει κάποιος περίπου πόσες ώρες δουλεύουν στις ναυτιλιακές; Εκτός από τους λογιστές που έχω ακούσει ότι το ωράριο τους είναι fixed.

4. Με ένα πτυχίο οικονομικών και με ένα πτυχίο στο shipping management σε τι κλάδους μπορεί να δουλέψει κάποιος σε μια ναυτιλιακή εταιρία;

Κάθε απάντηση καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.😃

Επεξ/σία από elenisgourou
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, elenisgourou είπε

2. Πόσο δύσκολο είναι στις μέρες να μπει κάποιος σε κάποια ναυτιλιακή εταιρία αν δεν έχει γνωστό; 

😃

Σχεδόν αδύνατον

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Σχεδόν αδύνατον

Ευχαριστώ για την απάντηση. 

Αυτό το λέτε από προσωπική εμπειρία ή το έχετε ακούσει από άτομα του κύκλου σας;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μηπως θέλεις να σου παραθέσω και κάποιο λινκ απο τις πηγές μου

Απλά προσπαθώ να καταλάβω από που το έχετε συμπεράνει αυτό, διάλογο θέλω να κάνουμε  

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Γενικά σε σοβαρή εταιρεία (περιζήτητη) δεν παίρνεις καλή θέση χωρίς βύσμα...

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Δημοσ.

Κοίτα θα σου απαντήσω με λιγότερη ειρωνεία γιατί οι παραπάνω απαντήσεις μπορεί να είναι αληθινές αλλά ο τόνος με νευριάζει πάρα πολύ.

Ο κλάδος του shipping γενικά είναι πολύ κλειστός κύκλος. Αυτό που θα χρειαστείς αν αποφασίσεις να πας είναι μια αρχή, έναν contact. Εξ'ου και αυτό που λένε οι άλλοι "βύσμα". Ιδίως αμα θες διοικητικές θέσεις που θεωρητικά θα προσέφερε το μεταπτυχιακό σε επίπεδο γνώσεων.

Επίσης, τσέκαρα λίγο το μεταπτυχιακό και μου φαίνεται πολύ χαζό και κατασκευασμένο να πάρει τα χρήματα σου και μόνο. Οι καθηγητές δεν έχουν καμιά δημοσίευση που μπορώ να δω ώστε να ξέρω με τι ασχολούνται και πάω στοίχημα ότι σου ζητάνε δίδακτρα.

Έχω προσωπικό δόγμα να μην πληρώνω για την εκπαίδευση μου οπότε κατευθείαν θα έλεγα όχι στο μεταπτυχιακό. Αλλά και να τα έδινα, σίγουρα δεν θα πήγαινα κάπου όπου οι καθηγητές δεν έχουν ανηρτημένη την δουλειά και τα χαρτιά τους. Και τέλος, μην ξεχνάς ότι το shipping είναι μια δουλειά που θέλει εμπειρία και ανθρώπους να στα δείξουν εκ των έσω. Τι πιστεύεις ότι θα μάθαινες για τα πλοία μέσα σε μια αίθουσα με κιμωλία και μαυροπίνακα;

Θα το ξεχνούσα αν ήμουν στην θέση σου, και θα κοιτούσα για κάτι που θα εξασφάλιζε καλύτερα ότι θα περνούσα επικερδώς τον χρόνο και την προσωπική μου προσπάθεια.

Μια σκέψη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JohnGTA είπε

Κοίτα θα σου απαντήσω με λιγότερη ειρωνεία γιατί οι παραπάνω απαντήσεις μπορεί να είναι αληθινές αλλά ο τόνος με νευριάζει πάρα πολύ.

Ο κλάδος του shipping γενικά είναι πολύ κλειστός κύκλος. Αυτό που θα χρειαστείς αν αποφασίσεις να πας είναι μια αρχή, έναν contact. Εξ'ου και αυτό που λένε οι άλλοι "βύσμα". Ιδίως αμα θες διοικητικές θέσεις που θεωρητικά θα προσέφερε το μεταπτυχιακό σε επίπεδο γνώσεων.

Επίσης, τσέκαρα λίγο το μεταπτυχιακό και μου φαίνεται πολύ χαζό και κατασκευασμένο να πάρει τα χρήματα σου και μόνο. Οι καθηγητές δεν έχουν καμιά δημοσίευση που μπορώ να δω ώστε να ξέρω με τι ασχολούνται και πάω στοίχημα ότι σου ζητάνε δίδακτρα.

Έχω προσωπικό δόγμα να μην πληρώνω για την εκπαίδευση μου οπότε κατευθείαν θα έλεγα όχι στο μεταπτυχιακό. Αλλά και να τα έδινα, σίγουρα δεν θα πήγαινα κάπου όπου οι καθηγητές δεν έχουν ανηρτημένη την δουλειά και τα χαρτιά τους. Και τέλος, μην ξεχνάς ότι το shipping είναι μια δουλειά που θέλει εμπειρία και ανθρώπους να στα δείξουν εκ των έσω. Τι πιστεύεις ότι θα μάθαινες για τα πλοία μέσα σε μια αίθουσα με κιμωλία και μαυροπίνακα;

Θα το ξεχνούσα αν ήμουν στην θέση σου, και θα κοιτούσα για κάτι που θα εξασφάλιζε καλύτερα ότι θα περνούσα επικερδώς τον χρόνο και την προσωπική μου προσπάθεια.

Μια σκέψη.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Θα τα έχω στο μυαλό μου όλα αυτά που μου είπατε. 

Όσο για το μεταπτυχιακό θα το ψάξω σίγουρα καλύτερα , έχω καιρό μέχρι να τελειώσω την σχολή που είμαι, απλά δεν υπάρχουν και πολλά μεταπτυχιακά στα ναυτιλιακά στην Ελλάδα και έχω ακούσει ότι το ΠΑΠΕΙ έχει καλή φήμη πάνω στον χώρο των ναυτιλιακών.

Επίσης , το γεγονός ότι μαθαίνονται θεωρητικά όντως είναι ένα μειονέκτημα αλλά νομίζω ότι σε όλα τα μεταπτυχιακά και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έτσι γίνονται στον χώρο τον ναυτιλιακών.

Πάντως ευχαριστώ πολύ!

2 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Μια σκέψη.

Επίσης , μήπως γνωρίζετε τίποτα σχετικά με το ωράριο στις ναυτιλιακές; Έχω ακούσει ότι δουλεύουν πολλές ώρες και κάνουν και υπερωρίες 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, elenisgourou είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Θα τα έχω στο μυαλό μου όλα αυτά που μου είπατε. 

Όσο για το μεταπτυχιακό θα το ψάξω σίγουρα καλύτερα , έχω καιρό μέχρι να τελειώσω την σχολή που είμαι, απλά δεν υπάρχουν και πολλά μεταπτυχιακά στα ναυτιλιακά στην Ελλάδα και έχω ακούσει ότι το ΠΑΠΕΙ έχει καλή φήμη πάνω στον χώρο των ναυτιλιακών.

Επίσης , το γεγονός ότι μαθαίνονται θεωρητικά όντως είναι ένα μειονέκτημα αλλά νομίζω ότι σε όλα τα μεταπτυχιακά και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έτσι γίνονται στον χώρο τον ναυτιλιακών.

Πάντως ευχαριστώ πολύ!

Δεν μπορώ γενικά να καταλάβω γιατί θές να μπεις στα ναυτιλιακά ως επιλογή καριέρας.

Αν ψάχνεις διέξοδο και δεν σου αρέσουν τα οικονομικά μπορείς πάντα να πάρεις δεύτερο πτυχίο σε κάτι άλλο που σου αρέσει περισσότερο, ποτέ δεν είναι αργά.

Είμαι σίγουρος ότι στο νου σου έχεις τα ναυτιλιακά ως μια εύκολη διαδρομή για χρήμα από αυτά που ακούς. Όντως, τα λεφτά στα ναυτιλιακά μπορεί να είναι και 9πλάσια από μια καλή δουλειά στην Ελλάδα, αλλά το αντέχεις; Λίγο αργά δεν είναι να μπαρκάρεις στα 23-24 σου χωρίς καμία εμπειρία υπό χάλια συνθήκες;

Το να κυνηγάς το χρήμα ως αυτοσκοπό είναι πρόσκαιρο και θα σε στεναχωρήσει μακροπρόθεσμα. Βρες κάτι που σου αρέσει πάρα πολύ, και τα λεφτά σε αυτό θα έρθουν μόνα τους.

Σκέψεις μόνο, και πάντα φιλικά.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Δεν μπορώ γενικά να καταλάβω γιατί θές να μπεις στα ναυτιλιακά ως επιλογή καριέρας.

Αν ψάχνεις διέξοδο και δεν σου αρέσουν τα οικονομικά μπορείς πάντα να πάρεις δεύτερο πτυχίο σε κάτι άλλο που σου αρέσει περισσότερο, ποτέ δεν είναι αργά.

Είμαι σίγουρος ότι στο νου σου έχεις τα ναυτιλιακά ως μια εύκολη διαδρομή για χρήμα από αυτά που ακούς. Όντως, τα λεφτά στα ναυτιλιακά μπορεί να είναι και 9πλάσια από μια καλή δουλειά στην Ελλάδα, αλλά το αντέχεις; Λίγο αργά δεν είναι να μπαρκάρεις στα 23-24 σου χωρίς καμία εμπειρία υπό χάλια συνθήκες;

Το να κυνηγάς το χρήμα ως αυτοσκοπό είναι πρόσκαιρο και θα σε στεναχωρήσει μακροπρόθεσμα. Βρες κάτι που σου αρέσει πάρα πολύ, και τα λεφτά σε αυτό θα έρθουν μόνα τους.

Μου αρέσουν τα οικονομικά αλλά θα ήθελα να τα συνδυάσω και με κάτι άλλο και βρίσκω τα ναυτιλιακά έναν πολύ ελκυστικό και ενδιαφέρον κλάδο. Σίγουρα δεν θα επέλεγα τα ναυτιλιακά μόνο για το χρήμα, δεν θα μπορούσα να αντέξω κάπου που να μην μου αρέσει. Απλά προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται και σε αυτόν τον κλάδο γιατί να μπορέσω στο τέλος να ιεραρχήσω αυτά που θέλω με αυτά που θα μπορούσα και να αντέξω γι'αυτό ρωτάω και για το ωράριο. Προφανώς και είμαι ανοιχτή και σε άλλους κλάδους.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

.Βρες κάτι που σου αρέσει πάρα πολύ, και τα λεφτά σε αυτό θα έρθουν μόνα τους.

Τα λεφτα δεν έρχονται ποτε απο μόνα τους, αυτο είναι ουτοπία.

Ts

Καλα κάνεις και θελεις τα ναυτιλιακά, εχουν χρημα και αν είσαι καλη και συνεπής θα έχει σχεδόν μονιμότητα.

Πολλοί μπηκαν σε ναυτιλιακη και απο την ιδια εφυγαν και σε συνταξη.

Καλό θα ηταν το μεταπτυχιακό σου να το κάνεις στην Αγγλία

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...