Προς το περιεχόμενο

Battlefield 2042

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Σίγουρα έχετε το future frame rendering on ;

Ναι στο On είναι. Είχα βάλει και έτρεχε στο παρασκήνιο το HW Monitor, μπορεί και να μην είναι ακριβές τι να πω, αν και δεν το νομίζω. Τα γραφικά επίσης στο Medium Preset.

7 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Εμένα η 2060 είναι μόνιμα τουλάχιστον στο 95% και μάλιστα με DLSS Quality που κάνει render σε 720p..Με off το future frame..

Πως γίνεται; Αν το βάλω Off γίνεται χαμός από stutter πάντως. Δεν ξέρω τι παίζει με αυτό το game...🤪

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το έχω στο off για να έχει όσο γίνεται χαμηλότερο input lag. Ε ο zen3 και τα b-dies κάνουν δουλειά, θέλει πολύ CPU το game..

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Στο V σε DX11 έχει νόημα, η διαφορά είναι μεγάλη (τουλάχιστον με τον 1700 ήταν, τώρα με τον 5600Χ δεν έχω δοκιμάσει).

Στο V σε DX12, δεν είχε την παραμικρή διαφορά σε fps (για lag, δεν ξέρω).

Όσο δοκίμασα εδώ σε on/off, δεν είδα κάποια διαφορά. Οκ, πιθανότατα να μην το χρειάζομαι αφού είμαι τέρμα gpu limited, αλλά και στο V το ίδιο είμαι.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Το έχω στο off για να έχει όσο γίνεται χαμηλότερο input lag. Ε ο zen3 και τα b-dies κάνουν δουλειά, θέλει πολύ CPU το game..

Ναι αλλά κοίτα εδώ χρήση GPU. Με FFR στο OFF. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Το Amnesia: Rebirth που τερμάτισα τις προάλλες έκανε περισσότερη χρήση GPU.😜

bf2042.jpg

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Ναι αλλά κοίτα εδώ χρήση GPU. Με FFR στο OFF. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Το Amnesia: Rebirth που τερμάτισα τις προάλλες έκανε περισσότερη χρήση GPU.😜

bf2042.jpg

το cpu τι χρήση έχει;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

το cpu τι χρήση έχει;

85-90% νομίζω το package και κάποια threads φτάνουν και στο 100%. Παράξενη συμπεριφορά. 

Στο V είχα 100% usage ΟΛΗ την ώρα, τώρα έχει διακυμάνσεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _Theo_ είπε

85-90% νομίζω το package και κάποια threads φτάνουν και στο 100%. Παράξενη συμπεριφορά. 

Στο V είχα 100% usage ΟΛΗ την ώρα, τώρα έχει διακυμάνσεις.

ε είναι στο τέρμα το cpu ουσιαστικά γι' αυτό το χαμηλό gpu usage. Το V άστο, εδώ έχει 128 παίκτες, οχήματα, κτλ. Γίνεται χαμός..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

ε είναι στο τέρμα το cpu ουσιαστικά γι' αυτό το χαμηλό gpu usage. Το V άστο, εδώ έχει 128 παίκτες, οχήματα, κτλ. Γίνεται χαμός..

Δεν θα μπορούσε όμως να ήταν 100% GPU και CPU; Δηλαδή όλο το βάρος πέφτει στην CPU και η κάρτα κάθεται; Λογικά θα έπρεπε να είναι 100% και η κάρτα μιας και μιλάμε για απεικόνιση γραφικών, εκρήξεις κλπ. Τέσπα δεν βγάζεις άκρη. Στο Chat πάντως γίνεται χαμός, όλοι λένε ότι πρέπει να κυκλοφορήσει patch.😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Δεν θα μπορούσε όμως να ήταν 100% GPU και CPU; Δηλαδή όλο το βάρος πέφτει στην CPU και η κάρτα κάθεται; Λογικά θα έπρεπε να είναι 100% και η κάρτα μιας και μιλάμε για απεικόνιση γραφικών, εκρήξεις κλπ. Τέσπα δεν βγάζεις άκρη. Στο Chat πάντως γίνεται χαμός, όλοι λένε ότι πρέπει να κυκλοφορήσει patch.😁

όχι. Αυτό θα συνέβαινε μόνο αν ο cpu μπορούσε στο 100% της δύναμης να φτάνει αρκιβώς να τροφοδοτεί την gpu στο 100% της δικής της δύναμης. Σχεδόν ποτέ δεν γίνεται αυτό. Σκέψου το σαν τη γραμμή παραγωγής σε ένα εργοστάσιο. Εσύ μπορείς να βιδώσεις 30 βίδες σε ένα λεπτό αλλά ο διπλανός σου σου δίνει 10 βίδες ανά λεπτό. Εσύ τελικά θα βιδώνεις 10 ενώ μπορείς να βιδώνεις 30, μόνο και μόνο γιατί ο δίπλανός σου είναι αργός..

Φυσιολογική κατάσταση είναι αυτή πάντως. Απλά θέλει πολύ cpu το game, δεν είναι πρόβλημα εν γένει. Ίσως να γίνει κάποιο optimization για να παίζει καλύτερα και σε παλιότερα cpu που συνήθως σημαίνει degrade..

Επεξ/σία από ioannis__
Δημοσ.

Αυτό που ρωτάει ο φίλος _Theo_ είναι πάρα πολύ λογικό. Δεν το κατάλαβα δηλαδή, αν δεν τα βγάζει πέρα μόνη της η CPU γιατί να μην δώσει και λίγη δουλειά στη GPU?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Αυτό που ρωτάει ο φίλος _Theo_ είναι πάρα πολύ λογικό. Δεν το κατάλαβα δηλαδή, αν δεν τα βγάζει πέρα μόνη της η CPU γιατί να μην δώσει και λίγη δουλειά στη GPU?

δεν πάει έτσι. Η cpu δίνει πληροφορίες στην gpu για να σχεδιάσει το κάθε frame. Αν η cpu δίνει πληροφορίες 20 φορες το δευτερόλεπτο τότε έχουμε 20fps, αν δίνει 60 φορές τότε έχουμε 60fps, κτλ. H δύναμη της cpu καθορίζει και πόσες φορές το δευτερόλεπτο θα στέλνει πληροφορίες στην gpu. Αν έχεις ένα cpu που μπορεί να δίνει 200 φορές και η gpu που έχεις μπορεί να σχεδιάζει 120 φορές το δευτερόλεπτο τότε μια χαρά. Αν όμως η cpu στέλνει 100 φορές το δευτερόλεπτο τότε η gpu θα σχεδιάζει 100 και θα κάθεται για τα υπόλοιπα 20 περιμένοντας την cpu να της στείλει. Το παράδειγμα με τη γραμμή παραγωγής είναι χαρακτηριστικό. Αν ο προηγούμενος από εσένα είναι αργός τότε καθυστερεί και εσένα, παρόλο που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τη δουλειά πιο γρήγορα. Εμείς θέλουμε η cpu να είναι τουλάχιστον το ίδιο γρήγορη με την gpu, ιδανικά αρκετά πιο γρήγορη..

Επεξ/σία από ioannis__
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε σεις παντα ετσι ηταν το BF.Ανέκαθεν γονατιζε CPU.Τωρα που εβαλε και 128 παικτες εγινε χειροτερο.Ολα τα  θεματα με στουτερ και φραμε ντροπς και ενα σωρο αλλα που ειχε παντα στην CPU οφειλονταν.Ειναι παλιο το θεμα και δεν προκειτε να διορθωθεί ποτε.Το προβλημα ειναι οτι πεταει εξω πολλα CPU και κυρίως AMD.Στο V  με ενα 4790 και μια 580 (πεσαμε σε δύσκολή εποχη)η καρτα δεν δουλεψε ποτε πανω απο 70% οτι και να εκανα και μου εσπασε τα νευρα.Τωρα στο 2024 με με ενα 10600Κ στα 4,9 η ιδια καρτα τερματίζει και με FFR of βγαζει στα low καμια 75-80 αλλα το παιχνιδι τρεχει νερο.Όπως δεν εχω ξαναδει BF να τρεχει ποτε μεχρι τωρα

Επεξ/σία από SPY_oo7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε 1440p με max settings πάνω από ~85% gpu δεν πάει 90% δεν το είδα ποτέ και ο cpu είναι γύρω στο 20-30% μόνιμα

uAgWoe7.png  
AEXp65H.pngRIg23cj.png

Επεξ/σία από Deu164
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Ναι. Δεν το είδα να κάνει κάποια διαφορά. 

Διαγράφοντας τα αρχεία με τις ρυθμίσεις με να όλα ultra βλέπω 65-95 καρέ. Η κάρτα στο 65% ο επεξεργαστής στο 50-60. Νταξ τώρα παίζεται 

Επεξ/σία από headbanger

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...