koyan Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Ακολουθώντας διάφορους οδηγούς ( http://www.daniweb.com/techtalkforums/showthread.php?t=1741) ( http://www.linux.ie/articles/tutorials/samba.php ) προσπαθώ να σεττάρω Samba στον υπολογιστή μου ώστε να μπορώ να μεταφέρω αρχεία μεταξύ του linux box μου και του WinXP υπολογιστή της συζήγου Δεν το έχω ξανακάνει, αλλά εφτασα να έχω φτιάξει το smb.conf αρχείο που μπορείτε να δειτε στο τέλος. Αυτή τη στιγμή μπορώ να δώ το όνομα του linux υπολογιστή από το "My network places"/"Microsoft Windows Network"/"workgroup" Αλλά μόλις προσπαθώ να δω τον υπολογιστή, παίρνω το μύνημα: .. is not accessible. You might not have permitions to use this network resource..... Στο winXP μηχάνημα, δεν χρησιμοποιούμε καθόλου password. Υπάρχει μόνο ένας user. Τί πρέπει να κάνω για να βλέπει το linux χωρίς να χρειάζεται passwords? Ευχαριστώ, koyan [global] workgroup = WORKGROUP server string = My Laptop Linux Box hosts allow = 192.168. 127. log file = /var/log/samba/%m.log security = user encrypt passwords = yes smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192 [Downloads] comment = Downloads path = /home/koyan/ftp browseable = yes writable = yes public = yes read only = no [homes] comment = My Home Directory browseable = no readonly = no public = yes create mode = 0750 read only = no [public] path = /usr/public public = yes only guest = yes writable = yes printable = no
apoikos Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Πρέπει να δημιουργήσεις στο Linux ένα χρήστη με το ίδιο όνομα με αυτόν που χρησιμοποιεί τα Windows. π.χ. αν τα windows εξ ορισμού τα χρησιμοποιεί το koyan1 δώσε στο Linux: useradd koyan1 Στη συνέχεια πρέπει ο koyan1 να δηλωθεί στη samba. Αυτό γίνεται δίνοντας: smbpasswd -a koyan1. Θα σου ζητήσει password, αλλά δώσε ό,τι να'ναι, γιατί ούτως ή άλλως θα το σβήσεις στη συνέχεια . Για να κάνεις login χωρίς password πρόσθεσε στο [global] του smb.conf τη γραμμή > null passwords = yes και κατόπιν δώσε smbpasswd -n koyan1. Λογικά έτσι θα μπορέσεις να δεις τα shares χωρίς passwords.
koyan Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα έκανα αυτά, έκανα restart την samba service, έκανα restart το winxp υπολογιστή, αλλά πάλι παίρνω το ίδιο μύνημα. Μήπως οι δύο γραμμές: security = user encrypt passwords = yes δημιουργούν το πρόβλημα?
xkokos77 Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 gia sou re ksaderfe tha rou erixna kai ego kana help alla den exo idia apo linux na se kala
koyan Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Ρε ξάδερφε, και εγώ χάρηκα ότι κάποιος έχει απαντήσει... Νά σαι καλά... Ρε Ινσομάνιακς.... αυτός εδώ ο xkokos77 μόλις παντρέυτηκε, αλλά παρόλα αυτά στο insomnia γυρνάει ακόμα....
nodreams.ct Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Εγώ έχω το εξής πρόβλημα, δεν με πειράζει ιδιαίτερα αλλά αν υπάρχει λύση.. το username μου στα win είναι nodreams.ct αλλά στο λίνουξ δεν αρέσει η τελεία, μπορώ να κάνω κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.