StamTheMan Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, di maria kun είπε Τι να πω ρε μαν. Γιατί δεν είχα ιδέα και σχετική έμπειρια με το θέμα ούτε ξανά τράκαρα ποτέ. Απο φιλο παντως που ειχε παρει ολικη καταστροφη κανα δυο φορες,ξερω οτι του εμειναν 2 αυτοκινητα για ανταλλακτικα. Ποσο πολλη ζημια επαθε πια το αμαξι ρε γμτ.. Καλο ειναι να καλεσεις το συνηγορο του πολιτη,αν και δεν ξερω τι προλαβαινουν και αυτοι να κανουν με τοσες υποθεσεις. Δεν εχει νομικη καλυψη η ασφαλεια σου,να υποθεσω; Επειδη εχεις υπογραψει και το χαρτι της ανακυκλωσης,καλο θα ηταν ,αν θες οντως να το κυνηγησεις και αν νομιζεις οτι σε συμφερει,να μιλησεις με καποιο δικηγορο,εαν δεν εχεις νομικη καλυψη. Μπορεις να παρεις παραπανω,αλλα αν ειναι ταβανι τα 2000 που αναφερθηκαν,σκεψου οτι αν πρεπει να πληρωσεις εσυ το δικηγορο ( αν κανουν διακανονισμο εξωδικα ) θα σου βγει μια η αλλη στο τελος. 1
Salvation81 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Ο κοσμος οταν παθαινει ολικη εχει 2 επιλογες, η το αμαξι το παιρνει η ασφαλιστικη και παιρνει την φουλ αποζημιωση η κραταει το αμαξι και δεν παιρνει ολη την αποζημιωση. Η δικια σου ασφαλιστικη αποφασισε να σου αφησει το αυτοκινητο και να σου δωσει 1500ε αντι για 2000ε. Το οτι εσυ το πηγες για ανακυκλωση αντι να το πουλησεις για παλιοσιδερα ειναι αλλο θεμα (εβγαλες ομως 160 οποτε στο τελος πηρες 1660ε οχι 1500), Εγω οταν ειχα τρακαρει και ειχα το αυτοκινητο μου ασφαλισμενο με μικτη στα 8.000ε στο τελος μου εδωσαν γυρω στα 7700ε και μου αφησαν και το αυτοκινητο που το πουλησα 600ε παλιοσιδερα και αρα τσεπωσα 8.300ε αντι για 8.000. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Να ρωτησω κατι γιατι και εγω ασχετος ειμαι. Το οτι ts ειχε αμαξι και καποιος περασε stop και του το διέλυσε, η ταλαιπωρία δεν εχει αποζημίωση; Εκει που ειχε δηλαδή το μέσο να κάνει τη δουλειά του, ξαφνικά δεν το εχει, χωρις να φταίει αυτός και εχει και μπλέξει με την ασφαλιστικη. Ρωτάω για να ξέρω, να αρχισω να περναω Stop με κανα σαράβαλο να σουλούπωσω μερικούς. Προς ts, να ξέρεις απο εδω και προς, έπρεπε μολις σου ετυχε ότι ετυχε να έλεγες οτι σε ποναει η μεση σου και οτι δεν νιώθεις καλα.
N3M3SiS Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, Talepwros είπε Προς ts, να ξέρεις απο εδω και προς, έπρεπε μολις σου ετυχε ότι ετυχε να έλεγες οτι σε ποναει η μεση σου και οτι δεν νιώθεις καλα. Και, τι;
bill999r Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Φίλε άδικα θα ταλαιπωρηθείς. Ακόμη κ αν δικαιωθείς στο δικαστήριο την αποζημίωση και τα δικαστικά έξοδα θα τα πάρεις σε περίπου 2 χρονια από σήμερα. Αν όμως αντέχει η τσέπη σού πήγαινε δικαστικά και πιστεύω πως θα δικαιωθείς. Πάντως επειδή είχα πρόσφατη παρόμοια περιπέτεια αλλά τελικά εγώ το κράτησα και το έφτιαξα να πω 2 πράγματα που έμαθα. Για να αποζημιωθείς σε περίπτωση ολικής πρέπει το αυτοκίνητο να μεταβιβαστεί είτε σε εταιρία ανακύκλωσης(όπου το ποσο είναι εξευτελιστικο και κανείς εν πρόκειται να σου δώσει πάνω από 200 για τρακαρισμένο) είτε σε άλλο πρόσωπο. Πολλές ασφαλιστικές έχουν σύστημα δημοπρασίας οπου βάζουν το κατεστραμμένο και διάφοροι εμποροι κάνουν προσφορές. Έτσι πωλούν το κουφάρι στον έμπορο και σου δίνουν και το υπόλοιπο ποσό ώστε να φτάσει την αξία του αυτοκινήτου. Υπάρχουν και άλλες ( πχ η σάπια που έμπλεξα εγώ) που σου λένε εγώ πιστεύω ότι το κουφάρι μπορείς να το πουλήσεις τόσο (υποθετική τιμή) και εγώ σου δίνω το υπόλοιπο. Όμως σύμφωνα με τον νόμο η ασφαλιστική σε περίπτωση ολικής οφείλει να σε κάλυψει στο σύνολο της αξίας. Ρωτά κ τη δική σου ασφαλιστική για την εκτιμώμενη αξία του αυτοκινήτου σου και αν είναι μεγαλύτερη από αυτά που πήρες τότε εννοείται ότι έχεις πολλές πιθανότητες να δικαιωθείς δικαστικά. Υπάρχει και τρίτη επιλογή όπου το μεταβιβάζεις σε γνωστό και το πουλάς ως ανταλλακτικά κομμάτι κομμάτι. Βέβαια αυτό προϋποθέτει ύπαρξη χώρου και γνώση να λύσεις τα ανταλλακτικά. Για την ιστορία αυτή που με τράκαρε είχε City Insurance. Ότι να ναι, έδρα νομίζω Πολωνία, εκείνο τον καιρό δεν ήταν στον φιλικό, και τακτικές για να σου φανε λεφτά. Εμένα μου το κοστολόγησαν 2000 και μου έδιναν 1600 γτ έλεγαν πως μπορούσα να το πουλήσω 400 ευρώ. Αρχικά φαντάσου ήθελαν να μου δώσουν 1400 (70% της αξίας) αλλά κατόπιν απείρου πρηξιματος από μέρους μου και επικαλούμενος την νομική προστασία ανέβηκαν κατά 200 ευρώ Πάνω από 100 ευρώ δεν μου έδινε κανένας για τρακαρισμένο. Τελικά κράτησα το αυτοκίνητο μου το επισκεύασα και συμπλήρωσα αλλά 200 ευρώ από την τσέπη μου.Η αποζημίωση σε περίπτωση επισκευής είναι 70% της αξίας του αυτοκινήτου δηλαδή στην περίπτωση μου 1400 ευρώ. Τα λεφτά μου τα πήρα μετά από 6 μήνες από την συγκεκριμένη ασφαλιστική Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2020 από bill999r 1
Salvation81 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, Talepwros είπε Να ρωτησω κατι γιατι και εγω ασχετος ειμαι. Το οτι ts ειχε αμαξι και καποιος περασε stop και του το διέλυσε, η ταλαιπωρία δεν εχει αποζημίωση; Εκει που ειχε δηλαδή το μέσο να κάνει τη δουλειά του, ξαφνικά δεν το εχει, χωρις να φταίει αυτός και εχει και μπλέξει με την ασφαλιστικη. Ρωτάω για να ξέρω, να αρχισω να περναω Stop με κανα σαράβαλο να σουλούπωσω μερικούς. Προς ts, να ξέρεις απο εδω και προς, έπρεπε μολις σου ετυχε ότι ετυχε να έλεγες οτι σε ποναει η μεση σου και οτι δεν νιώθεις καλα. Δεν υφισταται ψυχικη οδυνη, ατυχημα ειναι.
vagos789 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Θα παρεις 1660 αν καταλαβα σωστα Για να διεκδικησεις παραπανω, με αβεβαιο αποτελεσμα,θα χρειαστουν λεφτα και χρονος Αν δεν υπαρχει καπου γραπτα το 2.000,θα ειναι δυσκολο.Προσπαθησε να ζητησεις εναν συμβιβασμο αναμεσα στα δυο νουμερα
agnostos13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ΠΑΝΤΑ οι ασφαλιστικές πάνε να σε φάνε. Δυστυχώς αν ο ασφαλιστής σου δεν ασχοληθεί να πιέσει καταστάσεις παίρνεις στο τέλος το μακρύτερο μικρότερο ποσό που μπορούν να δώσουν. Αν έχεις νομική κάλυψη από την ασφαλιστική σου και διαφορά είναι με την ασφαλιστική του υπαίτιου μπορείς να δοκιμάσεις να τους ενοχλήσεις να δεις τι θα σου πουν (αν και προτιμούν να κάνουν τις πάπιες σε τέτοια θέματα). Διαφορετικά βρίσκεις ένα καλό νομικό σύμβουλο και προχωράς με αγωγή. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2020 από agnostos13
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε Δεν υφισταται ψυχικη οδυνη, ατυχημα ειναι. Αν έχει πάει νοσοκομείο και έχει χαρτί εισαγωγής μετά το ατύχημα μετραει.Πόνοι στην μέση,στο κεφάλι.
Salvation81 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Αν έχει πάει νοσοκομείο και έχει χαρτί εισαγωγής μετά το ατύχημα μετραει.Πόνοι στην μέση,στο κεφάλι. Μπα, και παλι θα πρεπει να παει δικαστηριο, να περασει απο επιτροπη, παλι δεν γινεται κατι (και αυτα ολα να γινουν η ασφαλιστικη μπορει να φερει δικο της γιατρο και δεν τελειωνει ποτε ολο αυτο).
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Salvation81 είπε Μπα, και παλι θα πρεπει να παει δικαστηριο, να περασει απο επιτροπη, παλι δεν γινεται κατι (και αυτα ολα να γινουν η ασφαλιστικη μπορει να φερει δικο της γιατρο και δεν τελειωνει ποτε ολο αυτο). Ξερω που σου λέω γιατί το έχει παρει η γυναίκα μου.Πριν 5 χρόνια παραβιάζει μια το στοπ και πεφτουμε πανω της.1500€ το αμάξι και 300€ το χτύπημα στο κεφάλι η αποζημίωση απο την ασφάλεια.
Salvation81 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Ξερω που σου λέω γιατί το έχει παρει η γυναίκα μου.Πριν 5 χρόνια παραβιάζει μια το στοπ και πεφτουμε πανω της.1500€ το αμάξι και 300€ το χτύπημα στο κεφάλι η αποζημίωση απο την ασφάλεια. Καλα αν αναφερεσαι στα 300ε παω πασο, εγω αναφερομαι σε μεγαλα ποσα, εκει δεν βγαζεις ακρη.
korakios Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, di maria kun είπε Θέλω να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω? Νομικά και χωρίς εξοδα δικηγόρων. Δυστυχώς δεν είναι αρμοδιότητα του συνηγόρου του πολίτη . Απλά πες τους ότι για τα 500€ με χάνετε σαν πελάτη οριστικά . Εκεί μετρά αν έχουν ασφάλεια στην ίδια εταιρία άτομα δικά σου. Δε νομίζω ότι συμφέρει δικαστικά
EuphangeL Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, korakios είπε Απλά πες τους ότι για τα 500€ με χάνετε σαν πελάτη οριστικά Χμμ, ποιον θα χάσουν από πελάτη; Με την ασφαλιστική αυτουνού που τον τράκαρε δεν μιλάει;
xxatziva Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) δικηγορο και δικαστικα γιατι αν δεν κυνηγάς το δίκιο σου τοτε το χανεις εντελως και θα ξανακανουν τα ιδια οι ασφαλιστικες. αν δεν τους κοψεις τον βηχα τωρα θα βρεθουν και αλλοι στιην ιδια μοιρα με σενα. δεν ειναι τοσο η διαφορα χρηματων οσο οτι περασε με ΣΤΟΠ. εφτεγε ο αλλος. σκασε και πληρωνε θα του πει αφου εκανες μακακία και η ασφαλιστικη του τα παιρνει απο αυτον. κυνηγα το οσο ειναι νωρις αλλιως θα κλαις σε αλλο θεμα που θα λες με κορόιδεψαν και πηρα πολυ λιγοτερα στο χερι. η διαφορα στα 500ευρω μηπως πηγαινουν πλαγιως στους ασφαλιστες ως μπονους γιατί ζημιωθηκε η εταιρια-ασφαλιστικη λιγοτερο? αρα ειναι καλυμενη σε οτιδηποτε? δικηγορο και κυνηγα το μην το αφηνεις να περναει ετσι. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2020 από xxatziva
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα