Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

δεν είναι clickbait ο τίτλος, πήρε φωτιά το σπίτι του θείου μου από πιθανό βραχυκύκλωμα σε καλώδιο του ψυγείου. είναι σε αναζήτηση πριζών ασφαλείας (δηλαδή να κουμπώνει πρώτα στον τοιχο την πρίζα και πάνω σε αυτή την εκάστοτε συσκευή για προστασία) για κουζίνα,για ψυγείο, πληντήριο και τηλεόρασης. άκουσα καλά λόγια για τα apc, αλλα δε θέλω να ξεφύγει πολύ σε τιμή καθώς είναι περιορισμένες οι οικονομικές δυνατότητες του..

χρειάζετε ένα πολύπριζο 4 θέσεων για τηλεοραση 43 -νοβα-φορτιστη-λαμπας,μια πριζα για πληντηριο,μια για ψυγειο,μια για κουζίνα.

ότι πιο οικονομικό,αλλα ταυτόχρονα ποιοτικό μπορείτε παιδιά,δεν έχω καμία ιδέα από αυτά οπότε δεν ξέρω να τον καθοδιγίσω...

δείτε φωτογραφίες για να καταλάβετε,ευτυχώς το πρόλαβε έγκαιρα ο άνθρωπος, μέχρι να γυρίσει από τον φούρνο είχε τυλιχτεί η κουζίνα στις φλόγες!..

365331275_(1).jpeg.d4ce59a589cb8a163c48a9181c51df15.jpeg1812545165_(2).jpeg.95065b01122c7565e953bf982b1a2583.jpeg

Δημοσ.

Αν τα βάλεις ολα αυτα σε ενα πολυμπριζο παρε την την πυροσβστικη απο τωρα να μην περιμενεις.

Δες την ασφάλεια στον πινάκα και την διατομή των καλωδίων της μπριζας που θα πάρεις ρευμα για ολα αυτα.

Αν δεν γνωρίζεις κάλεσε ηλεκτρολόγο να σου περάσει εξωτερική γραμμή και να στα φτιάξει σωστά το ρεύμα δεν σκοτώνει μόνο με την επαφή, αν την επόμενη φορά που θα πάρει φωτιά ο άνθρωπος  κοιματε απλά θα πνιγεί απο τους καπνούς

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, maparios είπε

χρειάζετε ένα πολύπριζο 4 θέσεων για τηλεοραση 43 -νοβα-φορτιστη-λαμπας,μια πριζα για πληντηριο,μια για ψυγειο,μια για κουζίνα.

Όλες αυτές οι συσκεύες θες να μπουν πάνω στο ίδιο πολύπριζο;;; Γι' αυτό λαμπάδιασε η πρίζα, είναι μεγάλο το φορτίο για μια πρίζα. Η κουζίνα και το πλυντήριο θα πρέπει να πάνε από μόνα τους σε παροχές με ανεξάρτητες ασφάλειες.

Για τα υπόλοιπα, ναι τα APC είναι κορυφή αλλά μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με πιο φθηνά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τι νομίζεις οτι θα σε σώσουν τα πολύπριζα.

Η συντήρηση της ηλεκτρικής εγκατάστασης, ο ρελε διαρροής, τα σωστά καλώδια, οι σωστες συσκευες, και αν θέλεις και ασφάλεια στο μαξ της εγκατασταση βαλε και ενα ρελε τοξου  afdd και είσαι σουπερ

Σε λιγο θα είναι υποχρεωτικό.

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.
1 ώρα πριν, maparios είπε

Καλησπέρα σας,

δεν είναι clickbait ο τίτλος, πήρε φωτιά το σπίτι του θείου μου από πιθανό βραχυκύκλωμα σε καλώδιο του ψυγείου. είναι σε αναζήτηση πριζών ασφαλείας (δηλαδή να κουμπώνει πρώτα στον τοιχο την πρίζα και πάνω σε αυτή την εκάστοτε συσκευή για προστασία) για κουζίνα,για ψυγείο, πληντήριο και τηλεόρασης. άκουσα καλά λόγια για τα apc, αλλα δε θέλω να ξεφύγει πολύ σε τιμή καθώς είναι περιορισμένες οι οικονομικές δυνατότητες του..

ότι πιο οικονομικό,αλλα ταυτόχρονα ποιοτικό μπορείτε παιδιά,δεν έχω καμία ιδέα από αυτά οπότε δεν ξέρω να τον καθοδιγίσω...

δείτε φωτογραφίες για να καταλάβετε,ευτυχώς το πρόλαβε έγκαιρα ο άνθρωπος, μέχρι να γυρίσει από τον φούρνο είχε τυλιχτεί η κουζίνα στις φλόγες!..

365331275_(1).jpeg.d4ce59a589cb8a163c48a9181c51df15.jpeg1812545165_(2).jpeg.95065b01122c7565e953bf982b1a2583.jpeg

5 θέσεων να παρεις ,να βάλεις και για το τραμ μια πρίζα.

Τι διαβάζουμε!!!

Δημοσ.

Τι του λέτε μωρε εσεις του ανθρώπου :D:D

Ένα πολύπριζο θέλει για τηλεόραση νόβα φορτιστή και λάμπα, και απο απο μια πρίζα ασφαλείας για τα πληντηριο ψυγειο,κουζίνα. Δε θέλει να τα κοτσάρει ολα αυτά πάνω στο ίδιο πολύπριζο :P

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, maparios είπε

Καλησπέρα σας,

Φέρε έναν ηλεκτρολόγο ρε φίλε, ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΩΤΙΑ !!!
Τι "κουζίνα και πλυντήριο σε πολύμπριζο" μας λες;
35 αμπέρ σε πολύμπριζο; Στάχτη θα γίνουν ΟΛΑ.

Δημοσ.

Μάλλον δεν ξέρει κανείς να διαβάζει απ' ό,τι φαίνεται... Μια γρήγορη ματιά μόνο τον τίτλο και τυχαίες λέξεις του πρώτου ποστ...

3 hours ago, maparios said:

χρειάζετε ένα πολύπριζο 4 θέσεων για τηλεοραση 43 -νοβα-φορτιστη-λαμπας, μια πριζα για πληντηριο, μια για ψυγειο, μια για κουζίνα.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή με μπέρδεψαν και τα άλλα post. Εννοείται οτι αυτές τις συσκευές δεν τις βάζουμε ποτέ όλες μαζί σε ένα πολύμπριζο. Κάθε συσκευή του είδους θα πρέπει να έχει την δική της μπρίζα.

Πχ σε μια μπρίζα θα εχεις το ψυγείο, σε άλλη την κουζίνα, σε άλλη το πλυντήριο κ.ο.κ

Τώρα για τα μπριζάκια προστασίας που λες, θα στα πω με σειρά Ποιότητας - Κόστους: Πρώτα και καλύτερα: APC --> Brennenstuhl --> Belkin --> Hama

Τα αpc ειναι πολυ καλη μαρκα γενικά αλλά ακριβά. Για μεγάλες συσκευές πήγαινε στα brenenstuhl και για μικρότερες συσκευές μπορείς να βαλεις και Hama.

Τα μπριζάκια αυτά κάνουν όλα απο 8 μέχρι 15 ευρώ το καθένα. Για 5 ευρω δεν αξίζει να κάνεις τσιγκουνιά, πάρε καλή μάρκα.

Άσχετο, ασφάλεια ηλεκτροπληξίας δεν είχε το σπίτι ?

Φέρε και έναν ηλεκτρολόγο να τσεκάρει.. δεν παίζουμε με το ρεύμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, maparios είπε
Spoiler

Καλησπέρα σας,

Το πολύπριζα ασφαλείας σε προστατεύουν από κεραυνούς, δεν κάνουν αυτό που θες, βασικά δεν κάνουν τίποτα άλλο και σίγουρα δεν προστατεύουν από βραχυκυκλώματα (ειδικά του ρελέ) εκτός αν αναφέρετε ρητά σαν έξτρα χαρακτηριστικό ότι το κάνει.

Το ψυγείο ήταν κατευθείαν στον τοίχο; είναι καμένη η πρίζα; ήταν φυς ή καλώδια;

Δημοσ.

ΡΕ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ. 

Δεν θέλει ο άνθρωπος να τα βάλει σε ένα πολύπριζο όλα αυτά. 

Τι είστε εσείς ρε;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Μάλλον δεν ξέρει κανείς να διαβάζει απ' ό,τι φαίνεται... Μια γρήγορη ματιά μόνο τον τίτλο και τυχαίες λέξεις του πρώτου ποστ...

Κουζίνα σε πρίζα;

Μου αρέσει που μας διορθώνεις κιόλας...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, snbblp είπε

Κουζίνα σε πρίζα;

Μου αρέσει που μας διορθώνεις κιόλας...

13 ώρες πριν, snbblp είπε

Φέρε έναν ηλεκτρολόγο ρε φίλε, ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΩΤΙΑ !!!
Τι "κουζίνα και πλυντήριο σε πολύμπριζο" μας λες;
35 αμπέρ σε πολύμπριζο; Στάχτη θα γίνουν ΟΛΑ.

15 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

5 θέσεων να παρεις ,να βάλεις και για το τραμ μια πρίζα.

Τι διαβάζουμε!!!

16 ώρες πριν, mikevchq είπε

Όλες αυτές οι συσκεύες θες να μπουν πάνω στο ίδιο πολύπριζο;;; Γι' αυτό λαμπάδιασε η πρίζα, είναι μεγάλο το φορτίο για μια πρίζα. Η κουζίνα και το πλυντήριο θα πρέπει να πάνε από μόνα τους σε παροχές με ανεξάρτητες ασφάλειες.

Για τα υπόλοιπα, ναι τα APC είναι κορυφή αλλά μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με πιο φθηνά.

Καλημέρα για αρχή, ρε παιδιά, για όνομα του θεού, φυσικά και δε θα τα βάλω όλα σε ένα πολυπριζο!!! το έγραψα ξεκάθαρα μέσα στο κείμενο, θέλω ένα πολύπριζο για τηλεόραση και 3-4 ΜΟΝΑ-ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ πριζάκια για την εκάστοτε συσκευή!! 

Δημοσ.

Ρε φίλε σόρρυ αλλά γράφεις πολύπριζο! Ό,τι πάρεις φρόντισε να είναι πιο πολλά watt από την συσκευή που θα κουμπώσεις επάνω αλλιώς θα τρέχεις πάλι με πυροσβεστήρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κουζίνα από όσο ξέρω, χωρίς να είμαι ηλεκτρολόγος, συνδέεται στην δικιά της παροχή (όχι πρίζα) με ξεχωριστή ασφάλεια στον πίνακα. Άρα δεν μπαίνει πρίζα ασφαλείας.

Για πλυντήριο, στο δικό μας σπίτι τουλάχιστον, η πρίζα που συνδέεται έχει κι αυτή ξεχωριστή δικιά της ασφάλεια στον πίνακα.

Τώρα για το ψυγείο μπορεί να χρειαστεί.

Πολύπριζα ασφαλείας υπάρχουν τόσα, δες το φορτίο που σε καλύπτει, όπως ειπώθηκε.

Επεξ/σία από red7genius

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...