Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Το δημόσιο στην Ελλάδα είναι CRINGE. Τα χω πει εδώ πέρα και γελάγανε αλλά θα μου πεις τόσες εμπειρίες έχουν μαζί του. Ακόμη και τις φορές που ευεργετήθηκα από αυτό έγινε με πολύ περίεργο τρόπο που αναρωτιόμουν "πως έγινε αυτό?" Στο δημόσιο δουλεύουν κάπιοι βαριεστημένοι τύποι που δεν έχουν πρόβλημα να ξεφλουδίζουν το πορτοκάλι εν ώρα εργασίας και να ρίχνουν τις φλούδες στο πληκτρολόγιο, επίσης άλλοι έχουν βαριά ψυχολογικά και κόμπλεξ όπου ουδέποτε θα τα έβγαζαν προς τα έξω σε ιδιοτική επιχείρηση. Λες αυτοί δε νοιάζονται για τίποτα αλλά μπορεί και να νοιάζονται για εσένα με έναν αρρωστημένο τρόπο και μερικές φορές να σου προκαλέσει έκπληξη το πως αλληλεπιδρούν μαζί σου. Μιλάω σοβαρά ότι έχω δει πολύ αρρωστημένες συμπεριφορές στο δημόσιο και γενικά παράξενα πράγματα σε βαθμό που μπορεί να τα χαρακτήριζα τρομακτικά, σου φέρνουν στο μυαλό σκηνές και τοπία ανατολικής ευρώπης. 

Η εξήγηση λογικά είναι ότι στο δημόσιο δεν υπάρχει σοβαρή διοίκηση η και απαιτήσεις από τους υπαλλήλους, ο καθένας μπορεί να κάνει και να  λέει ότι θέλει, μπορεί επίσης να δείχνει όπως θέλει. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός ή έτσι το βιώνουν εκεί πέρα και αυτοί που δουλεύουν μπορεί να αισθάνονται σαν εξασφαλισμένοι θεοί όπου τίποτα δε τους κουνάει και όλο αυτό προκαλεί πολύ προβλεψιμότητα σε όλα και θα δεις πολύ παράξενα πράγματα μερικές φόρες. Στις ιδιοτικές επιχειρήσεις όλα είναι πιο πρόβλεψιμα και αυστηρά, ο υπάλληλος πρέπει να είναι ευδιάθετος και να δουλεύει με βάση προτόκολλα αλλιώς πάει σπίτι του. 

Έτσι ακριβώς όπως το περιγράφεις είναι, γι' αυτό λέω ότι πρέπει να έχεις ζήσει το δημόσιο για να μιλήσεις. Είναι αρρωστημένη γενικά η κατάσταση διότι όλοι αυτοί στην πλειοψηφία τους έχουν μπει με πλάγιους τρόπους και ουσιαστικά πληρώνονται για να ψηφίζουν τις κυβερνήσεις που τους τοποθέτησαν και δεν έχουν κάποια υποχρέωση να εργαστούν. Οπότε έχουν κάψει φλάντζες από την απραξία, έχουν σκουριάσει εντελώς και έχουν αποκτήσει ευαισθησίες που τους κάνουν πολύ περίεργους. Συν ότι κάποιοι έχουν δεχθεί τόσο μπούλινγκ στον εργασιακό βίο τους που τρέμουν ολόκληροι και φοβούνται ακόμα και τον ίσκιο τους. Αυτά να ξέρετε στο δημόσιο υπάρχουν συχνά-πυκνά, όπως και σε κάθε τομέα με ιεραρχία, αλλά για τους περισσότερους από εμάς είναι άγνωστα εντελώς. Να ξέρετε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση στην Ευρώπη στο εργασιακό bullying (mobbing) και βέβαια μπορεί να βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά, αφού τα πιο πολλά περιστατικά δεν καταγράφονται. Επίσης, να πω και κάτι άλλο: την κατάσταση που εγώ έζησα μπορεί κι άλλοι από εδώ μέσα να την έχουν βιώσει αλλά να μην το κατάλαβαν, διότι αν δεν γνωρίζεις δεν αντιλαμβάνεσαι και απλά φεύγεις από τη δουλίτσα σου και πας σπιτάκι σου ανυποψίαστος, χαμογελαστός ή σε κατάθλιψη και ποτέ δεν παίρνεις χαμπάρι. Αυτός είναι και ο στόχος άλλωστε εκείνων που μπαίνουν σε αυτές τις διαδικασίες!!! Η εμπειρία μου πάντως ήταν ασύλληπτη και μετά από αυτό δεν εκπλήσσομαι πια για ποιο λόγο η Ελλάδα κατέρρευσε. Είναι όλα σάπια φίλοι μου δυστυχώς και δεν βλέπω σωτηρία.

Όσο για αυτούς που δυσπιστούν, που ίσως αρκετοί να είναι κάτω των 20, καλό είναι να διαβάσουν τι είναι αυτό που περιγράφω γιατί καμιά μέρα μπορεί σε κάποια δουλειά να συναντήσουν παρόμοια πράγματα και να πιαστούν στον ύπνο όπως εγώ. Καλό λοιπόν είναι γνωρίζουμε άπιστοι Θωμάδες: https://el.wikipedia.org/wiki/Gaslighting_(ψυχολογία). Τέλος το μάθημα για σήμερα. 😉

• Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nickzamp3 είπε

Έτσι ακριβώς όπως το περιγράφεις είναι, γι' αυτό λέω ότι πρέπει να έχεις ζήσει το δημόσιο για να μιλήσεις. Είναι αρρωστημένη γενικά η κατάσταση διότι όλοι αυτοί στην πλειοψηφία τους έχουν μπει με πλάγιους τρόπους και ουσιαστικά πληρώνονται για να ψηφίζουν τις κυβερνήσεις που τους τοποθέτησαν και δεν έχουν κάποια υποχρέωση να εργαστούν. Οπότε έχουν κάψει φλάντζες από την απραξία, έχουν σκουριάσει εντελώς και έχουν αποκτήσει ευαισθησίες που τους κάνουν πολύ περίεργους. Συν ότι κάποιοι έχουν δεχθεί τόσο μπούλινγκ στον εργασιακό βίο τους που τρέμουν ολόκληροι και φοβούνται ακόμα και τον ίσκιο τους. Αυτά να ξέρετε στο δημόσιο υπάρχουν συχνά-πυκνά, όπως και σε κάθε τομέα με ιεραρχία, αλλά για τους περισσότερους από εμάς είναι άγνωστα εντελώς. Να ξέρετε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση στην Ευρώπη στο εργασιακό bullying (mobbing) και βέβαια μπορεί να βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά, αφού τα πιο πολλά περιστατικά δεν καταγράφονται. Επίσης, να πω και κάτι άλλο: την κατάσταση που εγώ έζησα μπορεί κι άλλοι από εδώ μέσα να την έχουν βιώσει αλλά να μην το κατάλαβαν, διότι αν δεν γνωρίζεις δεν αντιλαμβάνεσαι και απλά φεύγεις από τη δουλίτσα σου και πας σπιτάκι σου ανυποψίαστος, χαμογελαστός ή σε κατάθλιψη και ποτέ δεν παίρνεις χαμπάρι. Αυτός είναι και ο στόχος άλλωστε εκείνων που μπαίνουν σε αυτές τις διαδικασίες!!! Η εμπειρία μου πάντως ήταν ασύλληπτη και μετά από αυτό δεν εκπλήσσομαι πια για ποιο λόγο η Ελλάδα κατέρρευσε. Είναι όλα σάπια φίλοι μου δυστυχώς και δεν βλέπω σωτηρία.

Όσο για αυτούς που δυσπιστούν, που ίσως αρκετοί να είναι κάτω των 20, καλό είναι να διαβάσουν τι είναι αυτό που περιγράφω γιατί καμιά μέρα μπορεί σε κάποια δουλειά να συναντήσουν παρόμοια πράγματα και να πιαστούν στον ύπνο όπως εγώ. Καλό λοιπόν είναι γνωρίζουμε άπιστοι Θωμάδες: https://el.wikipedia.org/wiki/Gaslighting_(ψυχολογία). Τέλος το μάθημα για σήμερα. 😉

Γιατί έχω την εντύπωση ότι το κείμενο γραφτηκε με στόχο να παρουσιασει τα πιστεύω σου για το δημόσιο, και περαν από συγγραφικη ικανότητα βλέπω ένα συγκαλλυμενο τρολλλ

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ας υποθέσουμε ότι δεν τρολάρεις, οπότε τα βάζουμε κάτω:

• Δουλεία από κοινωφελούς
  • Σου βάλανε μια πολύ απλή δουλειά που την κάνει και ένα παιδί
  • Ξαφνικά άρχισαν να σου φαίνεται ότι όλοι λένε λόγια να σε μειώνουν κτλ
  • Ότι έλεγε ο τύπος διπλά σου νόμιζες ότι απευθύνεται έμμεσα σε εσένα
  • Νόμιζες ότι σε παρακολουθούν ακόμα και σπίτι, μεσώ αυτά που νόμιζες ότι λένε για σένα
  • Άρχισαν να σε φοβούνται

Αν δεν τρολάρεις, η ιστορία είναι υπερβολική (για αληθινή) και μάλλον πάσχεις από κάτι που πρέπει να κοιτάξεις.

Ειλικρινά ελπίζω να τρολάρεις.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, forgotten είπε

Γιατί έχω την εντύπωση ότι το κείμενο γραφτηκε με στόχο να παρουσιασει τα πιστεύω σου για το δημόσιο, και περαν από συγγραφικη ικανότητα βλέπω ένα συγκαλλυμενο τρολλλ

Γιατί μπορεί να είσαι δημόσιος υπάλληλος ίσως; Έλα τώρα που η κατάσταση που περιγράφω δεν σου θυμίζει ελληνικό δημόσιο!!! :-)

Εξαρτάται και από την ηλικία σου βέβαια και την προύπηρεσία σου. Έχεις εργαστεί έστω μια μέρα σε δημόσια υπηρεσία;

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...