Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα,

Σε πρόσφατη επίσκεψη μου σε οφθαλμίατρο, ο γιατρός έβγαλε πόρισμα πως έχω φωτοευαισθησία.
Η αλήθεια είναι ότι έχει καιρό που τις νύχτες πλέον βασανίζομαι στην οδήγηση, ειδικά με τα xenon των απέναντι.
Επίσης, έχω αλλάξει όλες τις λάμπες στο σπίτι σε warm white καθώς έχω θέματα με το λευκό τεχνητό φως.
Με τα λίγα με τα πολλά, ο γιατρός μου έδωσε σχετική γνωμάτευση για την πάθηση έτσι ώστε να περάσω μεμβράνες σε όλα τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου χωρίς να έχω θέματα.
Το σκέφτομαι σοβαρά πλέον για παρμπριζ και παράθυρα οδηγού - συνοδηγού καθώς όντως έχω θέμα και σε καμία περίπτωση δεν τα θέλω για εφελίκη.
Είχα αφήσει την ιστορία με τα φιμέ σε φάση πως γενικά δεν είναι νόμιμο για τα μπροστινά κρύσταλλα.
Η ερώτηση μου είναι η εξής:
Σε ενδεχόμενο έλεγχο από τροχαία, θα με καλύπτει η γνωμάτευση ιδιωτικού γιατρού ή πρέπει να πάω και σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο και να έχω χαρτί και απο εκεί;

Ευχαριστώ πολύ.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε μου πιστευω η καλυτερη λυση ειναι να περασεις απο ενα αστυνομικο τμημα και να ρωητσεις εκει.

το εχω κανει αρκετες φορες για διαφορους λογους, βοηθανε οι μεγαλοι ανθρωποι συνηθως

• Like 1
Δημοσ.

21 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

παρμπριζ και πίσω τζαμι απαγορεύεται.

Έχει αναφερθεί πολλάκις . Μπροστά 75% ,οδηγού συνοδηγού 70% , πίσω όσο θες.
Μπορεις να το εξακριβώσεις στο ΑΤ τμήμα της περιοχή σου ή στο ΚΤΕΟ σου .

Στο θέμα μας , μπροστά 75% είναι πολύ διακριτικό σαν να μην υπάρχει επομένως πας σε 50αρα .

Αλλά θα έχει πρόβλημα αν το οδηγεί άλλος το αυτοκίνητο ,γιαυτο και τα γυαλιά είναι η καλύτερη λύση .

Το τι ποσοστό επιτρέπεται με γνωμάτευση μπροστά δε γνωρίζω αλλά σίγουρα 

1 ώρα πριν, bezan είπε

Φιλε μου πιστευω η καλυτερη λυση ειναι να περασεις απο ενα αστυνομικο τμημα και να ρωητσεις εκει.

• Like 3
Δημοσ.

Μπροστα και εγω ξερω οτι απαγορευονται επειδη πρεπει να βλεπουν και καλα οι καμερες τις τροχαιας μεσα στο αυτοκινητο (και οι ανθρωποι τις τροχαιας).

Δεξια και αριστερα καθως και πισω βαζεις οτι θελεις, κανεις δεν λεει ποτε τιποτα.

Δημοσ.

Γυαλιά μου έγραψε για νυχτερινη οδηγηση και browsing, ειναι αυτα με τους κιτρινους φακους.
Το θεμα ειναι πως οι κιτρινοι φακοι δεν προσφερουν κατι μεχρι να πεσει το φως καθως απορροφουν την ακτινοβολια απο τεχνητα μεσα και οχι απο φυσικες πηγες πχ ήλιος.
Στη περιπτωση μου υπαρχει έντονο θεμα ακομα και με τις πρωινες αντανακλασεις.
Θα περασω και απο το ΑΤ αν ειναι για να εχουμε μια εμπεριστατωμενη αποψη.
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, WoodSell3r είπε

Γυαλιά μου έγραψε για νυχτερινη οδηγηση και browsing, ειναι αυτα με τους κιτρινους φακους.
Το θεμα ειναι πως οι κιτρινοι φακοι δεν προσφερουν κατι μεχρι να πεσει το φως καθως απορροφουν την ακτινοβολια απο τεχνητα μεσα και οχι απο φυσικες πηγες πχ ήλιος.
Στη περιπτωση μου υπαρχει έντονο θεμα ακομα και με τις πρωινες αντανακλασεις.
Θα περασω και απο το ΑΤ αν ειναι για να εχουμε μια εμπεριστατωμενη αποψη.
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Γιατι δεν παιρνεις φωτοχρωμικα (Photochromic) γυαλια που σκουραινουν αναλογα με τον ηλιο που πεφτει επανω τους;

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Μπροστα και εγω ξερω οτι απαγορευονται επειδη πρεπει να βλεπουν και καλα οι καμερες τις τροχαιας μεσα στο αυτοκινητο (και οι ανθρωποι τις τροχαιας).

Δεξια και αριστερα καθως και πισω βαζεις οτι θελεις, κανεις δεν λεει ποτε τιποτα.

Οι κάμερες απαγορεύεται να κοιτούν μέσα από μπροστά, λόγω προσωπικών δεδομένων, έχουν πέσει μηνύσεις πριν χρόνια και άλλαξε 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Γιατι δεν παιρνεις φωτοχρωμικα (Photochromic) γυαλια που σκουραινουν αναλογα με τον ηλιο που πεφτει επανω τους;

Είχα δοκιμάσει από έναν φίλο και δεν είδα μεγάλη διαφορά με τις αντανακλάσεις της ημέρας, ίσως πάλι το ζευγάρι του να ήταν της πλάκας.
Φυσικά είμαι διαθέσιμος να δοκιμασω εκ νεου ενα ποιοτικοτερο φωτοχρωμικο φακο, από το να δεσμεύσω το αυτοκινητο με φιμε και να μπορω να το οδηγαω μονο εγω.
Εχεις να προτεινεις καποια αξιολογη εταιρεία για φωτοχρωμικο φακο;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, terry308 είπε

Οι κάμερες απαγορεύεται να κοιτούν μέσα από μπροστά, λόγω προσωπικών δεδομένων, έχουν πέσει μηνύσεις πριν χρόνια και άλλαξε 

Καλα ναι ενταξει, ακομα κοιτανε, απλα πλεον δεν στελνουν φωτογραφιες μαζι με την κληση.

5 λεπτά πριν, WoodSell3r είπε

Είχα δοκιμάσει από έναν φίλο και δεν είδα μεγάλη διαφορά με τις αντανακλάσεις της ημέρας, ίσως πάλι το ζευγάρι του να ήταν της πλάκας.
Φυσικά είμαι διαθέσιμος να δοκιμασω εκ νεου ενα ποιοτικοτερο φωτοχρωμικο φακο, από το να δεσμεύσω το αυτοκινητο με φιμε και να μπορω να το οδηγαω μονο εγω.
Εχεις να προτεινεις καποια αξιολογη εταιρεία για φωτοχρωμικο φακο;

Τι να σου πω, εγω απο Κινα πηρα ενα ζευγαρι γυρω στα 15ε και ειμαι οκ με την αποδοση του. Βεβαια υπαρχουν και με 5-6ε αλλα οκ τοσο χαμηλα δεν πας. Τωρα αν θελεις να πας σε μαρκα δεν εχω ιδεα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

παρμπριζ και πίσω τζαμι απαγορεύεται.

Πες του να σου γράψει γυαλιά αφου εχεις πρόβλημα

Οδηγού, συνοδηγού και παρμπρίζ απάγοευονται τα πάντα, άσχετα αν κάνουν τα στραβά μάτια εάν στις μπροστινές θέσεις είναι ελαφρώς σκούρα. Για παρμπρίζ μπροστά, αν φαίνεται  έστω ότι έχεις σε γράφουν για πλάκα. Στα πίσω πλαϊνά και στο πίσω παρμπρίζ μπορείς να βάλεις και σκούρες κουρτίνες αν θες, επιτρέπονται τα πάντα.

• Thanks 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, G.bar είπε

Οδηγού, συνοδηγού και παρμπρίζ απάγοευονται τα πάντα, άσχετα αν κάνουν τα στραβά μάτια εάν στις μπροστινές θέσεις είναι ελαφρώς σκούρα. Για παρμπρίζ μπροστά, αν φαίνεται  έστω ότι έχεις σε γράφουν για πλάκα. Στα πίσω πλαϊνά και στο πίσω παρμπρίζ μπορείς να βάλεις και σκούρες κουρτίνες αν θες, επιτρέπονται τα πάντα.

Έτσι λέει το τελευταίο ΦΕΚ;

Δε νομίζω.

• Like 1
Δημοσ.

Περαν του τι ειναι νομιμο και τι οχι, οι σκουρες μεμβρανες στα παρμπριζ ειτε μπρος ειτε πισω, πρέπει να ξέρετε ότι δυσχεραίνουν την ορατότητα την δικιά σας, αλλά αν δεν σας ενδιαφέρει ακόμα και αυτό, επίσης δυσχεραίνουν και την ορατότητα αυτού που σας ακολουθεί.

Δεν είμαστε μόνοι στους δρόμους

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν είναι όλες οι μεμβράνες σκούρες, υπάρχουν σχεδόν διαφανείς, που απλά κόβουν τις UV και υποτίθεται απορροφούν ένα μικρό ποσοστό θερμότητας.

Γι' αυτές συζητάμε, όχι για μαφιόζικες.

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δεν είναι όλες οι μεμβράνες σκούρες, υπάρχουν σχεδόν διαφανείς, που απλά κόβουν τις UV και υποτίθεται απορροφούν ένα μικρό ποσοστό θερμότητας.

Γι' αυτές συζητάμε, όχι για μαφιόζικες.

Δεν υπαρχει μεμβρανη διαφανης γιατι πολυ απλα κατι τετοιο δεν μπορει να ειναι UV (μονο οι μεμβρανες καθρευτες το κανουν αυτο που δεν μπαινουν σε αυτοκινητα αλλα σε κτηρια), ολες εχουν ποσοστα σκιασης, αλλες ειναι 25%, αλλες 50%, αλλες 75%, αλλες 100% (υπαρχουν και ενδιαμεσα νουμερα αλλα δεν τα θυμαμαι ολα) ο καθενας βαζει οτι του αρεσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...