venuets Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα σας σήμερα αντιμετώπισα το εξής "πρόβλημα" πηγαίνοντας στο Πλαίσιο να αγοράσω το soundbar Creative Stage 2,1 με ενημέρωσαν ότι έχει ένα έτος εγγύηση εγω με την σειρά μου τους είπα ότι βάση νομου (ευρωπαϊκή οδηγία) ότι τα προϊόντα που πωλούνται εντός ευρωπαϊκής ζώνης έχουν 2 έτη εγγύηση και εκείνη με την σειρά τους με ενημέρωσαν ότι αυτό δεν είναι νόμος είναι πρόταση από την ΕΕ ... Τι ισχύει τελικά;
Dinos1973 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 20 λεπτά πριν, tsoubas είπε Καλησπέρα σας σήμερα αντιμετώπισα το εξής "πρόβλημα" πηγαίνοντας στο Πλαίσιο να αγοράσω το soundbar Creative Stage 2,1 με ενημέρωσαν ότι έχει ένα έτος εγγύηση εγω με την σειρά μου τους είπα ότι βάση νομου (ευρωπαϊκή οδηγία) ότι τα προϊόντα που πωλούνται εντός ευρωπαϊκής ζώνης έχουν 2 έτη εγγύηση και εκείνη με την σειρά τους με ενημέρωσαν ότι αυτό δεν είναι νόμος είναι πρόταση από την ΕΕ ... Τι ισχύει τελικά; Λενε μ@..... και εαν επιμενουν να το ζητήσεις γραπτως!
zx1234r Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Εγώ πάντως σήμερα μόλις επικοινώνησα με Dell Ελλάδος για να δω την εγγύηση για ένα λάπτοπ μου, και μου είπε ο άνθρωπος της Dell πως ο πρώτος χρόνος της εγγύησης παρέχεται απο την ίδια την Dell (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει η ίδια, δηλαδή onsite support κτλ) και το δεύτερο έτος παρέχεται βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 1
lightsout Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Να δώσετε χαιρετίσματα στους πωλητές του Πλαισίου, και να τους πείτε ότι αυτή την παπάντζα μπορούσαν να την λένε τότε που πράγματι ήταν οδηγία της ΕΕ και είχαν περιθώριο δύο χρόνων τα κράτη για να την εφαρμόσουν. Πλέον τα δύο χρόνια είναι υποχρεωτικά. https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/greece/index_el.htm Βέβαια την ευθύνη για το ένα έτος εγγύησης την έχει ο εισαγωγέας της Creative. Προσωπικά, όταν βλέπω μονοετή εγγύηση αυτόματα ρίχνω άκυρο και ψωνίζω κάτι άλλο, κυρίως για να μην επικροτώ τέτοιες άθλιες πρακτικές. 11 1
venuets Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, lightsout είπε Να δώσετε χαιρετίσματα στους πωλητές του Πλαισίου, και να τους πείτε ότι αυτή την παπάντζα μπορούσαν να την λένε τότε που πράγματι ήταν οδηγία της ΕΕ και είχαν περιθώριο δύο χρόνων τα κράτη για να την εφαρμόσουν. Πλέον τα δύο χρόνια είναι υποχρεωτικά. https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/greece/index_el.htm Βέβαια την ευθύνη για το ένα έτος εγγύησης την έχει ο εισαγωγέας της Creative. Προσωπικά, όταν βλέπω μονοετή εγγύηση αυτόματα ρίχνω άκυρο και ψωνίζω κάτι άλλο, κυρίως για να μην επικροτώ τέτοιες άθλιες πρακτικές. πηρα σε ενα μαγαζι στην περιοχη μου και λεω να παω να την παρω απο εκει
agnostos13 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο κατασκευαστής (εδώ: creative, dell) παρέχει την εμπορική εγγύηση και δίνει όσο θέλει (από 6 μήνες μέχρι εφ' όρου ζωής), ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να παρέχει την νόμιμη εγγύηση που ορίζεται στην ΕΕ κατ΄ ελάχιστον στα 2 έτη. Όποιο κατάστημα "δεν έχει ενημερωθεί" σχετικά μπορεί να απαντήσει γραπτώς και να ενημερωθεί στη συνέχεια από το συνήγορο του καταναλωτή! Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από agnostos13
vagos789 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Απλα μην αγοραζετε τιποτα που να εχει ενα χρονο εγγυηση,ακομα και να δικαιωθειτε δεν θελετε να χανετε το χρονο σας ετσι Ο πιο απλος τροπος να πειστουν οι εταιρειες ειναι να μην εχουν πωλησεις,αμα αγοραζετε σκεπτομενοι οτι θα αρχισετε ανταλλαγη επιστολων με τον συνηγορο του καταναλωτη...
NikosKallithea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, tsoubas είπε ότι αυτό δεν είναι νόμος είναι πρόταση από την ΕΕ ... Τι ισχύει τελικά; Ακριβώς αυτό ισχύει, ειναι προτροπή το ενα επιπλέον έτος 2 1 2
lightsout Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν είναι προτροπή, έχει ενταχθεί τόσο στην κοινοτική όσο και στην εθνική νομοθεσία εδώ και δύο χρόνια. http://www.mindev.gov.gr/προστασία-του-καταναλωτη/συχνές-ερωτήσεις-προϊόντα/ 2
StamTheMan Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Αυτα να τα πειτε στην hp,ειναι οι μονοι που πρεπει να εμφανιστεις με μπιτονι και στουπι για να παρουν χαμπαρι,κοντραρουν μεχρι αηδιας.
Salvation81 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Τα εχουμε ξαναπει αυτα, ο λογος που τσινανε εδω ειναι επειδη το 1 εξτρα ετος το παρεχουν οι αντιπροσωποι εντος Ε.Ε και οχι η κατασκευαστρια εταιρεια. Ναι καποιες παρεχουν 2 χρονια (η και παραπανω) αλλα πολλες παρεχουν 1 και τον αλλο 1 τον δινει ο αντιπροσωπος.
N3M3SiS Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ακριβως επειδη τα εχουμε ξαναπει αυτα, αν ο κατασκευαστης δεν δινει 2 ετη εγγυηση, το προιον ΔΕΝ εχει υποχρεωτικα 2 ετη εγγυηση. Ουσιαστικη νομοθεσια ειτε ελληνικη, ειτε απο την Ε.Ε. δεν υπαρχει που να εξαναγκαζει τον πωλητη σε 2ετη εγγυηση. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2020 από N3M3SiS 2 3
agnostos13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο πωλητής στην Ελλάδα (και γενικότερα στην ΕΕ) παρέχει υποχρεωτικά διετή κατ' ελάχιστον εγγύηση. Ο κατασκευαστής κάνει ότι θέλει. Το μόνο ερώτημα είναι αν η υποχρέωση υφίσταται και για b2b εκτός από b2c συναλλαγές. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2020 από agnostos13
N3M3SiS Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, agnostos13 είπε Ο πωλητής στην Ελλάδα (και γενικότερα στην ΕΕ) παρέχει υποχρεωτικά διετή κατ' ελάχιστον εγγύηση. Ο κατασκευαστής κάνει ότι θέλει. Το μόνο ερώτημα είναι αν η υποχρέωση υφίσταται και για b2b εκτός από b2c συναλλαγές. Οχι, δεν ισχυει. Ο πωλητης δεν εχει καμμια νομικη υποχρεωση να καλυψει 2ετη εγγυηση, αν ο κατασκευαστης παρεχει μικροτερη. 1
CsIns Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Για όσους λένε ότι δεν ισχυεί 2ετης εγγύηση: Γιατί η Apple στην Ευρώπη παρέχει 2 χρόνια μέσω του πωλητή; Το λέει και στο site της: https://www.apple.com/gr/legal/statutory-warranty/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα