Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Θέλω να στείλω ένα δέμα 1 κιλού στην Αγγλία. Γνωρίζετε ποιος είναι ο πιο φθηνός τρόπος αποστολής; Δεν με ενδιαφέρει να είναι συστημένο ή όχι, ούτε πόσο χρόνο θα κάνει για να φτάσει. Παρόλο που έχει βγει από την ΕΕ εξακολουθεί για το 2021 να ισχύει το παλιό καθεστώς μιας και είναι η μεταβατική περίοδος, οπότε δε θα υπάρχει εκτελωνισμός. 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πιο φτηνα απο τα ΕΛΤΑ δεν νομιζω να βρεις.

Εκτος αν ψαξεις για μεταφορικη με φορτηγο που δεν το συνιστω για κατι τοσο μικρο.

• Like 2
Δημοσ.

μόλις έστειλα ένα συστημένο για σκωτία βάρους 1,150 kg  και πλήρωσα 26€. Αν δεν ήταν συστημένο θα γλίτωνα 2,5€ .  Οσο το εψαξα εγώ πιο φτηνά δεν βρήκα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν κάτι είναι κάτω από δύο κιλά έχεις την επιλογή να το στείλεις ψς επιστολικό.

Το δέχονται στα ΕΛΤΑ . 

Από κει και πέρα αν επιμείνεις για δέμα θα πληρώσεςι όσα είπες.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

Όταν κάτι είναι κάτω από δύο κιλά έχεις την επιλογή να το στείλεις ψς επιστολικό.

Το δέχονται στα ΕΛΤΑ . 

Από κει και πέρα αν επιμείνεις για δέμα θα πληρώσεςι όσα είπες.

Ακόμα και αν αυτό το κάτι δεν μπαίνει σε επιστολόχαρτο; Θέλω να στείλω δυο σακουλακια με ξηρούς καρπούς σε συγγενή, αναγκαστικά θα τα συσκευάσω σε κουτάκι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι δεν έχει σημασία τι έχει μέσα. Εξάλου επιστολόχαρτο ενός κιλού είναι δύσκολο. Γενικώς μέχρι 2 κιλά πάει σαν επιστολικό. Απλά για τα δέματα προβλέπεται αποζημίωση και είναι πο ακριβά.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

Ναι δεν έχει σημασία τι έχει μέσα. Εξάλου επιστολόχαρτο ενός κιλού είναι δύσκολο. Γενικώς μέχρι 2 κιλά πάει σαν επιστολικό. Απλά για τα δέματα προβλέπεται αποζημίωση και είναι πο ακριβά.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Βασίλη. 

Δημοσ.

Να σημειώσω πως κάποια πράγματα ΔΕΝ επιτρέπονται για αποστολή, οπότε έχει σημασία τι έχει μέσα. Αλλιώς παίρνουμε τα λεγόμενα "love letters" εμείς στο εξωτερικό :)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Vlad27 είπε

Καλημέρα σε όλους. Θέλω να στείλω ένα δέμα 1 κιλού στην Αγγλία. Γνωρίζετε ποιος είναι ο πιο φθηνός τρόπος αποστολής; Δεν με ενδιαφέρει να είναι συστημένο ή όχι, ούτε πόσο χρόνο θα κάνει για να φτάσει. Παρόλο που έχει βγει από την ΕΕ εξακολουθεί για το 2021 να ισχύει το παλιό καθεστώς μιας και είναι η μεταβατική περίοδος, οπότε δε θα υπάρχει εκτελωνισμός. 

Ευχαριστώ.

Το 2020 είναι η μεταβατική περίοδος

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Iris_89 είπε

Να σημειώσω πως κάποια πράγματα ΔΕΝ επιτρέπονται για αποστολή, οπότε έχει σημασία τι έχει μέσα. Αλλιώς παίρνουμε τα λεγόμενα "love letters" εμείς στο εξωτερικό :)

Δίνεις περισσότερο ινφο; Τι δεν επιτρέπεται (εκτός από τσιγάρα που το χα ψάξει γιατί μ έτσουξαν οι τιμές Αγγλίας);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, gregysuper είπε

Δίνεις περισσότερο ινφο; Τι δεν επιτρέπεται (εκτός από τσιγάρα που το χα ψάξει γιατί μ έτσουξαν οι τιμές Αγγλίας);

Αρώματα, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές (ούτε αν οι μπαταρίες έχουν αφαιρεθεί), aerosols, αλκοόλ, και ναρκωτικά/ ελεγχόμενα φάρμακα. Αν το κάνεις, τουλάχιστον βάλε μέσα original συνταγή γιατρού για να είσαι καλυμμένος.

Αυτά είναι τα βασικότερα και τα ποιο κοινά. 

Πχ όταν ταξιδεύω με αεροπλάνο, έχω τους inhalers στην cabin bag. Κανονικά δεν επιτρέπεται γιατί είναι aerosol, αλλά επειδή είναι φάρμακο κι έχω αντίγραφο της συνταγής μαζί μου δεν υπάρχει θέμα.

Να συμπληρώσω πως ακόμα και με νταλίκες από Ελλάδα από πέρσι νομίζω απαγόρεψαν αλκοόλ και τσιγάρα ή καπνό για στριφτά. Ζητάνε να τους πεις τι ακριβώς θα μπει στην κούτα, κι αυτά τα 2 είδη απαγορεύονται. 

Επεξ/σία από Iris_89
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Vlad27 είπε

Ακόμα και αν αυτό το κάτι δεν μπαίνει σε επιστολόχαρτο; Θέλω να στείλω δυο σακουλακια με ξηρούς καρπούς σε συγγενή, αναγκαστικά θα τα συσκευάσω σε κουτάκι. 

Εστειλα πριν καναν μηνα στην Αγγλια εναν επεξεργαστη με την αυθεντικη συσκευασια του μεσα σε κουτακι, συστημενο. σαν επιστολικο.μην αγχωνεσαι.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...