zchrisz Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα, Η μητέρα μου παίρνει την κανονική σύνταξη χηρείας εδώ και ένα χρόνο περίπου. ( για δυο χρόνια έπαιρνε έναντι ). Για να πάρει και την επικουρική θα πρέπει να κάνει κάτι ή θα μπει κάποια στιγμή; Ευχαριστώ Χρήστος.
nevrodion Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Αδερφέ δεν ξέρω εάν εξαρτάται από το ταμείο, έχω την εντύπωση όμως πως χρειάζεται η απόφαση της απόδοσης σύνταξης χηρείας ώστε να γίνει και η αίτηση για την επικουρική. Αυτό τουλάχιστον (χοντρικά) ισχύει - ίσχυε για ΤΑΠΟΤΕ -> ΤΑΥΤΕΚΩ -> ΕΦΚΑ. Δεν ξέρω τι γίνεται όμως τώρα με τα καινούρια κόλπα ή για αποκλειστικά ΕΦΚΑ συντάξεις.
zchrisz Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Ο πατέρας μου ηταν δημοτικός υπάλληλος , θα το κοιτάξω αυτό που λές... Ευχαριστώ!
nitrous79 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, zchrisz είπε Ο πατέρας μου ηταν δημοτικός υπάλληλος , θα το κοιτάξω αυτό που λές... Ευχαριστώ! Με το χαρτί της απόφασης απόδοσης κύριας σύνταξης πρέπει να πας στο επικουρικό ταμείο ΕΤΕΑΕΠ συμπληρώνεις μια αίτηση αν θυμάμαι καλά και βγαίνει η σύνταξη σε 2 μήνες περίπου και τα αναδρομικά μεσα στον χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα