Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα φίλος συνελλήφθη κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου για κατοχή ουσιών.

Έμεινε κρατητήριο το βράδυ και το επόμενο πρωί δικάστηκε από μονομελές (δεν ξέρω τι σημαίνει ακριβώς).

Η ποινή ήταν 1 μήνας (φυλάκιση; Κράτηση; Δεν γνωρίζω) με 3 χρόνια αναστολή.

Πότε και πώς θα καθαρίσει το μητρώο του;

Αυτό που τον νοιάζει είναι όταν θα ζητάει αντίγραφο του ποινικού μητρώου για κάποια θέση εργασίας, μετά από πόσο καιρόθα φαίνεται ότι ΔΕΝ είναι εγκληματίας.

Σας παρακαλώ αν δεν έχετε κάτι να πείτε ώστε να λυθούν οι απορίες μου μην μπείτε στον κόπο να γράφετε εξυπνάδες, επίσης admins μην σβήσετε το thread.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που δεν αθωώθηκε στο δικαστήριο θα φαίνεται σίγουρα στο μητρώο του η καταδίκη και για ποιόν λόγο έγινε , για το πως καθαρίζει δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να γίνει αυτό καλύτερα θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον δικηγόρο, αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα στο φορουμ να σε πληροφορήσει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να απαντήσω γρήγορα στην ερώτηση σου υπάρχουν δύο είδη ποινικών μητρώων (χοντρικά). Το δημόσιο, δηλαδή αυτό που μπορεί να δει κάποιος για εσένα ζητώντας το στα πλαίσια του νόμου και το ιδιωτικό δηλαδή αυτό που ξέρει για εσένα το δικαστήριο στα αρχεία του και μόνο.

Ύστερα από ένα χρονικό διάστημα το "δημόσιο" π.μ. σου σβήνεται και στα μάτια κάποιου που απλά κάνει background check θα φανεί ότι είσαι καθαρός.
Το "ιδιωτικό" π.μ. θα σε ακολουθεί για όλη σου την ζωή. Σε αυτό έχουν πρόσβαση μόνο οι δικηγόροι και οι δικαστές που ίσως το χρησιμοποιήσουν ως δεδικασμένο αν προκύψει μελλοντική επανάληψη του πλημμελήματος.

Αυτά θα στα πει και δικηγόρος με πιο τεχνική ορολογία. Στα λέω έτσι για να τα καταλάβεις.

**Δεν είμαι δικηγόρος, μην με κράξετε που τα λέω τόσο απλοϊκά**

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

7 hours ago, JohnGTA said:

Για να απαντήσω γρήγορα στην ερώτηση σου υπάρχουν δύο είδη ποινικών μητρώων (χοντρικά). Το δημόσιο, δηλαδή αυτό που μπορεί να δει κάποιος για εσένα ζητώντας το στα πλαίσια του νόμου και το ιδιωτικό δηλαδή αυτό που ξέρει για εσένα το δικαστήριο στα αρχεία του και μόνο.

Ύστερα από ένα χρονικό διάστημα το "δημόσιο" π.μ. σου σβήνεται και στα μάτια κάποιου που απλά κάνει background check θα φανεί ότι είσαι καθαρός.
Το "ιδιωτικό" π.μ. θα σε ακολουθεί για όλη σου την ζωή. Σε αυτό έχουν πρόσβαση μόνο οι δικηγόροι και οι δικαστές που ίσως το χρησιμοποιήσουν ως δεδικασμένο αν προκύψει μελλοντική επανάληψη του πλημμελήματος.

Αυτά θα στα πει και δικηγόρος με πιο τεχνική ορολογία. Στα λέω έτσι για να τα καταλάβεις.

**Δεν είμαι δικηγόρος, μην με κράξετε που τα λέω τόσο απλοϊκά**

Σε υπερευχαριστώ να σαι καλά ❤️

6 hours ago, SabotazNic said:

Τώρα είσαι ωραίος, ευχαριστώ

7 hours ago, flashja said:

Από τη στιγμή που δεν αθωώθηκε στο δικαστήριο θα φαίνεται σίγουρα στο μητρώο του η καταδίκη και για ποιόν λόγο έγινε , για το πως καθαρίζει δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να γίνει αυτό καλύτερα θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον δικηγόρο, αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα στο φορουμ να σε πληροφορήσει

Σ ευχαριστώ, να σαι καλά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...