Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα . Δεν είμαι γνώστης του θεματος και αν έχει απαντηθεί ζητώ συγνώμη . Διέκοψα το ΟΤΕ tv γιατί έληξε η σύμβαση πως λέγεται αυτό . Το θέμα είναι ότι κατά την εγκατάσταση ο τεχνικός μου είπε σου έκοψα το κεντρικό καλώδιο για να μην τραβάω παροχές καινούριες . Τώρα δεν έχω καλώδιο είναι κομμένο . Προσπάθησα να κάνω αναζήτηση αφού το βιδωσα στην τηλεόραση το βυσμα και μου ζητάει κάτι συχνότητες η πρώτη πάει μέχρι 999 και η δεύτερη μέχρι 99 αλλά δεν γνωρίζω τι πρέπει να βάλω και αν θα δουλέψει . Έχω συνδέσει το καλώδιο στην τηλεόραση ( Philips 50pus the one , ambilight 3 ) με την κεραία του ΟΤΕ την δορυφορική . Τον αποκωδικοποιητή τον επέστρεψα . Υπάρχει τρόπος με την κεραία του ΟΤΕ να βρω κανάλια και να γλιτώσω νέα εγκατάσταση καλωδιου ? Γιατί δεν γνωρίζω πως γίνεται καν . Ευχαριστώ πολύ . 

Δημοσ.

Εννοεις οτι προσπαθεις να πιασεις καναλια ψηφιακα digea με το δορυφορικο πιατο του otetv? Αυτο ειναι ανεφικτο. Θα αφησεις το καλωδιο ως εχει και θα πας να παρεις μια κεραια κ θα την τοποθετησεις στην ταρατσα κ θα συνδεσεις το καλωδιο του πιατου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/9/2020 στις 10:33 ΜΜ, AcidRain1 είπε

. Το θέμα είναι ότι κατά την εγκατάσταση ο τεχνικός μου είπε σου έκοψα το κεντρικό καλώδιο για να μην τραβάω παροχές καινούριες . 

Προφανώς αυτό που έκανε ο τεχνικός ήταν να ξεσυνδέσει (κόψει)το καλώδιο είτε από την ατομική σου κεραία (το πιο πιθανό) είτε από την κεντρική εγκατάσταση (δύσκολο εκτός αν η συνδεσμολογία σου είναι τύπου αστέρα) και να το συνδέσει με την κεραία του cosmote tv.

Τώρα δεν έχω καλώδιο είναι κομμένο . Προσπάθησα να κάνω αναζήτηση αφού το βίδωσα στην τηλεόραση το βύσμα  ...

Αφού όπως λες έχεις βιδώσει το βύσμα στην tv έχεις βάλει το καλώδιο στο δορυφορικό δέκτη (Sat in) της τηλεόρασης που έχει ίδιο βύσμα εισόδου με το cosmote tv και όχι στον επίγειο δέκτη (Ant in ή RFin) ο οποίος χρησιμοποιεί βύσμα RF και όχι βύσμα  SAT (βιδωτό).

Έχω συνδέσει το καλώδιο στην τηλεόραση ( Philips 50pus the one , ambilight 3 ) με την κεραία του ΟΤΕ την δορυφορική . Υπάρχει τρόπος με την κεραία του ΟΤΕ να βρω κανάλια και να γλιτώσω νέα εγκατάσταση καλωδίου ? 

Όπως σου γράφει από πάνω ο bill_zaf αυτό είναι ανέφικτο. Τι μπορείς να κάνεις. Ανεβαίνεις στην ταράτσα και κοιτάς αν υπάρχει καμιά κεραία με κομμένο καλώδιο. Αν ναι, είσαι τυχερός απλά συνέδεσε το καλώδιο του πιάτου και είσαι εντάξει από πάνω. Αλλιώς όπως σου λέει ο bill_zaf θα χρειαστείς μία καινούρια κεραία. Θα την βάλεις και θα συνδέσεις το καλώδιο του πιάτου σ'αυτήν.

Τώρα κάτω στην tv θα χρειαστείς ένα βύσμα αρσενικό RF. Θα βγάλεις το βύσμα SAT και θα συνδέσεις το αρσενικό RF. Το βύσμα αυτό θα το συνδέσεις στο Ant in (ή RF in) και όχι στο Sat in της τηλεόρασης. Κάνοντας scan θα βρεις τα επίγεια ψηφιακά κανάλια.

Επεξ/σία από afm

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...