Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και αρκετό καιρό νιώθω ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουμε τα ίδια. Πας σχολείο, μετά δουλειά ή πανεπιστήμιο και μετά δουλειά, ψάχνεις μια δουλειά με καλό μισθό βρίσκεις κανά φίλο, βρίσκεις και το ταίρι σου μετά από λίγο παντρεύεστε κάνετε παιδιά και πάει λέγοντας. Και ενώ τα βαριέμαι όλα αυτά και εγώ έχω μπεισχεδόν  σε αυτή τη φάση. Και η καθημερινότητα τι φάση; Να δουλεύεις υπερωρίες συνήθως, σε δουλειές που αν  και είναι του αντικείμενου σου δεν είναι πάντα ικανοποιητικές και ασχολείσαι με το ΕΝΦΙΑ, τη ΔΕΗ λογαριασμούς κτλ. Νιώθω ότι δενυπάρχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλο αυτό. Δε λέω να γίνω και ο Indiana Jones, αλλά κάτι ένα τσικ λίγο πιο ενδιαφέρον μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του; Το πιο extreme που χω κανει εινβαι το κροσφιτ δλδ ελεος :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να ξεκινήσεις πεζοπορία, τρέξιμο και γενικά διαφορες δραστηριότητες που συνδιαζουν καινούργια τοπία, βόλτες στην εξοχή, εκδρομές, πολλά ταξίδια κτλπ (αυτό πχ κάνω εγώ 😁

Οσο για τους λογαριασμούς κτλπ όλοι πληρώνουμε, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εκτός αν τα κόψεις όλα 😋😁

Η αλήθεια είναι ότι είχα μια κουβέντα πριν λίγες μέρες με ένα πελάτη και μου έλεγε τα ίδια, ότι είναι βαρετή η καθημερινότητα, κάνουμε όλο τα ίδια κτλπ κτλπ ενώ υπάρχουν χιλιάδες πράγματα να κάνεις αν κάτσεις και το σκεφτείς. 

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.
Μόλις τώρα, stelios18120 είπε

Μπορεις να ξεκινήσεις πεζοπορία, τρέξιμο και γενικά διαφορες δραστηριότητες που συνδιαζουν καινούργια τοπία, βόλτες στην εξοχή κτλπ 

Οσο για τους λογαριασμούς κτλπ όλοι πληρώνουμε, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εκτός αν τα κόψεις όλα 😋😁

Να σου πω, ορισμένες φορές νιώθω  ότι απλά διαχειρίζομαι λεφτά. Τα παίρνω και αποφασίζω τι θα πληρωθεί. Και  αν περισσέψει τίποτα παίρνεις και έναν καφέ και λες οτι το καψες ξερω  γω. Απορώ δλδ κάτι τύποι/τύπισσες που κάνουν πχ θεραπειες σε ινστιτουτα και ιστοριες ποσα λεφτα  εχουν  για πεταμα.

Έβλεπα ενα ανιμε που μαρεσει πολυ  και πραγματικα με ταξιδευε και με εβαλε λιγο σε σκεψεις. Οι περισσοτεροι εχουν λιγο πολυ μια τραγικη  ιστορια η κατι συγκλονιστικο που τους εχει συμβει και εμπειρίες και σκοπούς που τους έχουν ενώσει σαν μια γροθιά. Εγώ δεν έχω τίποτα τετοιο και λεω ο μονος σκοπος στη ζωη μου ειναι απλα να δουλευω και χω ενα ταιρι; Δεν εχω κατι να κανω με παθος νομιζω αυτο το διαστημα της ζωης μου.

Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Ή μπορεις να κανεις ενα καλο γάμο και να μην πας ποτε για δουλειά😄

Δεν το θέτω μόνο από την οικονονμική διάσταση. Ωραια πες οτι εισαι σε μια φαση που εχεις ενα εισοδημα. Τι θα κανεις ολη μερεα σπιτι να το ξινεις και θα πας για καφέ Γλυφάδα μόνος γιατί οι φίλοι σου θα δουλεύουν;

Δημοσ.

'Η μπορείς να τα βροντήξεις όλα κάτω και να πάρεις το μπογαλάκι σου να χωθείς σε κανά δάσος της Ν.Ζηλανδίας ή του Καναδά και να την δεις off grid τη φάση σου, μετά σίγουρα η κάθε σου μέρα θα είναι και μια διαφορετική περιπέτεια 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, lactate είπε

Να σου πω, ορισμένες φορές νιώθω  ότι απλά διαχειρίζομαι λεφτά. Τα παίρνω και αποφασίζω τι θα πληρωθεί. Και  αν περισσέψει τίποτα παίρνεις και έναν καφέ και λες οτι το καψες ξερω  γω. Απορώ δλδ κάτι τύποι/τύπισσες που κάνουν πχ θεραπειες σε ινστιτουτα και ιστοριες ποσα λεφτα  εχουν  για πεταμα.

Έβλεπα ενα ανιμε που μαρεσει πολυ  και πραγματικα με ταξιδευε και με εβαλε λιγο σε σκεψεις. Οι περισσοτεροι εχουν λιγο πολυ μια τραγικη  ιστορια η κατι συγκλονιστικο που τους εχει συμβει και εμπειρίες και σκοπούς που τους έχουν ενώσει σαν μια γροθιά. Εγώ δεν έχω τίποτα τετοιο και λεω ο μονος σκοπος στη ζωη μου ειναι απλα να δουλευω και χω ενα ταιρι; Δεν εχω κατι να κανω με παθος νομιζω αυτο το διαστημα της ζωης μου.

Ότι βλέπεις στο ίντερνετ και γενικά στην ζωή έξω, τύπισσες με ινστιτούτα και λοιπές σπατάλες και λεζάντες είναι γιατί από πίσω έχουν κατάλληλο χορηγό, μόλις κοπούν αυτα (αν κοπούν ποτέ, γιατί το εύκολο χρήμα είναι γλυκό 😉) τις βλέπεις και κλαίγονται και παθαινουν κατάθλιψη και πολλά ακόμα (οι γνωστές gold diggers, σιχαίνομαι τέτοια άτομα που θέλουν να τα βρουν έτοιμα χωρίς να ιδρωσουν η να τα κάνουν μόνοι τους) 

Όσο για το επόμενο που λες, έτσι πάει, πληρώνεσαι, πληρώνεις υποχρεώσεις κτλπ και ότι μείνει το σπαταλας ανάλογα όπου γουστάρεις (η αποταμιευεις αν αξίζει βέβαια) 

Αν θέλεις νόημα, δράση, περιπέτεια κτλπ φύγε από Ελλάδα σε αλλη χώρα, άλλαξε δουλειά, άλλαξε γενικά κάτι που θα σε βγάλει πολύ από το confort zone σου 😉

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.
Μόλις τώρα, stelios18120 είπε

Ότι βλέπεις στο ίντερνετ και γενικά στην ζωή έξω, τύπισσες με ινστιτούτα και λοιπές σπατάλες και λεζάντες είναι γιατί από πίσω έχουν κατάλληλο χορηγό, μόλις κοπούν αυτα (αν κοπούν ποτέ, γιατί το εύκολο χρήμα είναι γλυκό 😉) τις βλέπεις και κλαίγονται και παθαινουν κατάθλιψη. 

Όσο για το επόμενο που λες, έτσι πάει, πληρώνεσαι, πληρώνεις υποχρεώσεις κτλπ και ότι μείνει το σπαταλας ανάλογα όπου γουστάρεις (η αποταμιευεις αν αξίζει βέβαια) 

Αν θέλεις νόημα, δράση, περιπέτεια κτλπ φύγε από Ελλάδα σε αλλη χώρα, άλλαξε δουλειά, άλλαξε γενικά κάτι που θα σε βγάλει πολύ από το confort zone σου 😉

Κάνω μια δουλειά (2 βασικα) επειδή έχω κάποια οικονομικά προβλήματα (οχι εγώ αλλα καποιος απο την οικογενεια μου, αλλα με την φιλοσοφια που εχω ειναι σαν να τα εχω εγω και βοηθαω οσο μπορω) η οποια ειναι πολυ φλατ. Μισθος καλος, κλιμα καλο απλα πολλες ωρες. Ομως βαριεμαι που ζω. Νιωθω οτι  τα φτερα μου ειναι κομμενα, ξερω οτι ολο αυτο ειναι προσωινο. Αλλα γενικα μου λειπει να εχω εναν στοχο; Εναν σκοπο; οπως θελετε πειτε το. Εχω αυτο που εχουν ολοι -> δουλευε και κανε οικογενεια. boring.

Δημοσ.

Βασικά, κάνεις δεν σε υποχρεώνει να δουλεύεις και να κάνεις οικογένεια. Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θέλεις. Μπορείς να γίνεις μοναχός. Μπορείς να κάνεις το γύρο του κόσμου με οτοστόπ. Μπορείς να μάθεις μια καινούργια τέχνη , ένα άθλημα η οτιδήποτε θέλεις. Το θέμα είναι πόσο το θέλεις. 

Δεν γουστάρεις δουλειά; no problem. Πάνε χτίσε μια καλύβα με ξύλα σε ένα δάσος και να κυνηγάς κάθε μέρα το φαγητό σου και να τρέχεις να ξεφύγεις από αρκούδες.

Το θέμα είναι πόσο έξω από το comfort zone σου θέλεις να βγεις....

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...