SoFGR Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, ChimairaX είπε Για πες λοιπόν για αρχη αλλο πραγμα το system latency και αλλο το network latency ! αμα νιωθεις το ποντικι "βαρυ" οταν θες να βαρεσεις ενα flickshot ή/και σε κρεμαει το μηχανημα οταν θες να κανεις ενα frame sensitive combo στο αγαπημενο σου fighting, το αν εχεις υψηλο ping την ιδια ωρα δεν εχει καμια μα καμια σημασια !! δευτερον, αυτο που προσπαθει η nvidia να κανει με το reflex εχει σχεση με την αποκριση του συστηματος οταν το gpu load ειναι καρφωμενο στο 99% ... περιμενουμε τα αποτελεσματα απο σοβαρα καναλια σαν το παρακατω και μετα βγαζουμε συμπερασμα, capici ?
ChimairaX Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, SoFGR είπε για αρχη αλλο πραγμα το system latency και αλλο το network latency ! αμα νιωθεις το ποντικι "βαρυ" οταν θες να βαρεσεις ενα flickshot ή/και σε κρεμαει το μηχανημα οταν θες να κανεις ενα frame sensitive combo στο αγαπημενο σου fighting, το αν εχεις υψηλο ping την ιδια ωρα δεν εχει καμια μα καμια σημασια !! δευτερον, αυτο που προσπαθει η nvidia να κανει με το reflex εχει σχεση με την αποκριση του συστηματος οταν το gpu load ειναι καρφωμενο στο 99% ... περιμενουμε τα αποτελεσματα απο σοβαρα καναλια σαν το παρακατω και μετα βγαζουμε συμπερασμα, capici ? Πολύ καλά όλα αυτά και συμφωνώ μαζί σου. Όταν όμως διαβάζω για νούμερα του τύπου 33%, που στην πράξη αυτό σημαίνει ότι από 15ms input lag απλά θα είναι 11ms, πιστεύεις ότι στην συνολική εμπειρία σε κάποιο online παιχνίδι το bottleneck είναι αυτά τα 4ms, ή το δίκτυο; Όταν μας δώσουν αυτό το 33% , εσύ με το δικτυακό latency στα 50-80ms πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να προλάβεις το flickshot του Γερμανού (τυχαίο παράδειγμα), που επίσης έχει αυτήν την 33% βελτίωση στην κάρτα του και που παίζει την ίδια στιγμή με εσένα με ping 10ms δικτυακού latency; Εγώ δεν το νομίζω. Προσωπικά εδώ και πόσα χρόνια δεν βλέπω πρόβλημα input latency με μία απλή GTX 1070. Ποτέ δεν με έχει πουλήσει στις γρήγορες κινήσεις. Μια χαρά ελαφρύ νιώθω το ποντίκι μου και smooth είναι τα παιχνίδια μου. Βλέπω πρόβλημα με όσους έχουν χαμηλό ping και με το πως υλοποιείται το lag compensation ανά παιχνίδι.
SoFGR Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ChimairaX είπε Πολύ καλά όλα αυτά και συμφωνώ μαζί σου. Όταν όμως διαβάζω για νούμερα του τύπου 33%, που στην πράξη αυτό σημαίνει ότι από 15ms input lag απλά θα είναι 11ms, πιστεύεις ότι στην συνολική εμπειρία σε κάποιο online παιχνίδι το bottleneck είναι αυτά τα 4ms, ή το δίκτυο; Όταν μας δώσουν αυτό το 33% , εσύ με το δικτυακό latency στα 50-80ms πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να προλάβεις το flickshot του Γερμανού (τυχαίο παράδειγμα), που επίσης έχει αυτήν την 33% βελτίωση στην κάρτα του και που παίζει την ίδια στιγμή με εσένα με ping 10ms δικτυακού latency; Εγώ δεν το νομίζω. Προσωπικά εδώ και πόσα χρόνια δεν βλέπω πρόβλημα input latency με μία απλή GTX 1070. Ποτέ δεν με έχει πουλήσει στις γρήγορες κινήσεις. Μια χαρά ελαφρύ νιώθω το ποντίκι μου και smooth είναι τα παιχνίδια μου. Βλέπω πρόβλημα με όσους έχουν χαμηλό ping και με το πως υλοποιείται το lag compensation ανά παιχνίδι. αν δεις μερικα βιντεο απο το συγκεκριμενο καναλι θα καταλαβεις οτι σε ορισμενες περιτπωσεις οι HPBs ( high ping basterds ) μονο μειονεκτημα δεν εχουν ... δες και αυτον εδω ποσο ping εχει επισης το "μια χαρα" ετσι γενικα και αοριστα δεν μου λεει κατι, ειναι τοσοι παραγοντες περα απο μια gtx 1070 ... system latency - monitor refresh rate - monitor latency - motion latency στο ιδιο το ποντικι σε καποιες ακραιες περιπτωσεις ( πχ youtube.com/watch?v=OqfAlPFyOVc 4:40 ) εδω πριν 10 χρονια σχεδον ειχα τον αλλο στο διπλανο φορουμ να μου παιζει BF3 στον καναπε με vsync σε 40αρα HDTV χωρις game mode και να του φαινεται "μια χαρα", οποτε τους εγραφα για τα 120hz της 2233RZ και για το ποσο καλυτερες παραμενανε οι CRT για hardcore gaming στα late 00s/early 10s σχεδον ολοι με κοιταγανε σαν εξωγηινο μεχρι που "ειδανε το φως το αληθινο" πολλα χρονια αργοτερα οταν αποφασισανε να αντιγραψουνε το setup του αγαπημενου τους streamer ή εστω αυτουνου που ειχανε βαφτισει cheater και μετα τον μπαναρανε γιατι ετσι τους βολευε https://www.thelab.gr/forums/topic/113903-τιτλος-to-be-changed-sometime/ προσωπικα πιστευω οτι πρεπει να γινονται τετοιες φιλοτιμες προσπαθειες απο την πρασινη και απο την κοκκινη ανεξαρτητα απο το τι θελουν να σπρωξουν ταυτοχρονα μεσω του marketing, το smoothness και η αμεση αποκριση στις εντολες του παικτη ( κατι που μας ενδιαφερει ακομα και οταν παιζουμε offline προφανως ) ειναι μεγαλη υποθεση και οποιος ειχε μπλεξει στο παρελθον με 60hz monitor ή/και multi gpu setup καταλαβαινει πολυ καλα τι θελω να πω ειτε ειναι "επαγγελματιας κυβερνοαθλητης" ειτε οχι Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από SoFGR
ChimairaX Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 22 λεπτά πριν, SoFGR είπε αν δεις μερικα βιντεο απο το συγκεκριμενο καναλι θα καταλαβεις οτι σε ορισμενες περιτπωσεις οι HPBs ( high ping basterds ) μονο μειονεκτημα δεν εχουν ... δες και αυτον εδω ποσο ping εχει επισης το "μια χαρα" ετσι γενικα και αοριστα δεν μου λεει κατι, ειναι τοσοι παραγοντες περα απο μια gtx 1070 ... system latency - monitor refresh rate - monitor latency - motion latency στο ιδιο το ποντικι σε καποιες ακραιες περιπτωσεις ( πχ youtube.com/watch?v=OqfAlPFyOVc 4:40 ) εδω πριν 10 χρονια σχεδον ειχα τον αλλο στο διπλανο φορουμ να μου παιζει BF3 στον καναπε με vsync σε 40αρα HDTV χωρις game mode και να του φαινεται "μια χαρα", οποτε τους εγραφα για τα 120hz της 2233RZ και για το ποσο καλυτερες παραμενανε οι CRT για hardcore gaming στα late 00s/early 10s σχεδον ολοι με κοιταγανε σαν εξωγηινο μεχρι που "ειδανε το φως το αληθινο" πολλα χρονια αργοτερα οταν αποφασισανε να αντιγραψουνε το setup του αγαπημενου τους streamer ή εστω αυτουνου που ειχανε βαφτισει cheater και μετα τον μπαναρανε γιατι ετσι τους βολευε https://www.thelab.gr/forums/topic/113903-τιτλος-to-be-changed-sometime/ προσωπικα πιστευω οτι πρεπει να γινονται τετοιες φιλοτιμες προσπαθειες απο την πρασινη και απο την κοκκινη ανεξαρτητα απο το τι θελουν να σπρωξουν ταυτοχρονα μεσω του marketing, το smoothness και η αμεση αποκριση στις εντολες του παικτη ( κατι που μας ενδιαφερει ακομα και οταν παιζουμε offline προφανως ) ειναι μεγαλη υποθεση και οποιος ειχε μπλεξει στο παρελθον με 60hz monitor ή/και multi gpu setup καταλαβαινει πολυ καλα τι θελω να πω ειτε ειναι "επαγγελματιας κυβερνοαθλητης" ειτε οχι Για το υψηλό ping αυτό εννοούσα με το lag compensation. Το ξέρω ότι τα παιχνίδια "το δίνουν" στους υψηλοπινγκάδες, γι αυτό και όποτε βλέπω κινέζους μέσα σε ευρωπαϊκούς σέρβερ λέω ωραία, την μαμήσαμε. Δε λέω ότι δεν είναι βήμα προς τα μπρος αυτό, αλλά τώρα ένα 33% σε ένα νούμερο που ήδη είναι χαμηλό, ακούγεται μεγάλο σαν ποσοστό αλλά στην πράξη αλήθεια είναι ελάχιστα μιλισεκοντ. Ό,τι κι αν γίνει στο ήδη καλό input lag, πάντα, μα πάντα το bottleneck θα έρχεται από το δίκτυο (ξέρεις πόσες φορές έχω πει να πάω μετανάστης στη Γερμανία για να ακολουθήσω το επάγγελμα του streamer; ) Το μια χαρά το δικό μου, πίστεψέ με είναι πράγματι μια χαρα, έχω δαπανήσει ώρες έρευνας και λεφτά σε εξοπλισμό τα προηγούμενα χρόνια, και στα παιχνίδια που παίζω έχω από την γραφικών input lag 8ms και επεξεργαστή 3-5ms, εξαρτάται τι κάνει το game εκείνη τη στιγμή. Τώρα το 33% στα 8ms μου είναι -2.5ms. Δεν νομίζω να ναι επαναστατικό αυτό το νούμερο. Και δεν κερδίζω τίποτα εάν το 33% το έχω κι εγώ και όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό το πράμα με έχει κάνει να μην μπορώ να παίζω σε κονσόλες. Και να βλέπω άλλους να πατάνε μισό δευτερόλεπτο πριν τα κουμπιά ενώ παίζουν και να λέω "τι κάνουν ρε φίλε, πως το κάνουν;" 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα