simplemaths Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, MrKasimis είπε Καλησπέρα Επειδή σε 1 μήνα ξεκινάω τη σχολή για την ειδικότητα αυτή (Τεχνικος Η/Υ) πιστεύετε ότι δεν έχει πλέον μέλλον και οτι καλυτερο είναι να πάω για Τεχνικος Λογισμικου (δηλ Προγραμματιστης) Θέλω γνώμες Ευχαριστω! Ένας μέσος προγραμματιστής βγάζει αρκέτα μεγαλύτερο μισθό από έναν μέσο τεχνικό και έχω την εντύπωση οτι βρίσκει και πολύ πιο εύκολα δουλειά. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από simplemaths
conkal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, simplemaths είπε Ένας μέσος προγραμματιστής βγάζει αρκέτα μεγαλύτερο μισθό από έναν μέσο τεχνικό και έχω την εντύπωση οτι βρίσκει και πολύ πιο εύκολα δουλειά. Το παλικαρι προφανως μιλαει για ΙΕΚ. Ειλικρινα θεωρεις οτι καποιος που θα τελειωσει ΙΕΚ προγραμματιστης θα βρει (ευκολα) δουλεια ? Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από conkal
Amaretos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 14 ώρες πριν, filip123go είπε Και για πες τι τιμές χρεώνει ο αδερφός σου;; Αν συμφέρει, μπορώ να του στέλνω πελάτες επειδή πλέον δεν ασχολούμαι με hardware. Μην απαντήσεις εδω, έχει φύγει ήδη off topic το θέμα. Αν θέλεις στείλε μου pm. Και φίλε ελεύθερη αγορά έχουμε. Ναι είμαι πανάκριβος αλλά η δουλειά μου είναι εγγύηση. Και έτσι για να ξέρεις, πλέον δουλεύω σαν software architect. Η αμοιβή μου είναι 60€ την ώρα για προσωπικά project. Και τώρα είμαι πανάκριβος. Αλλά και τώρα η δουλειά μου είναι εγγύηση. Θα εκπλαγείς πόσοι επαγγελματίες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν. Ετσι απο περιεργεια, στειλε μας ενα link απο την δουλεια σου να δουμε την εγγυηση, αν θες βεβαια.
simplemaths Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, conkal είπε Το παλικαρι προφανως μιλαει για ΙΕΚ. Ειλικρινα θεωρεις οτι καποιος που θα τελειωσει ΙΕΚ προγραμματιστης θα βρει (ευκολα) δουλεια ? Δεν έχω την παραμικρή ιδέα και το έχω απορία μιας και φίλος μου είναι τώρα σε ΙΕΚ για προγραμματιστής και το τελειώνει του χρονου, το οποίο το κάνει επειδή βλέπει εμένα και νομίζει θα βγάλει άκρη μετά το ΙΕΚ, αν ξέρεις δηλαδή με ενδιαφέρει η γνώμη σου. Εγώ δεν έχω πτυχίο και ειμαι προγραμματιστής, θεωρώ πως δεν χρειάζεται τίποτα πέρα απο θετικό μυαλό και να το γουστάρεις Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από simplemaths
conkal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, simplemaths είπε Δεν έχω την παραμικρή ιδέα και το έχω απορία μιας και φίλος μου είναι τώρα σε ΙΕΚ για προγραμματιστής και το τελειώνει του χρονου, το οποίο το κάνει επειδή βλέπει εμένα και νομίζει θα βγάλει άκρη μετά το ΙΕΚ, αν ξέρεις δηλαδή με ενδιαφέρει η γνώμη σου. Εγώ δεν έχω πτυχείο και ειμαι προγραμματιστής, θεωρώ πως δεν χρειάζεται τίποτα πέρα απο θετικό μυαλό και να το γουστάρεις Αυτο ειναι το βασικοτερο . ΑΛΛΑ γενικα ο ανταγωνισμος απο ισχυροτερα πτυχια ειναι πολυ δυνατος. Στα χρονια μου στις εταιριες , εχω δει μολις ενα παιδι απο ΙΕΚ και ηταν για πρακτικη. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από conkal
simplemaths Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, conkal είπε Αυτο ειναι το βασικοτερο . ΑΛΛΑ γενικα ο ανταγωνισμος απο ισχυροτερα πτυχια ειναι πολυ δυνατος. Στα χρονια μου στις εταιριες , εχω δει μολις ενα παιδι απο ΙΕΚ και ηταν για πρακτικη. Αυτός ο φίλος επειδή είδε πως έχω καλή ζωή από αυτό και χωρίς στο παρελθόν να κοιτάξει ποτέ κάτι τέτοιο αποφάσισε τώρα στα 30 του να πάει ΙΕΚ για να γινει προγραμματιστής... Προσπάθησα να εξηγήσω πως δεν δουλεύει έτσι αλλα δεν, μακάρι να βρει κάτι. 1
filip123go Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Amaretos είπε Ετσι απο περιεργεια, στειλε μας ενα link απο την δουλεια σου να δουμε την εγγυηση, αν θες βεβαια. Μπορείς να με βρεις στο GitHub με το ίδιο Nick. Hardware δεν ασχολούμαι πλέον οπότε και δεν έχω κάτι πρόσφατο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, filip123go είπε Παιδιά μιλάω για iMac. Και νομίζω τότε (κάπου μέσα στο 2018) η τιμή του ήταν γύρω στις 5000€ . Οκ οποτε λογικές οι τιμές αυτές. 3 ώρες πριν, conkal είπε Το παλικαρι προφανως μιλαει για ΙΕΚ. Ειλικρινα θεωρεις οτι καποιος που θα τελειωσει ΙΕΚ προγραμματιστης θα βρει (ευκολα) δουλεια ? Σαφως και όχι. Πριν χρόνια γνώριζα έναν προγραμματιστη από ΙΕΚ που ασχολούταν με open source και ηταν τοσο καλός που έβαζε κάτω άλλους με μάστερ και τον είχαν προϊστάμενο στην εταιρεία του. Αλλά τέτοιες περιπτώσεις είναι ο ένας στους 1000 και λιγότερες. 1
gthe Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μην μπερδεύετε τον software developer, τον hardware engineer και τον τεχνικό Η/Υ ή ηλεκτρονικό. Δεν έχουν απολύτως καμία σχέση αυτά τα 3. Ο software developer η αλήθεια είναι ότι έχει μεγάλη ευελιξία. Μπορεί να παίξει full Stack, να το γυρίσει devops, να εξειδικευτεί database κτλ. Ο hardware engineer από την άλλη, δεν θα γίνει ποτέ software engineer. Ακόμα και η μετάβαση από digital σε analog/mixed signal δεν γίνεται εύκολα. Ο hardware engineer δεν είναι τεχνικός Η/Υ, σχεδιάζει αυτά που υλοποιουνται σε λιθογραφικά συστήματα. Εκεί δεν μπαίνει χέρι εδώ και χρόνια πλέον από κανένα τεχνικό Η/Υ. Επομένως πέρα από διαγνωση και αντικατάσταση ανταλλακτικών οι τεχνικοί λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν πλέον. Τώρα επειδή αλλάχτηκε ενας πυκωτής σε ένα imac αυτό δεν κάνει και ολόκληρη αγορά εργασίας να κινείται γύρω από αυτό το χώρο. Αυτά που μπορεί να κάνει ένας τεχνικός Η/Υ περιορίζονται κυρίως σε datacenter κτλ, σε μεγάλα δλδ συστήματα που έχει αξία να το σώσεις, σε consumer συστήματα δεν συμφέρει και περισσότερες φορές δεν είναι και εφικτό. Αλλά οι εγκαταστάσεις datacenters και δικτύων έχουν πολύ ψωμί ακόμα στο τεχνικό κομμάτι πλέον με το cloudification που επικρατεί Είμαι digital design engineer 20 χρόνια τώρα, κάτι παραπάνω ξέρω από HW. 1
StamTheMan Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Και εγω 15 χρονια στα μπουζουκια,αλλα μπουζουκι δεν εμαθα. 1
gthe Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, StamTheMan είπε Και εγω 15 χρονια στα μπουζουκια,αλλα μπουζουκι δεν εμαθα. E ζήτα εκεί από τα παιδιά στην ορχήστρα να σου δείξουν κάνα κομματάκι . Τόσα χρόνια τα σκας σε φιάλες, κρίμα είναι να μην μάθεις και κάτι ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα