Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zeibei είπε

αν δε γνώριζα δεν θα έφερα άποψη. 17 χρόνια ασχολείται ο αδελφός μου με service mac και επίσημα και σε δικό του κατάστημα. το ότι κάποιοι εσχροκερδούν δε σημαίνει ότι αυτές είναι οι τιμές. το ίδιο κάνει και ο αδελφός ή τουλάχιστον έκανε μέχρι την πρώτη καταγγελία. 

Ναι φυσικά... γιατί μπορείς να κάνεις καταγγελία για αισχροκέρδεια σε παροχή υπηρεσιών... βέβαια ...

Αλήθεια πες μου που γίνεται η καταγγελία γιατί έχω να καταγγείλω τα 3/4 των χειρούργων της χώρας, ένα παρόμοιο ποσοστό δικηγόρων και συμβολαιογράφων, τραγουδιστές, μουσικούς, κομμωτές κοκ...

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, AcolyteOfPain said:

Ναι φυσικά... γιατί μπορείς να κάνεις καταγγελία για αισχροκέρδεια σε παροχή υπηρεσιών... βέβαια ...

Αλήθεια πες μου που γίνεται η καταγγελία γιατί έχω να καταγγείλω τα 3/4 των χειρούργων της χώρας, ένα παρόμοιο ποσοστό δικηγόρων και συμβολαιογράφων, τραγουδιστές, μουσικούς, κομμωτές κοκ...

φυσικά. η υπηρεσία ονομάζεται προστασία καταναλωτή και μπορείς να καταγγείλεις οποιαδήποτε υπηρεσία σχετικά με την εμπειρία σου όπως προωθείται στις αρμόδιες αρχές γίνεται ενδελεχής έλεγχος για μήνες όπου η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση και σου έρχεται ένα ωραιότατο πρόστιμο. μπορεί να πάρει μήνες ίσως και χρόνο αλλά το ποσό που θα κληθείς να πληρώσεις στο τέλος αξίζει την αναμονή γιαυτούς. και δεν ανέφερα ποτέ χειρούργους τραγουδιστές κλπ επαγγέλματα που αναφέρεις. μίλησα συγκεκριμένα για καταστήματα που παρέχουν υπηρεσίες με ανταλλαγή φυσικών υλικών αγαθών όπως ο πυκνωτής που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω για τον οποίο είναι υποχρεωμένος να έχει τιμολόγιο αγοράς και παραστατικό πώλησης. αν δε συμφωνούν αυτά τα δύο τότε υπάρχει πρόβλημα. δεν γίνεται μια νόμιμη επιχείρηση να αγοράσει το χ υλικό 5 ευρώ και να το πουλήσει 500. υπάρχουν νόμοι σχετικά με το περιθώριο κέρδους που πρέπει να πληρεί η κάθε επιχείρηση. δεν είναι insomnia να πουλάει ο καθένας ότι θέλει όσο θέλει. ο λόγος που δεν το γνωρίζεις είναι γιατί δεν κάνεις τίποτα γιαυτό. ούτε και εγώ γιατί έχουμε βολευτεί σε αυτή την κατάσταση. για δοκίμασε να καταγγείλεις κάποιον από αυτούς που ανέφερες και έλα μετά μαζί με τα αποτελέσματα να διαφωνήσεις. και αν το κάνεις δώσε μου τον αριθμό πρωτοκόλλου να το ελέγχω μέσω της υπηρεσίας πως εξελίσσεται η καταγγελία. 

Επεξ/σία από zeibei
Δημοσ.

Eχεις μπλεξει λιγο τα πραγματα .Οσον αφορα τους ελεύθερους επαγγελματίες και την παροχη υπηρεσιας ο καθένας μπορει να χρεωνει οτι γουσταρει.Ετσι δουλευει το συστημα και ονομάζεται καπιταλισμος.Ακομα και ο βενζίνας μπορει να πουλάει την βενζινα 10 ευρω το λιτρο οταν οι αλλοι την πουλανε 1.ΔΕΝ μπορουν να του κανουν τιποτα και ονομαζεται ελευθερη αγορα.Η μοναδικη περιπτωση για να το κυνηγησουν ειναι να εχει κανει καρτελ με τούς αλλους και να πουλανε ολοι την ιδια τιμη .Και αυτο παλι δυσκολο ειναι............

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zeibei είπε

φυσικά. η υπηρεσία ονομάζεται προστασία καταναλωτή και μπορείς να καταγγείλεις οποιαδήποτε υπηρεσία σχετικά με την εμπειρία σου όπως προωθείται στις αρμόδιες αρχές γίνεται ενδελεχής έλεγχος για μήνες όπου η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση και σου έρχεται ένα ωραιότατο πρόστιμο. μπορεί να πάρει μήνες ίσως και χρόνο αλλά το ποσό που θα κληθείς να πληρώσεις στο τέλος αξίζει την αναμονή γιαυτούς. και δεν ανέφερα ποτέ χειρούργους τραγουδιστές κλπ επαγγέλματα που αναφέρεις. μίλησα συγκεκριμένα για καταστήματα που παρέχουν υπηρεσίες με ανταλλαγή φυσικών υλικών αγαθών όπως ο πυκνωτής που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω για τον οποίο είναι υποχρεωμένος να έχει τιμολόγιο αγοράς και παραστατικό πώλησης. αν δε συμφωνούν αυτά τα δύο τότε υπάρχει πρόβλημα. δεν γίνεται μια νόμιμη επιχείρηση να αγοράσει το χ υλικό 5 ευρώ και να το πουλήσει 500. υπάρχουν νόμοι σχετικά με το περιθώριο κέρδους που πρέπει να πληρεί η κάθε επιχείρηση. δεν είναι insomnia να πουλάει ο καθένας ότι θέλει όσο θέλει. ο λόγος που δεν το γνωρίζεις είναι γιατί δεν κάνεις τίποτα γιαυτό. ούτε και εγώ γιατί έχουμε βολευτεί σε αυτή την κατάσταση. για δοκίμασε να καταγγείλεις κάποιον από αυτούς που ανέφερες και έλα μετά μαζί με τα αποτελέσματα να διαφωνήσεις. και αν το κάνεις δώσε μου τον αριθμό πρωτοκόλλου να το ελέγχω μέσω της υπηρεσίας πως εξελίσσεται η καταγγελία. 

Τρικυμία εν κρανίω φίλε ... μόνο αυτό...

1ον Αν δεν έχει υπάρχει συγκεκριμένη αγορανομική διάταξη που να σε υποχρεώνει να πουλάς σε ανώτατη τιμή ή με συγκεκριμένο ποσοστό κέρδους. Άκουσε το ...

ΟΣΟ ΘΕΣ ΠΟΥΛΑΣ

2ον Όταν κάνεις μια επισκευή δεν πουλάς έναν πυκνωτή που αγόρασες 20 λεπτά αλλά χρεώνεις τις ώρες που σου πήρε :

- Να ανοίξεις το μηχανήμα

- Να βρεις την βλάβη

- Να την διορθώσεις

- Να κάνεις έλεγχους στο μηχάνημα ότι λειτουργεί πλέον σωστά.

- Να κλείσεις το μηχάνημα.

3ον Όταν χρεώνεις τον χρόνο σου ... ΟΣΟ ΘΕΣ ΤΟΝ ΧΡΕΩΝΕΙΣ... Γι αυτό ένας δικηγόρος μπορεί να πάρει χιλιάρικα την παράσταση, ένας χειρούργους χιλιάρικα την επέμβαση, και ο Ρέμος δεκάδες χιλιάδες για μια μόνο παράσταση... Νομιμότατα και με παρασταστικά που λες... 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 minutes ago, AcolyteOfPain said:

Τρικυμία εν κρανίω φίλε ... μόνο αυτό...

1ον Αν δεν έχει υπάρχει συγκεκριμένη αγορανομική διάταξη που να σε υποχρεώνει να πουλάς σε ανώτατη τιμή ή με συγκεκριμένο ποσοστό κέρδους. Άκουσε το ...

ΟΣΟ ΘΕΣ ΠΟΥΛΑΣ

2ον Όταν κάνεις μια επισκευή δεν πουλάς έναν πυκνωτή που αγόρασες 20 λεπτά αλλά χρεώνεις τις ώρες που σου πήρε :

- Να ανοίξεις το μηχανήμα

- Να βρεις την βλάβη

- Να την διορθώσεις

- Να κάνεις έλεγχους στο μηχάνημα ότι λειτουργεί πλέον σωστά.

- Να κλείσεις το μηχάνημα.

3ον Όταν χρεώνεις τον χρόνο σου ... ΟΣΟ ΘΕΣ ΤΟΝ ΧΡΕΩΝΕΙΣ... Γι αυτό ένας δικηγόρος μπορεί να πάρει χιλιάρικα την παράσταση, ένας χειρούργους χιλιάρικα την επέμβαση, και ο Ρέμος δεκάδες χιλιάδες για μια μόνο παράσταση... Νομιμότατα και με παρασταστικά που λες... 

να φανταστώ επάγγελμα νομικός, πολιτικός, λογιστής και ασφαλίτης. με κάλυψαν όλα τα παραπάνω που ανέφερες. σ'ευχαριστώ!!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zeibei είπε

να φανταστώ επάγγελμα νομικός, πολιτικός, λογιστής και ασφαλίτης. με κάλυψαν όλα τα παραπάνω που ανέφερες. σ'ευχαριστώ!!

Ασφαλίτης τι επάγγελμα είναι; Ασφαλιστής μήπως εννοείς;

Δημοσ.

Ως τεχνικος να ασχοληθεις με το μοντελο υποστηριξης αποκλειστικα επιχειρησεων,  b2b.

Πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής,υποδομων, σε μεγαλες εταιρειες, κρατικους οργανισμους, βιομηχανιες,βιοτεχνιες.

Εκει παντα θα υπαρχει μελλον με προσφορα ολοκληρωμενων ΙΤ λυσεων.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Damianus είπε

Ως τεχνικος να ασχοληθεις με το μοντελο υποστηριξης αποκλειστικα επιχειρησεων,  b2b.

Πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής,υποδομων, σε μεγαλες εταιρειες, κρατικους οργανισμους, βιομηχανιες,βιοτεχνιες.

Εκει παντα θα υπαρχει μελλον με προσφορα ολοκληρωμενων ΙΤ λυσεων.

Εδώ μάλλον εννοείς να στήσει μια εταιρία πληροφορικής και μάλιστα ψιλομεγάλη με εξειδικευμένο προσωπικό για να χτυπήσει μεγάλα συμβόλαια...

Νομίζω αν έχεις το κεφάλαιο για αυτό δεν έχει και πολύ σημασία τι θα σπουδάσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zeibei είπε

Ελεύθερη αγορά.  Ένας νόμος: ανταγωνισμός. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zeibei είπε

Μεγαλύτερες ανοησίες δεν έχω διαβάσει!!! Χα χα χα!

Μαύρα μεσάνυχτα!

Στην ελεύθερη αγορά, ΟΣΟ ΘΕΛΩ πωλώ προϊόντα και υπηρεσίες!

Εγώ χρεώνω 10.000 ευρώ την ώρα εργασίας μου, άμα δε γουστάρεις το κουβαδάκι σου και πήγαινε αλλού!

Σήμερα διάβαζα για την παραλία Νάμμος στη Μύκονο, ξέρεις πόσο δίνουν την ομπρέλλα; 2.800 ευρώ την ημέρα! Γιατί δεν πας να κάνεις μια καταγγελία να γελάνε για κανένα μήνα;

Πόσες γελοιότητες πια θα γράψει κάποιος;

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, filip123go είπε

Τελευταίο imac που έφτιαξα ήταν ένα imac 2017 με καμένο πυκνωτή στην πλακέτα τροφοδοσίας. 350 ευρώ ήταν η αμοιβή μου. Στο σερβις του ζητούσαν χιλιάρικα για αντικατάσταση πλακέτας. 
Καλό είναι αν δεν γνωρίζετε τι τιμές παίζουν να μην σχολιάζετε. Μίλησα ειδικά για Mac.

Επειδη είμαι άσχετος, τι κόστος περίπου είχαν αυτά τα MacBook pro για να ζητανε από το service μερικά χιλιαρικα για πλακέτα και εσύ 350 για εναν καμμενο πυκνωτή; Έχω μετριότατη σχέση με ηλεκτρονικά και από όσα εχω δει η αλλαγή πυκνωτή είναι από τα ευκολότερα πράγματα, εκτός αν το είδος και η ιδιομορφια των εσωτερικών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων της συσκευής απαιτούσε αρκετή δουλεια προσοχή και ταλαιπωρια για την επισκευή της η μιλάμε για καμιά συσκευή με κόστος 2k.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, MrKasimis είπε

Καλησπέρα 

Επειδή σε 1 μήνα ξεκινάω τη σχολή για την ειδικότητα αυτή (Τεχνικος Η/Υ) πιστεύετε ότι δεν έχει πλέον μέλλον και οτι καλυτερο είναι να πάω για Τεχνικος Λογισμικου (δηλ Προγραμματιστης)

Θέλω γνώμες

Ευχαριστω!

Εαν δεν σου αρεσει πραγματικα αυτο,μην το κανεις,βρες καποια αλλη τεχνη.

Ο λογος απλος,εχει βρωμισει ο τοπος απο τεχνικους,και ειδικοτερα απο δηθεν τεχνικους,που ξερουν να αλλαξουν ενα τροφοδοτικο και να κανουν ενα φορματ.

Πρεπει να πεις οτι θες να κανεις αυτο το πραμα στη ζωη σου,να εξελισσεσαι συνεχως,να μαθαινεις συνεχως και εκει ισως δεις προκοπη.

Eγω προσωπικα ηξερα οτι θελω να ασχοληθω με υπολογιστες,απο τα 10 μου ( το 95 δλδ ) που επεσε στα χερια μου ενας παλιος 286.

Εν μερει μετανιωνω που δεν εγινα ηλεκτρονικος,αλλα δεν τα εχω παει ασχημα ως τωρα,και ισως δοκιμασω να κανω πρακτικη ας πουμε σε εναν συναδελφο,για να μαθω και απο εκει μερικα πραματα. Ολα τα λεφτα ειναι ο ηλεκτρονικος,επισκευαζεις τα παντα!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, filip123go είπε

Τελευταίο imac που έφτιαξα ήταν ένα imac 2017 με καμένο πυκνωτή στην πλακέτα τροφοδοσίας. 350 ευρώ ήταν η αμοιβή μου. Στο σερβις του ζητούσαν χιλιάρικα για αντικατάσταση πλακέτας. 
Καλό είναι αν δεν γνωρίζετε τι τιμές παίζον να μην σχολιάζετε. Μίλησα ειδικά για Mac.

Οι πυκνωτες δεν εχουν ιδιατερη αξια. 

Τα εχω ολα, ηλεκτρονικος, "κατσαβιδακιας", και "σκριπτακιας". Δεν θεωρω τον ευατο μου προγραμματιστη. Αλλα αν αγαπας αυτο που κανεις θα βρεις προκοπη.

Αν οχι διαλεξε κατι αλλο

Επεξ/σία από Loinen
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Επειδη είμαι άσχετος, τι κόστος περίπου είχαν αυτά τα MacBook pro για να ζητανε από το service μερικά χιλιαρικα για πλακέτα και εσύ 350 για εναν καμμενο πυκνωτή; Έχω μετριότατη σχέση με ηλεκτρονικά και από όσα εχω δει η αλλαγή πυκνωτή είναι από τα ευκολότερα πράγματα, εκτός αν το είδος και η ιδιομορφια των εσωτερικών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων της συσκευής απαιτούσε αρκετή δουλεια προσοχή και ταλαιπωρια για την επισκευή της η μιλάμε για καμιά συσκευή με κόστος 2k.

Παιδιά μιλάω για iMac. Και νομίζω τότε (κάπου μέσα στο 2018) η τιμή του ήταν γύρω στις 5000€ .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...