ZELOMOTH Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 55 λεπτά πριν, JohnGTA είπε "Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς και γιατί η ανακάλυψη του DNA έγινε τόσο επιτυχία... άντε στην αρχή κοίταξαν κάτι αλυσίδες με νουκλεοτίδια αλλά μετά από λίγο απλά έγινε κάπως βαρετό..." Ακριβώς αυτό... Ρε' σεις, όταν ο άλλος εχει μεγαλώσει με γραφικά του 2010 και μετά, δεν μπορεί να κατανοήσει κάτι απο το παρελθόν... Εμείς που τα ζήσαμε αυτά, προερχόμασταν απο τα παιχνίδια dos και arcade και pacman κτλ αρα όντως ήταν επανάσταση αυτό που ζούσαμε τότε με doom + wolfenstein 3d κι ο,τι μετά ακολούθησε... Αν λοιπόν δεν το ζήσεις με συγκεκριμένα κριτήρια και καταστάσεις, δεν γίνεται να το καταννοήσεις... 3
kostasR1 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Μεγάλο σκάλωμα είχα φάει στο ''Downtown'' level...
SoullessRider Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 https://zdoom.org/index https://zdoom.org/wiki/Set_video_mode 27 χρόνια μετά, δεύτεροι.....😆
christosk78 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Μη ξεχνάμε επίσης ότι ήταν το πρώτο Multiplayer FPS. Άπλωνες BNC καλώδιο και έλιωνες! 1
tsifotis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Επιτελους. Εχω πανω απο 25 χρονια που με κοπους απεφευγα spoilers στην υποθεση περιμενοντας patch για να το παιξω widescreen 1
christosk78 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Μη κρίνετε το παιχνίδι με τα σημερινά δεδομένα. Για την εποχή του (και όχι μόνο) ήταν επικό. Το δε modding που παρείχε (επίσημα μάλιστα), απλά δεν υπήρχε. Μπορούσες και έφτιαχνες δικές σου πίστες, δικούς σου κόσμους. Ήταν απίστευτο. Κι εγώ γούσταρα περισσότερο το Wolfestein, αλλά το DOOM αντικειμενικά ήταν το ορόσημο της κατηγορίας.
masteripper Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Φιλε, αν το είχες παίξει τότε, δεν θα έκανες τώρα αυτή την ερώτηση. Έτσι για να σου εξηγήσω το πως τα έζησα, μιας και μάλλον είσαι νεότερος: Οκ, ήταν πρώιμο... δεν είχε όχι μόνο άλμα (όπως λένε παραπάνω), αλλά ούτε μπορούσες καν να κοιτάξεις πάνω κάτω (αν θυμάμαι καλά γιατί τα λέω εκ μνήμης), ενώ βέβαια ήταν ψευδο3D (το “3d” ουσιαστικά ήταν projection του 2d χάρτη). Αλλά η ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ήταν απαράμιλλη για την εποχή. Παρά τα «πιξελιασμένα» γραφικά (που τοτε βέβαια, ήταν next gen & έριχναν σαγόνια στο πάτωμα), κατάφερνε άνετα να σε κάνει να νιώσεις ότι ζεις μέσα στον κόσμο του. [Οι γραφικάρες κράτησαν μέχρι που ήρθε το Quake, 3 χρόνια μετά... Άλλο έπος, όπου, ειδικά όταν έσκασε το 3dfx/OpenGL patch, σπείραμε ταβάνια (δεν έχει ξαναγίνει παίδες IMO τέτοιο άλμα στα γραφικά, από τότε)] Επισης, πούλησε μαζικά και έκανε establish τo FPS genre. Προσωπικά προτιμούσα και είχα λιώσει Blood & Wolfenstein 3D (για το καφροχιούμορ) και Hexen/Heretic για το horror, αλλά πολύ λίγοι τα έπαιζαν. Θυμάμαι έδειχνα σε φίλους το Blood, όπου το πρώτο, basic, όπλο ήταν φωτοβολίδα και έσκαγε στη μούρη των εχθρών, κ μου έλεγαν «αααα τι αίσχος είναι αυτό» και τρέχαν μακρυά. Ε με το Doom, έπαιξε FPS όποιος είχε PC κλπ, αφού έγινε μόδα (το άξιζε) με συνέπεια την ανάδειξη των FPS από niche σε προϊόν μαζικής κατανάλωσης. Επειδή πιθανόν να είμαι πιο μεγάλος από τον μπαμπά σου ..το θέμα δεν είναι αν το έπαιξα ή όχι ,το θέμα ειναι ότι ναι ήταν εντυπωσιακό,ναι είχε φάση,ναι ήταν πολλά άλλα αν απλώς βγάλεις το περιτύλιγμα τι μένει, απλώς έχεις κάτι και προχωράς και βαράς με αυτό το κάτι και ...και συνεχίζεις να βαράς...να βαράς... και... Σορυ αλλά απλώς τα FPS ποτέ δεν με εντυπωσίασαν...εν αντιθέσει π.χ με το Frostpunk που έπαιξα πρόσφατα ή το Elite Dangerous που προσπαθώ να βρω χρόνο να παίξω....ή ακόμα ακόμα το Lineage που κάποτε φάγαμε αρκετές ώρες από την ζωή μας... Μάλλον είμαι αιρετικός...😀 1
NickTG Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 11 minutes ago, masteripper said: Elite Dangerous που προσπαθώ να βρω χρόνο να παίξω....ή ακόμα ακόμα το Lineage που κάποτε φάγαμε αρκετές ώρες από την ζωή μας... Αν βγάλεις το περιτύλιγμα όμως τι μένει? Στο ένα απλά πετάς και πετάς και πετάς και στο άλλο απλά περπατάς και περπατάς! 4
TheGrisGrisMan Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, masteripper είπε Επειδή πιθανόν να είμαι πιο μεγάλος από τον μπαμπά σου ..το θέμα δεν είναι αν το έπαιξα ή όχι Μπα δεν παίζει, ειναι 92 ο πατέρας μου, καλά να ειναι. Τελικα το έπαιξες τότε, το 1993, η όχι; Γιατι αν μου το συγκρίνεις το original Doom με το frostpunk, μαλλον είσαι μικρότερος και απο τον ...μικρότερο ανιψιό μου 😀 Αχ, να σε έβλεπα τι γνώμη θα είχες για το Elite σε Amstrad ή για τα text based MUDs Τεσπα, το σχόλιο μου δεν περιείχε μομφή, απλά επεξήγηση. 4
masteripper Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, NickTG είπε Αν βγάλεις το περιτύλιγμα όμως τι μένει? Στο ένα απλά πετάς και πετάς και πετάς και στο άλλο απλά περπατάς και περπατάς! Υπάρχει διαφορά μεγάλη...φαντάσου σκηνικό εν έτει 1985 με το αυθεντικό Elite .... κάπου στις αρχές...σαν πιλότος...κάνω 1 jump και τσουπ πέφτω σε Thargoid...3 ώρες μετά μετά από άπειρες μανούβρες και ανελέητο κυνηγητό κατάφερα και το ανατιναξα....δεν ξέρω αλλά αυτό το feeling δεν μπορείς να το εισπράξεις σε FPS...εκεί απλώς κρατάς λογαριασμό πόσους πρόλαβες να φας 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα