tsotrilos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Γεια σε όλους. Θα ήθελα τα φώτα σας όσον αφορα το file/folder sharing σε Windows (μεταξύ 2 υπολογιστών στο ίδιο δίκτυο). Απο την εμπειρια μου γνωριζω τα εξης: Για να δουλεψει σωστα το file sharing προφανως πρέπει να ενεργοποιησεις το share στον υποκείμενο φάκελο. Να setαρεις τα sharing permissions Στο security να βάλεις "Everyone" με read write access Στον Α και Β υπολογιστη να εχεις network discovery on και το password protected sharing "Οff" Επιπλέον έχω καταλήξει οτι τα παρακατω services πρεπει να ειναι running: DNS Client Function Discovery Resource Publication SSDP Discovery UPnP Device Host Τελος καλο θα είναι το Windows firewall να είναι off ή να μπεις στην διαδικασία να το setαρεις καταλληλα. Αν καποιος εχει ενσταση στα παραπανω να μου πει. Το θεμα μου ειναι οτι σε αρκετές περιπτώσεις ενώ έχεις access στον φακελο που εχεις κανει share, μπορεις να κανεις read - write, μπορείς ακόμα και να το κανεις map καποιες εφαρμογες που δουλευουν σαν Windows service δεν ειναι δυνατο να παρουν access στο folder που εχω κανει share. Aκόμα και αν βάλω το windows service της εφαρμογης να το τρεχει το pc σαν administrator (ενεργοποιόντας τον administator user του υπολογιστη). Είναι κατι που αγνοώ; Τα λειτουργικα στα οποια αναφερομαι και θελω να κανω το share μεταξυ τους, ειναι σχεδον ολα τα της Microsoft (Win 7, 10 Server κτλ κτλ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα