Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : ~1800 

Χρήση υπολογιστή : Σχεδίαση 3D και Rendering ως κύριες εργασίες . 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: AutocadV-ray+Sketch up, 3Ds-Max, In Design, Illustrator , Photoshop 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Χρειαζομαστε , 27'' κατα προτιμηση. Δεν ξέρω αν θα βολέψει ultra wide ή οχι. ( Αυτή θα είναι εκτός budget )

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? -

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Δεν μας περιοριζει κατι.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν μας περιοριζει κατι.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Απο εμενα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . -

Σαν σύνθεση με βάση όσων διάβασα κατέληξα πάνω κάτω σε κάτι τέτοιο. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.

CPU: Ryzen 9 3900x

CPU Cooling : Αέρας/Νερό (50-120ευρώ) ανάλογα το budget

GPU: RTX 2060 Super ή RTX 2070 super

MOBO: ASUS TUF GAMING X570

RAM: 2x16GB 3200Mhz ( Corsair , Ballistix , HyperX)

SSD: Adata XPG SX8200 Pro 1TB

HDD: Toshiba P300 3TB

PSU: Seasonic/Corsair/Be Quiet 80+ Gold/Platinum 750W

Case: ~90ευρώ 

Επεξ/σία από iCyd
Δημοσ.
9 ώρες πριν, iCyd είπε

Ποσό που διαθέτουμε : ~1800 

Χρήση υπολογιστή : Σχεδίαση 3D και Rendering ως κύριες εργασίες . 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: AutocadV-ray+Sketch up, 3Ds-Max, In Design, Illustrator , Photoshop 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Χρειαζομαστε , 27'' κατα προτιμηση. Δεν ξέρω αν θα βολέψει ultra wide ή οχι. ( Αυτή θα είναι εκτός budget )

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? -

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Δεν μας περιοριζει κατι.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν μας περιοριζει κατι.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Απο εμενα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . -

Σαν σύνθεση με βάση όσων διάβασα κατέληξα πάνω κάτω σε κάτι τέτοιο. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.

CPU: Ryzen 9 3900x

CPU Cooling : Αέρας/Νερό (50-120ευρώ) ανάλογα το budget

GPU: RTX 2060 Super ή RTX 2070 super

MOBO: ASUS TUF GAMING X570

RAM: 2x16GB 3200Mhz ( Corsair , Ballistix , HyperX)

SSD: Adata XPG SX8200 Pro 1TB

HDD: Toshiba P300 3TB

PSU: Seasonic/Corsair/Be Quiet 80+ Gold/Platinum 750W

Case: ~90ευρώ 

Σωστή η λογική των κομματιών που διάλεξες. Σε κάρτα γραφικών συμφέρει αυτή την στιγμή να κοιτάξεις μόνο σε μεταχειρισμένη 2060/2070 Super, όχι κάτι παραπάνω. Μη πας και δώσεις λεφτά για καινούργιες RTX 2000. Οι επόμενες mid level κάρτες από την Nvidia (3050/3060 κ.λπ.) θα αργήσουν λίγο να εμφανιστούν (υποθέτω προς το τέλος του χρόνου, πάντως μετά τον Οκτώβριο από τα όσα γνωρίζω).  Για την χρήση που κάνεις θα ήταν υπεραρκετές, και προσωπικά δεν θα έδινα παραπάνω από 300-350€ για την κάρτα. 

Μια σκέψη. Αν το Vray rendering είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς σου, κάνε τρόπο να χωρέσει ο 3950Χ στο σύστημα. 

Ως προς το θέμα της οθόνης, θα σου πρότεινα σίγουρα να πάρεις δύο οθόνες για τις δουλειές που κάνεις. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσό που μπορείς να δώσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις με μία και να προσθέσεις 2η στην συνέχεια. Για την συγκεκριμένη χρήση δεν θα πήγαινα σε ultrawide. Αν σε ενδιέφερε το animation, video editing και FX και είχες να δουλεύεις με timelines, τότε ναι, θα είχε νόημα. 

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pnick είπε

Σωστή η λογική των κομματιών που διάλεξες. Σε κάρτα γραφικών συμφέρει αυτή την στιγμή να κοιτάξεις μόνο σε μεταχειρισμένη 2060/2070 Super, όχι κάτι παραπάνω. Μη πας και δώσεις λεφτά για καινούργιες RTX 2000. Οι επόμενες mid level κάρτες από την Nvidia (3050/3060 κ.λπ.) θα αργήσουν λίγο να εμφανιστούν (υποθέτω προς το τέλος του χρόνου, πάντως μετά τον Οκτώβριο από τα όσα γνωρίζω).  Για την χρήση που κάνεις θα ήταν υπεραρκετές, και προσωπικά δεν θα έδινα παραπάνω από 300-350€ για την κάρτα. 

Μια σκέψη. Αν το Vray rendering είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς σου, κάνε τρόπο να χωρέσει ο 3950Χ στο σύστημα. 

Ως προς το θέμα της οθόνης, θα σου πρότεινα σίγουρα να πάρεις δύο οθόνες για τις δουλειές που κάνεις. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσό που μπορείς να δώσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις με μία και να προσθέσεις 2η στην συνέχεια. Για την συγκεκριμένη χρήση δεν θα πήγαινα σε ultrawide. Αν σε ενδιέφερε το animation, video editing και FX και είχες να δουλεύεις με timelines, τότε ναι, θα είχε νόημα. 

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και την απάντηση σου . 

Οπότε λες δεν υπάρχει λόγος για ακριβή κάρτα γραφικών.

Το Vray Rendering είναι η κύρια εργασία για την οποία θα χρησιμοποιείται ο υπολογιστής καθημερινά.

Θα κόψω-ράψω και θα κοιτάξω να χωρέσω τον 3950Χ αν αξίζει τόσο σε σχέση με τον 3900x .

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, iCyd είπε

Οπότε λες δεν υπάρχει λόγος για ακριβή κάρτα γραφικών.

Όχι. Για τα viewports του Max και του SketchUp μια κάρτα των 300€ είναι υπερ-αρκετή. Κινήσου μεταξύ μια 2060 Super και μιας 2070 (με 8gb Vram και οι δύο) στα μεταχειρισμένα κατά την γνώμη μου. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pnick είπε

Όχι. Για τα viewports του Max και του SketchUp μια κάρτα των 300€ είναι υπερ-αρκετή. Κινήσου μεταξύ μια 2060 Super και μιας 2070 (με 8gb Vram και οι δύο) στα μεταχειρισμένα κατά την γνώμη μου. 

Έμμεσα γλυτώνω 150-200 ευρώ απο την αγορά καινουργίας οπότε θα πάνε στον επεξεργαστή με αυτή τη λύση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, iCyd είπε

Έμμεσα γλυτώνω 150-200 ευρώ απο την αγορά καινουργίας οπότε θα πάνε στον επεξεργαστή με αυτή τη λύση.

Ακριβώς. Ο 3950Χ θα σου βγάλει την δουλειά. Οπότε ρίξε το βάρος εκεί. Νομίζω σωστά κινείσαι. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/9/2020 στις 1:12 ΠΜ, pnick είπε

Ακριβώς. Ο 3950Χ θα σου βγάλει την δουλειά. Οπότε ρίξε το βάρος εκεί. Νομίζω σωστά κινείσαι. 

Tι άλλες κάρτες θα προτεινες για το σύστημα αυτό . Ας κλέισουμε προς μεταχειρισμένες για εξοικονόμηση χρημάτων λόγω του 3950Χ. 

Ρωτάω για να έχω περισσότερες επιλογές κατά την έρευνα μου.

Δημοσ.

Για την δουλειά που θέλεις θα μπορούσες να δεις και 1070/1070 ti στα 200-220€ περίπου, ή μια 1080 με κάτω από 300€ (250-280€ είναι καλή τιμή νομίζω). Επίσης, και την απλή 2060 με 6gb. Εγώ μέχρι πρόσφατα δούλευα παρόμοια προγράμματα με μια 1070. Δεν είχα κανένα πρόβλημα στα viewports, απλά αναβάθμισα γιατί χρησιμοποιώ κυρίως την κάρτα για rendering, και λιγότερο τον επεξεργαστή.

• Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, pnick είπε

Για την δουλειά που θέλεις θα μπορούσες να δεις και 1070/1070 ti στα 200-220€ περίπου, ή μια 1080 με κάτω από 300€ (250-280€ είναι καλή τιμή νομίζω). Επίσης, και την απλή 2060 με 6gb. Εγώ μέχρι πρόσφατα δούλευα παρόμοια προγράμματα με μια 1070. Δεν είχα κανένα πρόβλημα στα viewports, απλά αναβάθμισα γιατί χρησιμοποιώ κυρίως την κάρτα για rendering, και λιγότερο τον επεξεργαστή.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. 

Γενικά το κύριο κομμάτι του υπολογιστή θα ειναι το render απο vray οπότε και τα parts που θα δωσω βάση περισσοτερο θα είναι γι αυτό το κομμάτι. Γι αυτο και ρωταω

Δημοσ.

ultrawide οχι. Δεν βολευει σε τετοιου ειδους προγραμματα. Μια 34ultrawide εχεις υψος οσο μια 27αρα + 1/3 27αρας..

1000 φορες να πας σε 2χ27αρες. Εγω εχω τις hp 273q. Ειναι φοβερες.

Επεξεργαστη να χωρεσεις τον 3950χ αλλιως και ο 3900χ ειναι αψογος. Το 4/8 παραπανω του 3950 εναντι του 3900χ θα το δεις στην πραξη, ειδικα αν ειναι πολυωρα τα ρεντερς.
Καρτα γραφικων και μεταχειρισμενη 1070 ειναι μια χαρα για viewport.

Για συστημα ψυξης, κοιτα AIO υδροψυξεις. Ειναι ζεστοι οι ryzen. Η μια καλη ψυκτρουλα στα 70-80Ε (darkpro πχ)
Παντως αν θες να εχεις ολα αυτα τα προγραμματα ανοιχτα, η rendareis με vray displacement τα 32GB ειναι οριακα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου . 

Θα ρίξω μια ματιά στις κάρτες γραφικών στο φορουμ , να δω που κυμαίνονται.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μετά απο πολύ τρέξιμο και ξεμπερδέματα (χωρίς λόγο) ενεργοποιήθηκε η αποφορολόγηση που ήθελα για την αγορά του υπολογιστή και ήρθε η ώρα να προχωρήσω σε αγορά Επεξεργστή και Μητρικής.

Μιας και βγήκε η νέα γενιά Ryzen , αξίζει να περιμένω τον 5950X ή να προχωρήσω στον 3950Χ;

Δεν ξέρω και πότε θα βγει ακριβώς και το build το έχω τραβήξει αρκετά πίσω ήδη.

Δημοσ.

O 5950X αξίζει, αλλά θα κοστίζει ειδικά στην αρχή αρκετά παραπάνω και το budget σου είναι σφιχτό κάπως. Θα ήταν καλή ευκαιρία αν αυτή την περίοδο εύρισκες έναν μεταχειρισμένο 3950Χ. Στο rendering η βελτίωση είναι περίπου 13% σε σχέση με τον 3950Χ ενώ σε STP περίπου 21% από τα μέχρι τώρα στοιχεία. 

Πρέπει να ζυγίσεις τί χωράει στο budget. Ο 3950Χ καινούργιος ξεκινάει από 675€, ενώ ο 5950Χ θα πωλείται τώρα στην αρχή πάνω από 900€. Θα αρχίσουν σιγά-σιγά να εμφανίζονται και 3950Χ στις αγγελίες. Αν βρείς κάποιον στα 500-550€ θα ήταν λουκούμι για το σύστημα που φτιάχνεις. 

Τα λέω όλα αυτά γιατί αφιερώνεις πολύ χρόνο στο rendering με Vray, οπότε εκεί πρέπει να πέσει το βάρος. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pnick είπε

O 5950X αξίζει, αλλά θα κοστίζει ειδικά στην αρχή αρκετά παραπάνω και το budget σου είναι σφιχτό κάπως. Θα ήταν καλή ευκαιρία αν αυτή την περίοδο εύρισκες έναν μεταχειρισμένο 3950Χ. Στο rendering η βελτίωση είναι περίπου 13% σε σχέση με τον 3950Χ ενώ σε STP περίπου 21% από τα μέχρι τώρα στοιχεία. 

Πρέπει να ζυγίσεις τί χωράει στο budget. Ο 3950Χ καινούργιος ξεκινάει από 675€, ενώ ο 5950Χ θα πωλείται τώρα στην αρχή πάνω από 900€. Θα αρχίσουν σιγά-σιγά να εμφανίζονται και 3950Χ στις αγγελίες. Αν βρείς κάποιον στα 500-550€ θα ήταν λουκούμι για το σύστημα που φτιάχνεις. 

Τα λέω όλα αυτά γιατί αφιερώνεις πολύ χρόνο στο rendering με Vray, οπότε εκεί πρέπει να πέσει το βάρος. 

Ο 3950Χ απο αμαζον με αποφορολόγηση μου βγαίνει στα 570-580 περίπου. 

Άλλο 900 και άλλο ~600 😅 

Θα πάω σε 3950Χ και δεν νομίζω καν να υπάρξει θέμα στο rendering μου για τα επόμενα (αρκετά) χρόνια.

Για μητρική σκέφτομαι να πάω σε X570 Tomahawk αν τη βρω διαθέσιμη αντί της Asus TUF που είχα βάλει στο αρχικό μου build.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...