Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ζητω την βοηθεια σας στο παρακατω προβλημα

Σε σχετικα καινουριο υπολογιστη(περιπου ενος ετους) γινεται το εξης

Δεν ξεκιναει πατωντας το button του πυργου.Ο μονος τροπος για να ξεκινησει ειναι αφου το εχω πατησει να κανω ενα αστραπιαιο off-on απο το διακοπτη επανω στο τροφοδοτικο.

Μετα μπορω να κανω τερματισμο απο το button του πυργου και την επομενη φορα το ιδιο προβλημα επανερχεται.

Εχετε καποια ιδεα που μπορω να δοκιμασω? Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τι αποτελείται το σύστημα; (π.χ. Μητρική και τροφοδοτικό)

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Aν έχει χαλάσει το button on/off άλλαξε το στην μητρική με το reset σκατζα είναι τα ίδια μετα πάρε καινούργια πλεξούδα 

Δημοσ.

μητρικη   _x470-aorus-ultra-gaming

τροφοδοτικο coolermaster mwe 750 gold

το button on/off δεν πρεπει να ειναι αφου κανει shutdown απο εκει

κατι με στατικο ηλεκτρισμο υποψιαζομαι

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, paomak20 είπε

μητρικη   _x470-aorus-ultra-gaming

τροφοδοτικο coolermaster mwe 750 gold

το button on/off δεν πρεπει να ειναι αφου κανει shutdown απο εκει

κατι με στατικο ηλεκτρισμο υποψιαζομαι

εγώ για να ξεκινήσω σύστημα που δεν ξεκινούσε από στατικό (σε δημαρχείο που δούλευα ήταν καθημερινό φενόμενο..)

βγάλε την πριζα. πατας κανα 10αρια φορες το on button του tower. off το τροφοδοτικό. το  βάζεις στην πρίζα. κρατάς το on του pc και γυρνάς on το τροφοδοτικό

ωστόσο το δικό σου θέμα πιο πολύ για πρόβλημα με το τροφοδοτικό μου μυρίζει

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό έχει πρόβλημα, είχα τα ίδια σκηνικά πριν μερικά χρόνια με ενα  enermax, έκανε ακριβώς το ίδιο μέχρι που απο ένα σημείο και μετά ήταν κάθε φορά δυσκολότερο να ανάψει.

Εγγύηση έχεις, το στέλνεις στο κατάστημα.

Δημοσ.

μενω σε νησι.για να παει αθηνα να ελεγθει και να επιστεψει θα μεινω 1 μηνα χωρις pc 

καλυτερα να παρω αλλο

παντως το pc to ανοιγω εστω και ετσι

κι αν παρω αλλο και ξανακανει τα ιδια θα φαω πακετο

Η το φταχνω η το κραταω ετσι

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, paomak20 είπε

κι αν παρω αλλο και ξανακανει τα ιδια θα φαω πακετο

Αν θέλετε να αποκλείσετε αυτή τη πιθανότητα κάντε δοκιμή πάνω σε τραπέζι, δηλαδή βγάλτε μητρική, τροφοδοτικό, όλα γενικά και δείτε αν το κάνει πάλι.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έφτιαξα μόλις ένα pc και 1 στις 2 φορές που κάνω εκκίνηση πέφτει η ασφάλεια του δωματίου. Το δοκίμασα και σε άλλο δωμάτιο και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να βραχυκυκλώνει κάτι στο pc ή μπορεί να έχει θέμα με τις ασφάλειες; Μπορεί να βοηθήσει κανείς; Ευχαριστώ

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, georgecar είπε

Καλησπέρα. Έφτιαξα μόλις ένα pc και 1 στις 2 φορές που κάνω εκκίνηση πέφτει η ασφάλεια του δωματίου. Το δοκίμασα και σε άλλο δωμάτιο και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να βραχυκυκλώνει κάτι στο pc ή μπορεί να έχει θέμα με τις ασφάλειες; Μπορεί να βοηθήσει κανείς; Ευχαριστώ

Στο εξοχικο που ειχα παρομοιο προβλημα αλλαξα την 10a ασφαλεια με μια 15a κ λυθηκε.. Αλλος γνωστος μου εχοντας το ιδιο προβλημα δεν του εκανε τιποτα η αλλαγη ασφαλειας αλλα το πολυμπριζο που ειχε δεν σηκωνε πολλα watt , η ηταν ελλατωματικο.. Το αλλαξε κ ολα οκ.. Δυστυχως σιγουρη απαντηση δεν νομιζω να μπορει να σου δωσει κανεις χωρις να ειναι ηλεκτρολογος.

Δημοσ.

Δοκίμασα πάντως και σε άλλο πολύμπριζο αλλά τα ίδια. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα σε μπρίζα με 15A ασφάλεια να δω αν παίζει χωρίς προβλήματα.
Πάντως έχω την εντύπωση ότι δεν είναι σωστό και δεν πρέπει να αλλάζουμε έτσι ασφάλειες και να βάζουμε άλλες με μεγαλύτερα Α. (το λέω πάντα χωρίς να είμαι ηλεκτρολόγος)
Παρόλα αυτά φοβάμαι να το ξαναδοκιμάσω σε άλλη μπρίζα κλπ... δεν θέλω να μου κάψει τίποτα από το πισι...    

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...