Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε λίγες ημέρες η κόρη μου έχει γενέθλια και σκέφτηκα να της κάνω δώρο ένα γατί αφού θέλει να έχει ένα καθώς το προηγούμενο πέθανε. Θα το πάρω από κτηνίατρο που μαζεύει αδέσποτα τα μεγαλώνει και τα δίνει για υιοθεσία δωρεάν. Σκέφτομαι τη ράτσα να πάρω Σιάμ μιας και είναι κοινωνικό ή την "κεραμιδόγατα"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου έλεγα να μην επιλέξεις να της πάρεις ζώο. Η απόκτηση - υιοθεσία ζώου πρέπει να ειναι απόφαση όλης της οικογένειας και όχι απλα να σου αρέσουν τα ζωα, θετικό είναι ότι είχατε γάτα παλια οπότε έχετε εμπειρία, αλλά μην της πάρεις ζώο έτσι στο ξαφνικό και αν δεν το θέλετε όλοι, επίσης να καθίσετε όλοι σε ένα τραπέζι και να συζητήσετε το ποιος θα ταΐζει θα προσέχει και θα τρέξει το ζώο στον κτηνίατρο αναλογα τις δουλειές και τον χρόνο που σας μένει, αν πχ η κόρη δεν μπορεί γιατί έχει σχολείο φροντιστήριο, οι γονείς δεν μπορούν γιατί έχουν δουλειά και γενικά διαβλεπετε ότι μπορεί να πιεστείτε για να φροντίσετε το ζώο, καλύτερα να μην πάρετε, επίσης σκεφτείτε ποιος θα φροντίζει την γάτα αν εσείς πχ δεν μπορείτε λόγω δουλειάς και η κόρη πλησιάζει σε κάποια χρόνια η και σύντομα να δώσει πανελλήνιες η να φύγει αλλού για σπουδές, λογικά ειναι σε μικρή ηλικια. Όλα αυτά στα λέω, γιατί παλαιότερα τόσο εμείς όσο και άλλοι συγγενείς και γνωστοί είχαν υιοθετήσει σκύλους αλλά κυρίως γάτες, και για τον x, y λόγο, απροσεξία, αβλεψία, αμέλεια, το ζώο χάθηκε, έφυγε, πέθανε, χτυπήθηκε από αμάξι, το επέστρεψαν πίσω γιατί δεν..., εμενε αφυλακτο και του έριξαν φολα, το έκλεψαν. Μόνο έναν συγγενή μου ξέρω που ήταν τύπος και υπογραμμος και κράτησε μεγάλωσε σκύλους και γάτες με τα όλα τους μέχρι να πεθάνουν λόγω γήρατος και φυσικών αιτιών. Είναι κριμα να την πληρώσει το ζώο επειδή απλά μας αρέσει να έχουμε - να βλέπουμε - να χαιδευουμε έναν σκύλο/γάτα, αλλά επειδή δεν εξετασαμε το θέμα πιο διεξοδικα, δεν σκεφτήκαμε παραπάνω και προπαντων δεν ρωτήσαμε κάποιον άλλον με περισσότερη εμπειρία στο τι να προσέξουμε να περιμένουμε και να έχουμε το νου μας. 

Αν θέλετε ράτσες να βρείτε να μιλήσετε με άτομο που γνωρίζει τις συγκεκριμένες. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ougxar είπε

Ευχαριστουμε για τις σκεψεις σου

Εσυ πιστευεις αν οι ανθρωποι ειχαν την επιλογη να ειναι κοινωνικοι θα ειχαν ελευθερο χρονο ή την αναγκη να καθονται να ασχολουνται με το διαδικτυο!!!???

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Εσυ πιστευεις αν οι ανθρωποι ειχαν την επιλογη να ειναι κοινωνικοι θα ειχαν ελευθερο χρονο ή την αναγκη να καθονται να ασχολουνται με το διαδικτυο!!!???

Error 520

Web server is returning an unknown error

  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Haldol είπε

Για δώρο παίρνουμε αντικείμενο ή εμπειρία, όχι ζωντανό.

Πεστο στα σκυλια και γατια που ειναι πεταμενα στον δρομο. Δυστυχως ο κοσμος γενικα (οχι μονο ο Ελληνας) δεν μπορει να κατανοησει τι εστι εχω κατοικιδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην της πάρεις δώρο. Πηγαίντε μαζί να πάρει ή και να κάνει αυτό που θέλει και να κάνετε και βόλτα. Χάνει από τη μία τη μαγεία του το πράγμα αλλά από την άλλη εξασφαλίζεις ότι θα είναι χαρούμενη. Τι θα κάνεις αν αυτό που της πήρε δε το ήθελε και αντιδράσει αρνητικά?

Επεξ/σία από aizensama24

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...